HABERLER>POLİTİKA
22 Ağustos 2011 Pazartesi - 18:28

AK Parti İzmir’de ‘kadın aday’ patlaması

Bir zamanlar kadın kotasını tamamlamakta zorlanan AK Parti’de kadınların topuk sesleri hissedilir derecede duyulmaya başlandı. Kongre sürecinde en az 10 ilçede çok sayıda kadın başkan adayı bulunan AK Parti’deki resmen kadın aday patlaması yaşanıyor.

AK Parti İzmir’de ‘kadın aday’ patlaması

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Genel seçimlerin ardından milletvekilliklerine seçilebilecek yerler arasında kadınların da gösterilmesi ile başlayan hareketlilik devam ediyor. Hemcinslerini TBMM’ye gönderen kadınlar aktif çalışmalara hız verdi. Eylül Ayı’nda delege seçimlerine başlayacak olan AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda yaşanan hareketlilik de kendini göstermeye başladı. Aralık Ayı sonuna kadar delege seçimlerini tamamlayacak olan AK parti teşkilatı ardından ilçe başkanlığı seçimlerine girecek. Şubat Ayı’na kadar ilçelerde kongrelerin bitirilmesi kararı alınırken kadın adaylar da çalışmalara başladı. Kuruluşunun 10. yılını geride bırakan AK Parti’de kongre hareketliliği yaşanırken, kuruluş sürecinde ‘parmakla sayılan’ kadınlar bugün İzmir’in 8–10 ilçesinde ilçe başkanlığına hazırlanıyor. Çiğli, Çeşme ve Selçuk’a genel merkezce atanan kadın başkanlar ‘seçilmiş başkan’ olmak için çabalarken Karabağlar, Karşıyaka, Bayraklı gibi ilçelerde başkan olmak için ‘iddialı’ kadınlar adaylık yarışına katıldı. Delege seçimlerinin ardından ilçe kongrelerinin yaklaştığı süreçte kadın aday sayısının daha da artabileceği ifade edildi.
 
KARABAĞLAR’DA İKİ ADAY
Karabağlar’da İlçe Başkanı Osman Sakman’ın milletvekili adayı olmasının ardından boşalan koltuğa İlçe Başkan Yardımcısı Kadir Uçar oturmuştu. Uçar yeniden adaylık çalışması yaparken ilçede iki kadın aday yarışa katıldı. İlçe Kadın Kolları Başkanı Deniz Şaziment kadın kolları başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Şaziment’in ilçe başkanlığı için çalışmalara başladığı öğrenildi. Öte yandan Karabağlar’da ilçe başkanlığı için çalışmalara başlayan isimlere Hannan Yıldız da eklendi.
 
Ak Parti’nin genel seçimlerde en çok zorlandığı ilçelerden biri olan Karşıyaka’da da kadın adaylar yarışta ‘biz de varız” dedi. İlçe Sekreteri Fatma Gönül Dayıoğlu çalışmalara başlarken eski İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Çetin’in de girişimlerde bulunduğu öğrenildi.
 
Öte yandan Bayraklı’da ilçe başkanlığı için bastıran isimlerin arasında iki kadın aday daha bulunuyor. Belediye Meclis Üyesi Nesrin İlhan’ın ilçe başkanlığı için nabız yokladığı öğrenilirken Karşıyaka eski İlçe Başkanı Mikail Bilici’nin desteğini alan Belediye Meclis Üyesi İpek Özgür de çalışmalarına devam ediyor.
 
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, ilçelerdeki kadın aday sayısının yüksekliğinden duyduğu memnuniyeti egedesonsoz.com’a değerlendirdi.
Kadınların iş dünyasında, sivil toplum örgütlerinde olduğu kadar siyasette de varlıklarını ortaya koymalarının önemine vurgu yapan Kızılırmak, AK Parti’deki kadın aday patlamasında Başbakan Erdoğan’ın izlediği kadın politikasının büyük katkısının olduğunu söyledi. Erdoğan’ın yıllarca kadın kotasında ısrar etmesi ve hem ana kademe yönetiminde hem de adaylıklarda yüzde 20 kadın kotasının ısrarla uygulanmasının verdiği cesaretle kadınların AK Parti içinde daha aktif hale geldiğini söyledi.
 
CESARETLENİYORUZ
Karabağlar ve Buca’da kadın kolları başkanlarının üç dönemlik tecrübenin ardından ana kademe yöneticiliğine hazırlandığını pek çok ilçede de kadın adayların bulunduğunu söyleyen Kızılırmak, “Zaten üç ilçemizde atama yöntemle gelen kadınlarımız ilçe başkanlığı görevini yürütüyor. Onların yanı sıra önemli ilçelerimizde kadınlarımızın ana kademe başkanlığı için yarış vermesi her açıdan önemli ve de anlamlı bir durum. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıkları cesaretle adaylığa hazırlanan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Tabi ki başkanlığı kazanıp kazanmayacakları delegenin takdiridir. Ama bu göreve yarışır hale gelmeleri bile bizim geldiğimiz noktanın bir göstergesidir” dedi. Sadece kadın adaylar yönüyle değil ilçelere kadar gelip aday olan nitelikli kadınlar yönüyle de ciddi bir hareketlenme yaşadıklarının altını çizen Kızılırmak, “Teşkilatımızda çalışmak için gönüllü üye olan nitelikle kadınları görünce bizler de cesaretleniyoruz. Hem partimiz adına hem de siyasette kadınların daha aktif yer almaları adına bu durumu memnuniyetle karşılıyoruz” diye konuştu
 
YENİDEN ADAY
Çeşme’de ilçe başkanlığına aday olduğunu ifade eden mevcut İlçe Başkanı Fatma Özen, çalışmaları başarılı bir şekilde devam ettirdiklerini söyledi. Kadın adayların bol olmasının teşkilatlar açısından da olumlu olduğunu anlatan Özen, “İlçe gençlik kolları başkanım da uzun süre kadındı. Yaşı büyüdüğü için yeni kongrede erkek geldi. Ayrıca Alaçatı Beldesi başkanımız da kadın. Onun gençlik kolları başkanlığı görevini de bir genç kızımız yürütüyor. Çeşme’de kadın egemenliği var. Kadınlarımızın aktif görevlerde bulunması bizi mutlu eder” dedi.
 
KADINLARI DESTEKLİYORUZ
Ak Parti’nin kadın ilçe başkanları arasında yer alan Çiğli İlçe Başkanı Funda Özçoban ise yeniden başkanlık için çalışmalara başladığını söyledi. İlçe kongresi için aday olduğunu dile getiren Özçoban, “Biz örnek olduk. Arkamızdan geliyorlar. Kadınlarımız siyasette daha aktif ve özverili olarak çalışıyorlar. Biz de kendilerini destekliyoruz. Kadın siyasetçilerin artmasında fayda var” diye konuştu. Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ise siyasette kadınların aktif olmasının kendileri için çok olumlu olduğunu dile getirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
neredeydiniz 24 Ağustos 2011 Çarşamba 19:45

genel seçimde yatan çalışmayan sandık başında olmayan beyler ve bayanlar hayırdır nerdeydiniz tabiki millet vekili olmayacaktınız şimdi yerel seçim var hepiniz ilçenin bir sapından tutunki adaylığınız gündeme cuk diye otursun.meclis üyeliği.yatanlar a.rasm n. akişler .e.seyitler.a.mertoğlu.daha saymakla bitmez herkes biliyor bunları vesiiiiir.

Yorumu oyla      18      6  
Şakir Turan 23 Ağustos 2011 Salı 18:04

sayın arkadaşlar, Otobüs bileti alırken bile baymı bayanmı diye soruyorlar size öyle bilet kesiliyor.Bayanlar tuvaletine bayların girdiğini gördünüzmü hiç?Erkekler ve kadınlar kendi aralarında daha rahat iletişim kurup konuşabilirler bu yüzden bay-bayan eş başkanlık öneriyorum.Demokrasimiz dahada güçlenecek buna inanın.Umarım Tayyip bey sesimizi duyar ve bunu uygular.Hepinizi Allaha emanet ediyorum.

Yorumu oyla      13      6  
Şakit Turan AKP zihniyeti 23 Ağustos 2011 Salı 13:27

Bay Şakir Turan -TAM BİR AKP ZİHNİYETİNİ TEMSİL EDİYORSUNUZ. HANGİ DEVİRDE YAŞIYORSUNUZ? İSTERSENİZ HAREMLİK SELAMIK KURUN !!!!! NE OLACAK CANIM AKP GELİNCE HAYAT TARZIMIZ MI DEĞİŞECEK? diyenlere sunulur.

Yorumu oyla      13      6  
ortak aday 23 Ağustos 2011 Salı 11:40

gelin arkadaşlar kazanmak için ortak aday tertemiz şaibesiz altını da iş yapan çalışan hizmet için yerel seçimleri kazandıracak görüntü kirliliği yaratmayacak herkesle barışık yönetim ve başkan aranıyor izmirde ve ilçelerde

Yorumu oyla      16      7  
şakir turan 23 Ağustos 2011 Salı 11:35

bence bayanlar ve baylar ayrı ilçe başkanları seçmeliler.Kadın kadına ve erkek erkeğe görüşmeler daha sağlıklı ve uygun olur düşünüyorum.

Yorumu oyla      14      8  
mahalle başkanı 23 Ağustos 2011 Salı 10:30

çiğli de oy ları iyi bir inceleyin bakalım.funda başkan zamanında mı yoksa 2009 yerel seçimlerindemi ara bu kadar açıldı.hemen suçlamayın

Yorumu oyla      14      6  
akkarşıyaka 23 Ağustos 2011 Salı 10:23

KARŞIYAKADA EMİNE ÇETİN DÖNEMİ GELİYOR.ONU KADIN KOLLARI İL BAŞKANI YADA İLÇE BAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ.VEYAAAAAA CİHAT BEY GİTSİN EMİNE HANIM GELSİN ....BİZ EMİNECİYİZDE ...HER YERE ADAYIZ

Yorumu oyla      20      8  
ykışır 23 Ağustos 2011 Salı 00:51

bayan adayların ilçelerde aday olması çok istediğimiz ve desdeklediğimiz birolay yalnız adayların birilerinin kuklası olmamalı bayraklıda nesrin hanımda aday deniyor o önce kendini teşkilatlara ve üyelere tanıtsın meclis üyeliğinde 3 senedir onu kim tanıyormuş kendi bir araştırsın onu meclis üyesi seçenler ilçe başkanıda seçerler ve partiye en büyük kötülüğü yapmış olurlar adaylar önce bayraklıdan olmalı teşkilata emek veren iş üreten yerel seçimleri alabilecek kavgacı olmayan başkan aranıyor.

Yorumu oyla      13      6  
Utku Demiröz 22 Ağustos 2011 Pazartesi 23:09

Patlama yaşıyormuş aday listeleri açıklanınca görürüz :D Milletvekili listesini gördük akp nin kadınlar oy kazandırır akp ye ama yönetim de bir yere gelemezler çünkü başbakan kendi söyledi kadın erkek eşit değil diye ama hala gidip kadınlar oy veriyor devam edin siz TÜM BELEDİYELER CHP NİN OLACAK BAYINDIR DA DAHİL....referandum gibi olacak sonuçlar seçim de chp ye oy vermeyenler yerel seçimde verecek akp hayal kurmaya bir 5 yıl daha devam edecek.

Yorumu oyla      16      7  
mutlu 22 Ağustos 2011 Pazartesi 23:02

evet çok başarılar dime çiğlide 900 fark vardı funda özçoban geldi 20000 fark oldu ve halen adayım diyor yazık yazık daha dün neydi şimdi güya hizmetkar oldu götürün baklaım götüürn

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güler'den 'yeni örgütlenme modeli' açıklaması
MYK toplantısında Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen CHP İzmir Milletvekili ...
Gürsel Tekin neden çizik yedi?
CHP'nin MYK görevlendirmelerindeki son revizyonuna katılmayan Gürsel Tekin ...
Kaddafi'nin bayrağı Ankara'dan indirildi
Muhaliflerin başkent Trablus'a girmesinin ardından Ankara'daki büyükelçilik ...
 
Kamalak: Terörün çözümü Milli Görüş
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Terörün çözümünde tek ...
Makedonya ile hemşeri diplomasi
İzmir milletvekili, TBMM Dış İşleri komisyon üyesi ve Balkan Stratejik ...
Emniyet şeridinde Suriye diplomasisi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Boğaziçi Köprüsü girişindeki emniyet ...
 
'Balkanlar'a doğrudan uçuş sözümüzü tuttuk'
Pegasus Hava Yolları'nın İzmir'den Üsküp'e başlattığı seferlerin ilkine ...
Eski bakan Gönül'den 'andıç' açıklaması
Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 'İnternet Andıcı' davası kapsamında ...
'Zorunlu askerlik kalkmalı'
DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, zorunlu askerliğin kaldırılması gerektiğini ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva