HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2011 Çarşamba - 15:54

Ve CHP İzmir’de imzalar atılıyor

CHP İzmir İl Delegeleri, olağanüstü il kongresi için düğmeye bastı. Hesaplanan imza sayısına ulaşmak için noterlere giden delegeler, seçilmiş il başkanı istediklerini belirtti.

 Ve CHP İzmir’de imzalar atılıyor

Can Özlü/Egedesonsöz- CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı devirmek ve olağanüstü il kongresini toplamak üzere yola çıkan muhalif il delegeleri, uzun süredir beklenen imza kampanyası için de startı verdi. 30 ilçede belirlenen noterlere sabah saatlerinden itibaren tek tek ve gruplar halinde giden delegeler imza atmaya başladı. İmza atanlar arasında eski ve mevcut ilçe başkanları ile il yöneticilerinin de bulunması dikkat çekti. İmza veren delegeler, “Kişiler ile sorunumuz yok. Bizim amacımız seçilmiş bir il yönetimi ile yola devam etmek. Bunun için de yasal haklarımızı kullanıyoruz” mesajı verdi.
 
“GENEL MERKEZ CİDDİ İŞLERLE İLGİLENİR”
Aleyhinde başlatılan imza kampanyası ile ilgili konuşan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, kampanyanın demokratik bir hak olduğunu ancak sonuca ulaşmadığını zamanla göreceklerini söyledi. Bayır “Başarılar diliyorum kendilerine. Bu tüzüğümüze göre demokratik bir taleptir. İl yönetimi olarak bizler de Mustafa Balbay için imza topluyoruz. Büyük ihtimalle Cuma günkü Silivri’deki duruşmaya otobüslerle gideceğiz. Olağanüstü il kongresi için imza toplayan delegelere başarılar diliyorum. Söyleyecek bir şey yok” diye konuştu.
 
Yürütülen kampanya ile ilgili olarak genel merkezin bir girişimde bulunmayacağını ima eden Bayır “CHP Genel Merkezi, Türkiye ve dünya gündemi ile meşgul. Parti içindeki herhangi bir ilin topladığı imza ile meşgul olmaz. Ülkeyi yöneten insanlar daha ciddi işlere bakarlar. Tüzük bu hakkı il delegelerine veriyor. En doğal haklarıdır. Şu andaki aşamada toplanan bu imzalarla, il başkanlığı görevini benden daha iyi yapacağını düşündükleri bir arkadaşı kongrelere hazırlayabilirler. Hiç birimiz bu koltuklara yapışıp kalmayacağız. Doğaldır ki bu işe bizden daha fazla mesai verebilecek, daha başarılı olduğunu gördüğüm bir arkadaşa görevi verebiliriz. Ama yeterli görmezsem de çıkar yarışırım” ifadelerini kullandı.     
 
VEKİLLER DESTEK VERMEDİ
Muhalif delegeler tarafından olağanüstü il kongresi için başlatılan imza kampanyası, doğal delege olan İzmir Milletvekillerinden destek görmedi. Partinin daha önemli gündem maddelerinin olduğu yönünde görüş belirten milletvekilleri, imza kampanyasına dahil olmayacaklarını açıkladı:
 
Alaattin Yüksel: Partimiz, geçmişteki CHP değil. Bu tür girişimleri demokratik girişimler olarak değerlendirmek lazım. İl Delegasyonu böyle bir talepte bulunursa kongre yapılır ancak ben imza vermeyi düşünmüyorum. Ülke gündeminde oldukça önemli sorunlar ile karşı karşıyayız. Bunlarla mücadele etmeye çalışıyoruz. Asli de görevimiz bu olmalı. Parti içinde yeni tartışmaların doğru olmadığını düşünüyorum. Tüzük kurultayı öncesi böyle bir aceleye gerek yok. Bu tür girişimlerin partideki demokratikleşme hareketine de engel olacağını düşünüyorum.
 
Mustafa Moroğlu: İmza kampanyasını doğru bulmuyorum. Delegasyonu karşı olduğumdan değil ancak yapılması gereken daha önemli işler olduğu gerekçesi ile destek vermiyorum. İnsanlar birlikte, güçlü bir parti yaratmak istiyorlarsa; doğal kongre sürecinde, yeni bir siyaset tarzı ve örgütlenme anlayışı içinde olan genel merkeze destek olmalılar. Yeni bir tartışma ve eski yöntemlerle mücadele başlatmak doğru değil. Umarım kısa sürede bunu anlarla ve kongre süreçlerine birlikte hazırlanırız.
 
Erdal Aksünger: Partinin o kadar ciddi sorunları var ki... Daha önemli sorunlarımız mevcut Genel başkanımız da gerekli açıklamayı yaptı ve İzmir ile kendisinin ilgileneceğini söyledi. Bu şartlar altında bu kampanya ile ortaya çıkılması anlamsız. Herkesle beraber oturup konuşmaya ihtiyacımız var. Sosyal demokrat ve sol partilerde bunlar olur ama birinci gündem maddelerimiz değil bunlar.
 
Oğuz Oyan: İmza vermem söz konusu olamaz. Parti içi demokratik mekanizmalar çalışacaktır ancak destek vermiyorum. Bunlar ilk kez olan şeyler değil. Arkadaşlarımıza kendi amaçları doğrultusunda başarılar diliyorum.

Mehmet Ali Susam:
Herkesin kararına saygı duymak lazım. Parti içi meseleleri kamuoyu önünde konuşmanın pek uygun olmadığını düşünüyorum.

Musa Çam:
Delegelerin özgür iradelerini saygı duyuyorum. Ancak bugün yapılması gereken bir olağanüstü il kongresinden önce, tüzük kurultayının yapılarak, tüzüğün demokratikleştirilmesi ve ilçe kongre takviminin başlaması, delege seçimlerinin yapılması, buna bağlı olarak ilçe ve il kongrelerinin ve kurultayının yapılmasıdır. Yaklaşık 3 yıldır, yönetimlerde bulunan ilçe yöneticileri ve delegeler referandum ve genel seçim yaşadılar. Yeni sürece yeniden seçimler yapılarak hazırlanmalı sadece il kongresini talep etmek ve istemek sorunu çözmez. Çözüm tüm birimlerin yeniden seçilmeleridir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ödemişli Mustafa 29 Eylül 2011 Perşembe 11:35

Keşke herkes Arif kadar partisini sevebilse....

Yorumu oyla      15      6  
Taner FIRTINA 29 Eylül 2011 Perşembe 09:18

Arif kardeşimizin reklam yaptığını düşünen beyefendiye sesleniyorum; Öyle zannediyorum ki sizde Arif'i yanlış anlamış olmalısınız. Çünkü O sandığınız gibi reklam olsun diye değil, Kim olduğunu saklamadığını açıkca belirtmek için sıfatlarını buraya yazıyor. Ne mutlu O'na ki cesurca yazıyor diyebilmenizi beklerdim. Vakti zamanında bende çok telefon numaramı yazdım bu yorumlara! Reklam ya da kavga için mi? Elbette HAYIR! Amacım sadece yapılan yorumun gerçek bir kişiye ait olduğunu gösterebilmekti

Yorumu oyla      16      8  
karşıyakalı yurttaş 29 Eylül 2011 Perşembe 09:18

BU İMZA KAMPANYASINI BAŞLATANLARA BAKARMISINIZ KOLTUKLARI ALTTINDAN GİDİNCE KONUŞUYORLAR DÜNE KADAR BİRBİRLERİNİ MAHKEMEYE VERENLER ŞİMDİ ÇIKAR UĞRUNA BİRLEŞİYORLAR.İMZACILAR BİRDE ŞUNUN İÇİN KAMPANYA BAŞLATSA ÇOK İYİ OLUR.SEÇİM KAYBEDEN (YEREL/GENEL)İL İLÇE YÖNETİCİLERİ BEL.BŞK.MİLLETVEKİLLERİ SİYASETTİN ÇEKİLSİN AMA YÜREK YOK ONU YAPAMAZLAR.BUGÜNE KADAR PARTİYİ YÖNETTİLER İKTİDARA MI TAŞIDILAR PARTİYİ. BIRAKSINLAR BU İŞLERİ ARTIK.BAŞKA İMZA KAMPANYASI BAŞLATSINLAR.

Yorumu oyla      13      10  
HASAN TUFAN 29 Eylül 2011 Perşembe 08:59

SAYIN "AK GENÇLİK" KARDEŞİM; ÜLKEMİZİ AKP VE ABD ÖNCÜLÜĞÜNDE KUZEY IRAK'TA BÜYÜK BİR ORDU KURULDUĞUNUN BİLİNCİNDEMİSİN? ÜLKEMİZ ABD'NİN TAŞERONU TAYYİP SAYESİNDE ÇOK KÖTÜ DURUMLARA GEBE.

Yorumu oyla      13      7  
KAMİLE 29 Eylül 2011 Perşembe 01:13

AÇ TAVUK KENDİNİ BUĞDAY AMBARINDA GÖRÜRMÜŞ "AK GENÇLİK", BURASI SİZİN BAŞBAKANINIZIN DEYİMİYLE GAVUR İZMİR UNUTTUNMU. HERŞEYE RAĞMEN BİZ CHP'LİYİZ VE ÖYLEDE KALACAĞIZ

Yorumu oyla      15      8  
ak gençlik 28 Eylül 2011 Çarşamba 23:49

huzur ak partide kapımız herkese açık ülke için çalışacak herkese ömür şanlı da yakında kurtulur bu partiden inşallah bu parti çalışanları sevmez sevgi eksiliği var chp de

Yorumu oyla      18      10  
kemal pir 28 Eylül 2011 Çarşamba 22:32

görende musa çam ı çok demokratik yöntemlerle milletvekili atandığını sanacak. Madem öyle ise neden önseçim için mücadele etmedi. Olsaydı da seçilemezdi ki

Yorumu oyla      17      9  
ahmete.. 28 Eylül 2011 Çarşamba 20:54

Yorumcular biraz akıllı olması lazım.Yaptıklarına birseymi diyoruz??Kızdığımız reklam yapması..etiketi sanki çok önemli birşeymiş gibi uzatması..Görgüsüzlük etmesin siyaset etsin..Her gazeteye her habere aynı haberi copy paste yapması ynlış..eylemler ayrıdır,reklamlar ayrıdır..İyice oku öğren sonra adamakıllı yaz arkadaşım..

Yorumu oyla      16      12  
Ahmet 28 Eylül 2011 Çarşamba 19:44

Sana ne kardeşim Arif kardeşimiz aslanlar gibi düşüncelerini açıklamış,sahte rumuzla değil kendi kimliğinle cesurca düşüncelerini açıklamış,siyasette böyle dik duruşlu,dürüst insanlara ihtiyacı var.Arif ÇALIŞKAN 'ı destekliyor ve ona başarılar diliyoruz.Saygılar.

Yorumu oyla      20      9  
Arif ÇalışkanA 28 Eylül 2011 Çarşamba 19:14

Arif arkadaşım at imzanı,imza atanı desteklerim ama görgüsüz olanı değil..Bu ne reklam yaa..Etiketin de izmir istanbul yolu mübarek!Ayıp yaa..Arkadaşım nesn sen? il delegesi!Eskiden de yan ilçenin gençlik kolu başkanı..Adını soyadını yazarsın tamamdır.Hem alta hem üste yazmışsın..Biraz mütavazi ol..Hoş mütavazilik birşeyin de yok..Bir de her habere her ayrı gazeteye reklam gibi copy paste aynı yazıyı yazma.Bak tüm izmire antipatik oldunmu kimse unutmaz.Görgülü ol yahu.İlçe başkanın gibi ol!!

Yorumu oyla      14      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDP Meclis’e gidiyor
Bugün Diyarbakır'da bir araya gelen Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu ...
İlçe Başkanı’na zehir zemberek sözler
AK Parti Bayraklı Belediye Meclis Üyesi İpek Özgür sert konuştu, egedesonoz.com’daki ...
Başbakan Erdoğan’la ABD’de Balkan Zirvesi
Başbakan Erdoğan ile ABD’de buluşan İzmir Milletvekili Rıfat Sait ve berberindeki ...
 
Ak Parti Buca fokur fokur
AK Parti İzmir İl Başkanlığı 1 Ekim’de başlayacak olan delege seçimleriyle ...
Erdoğan: Ciğerim yanıyor ciğerim!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Geliştirilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.
Çıray, 'Hükümet devekuşu gibi'
Son günlerde artan terör olaylarını değerlendiren CHP İzmir Milletvekili ...
 
AK Parti İzmir’de yumruklar konuştu
AK Parti Bayraklı Belediye Meclis Üyesi İpek Özgür, partilisi Manavkuyu ...
CHP o iddiayı meclise taşıdı
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, ...
CHP’de imzacılar iddialı: 311’i 3 günde buluruz
CHP İzmir’de, olağanüstü il kongresi için hazırlıklarını tamamlayan il ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva