HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2011 Çarşamba - 12:15

Ak Parti Buca fokur fokur

AK Parti İzmir İl Başkanlığı 1 Ekim’de başlayacak olan delege seçimleriyle kongre startını verirken ilçelerdeki hareketlilik devam ediyor.

Ak Parti Buca fokur fokur

Fatih YAPAR/Egedesonsöz/Kulis - İzmir’in en hareketli ilçeleri arasında yer alan Buca’da ilçe başkanlığı yarışı devam ediyor. Yerel seçimlerin öncesinde Buca İlçe Başkanı Beytullah Selman’ın belediye başkan adayı olmasından sonra başlayan süreçte Belediye eski Meclis Üyesi Mehmet Girgin ile başlayan toparlanma süreci devam etti. İlçe Başkanlığı’na Mustafa Solmaz’ın gelmesinin ardından daha önce çok parçalı yapı görünümünü veren Buca toparlanma sürecine girdi. Genel seçimlerde CHP ile arasındaki oy farkını kapatarak öne geçen AK Parti’nin ilçe kongresinde farklı isimlerin çalışma yaptığı öğrenildi.
 
GÖÇMEN ADAY
Kongrede aday olan İlçe Başkanı Solmaz’a ilk rakip göçmenlerden çıktı. AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in desteğini arkasına alarak hareket eden İzmir Balkan Dernekleri Federasyon Başkan Yardımcısı Ekrem Selimler’in çalışmalara başladığı öğrenildi. Aynı zamanda Balkan dernekleri arasında çatlağa neden olan ayrışmada gündeme gelen Selimler, CHP’li Federasyon Başkanı Vahap Savaşan’ın yerine gelmek için yaptığı çalışmalarla biliniyor. Sait’in destek verdiği Selimler’in alan çalışmalarına başladığı belirtildi
 
Buca’da genel seçimler öncesi yapılan çalışmalarda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile hareket eden Aybar Uygur’un da ilçe başkanlığı için nabız yokladığı öğrenildi. Uygur, seçim döneminde Bakan Günay’ın yanından ayrılmamıştı.
 
Yerel seçimlerde belediye başkanlığı için aday adayı olan bir önceki dönem belediye meclis üyesi şimdi ise İl Genel Meclis Üyesi Mehmet İlkbahar’ın da ilçe başkanlığı için girişimlerde bulunduğu ifade edildi. İlkbahar ile birlikte ilçe başkanlığı için eski İlçe Başkanı Avukat Mehmet Girgin’in de adı kulislerde konuşulurken bu isimlere Yasin Akdağ da eklendi.
 
GÜÇBİRLİĞİ YAPTILAR
Öte yandan Buca’da yaşanan hareketlilik farklı boyut kazandı. Adı ilçe başkan adaylığı için geçen Mehmet İlkbahar, Mehmet Girgin, Beytullah Selman ve Ünal Ömür bir araya gelerek özel toplantı yaptı. Belediye Meclis Üyeleri Necati Bahçeci, Grup Başkan Vekili Mustafa Aslan’ın da destek verdiği yapı İlçe Başkanı Solmaz’a karşı İl Genel Meclis Üyesi Mehmet İlkbahar’ı çıkarttı.
 
İLK TEMAS GERÇEKLEŞTİ
Koalisyon sonrası aday çıkartılan İlkbahar ve beraberindeki heyet İlçe Başkanı Mustafa Solmaz’ı makamında ziyaret etti. Solmaz’a nezaket ziyaretinde bulunan ekip, ‘yarışta biz de varız’ dedi. Seçimlerin karşılıklı diyalog ve uzlaşı içinde geçmesi temenni edilirken genel merkezin bakışının da önemli olduğunun altı çizildi.
 
DELEGE SEÇİMLERİ İÇİN START VERİLDİ
AK Parti’de delege seçimleri için start verildi. Üyeliklerle ilgili çalışmaları tamamlayan İl Başkanlığı delege seçimlerinin ilk günü olan 1 Ekim’de Karabağlar, Kemalpaşa. 2 Ekim’de Karşıyaka, Bayraklı, Kınık. 3 Ekim’de Bornova, Buca, 4 Ekim’de Karaburun. 5 Ekim’de Çeşme ve Konak. 7 Ekim’de Bayındır. 8 Ekim’de Ödemiş, Foça, Balçova. 9 Ekim’de Aliağa, Seferihisar, Menderes, Tire. 10 Ekim’de Selçuk. 11 Ekim’de Gaziemir, Dikili. 13 Ekim’de Torbalı, Beydağ. 14 Ekim’de Urla, Bergama. 15 Ekim’de Güzelbahçe, Çiğli, Narlıdere, 16 Ekim’de Menemen ve Kiraz’da delege seçimi yapacak. Çıkacak listelere ve yapıya göre kongrelerdeki adayların isimleri netleşecek ya da farklı koalisyonlar yapılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akbuca 28 Eylül 2011 Çarşamba 22:27

akpartinin iki sevilen insanı mehmet ilkbahar ve mustafa solmaz akparti ailesi için herşeyin hayırlısı olsun önemli olan seviye düşürmemek bu süreci seviyeli saygılı bir şekilde atlatmak temenim kim ne yaparsa kendine yapar etrafınızdaki çakallar dikat edin bence her iki adayımızda laf getiren götüren çok olucak

Yorumu oyla      13      6  
özbucalı 28 Eylül 2011 Çarşamba 21:27

HABERİN BAŞINDA MEVCUT İLÇE BAŞKANI OLAN MUSTAFA SOLMAZ'IN PARTİYİ BUCA'DA TOPARLAYICI BİR SÜREÇ YAŞADIĞINI YAZMIŞSINIZ..BU YANLIŞ BİR TESPİT.NE ELLE TUTULUR NEDE GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ÇALIŞMA YAPMIŞTIR..BU DURUM İLÇE BAŞKANININ SİYASETİ BİLMEDİĞİNDEN KAYNAKLANMAKTADIR..MESELA BUCA BELEDİYE MECLİSİNDE GURUP BAŞKANI OLARAK AK PARTİ GRUBUNA KAÇ DEFA BAŞKANLIK ETMİŞTİR?HANGİ PROJEYİ DESTEKLEMİŞ,YADA KARŞI ÇIKMIŞTIR?TAMAMEN HİÇ KOCAMAN BİR HİÇ. SAYIN SOLMAZ ÇOK İYİ İNSAN OLABİLİR FAKAT, SİYASETTE SIFIR

Yorumu oyla      17      8  
AK BUCALI 28 Eylül 2011 Çarşamba 17:28

İKİNCİ PARTİ YAPTIĞINIZ PARTİYİ,ELİNİZLE VERDİĞİNİZ BELEDİYEYİ UNUTTUNUZDA ŞİMDİ BİR OLMUŞ ORTAK ADAY ÇIKARIYORSUNUZ AYIP BEYLER AYIP SN BAŞBAKAN VE EKREM ERDEM SONUCA BAKAR SN SOLMAZ VE EKİBİ PARTİMİZİ BUCADA BİRİNCİ YAPMIŞTIR DURMAK YOK SOLMAZVE EKİBİYLE YOLA DEVAM EDİLMELİ ESKİLERE RAĞBET OLSAYDI BİT PAZARINA NUR YAĞARDI :))

Yorumu oyla      17      11  
zeki 28 Eylül 2011 Çarşamba 15:38

Mehmet ilkbahar bence çok iyi,daha önce meclis deneyimi var,bir chp li olarak söylüyorum,cemil şeboy döneminde Buca belediyesinde başkan vekilliği de yapmış olması ayrıca bir avantajdır.Partiye gönülden hizmet edenlerin kazanması gerekir,piyangodan bir yere gelenlerin yeri olmamalıdır partiler.Bu ekip partide kazanırsa 2014 yerel seçimlerinde Buca da iddia lı olurlar.

Yorumu oyla      19      7  
MELEK ŞAHİN 28 Eylül 2011 Çarşamba 14:38

Ekrem selimler balkanları böldü şimdi ak parti buca ilçeyi bölmeye hazırlanıyor bravo

Yorumu oyla      19      10  
ahmet k 28 Eylül 2011 Çarşamba 14:09

çakma demokratlara inat CHP!

Yorumu oyla      17      17  
DEMOKRAT 28 Eylül 2011 Çarşamba 13:53

BUCA da CHP li Belediye Başkanlarının Yaptığı Sadece, Ana Caddelerde ve Sokak Aralarında BAR-BİRAHANE ve ÇAY BAHÇESİ gibi İşletmeler Açmaktır..Bu Bölgelere yakın oturan Halk Artık,Yılgın ve Bitkin Haldedir.Hiç bir Makam Dertlerine Çare Olamamaktadır.Bu tip yerlere Gereğini Yapacağınıza Dair Bizlere Söz Verin.AKP yi Buca da İktidar Yapalım.Sizden Sadece Söz Vermenizi istiyoruz.Artık dayanacak halimiz kalmadı.Sadece bu Kanayan Yarayı Dindirin,İktidar Olmanız için Canla,Başla Çalışırız.

Yorumu oyla      25      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Ciğerim yanıyor ciğerim!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Geliştirilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.
Çıray, 'Hükümet devekuşu gibi'
Son günlerde artan terör olaylarını değerlendiren CHP İzmir Milletvekili ...
AK Parti İzmir’de yumruklar konuştu
AK Parti Bayraklı Belediye Meclis Üyesi İpek Özgür, partilisi Manavkuyu ...
 
CHP o iddiayı meclise taşıdı
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, ...
CHP’de imzacılar iddialı: 311’i 3 günde buluruz
CHP İzmir’de, olağanüstü il kongresi için hazırlıklarını tamamlayan il ...
AK Parti Karabağlar'da yarış kızıştı
Genel seçimlerden sonra yaşanan kongre hareketliliği tam gaz devam ettiği ...
 
'Talimatla haber yaptırdı' iddialarına yanıt
Kılıçdaroğlu, Nedim Şener'e talimatla haber yaptırdı iddialarını yalanladı. ...
Hamza Dağ muhtarlarla buluştu
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bayraklılı muhtarlarla bir araya geldi, sorunlarını dinledi.
'Taksitle bile tablo alacak durumum yok'
Ressam Nuri İyem'in eserlerini, bütçesi yetmediği için alamadığını söyleyen ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva