HABERLER>POLİTİKA
27 Eylül 2011 Salı - 17:18

CHP’de imzacılar iddialı: 311’i 3 günde buluruz

CHP İzmir’de, olağanüstü il kongresi için hazırlıklarını tamamlayan il delegeleri düğmeye basıyor. Gerekli 311 imzaya üç günde ulaşmayı hedefleyen imzacılar, hedeflerine ulaşmak için 7 kişilik komite kurdu.

CHP’de imzacılar iddialı: 311’i 3 günde buluruz

Can Özlü/ Egedesonsoz - CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı devirmek için harekete geçen muhalif il delegeleri, ilk imzayı yarın (çarşamba) atacak. Kampanya ile ilgili son değerlendirme toplantısını da Karabağlar’da yapan delegeler, kampanyanın sorunsuz yürütülmesi için de gereken altyapıyı hazırladı. Yapılan değerlendirme toplantıları boyunca, 400 il delegesi ile birebir görüşmeler yapıldı ve olumlu sonuç alındı. Son yapılan karar toplantısında ise her ilçeden üçer kişilik koordinasyon grupları oluşturuldu. Her bölgede, imzaların verileceği noterler belirlendi. Delegelerin, oluşturulan komitelerce bulundukları yerlerden alınarak noterlere götürüleceği ve imza kampanyasına sıcak bakmayan delegeler için ikna turlarının aralıksız süreceği öğrenildi.
 
YARIMADA SOĞUK BAKIYOR
İmza kampanyası çerçevesinde metropol ve çevre ilçelerde yapılan temaslarda, sadece yarımada bölgesinde sorun yaşandığı, metropolde yer alan delegelerin ise imza kampanyasına destek verdiği ifade edildi. CHP tüzüğünün 49. maddesine dayanılarak başlatılan imza kampanyası için 15 günlük yasal süreye sahip olan il delegeleri, imza kampanyasını da sürpriz bir şekilde üç gün içinde bitirmek konusunda karar aldı. Kampanyada bir sorun yaşanmadığı takdirde üç gün içinde tüm imzalar toplanacak ve hafta başında genel merkeze gönderilecek
 
“AMACIMIZ SEÇİLMİŞ BAŞKAN”
İl delegelerini imza kampanyası konusunda ikna etmek için hazırlanan bildirge da delegelere ulaştırıldı. Hazırlanan ortak metinde özetle “Hareketimiz Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu değil, atama ile görev yapan il yönetimini hedef almaktadır. İzmir CHP, demokrat yapısına uygun olarak, seçilmiş bir kadro tarafından yönetilmelidir. Eğer imza kampanyası devam ederken, yeni bir il başkanı dahi atanmış olsa, süreç durmayacak. Amacımız il yönetiminin seçim ile göreve gelmesini sağlamak” denildi. Olağanüstü kongrenin olabilmesi için 620 il delegesinden en az 311’inin imzası gerekiyor.
 
KOMİTE OLUŞTURULDU
Öte yandan, imza kampanyası için iki haftadır hummalı bir çalışma yürüten ekip, önceki akşam da Karabağlar Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi. Toplantıda, İzmir eski milletvekilleri Kemal Anadol, Bülent Baratalı, Parti meclisi eski Üyesi Mehmet Süne, eski il başkanı Kemal Karataş, eski il yöneticileri Uğur Yelekli, Merih Şan, Zikri Dursun ile eski ilçe başkanlarından Ertam Özen, Ali Yılmaz, Yüksel Demirsoy, İdris Yavuzyılmaz gibi isimlerin de katıldığı iddia edildi. Toplantı sonucunda imza çalışmalarının takip edilmesi için Uğur Yelekli, Salih Küçükbayrak, Ali Yılmaz, Yüksel Demirsoy, Mehmet Süne, Ertam Özen ve Mustafa Düzyol`dan oluşan 7 kişilik Yürütme Kurulu’nun da oluşturulmasına karar verildi. Bu komite ve imza kampanyasında görev alan tüm isimler il delegelerinden olağanüstü kongre için imza isterken, Genel Başkan ile uyum içinde çalışacak bir il yönetimi istediklerini özellikle vurgulayacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 32 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zekiye ÖZLEM 2 Ekim 2011 Pazar 04:11

İzmirde CHP kötü yönetiliyor,parti kan kaybediyor...İl Başkanı Tacettin BAYIR değişmeli partiyi kucaklıyacak birisi kongre ile seçilmeli

Yorumu oyla      13      6  
Hüseyin Hapcı 28 Eylül 2011 Çarşamba 17:35

Çaylak adamı il başkanı atadılar,İzmirde partiyi karıştırdı,partiyi ikiye böldü,Alahattin yükselin kuklası bu adam,CHP tarihinde böyle bilgisiz,eğitimsiz,beceriksiz bir il başkanı gelmedi.Bu adam her geçen CHP izmirde kan kaybettiriyor.Olağanüstü il kongresini destekliyorum.İzmire atanmış değil seçilmiş il başkanı yakışır.

Yorumu oyla      17      10  
İSLAM BAKIR ( Gaziemir) 28 Eylül 2011 Çarşamba 16:10

İzmir İl Delegesi olarak İmzacıları desteklemiyorum Onlara inanmıyorum.Bu durumun İzmir'e daha fazla zarar getirmesini istemiyorum.Eğer bunlarla yola çıkılacaksa İzmir İl Delegeliğinden İstifa ediyorum.

Yorumu oyla      22      11  
gerçek chp 28 Eylül 2011 Çarşamba 16:03

chp sayın abdul rezak-canan arıtman sizleri millet vekili yaptı.sn sıtkı bey başkan oldun.her yerden bu partiye sahtecilikle sn süne ilçe başkanı oldun parti meclis üyesi oldun sizler bu partiden ne istiyorsunuz seçimlerde çalışmadığınız gibi chp kullanarak belediyeyi elinize gecirdiniz biraz vicdanlı olun ülke kan ağlıyor zaten sizlerin chp olduğuna inanmıyorum saygılarımla

Yorumu oyla      20      9  
chp varsa herkes için var 28 Eylül 2011 Çarşamba 15:32

bu imza kampanıyasını başlatanlardan sormak lazım siz atamayla kaç kez atandınız siz atamayla geldiğiniz zaman neden bu demokratlığınızı göstermediniz hepinizde atamayla görev yaptınız demokratlığınız şimdi aklınıza geldi yazık bu partiye ben varsam iyi ben yoksam partide demokrasi yok geçin bunları siyaseti siyaset için yapın her yerde konuşuluyor.bu imzacılar seçim çalışmalarında nerdeydiler tek amaçlato kemal kılıçdaroğlu gitsin mücadelesi bunlarınki yazık bu partiyi mahvetiniz..

Yorumu oyla      19      9  
ERKAN 28 Eylül 2011 Çarşamba 13:18

YÜKSEL DEMİRSOY HALEN SİYASET YAPIYORSA YOK ARTIK DERİM YA.

Yorumu oyla      21      10  
barış koç 28 Eylül 2011 Çarşamba 11:19

jurasic park tan sevgilerle..bu ertam özen'i hatırlıyorum.hani rıfat nalbantoğlu'nun baykal talimatıyla çizildiği, ve ekrem bulgun'un zorla il başkanı yapıldığı kongrede kürsüden malkaçoğlu edasıyla gaziemir delegelerinin üstüne uçarak atlamıştı.bu ilkeli arkadaşlar o zaman nerlerdeydi...şimdi kendileriyle beraber olan gaziemir ilçe başkanının imza toplamaması için ellerinden geleni yapmışlardı.ayıp ya; herkesi aptal mı sanıyorsunuz?siz kim? demokratlık kim?

Yorumu oyla      21      7  
zeki 28 Eylül 2011 Çarşamba 10:52

ufff,yeter artık,bıktık sizlerden yahu,siz kendinizi ne zannediyorsunuz.CHP siz ve sizin gibi insanların yüzünden oylarını yükseltemiyor.Ne yani, yönetim düşünce sizler daha iyi mi yöneteceksiniz.Sizlerin şimdi ki amacı 2014 yerel seçimler için CHP adına çalışma yapmak olmalıdır,bu gibi bizans oyunları oynamak olmamalıdır.

Yorumu oyla      22      8  
AHMET 28 Eylül 2011 Çarşamba 10:33

'HAREKETİMİZ BAYIRA VE İL YÖNETİMİNE KARŞIDIR GENEL BAŞKANA KARŞI DEĞİL' DİYORSUNUZ AMA İSTANBUL ANKARA VE BURSADADA HERHALDE BAYIRA KARŞI İMZA TOPLADINIZ. BUNUN ADI GENEL MERKEZE VE GENEL BAŞKANA KARŞI BİR İSYANDIR BEYLER TÜRKİYENİN GÜNDEMİNE BAKIN BİRDE YAPTIĞINIZA BAKIN BU ÜLKEYİ VE CHP Yİ NE KADAR SEVDİĞİNİZ VE ÖNEMSEDİĞİNİZ ORTAYA ÇIKAR. AYRICA BUNUN ADINA BAYIRA KARŞI TOPLUYORUZ SEÇİLMİŞ İL BAŞKANI İSTİYORUZ DİYEREK TAKİYE YAPMANIZIDA KİMSE YEMEZ BU ÇARIKLI SİYASETİNİN DEVRİ ÇOKTANKAPANDI

Yorumu oyla      24      8  
karşıyakalı yurttaş 28 Eylül 2011 Çarşamba 09:25

BU KAMPANYAYI ORGANİZE EDENLER YAZIKLAR OLSUN SİZLER ERTEM ÖZEN BABASINDAN İLÇE BAŞKANI OLARAK DOĞDU SANKİ HERHALDE 30 YILDIR PARTİNİ İLÇE BAŞKANI 2 KERE MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU PARTİSİNE İYİ HİZMET ETSEDİ KAÇINCI SIRA OLURSA OLSUN SEÇİLİRDİ.DİĞERLERİ NE NEDEMELİ BU HALKI APTAL ZANNEDİYORSUNUZ GALİBA DÜNE KADAR ATAMALARLA GELDİNİZ OZAMAN NİYE ERKEK GİBİ ÇIKIP ÖNSEÇİM OLSUN DEMEDİNİZ.GENEL BŞK.RAHAT ÇALIŞACAĞI BİR İLBAŞKANI İSTİYORMUŞSUNUZ BUKADAR YALAN OLURMU YA GİDİN ARTIK.KEMAL ANADOL AYIP

Yorumu oyla      25      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Karabağlar'da yarış kızıştı
Genel seçimlerden sonra yaşanan kongre hareketliliği tam gaz devam ettiği ...
'Talimatla haber yaptırdı' iddialarına yanıt
Kılıçdaroğlu, Nedim Şener'e talimatla haber yaptırdı iddialarını yalanladı. ...
Hamza Dağ muhtarlarla buluştu
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bayraklılı muhtarlarla bir araya geldi, sorunlarını dinledi.
 
'Taksitle bile tablo alacak durumum yok'
Ressam Nuri İyem'in eserlerini, bütçesi yetmediği için alamadığını söyleyen ...
Erdem'den İzmir teşkilatına kongre ayarı!
AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Egedesonsöz’e ...
Yunan liderden Türkiye'ye çağrı
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun Akdeniz'deki sondaj kriziyle ...
 
'Kapımız açık bekliyoruz'
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Yeni Anayasa" daveti ile ilgili açıklamalarda ...
Aksünger'den Bayraklı ve Çiğli'ye ziyaret
CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger ilçe ziyaretlerine hafta sonu devam ...
'İzmir'in iki yakası buluşacak'
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, önemli açıklamalar yaptı. “35 İzmir, 35 Proje”yi ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva