HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2011 Çarşamba - 11:57

Erdoğan: Ciğerim yanıyor ciğerim!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Geliştirilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.

Erdoğan: Ciğerim yanıyor ciğerim!

ANKARA - Eli kanlı terör örgütü PKK'nın son dönemde artan saldırıları ve sivilleri hedef alan hain tuzakları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı isyan ettirdi.
 
"Ciğerim yanıyor ciğerim... Bunlar bu ülkede cinayet şebekesi olarak rant elde ediyorlar. Onların uzantıları da bu ranttan fayda sağlamaya devam ediyor."
 
Kürt kökenli vatandaşlara da çağrı da bulunan Erdoğan, net konuştu:
 
"Kandan beslenen bu cinayet şebekesine karşı millet olarak uyanık olalım."
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara'da düzenlenen Geliştirilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan'ın gündeminde ise artan terör olayları ve AK Parti iktidarının dış politikasını eleştiren muhalefet partileri vardı.
 
İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan bölümler...
 
DÜĞÜN EVİNİ CENAZEYE ÇEVİRİRLER                                  
HİÇBİR ÖN ŞARTIMIZ YOK
Başbakan Erdoğan, konuşmasının bir bölümünü ise 1 Ekim'de açılacak olan Meclis'in ana gündem maddesi olan Anayasa çalışmalarına ayırdı.
AK Parti heyetinin muhalefet partileriyle görüşmelere başladığını anımsatan Erdoğan,
"Hiçbir ön şartımız yok. Ön kabullerden arındırılmış şekilde, Meclis Başkanımız'ın riyasetinde oluşturulacak komisyonda çalışmalar yapılacaktır. Her siyasi parti eşit temsilciyle komisyona katılsın, son kararı parlemento versin" dedi.
 
"Geçtiğimiz günlerde eli kanlı terör örgütünün saldırıları yine arttı. Bunların kime, ne zaman, nasıl saldırdığını iyi görmek lazım. Bunlar düğün evini cenaze törenine çeviriyor. Futbol oynayan polislerimin ensesine kurşun sıkıyorlar. Siirt'te genç kızlarımıza alçakça saldırarak şehit ediyor. Terör örgütünü neyin mücadelesini veriyor?
 
CİNAYET ŞEBEKESİ
6 kadına sıkılan kurşun sayısı 200'e varıyor. Sonra da laubali bir şekilde çıkıp 'özür diliyorlar.' Yok yanlışlıkla oldu, biz başka yeri tarayacaktık diyorlar. Ya siz kimi aldatıyorsunuz? Bunlar bu ülkede cinayet şebekesi olarak rant elde ediyorlar. Onların uzantıları da rant elde etmeye devam ediyor.
 
CİĞERİM YANIYOR CİĞERİM
Konuşunca 'Başbakan sert konuşuyor' diyorlar. Ciğerim yanıyor ciğerim... Neyi sert konuşuyorum. Bu sözler yapılanların karşılığını ifade etmiyor bile. Ankara'da evine bir lokma ekmek götürmek isteyen bir ayakkabı boyacısını ve oradaki gençleri bombayla öldürüyorlar. Bunlara oylarını verenler, destek verenler tarihe hesabını nasıl verecekler? Terör örgütünden kaçmak isteyen 5 kadın militanı işkenceyle dağ başında bir mağarada kurşuna diziyorlar. Sonra da o kızların ailelerine 'Kızlarınız gaz zehirlenmesinden öldü' diyorlar. Tablo bu?
 
KÜLTÜRLE NE ALAKASI VAR?
Bunların kültürel halk mücadelesiyle ne alakası var. Sizin kültürünüz bu masum insanları öldürmeyi nasıl haklı görüyor?. Ben böyle bir kültür tanımıyorum.
 
Müslüman Kürt kökenli kardeşlerime sesleniyorum:
 
Mabetlerinizi bombalayan teröristlere nasıl destek verirsiniz? Buna karşı koyun. Devlet ve millet buna birlikte karşı koymalıyız. Kandan beslenen bu cinayet şebekesne karşı millet olarak uyanık olalım.
 
MUHALEFETSEN ÖNERİ SUN!
Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde ise AK Parti hükümetinin dış politikasını eleştiren muhalefet liderlerine sert dille yüklendi.
 
"Ülkesinin itibarini düşürmek pahasına iktidarı eleştirimenin adı muhalefet olmaz" diyen Erdoğan bakın neler söyledi:
 
HAVANDA SU DÖVERSİN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşuyor...
 
"Siyaset yapıyorsan, siyaseti hakaret ve polemikle sınırlamayacaksın. Memleket meselelerine çareler bulacaksın. Aksi halde havanda su dövmenin ötesine gidemezsin. İsteriz ki muhalefet partilerimiz de bütün bu süreçlere katkıda bulunsunlar. Kendi çözümlerini ortaya koysunlar. Milli meselelerde ülke menfaatleri doğrultusunda hareket etmek esas olmalıdır. Kritik ülke meseleleri üzerinden rant beklerseniz, hem ülkeye zarar verirsiniz hem de milletin gözünden düşersiniz.
 
ARAP SOKAĞI'NA YANIT
"Başbakan Arap Sokağı'nda siyaset yapıyor" diyorlar. Sizim köhne mantığınızla küçümsediğiniz Arap Sokağı, dünya siyasetinin döndüğü yerdir.
 
Bizdeki muhalefet ne diyor: 'Türkiye kendini dünya siyasetinden tecrit ediyor...'
Yapılan tespit doğru mu yanlış mı ? Buna bakacaksın. Türkiye haksızlıkları dile getirebiliyorsa kusura bakmayın 9 yıl öncenin Türkiyesi olmadığı için söyleyebiliyor."
 
Bölgemizde tarih adeta yeniden yazılırken, 'bunlardan bize ne' diyemeyiz. Odanızın penceresinden, o buzlu camların ardından elbette Somali, Gazze, Brüksel görünmez...
 
TRİBÜNDEN MAÇ İZLEMİYORUZ
Türkiye yıllardır Kıbrıs sorunu için çözüm üretiyor ama Rumlar sürekli masadan kaçıyor. Rum kesimi AB'ye alınıyor, KKTC adeta yok sayılıyor.
 
Rumlar sondaj yapıyor. Görevi barış olan kurumlardan ses çıkmıyor. Onlarca uluslararası mesele kilitlenmiş durumda. Biz bu gerçekleri her zeminde ifade ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. O yüzden Piri Reis Güney Kıbrıs'ta.. Bu bir iradedir. Tribünden maç seyretmiyoruz, biz Türkiye'yi idare ediyoruz.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET NEVZAT GÜVEN 28 Eylül 2011 Çarşamba 18:13

CİĞERİNİZ YANIYORSA,O ZAMAN ASKERLER NEDEN YOL KONTROLÜ YAPAMIYORLAR? YOLLARDA PKK NEDEN FİNK ATIYOR?ASKER KARAKOLLARDAN DIŞARI ÇIKAMAYINCA KALLEŞÇE VE SİNSİCE KARANLIKTA YAKLAŞAN TERÖRİSTİ NASIL FARK EDECEK?TAVŞANA KAÇ,TAZIYA TUT DENİLİYOR.ASKER ELİ KOLU BAĞLI KENDİNİ SAVUNMASI İSTENİYOR.ONDAN SONRA ŞEHİTLER ÜST ÜSTE GELİNCE TSK BU ŞEKİLDE DE MORAL BAKIMINDAN ÇÖKERTİLMEK İSTENİYOR.TİMSAH GÖZ YAŞLARI YERİNE GEREKEN KURALLAR UYGULAYIN,EMANETİ EHLİNE VERİN VE TSK'YI KENDİNE BIRAKIN.ARTIK YETER.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray, 'Hükümet devekuşu gibi'
Son günlerde artan terör olaylarını değerlendiren CHP İzmir Milletvekili ...
AK Parti İzmir’de yumruklar konuştu
AK Parti Bayraklı Belediye Meclis Üyesi İpek Özgür, partilisi Manavkuyu ...
CHP o iddiayı meclise taşıdı
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, ...
 
CHP’de imzacılar iddialı: 311’i 3 günde buluruz
CHP İzmir’de, olağanüstü il kongresi için hazırlıklarını tamamlayan il ...
AK Parti Karabağlar'da yarış kızıştı
Genel seçimlerden sonra yaşanan kongre hareketliliği tam gaz devam ettiği ...
'Talimatla haber yaptırdı' iddialarına yanıt
Kılıçdaroğlu, Nedim Şener'e talimatla haber yaptırdı iddialarını yalanladı. ...
 
Hamza Dağ muhtarlarla buluştu
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bayraklılı muhtarlarla bir araya geldi, sorunlarını dinledi.
'Taksitle bile tablo alacak durumum yok'
Ressam Nuri İyem'in eserlerini, bütçesi yetmediği için alamadığını söyleyen ...
Erdem'den İzmir teşkilatına kongre ayarı!
AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Egedesonsöz’e ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva