HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2011 Çarşamba - 13:29

Başbakan Erdoğan’la ABD’de Balkan Zirvesi

Başbakan Erdoğan ile ABD’de buluşan İzmir Milletvekili Rıfat Sait ve berberindeki heyet, zirveden İzmir’de Balkan Şurası Toplantısı yapılması, Yunanistan Başbakanı’nın İzmir’de ağırlanması, AK Parti destekli yeni dernekler kurulması gibi ilginç kararlarla ayrıldı.

Başbakan Erdoğan’la ABD’de Balkan Zirvesi

Fatih Yapar/Egedesonsöz/Özel - Amerika Birleşik Devletleri New York Javits Center’da düzenlenen Amerika Balkan Dernekleri Federasyonu’nun (FEBA) ”Ortak Gelecek İçin Bir Vizyon” konulu Liderler Zirvesi'ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte giden İzmir heyeti İzmir’e döndü. Bu toplantıda Başbakan Erdoğan ile yaklaşık 5 saat görüşme imkanı bulan bulan İzmir ekibi müjdeli haberlerle geldi. Başta AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait olmak üzere Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı gibi isimlerle görüşen Erdoğan’ın İzmir’deki projeler başta olmak üzere birçok konuyu masaya yatırdığı öğrenildi.
 
İKİ BAŞBAKAN İZMİR’DE BULUŞACAK
Başbakan Erdoğan ile Balkan Dernekleri temsilcileri arasında yapılan görüşmede önemli kararlar alındı. Başbakan Erdoğan’a Milletvekili Rıfat Sait’in başkanlığını yaptığı Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) aracılığıyla İzmir’de bir etkinlik düzenlenmesi teklifi götürüldü. Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile Erdoğan’ın Türk-Yunan Dostluğu için İzmir’de buluşması teklifi kabul gördü. Erdoğan, konuyla ilgili çalışmaların hemen başlatılmasını istedi. İzmir’in Rodos, Selanik, Batı Trakya ve İstanköy’den göçenlerin yoğunlukta yaşadığı yer olması alınan kararda etkili oldu.
 
BALKAN ÜLKELERİ PARLEMENTER MECLİSİ
Balkan ülkeleri ile her alanda ortak faydaya yönelik ilişkileri geliştirebilmesi hususunda TBMM’nin daha etkin rol alabilmesi için bazı çalışmalar yapmak istediklerini belirten Milletvekili Sait, Erdoğan’dan Türkiye-Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubunun kurulmasını istedi. Türk ve Balkan siyasetçi ve devlet adamlarının karşılıklı ziyaretleriyle oluşturulacak bir yapının ortaya çıkması talebini ileten Balkan ekibi, Başbakan Erdoğan’a bu yöndeki talepleri de iletti. Çalışmaların devlet düzeyinde başlaması halinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Türkçe Konuşan Ülkeler Parlamenterler Meclisi( TURKPA) gibi Balkan Ülkeleri Parlamenterler Meclisi kurulması için girişimler yapılacak. Erdoğan’a verilen dosya içinde yer alan yeni yapılanma Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu bir ortamda tekrar gündeme geldi.
 
AK PARTİ DESTEKLİ YENİ STK’LAR KURULACAK
Balkan göçmenlerinin Ege ve İzmir’de yapılanmalarının masaya yatırıldığı görüşmede Başbakan Erdoğan’ın “Bu konuda iyi çalışın” talimatı verdiği öğrenildi. Seçim sürecinde yapılan çalışmalar sonucunda özellikle İzmir Bölgesinde Balkan ve Rumeli göçmenlerinin demografik yapısı ve ikamet için tercih ettikleri bölgeler konusunda önemli bir bilgi havuzu edindiklerini ifade eden Milletvekili Sait, çalışmanın daha da geliştirilmesi için İzmir genelinde insanların ortak nokta ve demografik yapılarına uygun dernek, vakıf kurulması, konfederasyon yapılanması oluşturulması için izin  istedi. İzmir genelinde Balkan sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla bağ kurup AK Parti altyapısını güçlendirmek istediklerini belirten Sait’in talebi Erdoğan tarafından olumlu karşılandı.
 


BALKAN ŞURASI GELİYOR
Erdoğan buluşmasında İzmir için önemli bir karar daha alındı. Türkiye ve tüm Balkan ülkelerindeki akademisyenler, STK’ lar, siyasiler, gazeteci-yazarlar, devlet adamları, kanaat önderleri, özel sektör temsilcilerinin katılacağı 1.Balkan Şurası yapılması kararı alındı. Öneriye oldukça sıcak bakan Erdoğan’a ‘siz de katılın teklifi’ götürüldü. Çalışmaların hemen başlatılmasını isteyen Erdoğan’ın toplantıya katılması fikri de netliğe kavuştu. Altyapısı BASAM, tarafından yapılacak olan Balkan Şurası’na Başbakan Erdoğan da katılacak. Öte yandan TRT’ de Balkan ve Türk halklarını yakınlaştıracak dizi, film ve belgesel sayısının çoğaltılacak. “Büyük Buluşma” adı verilen çalışma ile Balkan ülkeleri ve Türkiye arasında bağları kopmuş ve yahut iletişimi azalmış aileler birleştirilecek.
 
BALKANADOLU PROJESİ
Balkan derneklerinin CHP ve diğer partiler ile hareket ettiği kanaatine varan Sait ve beraberindeki balkan dernekleri temsilcileri etkinliği arttırmak için yeni bir çalışma daha başlattı. İzmir ve Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren CHP destekli balkan derneklerinin etkinliğini kırmak isteyen ekip Başbakan Erdoğan’a yeni olan ‘BALKANADOLU” Projesi’ni sundu. Proje kapmasında aynı isimle büyük bir sivil toplum kuruluşu kurulmasını planlanırken Batı ile Doğu arasında köprü kurulacak. Ayrıca Anadolu’da yaşayanların şehirlerde kurduğu dernekler ve Balkanlar’dan göç ederek aynı şehirlere gelen göçmen vatandaşların kaynaşması sağlanacak.
 
Balkan camiasında kadına ayrı bir önem verildiğini ifade eden balkan heyeti kadınların daha aktif çalıştırılması fikrini ortaya koydu. Balkan kadınlarının daha aktif görev beklediğini ifade eden heyet Erdoğan’dan çalışmalara destek olmasını istedi. Balkan derneklerinin ilerleyen zamanlarda yapacağı çalışmalara Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katılması kararı alındı. Emine Erdoğan, İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki illere gelerek buralarda kadınlarla birlikte çalışmalarda bulunacak.
 
İŞTE HEDEFTEKİ İLÇELER
Öte yandan Sait ve beraberindeki balkan heyeti Başbakan Erdoğan’dan yerel seçimlere yönelik çalışmaları da masaya yatırdı. Balkan göçmenlerinin İzmir’de etkili olduğunu ifade eden hayat üyeleri özellikle Bornova, Karşıyaka, Bergama, Foça, Memen, Çeşme, Gaziemir, Buca gibi ilçelerde balkan göçmenlerinin etkili yerlere getirilmesini talep etti. Yapılacak delege seçimlerinden itibaren ilçe kongreleri ve belediye başkanlıkları seçiminde etkin görev isteyen balkan derneklerinin talebi Erdoğan’a iletilen dosyada yer aldı. Sait, Erdoğan’a İzmir’de AK Parti’nin bir belediye başkanlığını aldığını ifade ederken geriye kalan CHP’li başkanların 19’unun göçmen olduğunu ifade etti.

 

BİR DAHA HATA YAPMA
Öte yandan Sait ve Balkan Dernekleri temsilcileri ile ABD’ye giden Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Milletvekili Sait, Şanlı’yı Başbakan Erdoğan ile tanıştırdıktan sonra CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu da söyledi. Görüşmede Şanlı’ya bakan Erdoğan, “İnsan hayatında bir kere hata yapar. Sen de o hatayı yapmışsın. Yani hata yapma limitin doldu” dedi. Erdoğan ile Şanlı arasında yaşanan diyalog gülüşmelere neden oldu.
 
ÇOK VERİMLİ OLDU
Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Başbakan’ın İzmir’i yakından takip ettiğini söyledi. ABD’de Başbakan ile belli aralıklarla 5 saate yakın bir araya gelme fırsatı yakaladıklarını ifade eden Sait, “Başbakanımız ile yaptığımız görüşme son derece verimli geçti. İzmir’de yapılan projelerden tutun da seçimlerde nelerin yapılması gerektiğine kadar birçok konuda konuşma şansımız oldu. Kendisi bize ‘sizden çalışma ve bunun sonucunda başarı bekliyorum’ dedi. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımıza hız verdik. Kendisine içinde birçok konunun olduğu dosya verdik.” dedi. Sait ayrıca Erdoğan’ın kendisini Kosova’da Osmanlı’dan kalan küçük bir caminin genişletilmesi için Piriştine Belediye Başkanı İhsan Mustafa ile görüşüp yeni alan vermesi yönünde ikna etme çalışmasında görevlendirdiğini sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KORDON ESNAFI 30 Eylül 2011 Cuma 16:37

ömür başkan kordon esnafının çok sevdiği bir başkan burda birliği sağladı düne kadar bir araya gelmeyen esnafı birlikte hareket etmesini sağladı başarılı işler yaptı balkan camiyasındada başarılı işler yapar o fikir adamı balkan camiyası sahip çıkarsa kazanan onlar olur o esnafın ve çalışanların göz bebeği

Yorumu oyla      27      6  
balkan rumeli gençliği 30 Eylül 2011 Cuma 00:50

genç başkan gözlerinde atamızın o ışıltısını görüyom balkan insanının mücadele ruhu efendiliği birleştiriciliği seninle gurur duyuyoruz bir yandan seviniyoruz bir yandanda korkuyoruz bunu şov yapıyor deyip önünü kesenler olcak bunu unutma sivrileni bu toplum sevmez biz seni örnek aldık dualarımız tüm içtenliğimizle seninle

Yorumu oyla      30      6  
bornovadan 29 Eylül 2011 Perşembe 17:50

1. ömür şanlı doğru yolu bulmak üzere. tebrikler. bir seferlik affa da uğramış. bu aftan başkaları da yararlanabilir. 2. chp destekli dernekler ifadesi yanlış. sadece chp göçmenleri ve dernekleri akp den önce keşfetmiştir. bakınız bornova belediye meclisi. akp daha önce davransa bazı kişiler orada olmayabilirdi. ama bir kerelik af çıkmış. DİKKAT!

Yorumu oyla      33      8  
Uğur B. 29 Eylül 2011 Perşembe 16:41

HELAL OLSUN ÖMÜR ŞANLIYA YÜREKTEN CHP' Lİ OLMAK BUDUR.

Yorumu oyla      30      7  
serkan s. 29 Eylül 2011 Perşembe 11:06

sayın postoğlu bende bende gerçek bir izmirliyim. yanlış anlamayı ortadan kaldırmak için yazıyorum. bu cümleler benim değil Ömür bey'in kendi cümleleridir. kendisi her ortamda izmir'in bir çok problemine değiniyor çözümlerini sunuyor ve en sonunda ben chp liyim diyor. ve bunu büyük bir gururla söylüyorum diyor..

Yorumu oyla      34      6  
Aydın Postoğlu 29 Eylül 2011 Perşembe 10:45

Sayın Serkan S. Ömür şanlı gerçek CHP'li değil kentini seven gerçek İzmirli ise AKP'li olabilir. Kimi İzmirliler takım tutar gibi parti tutmuyor. İzmir için, çocuklarımızın geleceği için, bu kente hak ettiği hizmetlerin gelmesi için AKP artık bir iyi bir alternatif. Artık bu kentin kaderinde geleceğinde başat aktör olarak AKP'nin olduğunu anlamamız gerekiyor. Bu kente katkı koymak için tek seçenek CHP değil. İzmir’in köy olmasına razı gelmeyenler parti tercihlerini bir kenara koyabilir.

Yorumu oyla      17      21  
hüseyin ahmetoğlu 29 Eylül 2011 Perşembe 09:47

rumelilerin tercihi belli, hizmetin ve hakikatlerin olduğu yerdir.kimse tasalanmasın herkes hakkettği yeri bulacaktır.izmir de aetık çok yakında kararını verecektir.AK HİZMETLERLE çok yakında tanışacaktır.

Yorumu oyla      31      7  
serkan s. 29 Eylül 2011 Perşembe 00:28

Ömür Şanlı yolundan sapmadı sapmazda arkadaşlar çünkü o gerçek bir chp li o gerçek bir balkan... seninleyiz başkanım..bal-göç gençliği..

Yorumu oyla      44      9  
AHMET NEVZAT GÜVEN 28 Eylül 2011 Çarşamba 18:50

BAŞKALARININ KİŞİSEL TERCİHLERİNE SAYGI GÖSTERMEK MEDENİ OLMANIN EN TEMEL VASFIDIR.KİŞİLERİN ÖZGÜR İRADELERİ İLE YAPTIKLARI TERCİHLERİ HATA OLARAK GÖRENLERİN RUH HALİNİN NE OLDUĞUNU PSİKİYATRİSTLERE SORMAK GEREKİR.AYRICA ŞUNU DA İLAVE ETMEK İSTERİM Kİ,BALKAN MÜSLÜMAN TOPLULUKLARININ BÜYÜK ÇOĞUNLUĞ ALEVİ-BEKTAŞİ YOLUNDANDIRLAR.BU NEDENLE BALKAN TÜRKLERİ AKP'NİN İLGİSİNİ ARAPLAR KADAR ÇEKMEZ.TIPKI KERKÜK-MUSUL TÜRKMENLERİ GİBİ ONLARDA AKP İNDİNDE HOR VE HAKİRDİRLER.ANCAK MAZLUMLARIN ALLAH'I VAR.

Yorumu oyla      39      13  
ak parti gençliği 28 Eylül 2011 Çarşamba 17:59

ak gençlik ömür şanlı başkanın herzaman yanında olur dönek diyenlerin yanında olmaz ak partiye geçtiği gün bağrına basar ak gençlik seninle başkanım

Yorumu oyla      49      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ak Parti Buca fokur fokur
AK Parti İzmir İl Başkanlığı 1 Ekim’de başlayacak olan delege seçimleriyle ...
Erdoğan: Ciğerim yanıyor ciğerim!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Geliştirilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.
Çıray, 'Hükümet devekuşu gibi'
Son günlerde artan terör olaylarını değerlendiren CHP İzmir Milletvekili ...
 
AK Parti İzmir’de yumruklar konuştu
AK Parti Bayraklı Belediye Meclis Üyesi İpek Özgür, partilisi Manavkuyu ...
CHP o iddiayı meclise taşıdı
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, ...
CHP’de imzacılar iddialı: 311’i 3 günde buluruz
CHP İzmir’de, olağanüstü il kongresi için hazırlıklarını tamamlayan il ...
 
AK Parti Karabağlar'da yarış kızıştı
Genel seçimlerden sonra yaşanan kongre hareketliliği tam gaz devam ettiği ...
'Talimatla haber yaptırdı' iddialarına yanıt
Kılıçdaroğlu, Nedim Şener'e talimatla haber yaptırdı iddialarını yalanladı. ...
Hamza Dağ muhtarlarla buluştu
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bayraklılı muhtarlarla bir araya geldi, sorunlarını dinledi.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva