HABERLER>POLİTİKA
4 Temmuz 2011 Pazartesi - 16:55

Varnalı: İl başkanlığına talip değilim

İl Sekreterliği görevinden ani bir kararla istifa eden Yekta Varnalı, kulislerde geçin “il başkanlığı için istifa etti” iddialarına cevap verdi.

Varnalı: İl başkanlığına talip değilim

Fırat Soylu/EGEDESONSÖZ - CHP Genel Merkezi’nin seçimde beklentilerin altında kalan İzmir İl Örgütü’nde kan değişimine gideceği iddialarının yarattığı tartışmalar devam ediyor. İl Başkanı Tacettin Bayır’ın görevden alınacağı söylentilerinin ardından Bayır’ın yerine atanacağı iddia edilen isimler iddialarla ilgili açıklama yaptı. İsmi il başkan adayları arasında geçen eski İl Sekreteri Yekta Varnalı, kulislerde konuşulanlarla ilgili açıklama yaptı. ‘İl Başkanlığı için istifa etti’ iddialarına cevap veren Varnalı, görevi bırakmasının gerekçesinin işlerinin yoğunluğu olduğunu bir kez daha dile getirdi. Varnalı, mevcut İl Başkanı Bayır’ın görevine devam etmesi gerektiğini de belirtti.
 
VARNALI: GÖREVE TALİP DEĞİLİM
İl Sekreterliğinden iş yoğunluğunu gerekçe göstererek istifa ile ayrıldığını hatırlatan Varnalı, daha yoğun bir göreve talip olma gibi bir düşüncenin mantıklı olamayacağını ifade etti. İl Başkanlığının daha fazla zamana ihtiyaç duyan bir görev olduğunu belirten Varnalı, “Ben il Sekreterliği görevine partime yardımcı olmak için talip oldum. Bu konuda elimden geldiğince katkı koydum. Ama orta ölçekli bir esnaf ve aile babası olarak zaman sıkıntım vardı. O nedenle görevi bıraktım. Bu gerekçeler ortada iken başka bir yere aday olmam söz konusu olamaz. İl Başkanlığı görevine de talip değilim. Bu haberler bana sorulmadan yakıştırma sonucu yazılmıştır. Haberler gerçeği yansıtmamaktadır” diye konuştu.
 
“ATAMA YÖNETİMLER SON BULSUN”
Kişisel hiçbir beklenti içinde olmadığını, yıllardır siyaseti bu şekilde yaptığını söyleyen Varnalı şöyle devam etti: “Hedef koyarak siyaset yapılınca birçok kişiyi kırıp dökebiliyorsunuz. Ben hedef koymadığımdan hep rahat oldum. Ülkeme hizmet etmek adına siyasete girdim. Mustafa Kemal Atatürk’e olan borcum nedeniyle CHP ye destek olup burada siyaset yaptım. Bunu yaparken de koltuk sevdası peşinde olmadan hizmet etmek adına siyaset yaptım.” Varnalı ayrıca Bayır ve yönetiminin kongreye kadar görevde kalması gerektiğini de belirterek, Önümüzde kongre süreci var. Bana fikrim sorulacak olursa mevcut yönetim kongre sonuna kadar devam etsin derim. Kongrede arkadaşlarımız aday olabilir, başkaları aday olabilir. Yeniden dengeler değişebilir. Ama var olan bir gerçek varsa oda partimizde 4-5 ayda bir atamalar yapılan dönemin son bulması gerektiğidir. Bu nedenle ilk etapta mevcut yönetim kongreye kadar devam etmelidir” dedi.
 
NALBANTOĞLU İDDİALARLA İLGİLENMİYOR
İl Başkan adayları arasında ismi geçen bir diğer isimden Rıfat Nalbantoğlu ise, söz konusu iddialar hakkında hiçbir bilgisi bulunmadığını söyledi. Kendisinin olağanüstü kurultay için imza vermeyeceğini beyan ettiği basın toplantısının hemen ardından tatile çıktığını dile getiren Nalbantoğlu, iddialarla ilgilenmediğini de sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KARŞIYAKA 4 Temmuz 2011 Pazartesi 22:56

SAYIN YEKTA VARNALIYI ÇOK KISA ZAMANDA TANIDIM FAKAT ÇOK BAŞARILI VE AKILLI BİR BEYFENDİ DENGE DİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM VE ASLA İL BAŞKANLIĞI FALAN DÜŞÜNMEMİŞTİR. AKSİNE HER ZAMAN GENÇLERİN BU İŞLERE MÜDAHİL OLMASI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPAR BAZEN FARKINA VARMAZSINIZ ARKANIZDAN İTELER SİZİ.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Onlar muhalif değil, partili
CHP lideri Kılıçdaroğlu, muhaliflerin kurultaydan vazgeçmesine, “İmza ...
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'yemin' yanıtı
Devlet Bahçeli partisinin TBMM’de yaptığı ilk grup toplantısında Kılıçdaroğlu’nun ...
MHP grup başkanvekillerini seçti
MHP grup başkanvekilliklerine İzmir Milletvekili Oktay Vural ile Mersin ...
 
Ak Parti grup yönetiminde iki yeni isim
Basına kapalı olarak gerçekleşen AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda, grup başkanvekilleri belli oldu.
CHP'de muhalifler imzadan vazgeçti
Seçim sonrası kaynamaya başlayan CHP'de sular duruldu ve Deniz Baykal ...
'Bizi işin içine çekmek için rehin tutuyorlar'
Süheyl Batum, TBMM’de yemin etmemelerini bir insanlık ve ahlaki mesele ...
 
Erdoğan: Tükürdüklerini yalayacaklar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Arkadaşlarımız yemin etmedikçe, biz 4 ...
Operasyon haberine Bayır’dan yanıt
Seçimlerin ardından eleştiri oklarına hedef olan CHP İzmir İl Başkanı ...
Yemin boykotuna destek verdiler
Mecliste yemin etmeme kararı alan CHP’de, 81 İl Başkanı da destek açıklaması ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva