HABERLER>POLİTİKA
23 Mayıs 2011 Pazartesi - 19:06

Üyesi olmadığı partiden istifa ediyor

CHP listelerinden Çiğli belediye meclis üyesi seçilen ancak ihracı gündeme gelince parti üyesi olmadığı anlaşılan Emine Belge, üye olmak için 7 kez başvurup ‘ret’ yanıtı aldığı CHP’den istifa kararı aldı.

Üyesi olmadığı partiden istifa ediyor

İZMİR-Egedesonsoz/Özel -  Çiğli Belediyesi’nin ‘CHP’li Meclis Üyesi Emine Belge’nin başına son bir yılda ‘böylesi ancak Türkiye’de olur’ denilecek türden olaylar geldi.  Genç Parti Çiğli İlçe Başkanlığı’ndan ayrılıp 2009 seçimleri öncesi törenle CHP’ye katılan Emine Belge, Merhum Belediye Başkanı Ensari Bulut’un desteği ve isteğiyle meclis üyesi listesine yazıldı.
Ancak asıl olay Bulut’un hayatını kaybetmesiyle başladı. Bulut’un vefatından sonra yapılan olaylı başkanlık seçiminde partinin grup kararıyla desteklediği adaya karşı çıkarak mevcut belediye başkanı Metin Solak’a destek veren Belge, ‘ihraç istemiyle’ CHP disiplin kuruluna gönderilen 4 meclis üyesinden biriydi. Belge’nin ihraç işlemleri devam ederken CHP üyesi olmadığı ortaya çıkınca işlem durduruldu. Çünkü CHP üyesi olarak gözükmeyen bir siyasetçi için işlem yapmak mümkün değildi. CHP listesinden seçilmiş olmasına rağmen parti üyesi olmadığı ortaya çıkan Belge’nin CHP üyesi olma girişimleri de sonuç vermedi. Meclis Üyesi Emine Belge, ilçe örgütüne yaptığı 7 başvurudan sonuç alamazken, kendisine ‘partimizin kriterlerine uymadığınız için talebiniz reddedilmiştir’ yazılı bir yanıt verildiği ortaya çıktı. Partinin grup toplantılarına da alınmayan Belge, CHP ile olan/olmayan bağlarını koparmak için harekete geçti. Kulislerde Belge’nin AK Parti’ye geçebileceği iddiaları konuşuluyor.

YEDİ KEZ BAŞVURDUM ÜYE YAPMADILAR
Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK) parti üyesi olmadığı gerekçesiyle hakkında ihraç kararı alamadığı Belge, parti grup toplantılarına sokulmadığı gerekçesiyle partiden istifa etme kararı aldığını açıkladı. Yarın ilçe binasına giderek partiden istifa edeceğini açıklayan Belge, yedi kez başvuru yaptığı halde üyeliğinin yapılmadığını söyledi. Başkanlık seçiminde yaşanan olaylardan bu yana büyük sıkıntılar çektiğini söyleyen Belge, üyelik başvurusunun kabul edilmemesine anlam veremediğini belirtti. Belge, “Yerel seçimlerden sonra CHP’li olarak meclis sıralarında oturdum. Başkanlık seçiminde mevcut adaya destek vermediğim için partiden ihracım istendi. Sonra üyeliğimin olmadığını ifade ettiler. Başvuru yapmama rağmen halen kabul edilmedim. Ben de gidip partideki görevlerimden istifa edeceğimi açıkladım. Bundan sonra bağımsız olarak görevime devam edeceğim” dedi.
 
KOÇER: KRİTERLERİMİZE UYGUN DEĞİLDİ, ÜYE YAPMADIK
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer, Belge’nin parti kriterlerine uymadığını ifade etti. Belge’nin ilçe başkanlığına yaptığı üyelik başvurusunun yönetim kurulu kararı ile ret edildiğini dile getiren Koçer, “Yerel seçimlerde meclis üyeleri belirlenirken bir yanlış yapılmış. Aylarca parti üyesi olarak mecliste CHP sıralarında oturan Belge aslında partiye üye olmadan meclis üyesi sıfatı taşımış.Bu yanlışlık uzun süre devam etti. Bu arkadaşımızın üye olmadan seçilmiş olması geçmiş dönemi ilgilendirir. Ancak bugünkü koşullarda onu üye yapamayız. Üye olmadığı partiden istifa etmesi konusunu ben de anlamadım” diye konuştu.
 
BELEDİYE SİTESİNDE CHP ÜYESİ GÖZÜKÜYOR
Öte yandan Belge’nin Belediye Başkanı Metin Solak’ın talimatı ile yenilenen belediye resmi internet sitesinde ‘CHP’ üyesi olarak belirtildiği ortaya çıktı. Parti’nin üyeliğe kabul etmediği Belge’nin web sitesinde CHP’li olarak ifade edilmesi kafaları karıştırdı. Ayrıca Belge’nin istifa kararının ardından Ak Parti’ye geçeceği bilgisi de kulislere yansıdı.
 
ÜÇ MECLİS ÜYESİ KINAMA ALDI, BELGEYE İŞLEM YAPILAMADI
CHP’li Çiğli Belediye Başkanlık seçiminde, partinin adayı Şeref Bektaş’a karşı aday olan Metin Solak’a destek verip seçilmesini sağlayan üç meclis üyesi Yüksek Disiplin Kurulu(YDK) kararı ile ihraç edilmişti. Karara itiraz eden meclis üyeleri Mesut Akın, Önder Özdemir ve Muhlis Yıldırım hakkında kınama kararı verilmiş. Partiden ihraç edilmeleri engellenmişti. O dönem ihracı istenen fakat kayıtlarda bulunamayan meclis üyelerinden olan Belge’nin partili olma mücadelesi ise sürüyordu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emre.M 24 Mayıs 2011 Salı 10:18

Üye yapmadılarsa seni bir bildikleri vardır...

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İzmir eşi görülmemiş bir hoşgörü sahibidir'
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, ''İzmirli Anadolu'dan gelenleri hor ...
‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış’
Başbakan Erdoğan, MHP’de istifalara neden olan kaset skandalıyla ilgili ...
'Sözüm var bu ülkeye barışı getireceğim'
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Van'da bölgeye barışı getireceğine, Doğu ve Güneydoğu'da ...
 
MHP'den istifa edip BDP'ye geçtiler
Van'da MHP Başkale İlçe Başkanı Ömer Bozkurt ile ilçe teşkilat yönetimi, ...
CHP’de Cihaner istifası
Denizli Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Kemal Dağ, eski Erzincan Cumhuriyet ...
DP seçim bürosu açmaya devam ediyor
DP İzmir İl Teşkilatı, seçim bürosu açmaya devam ediyor. DP’nin Gümüşpala, ...
 
‘Çünkü Erdoğan'ın maskesini düşürdük’
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partiyi sarsan kaset skandallarıyla ...
CHP İzmir Gündoğdu'ya 250 bin kişi bekliyor
CHP İzmir İl Örgütü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumartesi günü ...
Şahin: Tarıma destek artarak sürecek
AK Parti İzmir 2. Bölgenin çiftçi milletvekili adayı Hasan Şahin, AK Parti’nin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva