HABERLER>MAGAZİN
4 Şubat 2011 Cuma - 00:00

TRT'de Türkan Saylan skandalı

Programda, ölen eski dernek başkanı Prof. Türkan Saylan’’ın ’“başı örtülü öğrencilere hipnozla başını açtırdığı, İslam düşmanı olduğu’” belirtildi ve birçok suçlama yöneltildi.’

TRT'de Türkan Saylan skandalı

Programda, ölen eski dernek başkanı Prof. Türkan Saylan’’ın ’“başı örtülü öğrencilere hipnozla başını açtırdığı, İslam düşmanı olduğu’” belirtildi ve birçok suçlama yöneltildi.’
 
TRT’’nin en çok izlenen kanallarından biri olan TRT Haber’’de yayınlanan ’“Büyük Takip’” isimli haber programında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile ilgili tek taraflı iddialara yer verildi. Derneğin bölücülük faaliyetlerinde bulunduğu öne sürülen programda, önceki yıl hayatını kaybeden dernek başkanı Türkan Saylan’’ın ’“İstanbul Üniversitesi’’ndeki başı örtülü öğrencilere hipnoz yaparak başını açtırdığı, Atatürkçülüğü bir maske olarak kullandığı, İslam düşmanı olduğu’” iddia edildi.
 
 ’‘Büyük Takip’’in ÇYDD ve Çağdaş Eğitim Vakfı’’nı konu alan belgeseli 14 Ocak saat 20.30’’da yayınlandı. Yaklaşık 40 dakika süren program boyunca, ÇYDD ile ÇEV ile ilgili taraflı iddialara yer verildi. Programda şu yorumlarda bulunuldu:
- ’“Bu iki kuruluş yıllarca toplumun önde gelen isimleri tarafından korunup kollandı. Her türlü övgü ve desteğe mazhar kılındı. Taki Ergenekon kapsamında yapılan baskınlara kadar. 18 Mart’’ta duruşma yapılmasına karar verildi.
 
- Eğitimin yanında her şey yapılıyordu. Bazı medya organlarının çizdiği resim, diğer tarafta savcıların çizdiği resim.
 
- İddinamede, ÇYDD’’nin burs verdikleri arasında PKK, DHKP-C gibi yasa dışı örgütlere mensup olanların bulunması, özellikle kız öğrenciler kullanılarak askeri okullara sızma faaliyet yürütülmesi, tüm bunlar için yurtdışından yüklü miktarda paralar aktarılması, telefon konuşmalarına şok ifadelerin yansıması gibi bilgiler yer aldı.
 
- Ergenekon’’da hücre tipi sivil toplum kuruluşları var. Savcılar, bu hücreler arasında ÇYDD’’nin olduğunu iddia ediyor. Örgütsel içerikli görüşmeler yapıldığı aktarılıyor, çarpıcı fotoğraflar delil klasöründe yer alıyor. Saylan, Ergenekon sanıklarıyla yan yana...
 
LEYLA ADINI ALDI
 
- Türkiye ÇYDD hakkındaki farklı bilgilerden 4 yıl önce MİT tarafından 5 yıl önce Üsküdar 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’’ne gönderilen bir yazıyla haberdar oldu. Üsküdar Gazetesi Sahibi Adnan Odabaşı’’nın gündeme getirdiği misyonerlik iddiaları karşısında derneklerin açtığı davaların kararını bu belge belirledi. O belgede Saylan hakkında yapılan incelemede o güne kadar kimsenin bilmediği bir kimliği ortaya çıktı. Prof. Saylan hakkında yapılan açıklamada annesinin İngiltere doğumlu olduğu, Katolik Hristiyan olduğu, 1936’’da Leyla adını aldığı, Dünya Kilisiler Birliği ile ortaklaşa çalıştığı anlatılıyordu.’”
 
DERNEKTEN SUÇ DUYURUSU
 
ÇYDD Başkanı ve eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, programda yer alan iddialar karşısında yargı yoluna gitmeye karar verdiklerini açıkladı. Dernek, TRT aleyhine önümüzdeki haftabaşında suç duyurusunda bulunacak. Dernek yöneticileri, programda adı geçen Adem Zencir diye birinin asla dernekte çalışmadığını ve tüm iddiaların asılsız olduğunu, programın TRT’’de yayınlanmasına akıl erdiremediklerini söyledi.
 
İNANILMAZ İDDİALAR
 
’‘Hipnoz yapıyor’’
 
Programdaki röportajlarda dile getirilen iddialar ise şöyle:
 
- Adnan Odabaş (Üsküdar Gazetesi sahibi): ’“Bu insanlar Atatürk’’ü kalkan yaparak bölücülük yaptılar.’”
 
- Yılmaz Dikbaş (Araştırmacı): ’“Fakir, işsiz çocuklara Türk tarihine, Türk geleneklerine, Türk karakterine ters bir eğitim verdiler. Türkan Saylan bir Atatürkçü değildir.’”
 
- Adem Zencir (Güvenilir öğrenci olarak Saylan’’ın en yakınına kadar yükselmiş bir isim olduğu, dernekte çalıştığı, ancak imam hatip kökenli olduğu anlaşılınca kovulduğu iddia edilen kişi): ’“Türk devletine, Türk askerine ne kadar düşman varsa, onlara üç katı para verirlerdi. Deniz Yıldızları diye bir programları vardı. Bu seminerlerin içeriği İslam düşmanı. Mağdur Kürt kızlarıyla, askeri okuldaki bozulmayan çocukları sosyal temasa geçirmek, batı felsefesiyle yetiştirmek amaçlı yapılan sosyal aktivitelerdi. Saf kızları, yoksul kızları konağa alır, hipnoz yapardı. Ve bunu Türkan Saylan yapardı ve ruh ikizi Kemal Alemdaroğlu yapardı.’”
 
Programda CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan, milletvekili Mehmet Sevigen ve gazeteci Aziz Üstel’’in de yorumlarına yer verildi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanında uyuşturucu bulunmadı
Önceki gün hayatını kaybeden ünlü sunucu Defne Joy Foster'ın ölüm ...
Medyanın zirvesinde Cem Yılmaz var
MTM’’nin, 2 bine yakın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yayınlanan ...
Defne'ye son veda’…
Arkadaşının evinde ölü bulunan Defne Joy Foster, son yolculuğuna uğurlandı. ...
 
Yine yeni yeniden Dallas: JR ekrana dönüyor!
Televizyon tarihinin unutulmazlarından 'Dallas' yeni jenerasyonuyla ...
1 milyon doları havaya saçtı!
"Puff Daddy" adıyla tanınan dünyaca ünlü hip hop yıldızı ve prodüktör ...
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
 
Defne'nin son 48 dakikası’…
Defne Joy Foster'in fenalaşması üzerine doktor aramaya çıkan Kerem ...
Şok ölümün ardından kafalarda üç soru’…
Defne Joy Foster’’ın cesedinde darp ve cebir gibi izlere raslanmazken ...
Defne’’yi son gören adam o geceyi anlattı’…
Türkiye Defne Joy Foster’’ın aramızdan ayrılışının şokunu yaşıyor’… Defne’’nin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva