HABERLER>POLİTİKA
24 Mayıs 2011 Salı - 15:29

Tevfik Diker’den ilginç kaset yorumu

MHP'de ortaya çıkan ilk kaset skandalının ardından sırada sekiz kaset olduğunu duyurmasıyla gündeme oturan 19-20. Dönem DYP Milletvekili Tevfik Diker, "Kasetlerle ilgili sorumluları ve suçluları okyanus ötesinde aramayın İstanbul'a iyi bakın" dedi.

Tevfik Diker’den ilginç kaset yorumu

ANKARA - MHP'de ardı ardına çıkan kasetlerle şu ana kadar 10 partili yöneticinin istifasına yol açan olayla ilgili değerlendirme yapan Tevfik Diker, "Şu an 3 kaset gününü bekliyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'nin kaseti adeta bir bomba etkisi yaptı ve 6 Genel Başkan Yardımcısı istifa etti. Böylece kaset skandalıyla makamından olanların sayısı 10'a çıktı. Böyle bir durum bu güne kadar bir tek Türkiye'de oldu" dedi. İlk kasetin yayınlandığı 27 Nisan'dan sonra katıldığı her televizyon programında ve yazdığı her yazıda 'yeni kasetler varmış ve sırasıyla yayınlanacak' dediğini anlatan Diker, şöyle konuştu: "Dediklerim bir bir çıktı. Keşke çıkmasaydı. Son yayınlanan kasetlerden sonra 'elde 3 kaset daha hazır bekliyor' demek için 8'den 5'i çıkarmak yeterlidir. Bu arada dikkatlerden kaçmaması gereken başka şeyler de söylemiştim. Kimlerin kasetleri olduğunu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli biliyor. Kasetleri MHP'lilerin büyük bir çoğu biliyor. Kasetlerle ilgili sorumluları ve suçluları okyanus ötesinde aramayın İstanbul'a iyi bakın. Savcılık soruşturmasından elde edilen sonuçlardan sonra Devlet Bahçeli, okyanus ötesinden özür dilemek zorunda kalacak."

Kasetlerle ilgili haber kaynaklarının bazı MHP'liler olduğunu anlatan Diker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiçbir istihbarat organizasyonuyla ilgim yok, oralardan da bilgi almıyorum. Siyaset kökenli bir köşe yazarı olarak konulara ilgiliyim ve tarafıma ulaşan bilgileri sağlam kaynaklarımdan test ettikten sonra dobra dobra yazıyorum. Ülkemizde kaset çekme teknolojilerine sahip cihazları almak çok kolay. Bu imkan sahip olmak için bir İsrail gezisi yapmak yeter artar."
 
İddialarını haklı çıkarmak için örnek veren Diker, "Eski MHP Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu'nun söylediklerine bakmak yeterlidir. Açıkça ifade edeyim; benim Bıçakçıoğlu ile hiçbir temasım olmadı. Yani haber kaynaklarımın arasında o yok. Bağımsız Ülkücüler Platformu Sözcüsü eski MHP Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu, katıldığı her televizyon programında açık seçik şöyle söylüyor: "Geride daha büyük etki yaratacak kaset var. Kasetleri biz biliyoruz ve Bahçeli de biliyor.' Bıçakçıoğlu, ayrıca ne beklediklerini de açıkça söylüyor. Bıçakçıoğlu: 'Genel Başkan Devlet Bahçeli, seçim sonuna kadar koltuğunda otursun ama şimdiden 12 Haziran sonrası için bir Olağanüstü Büyük Kongre ilanı yapsın ve bu Olağanüstü Büyük Kongre'de Genel Başkan Adayı olmayacağını açıklasın.' diyor. Anlayacağınız kasetler ancak bu şekilde yayınlanmayacak!" Bahçeli, bunu yapar mı? Pek yapacağa benzemiyor."

Ergenekon irtibatlı birilerinin Bahçeli'yi, "Bu kasetler MHP'yi mağdur konumuna soktu oylarınız artıyor" şeklinde inandırdığını öne süren Diker, sözlerine şöyle devam etti: "Tarafıma ulaşan bilgilere göre bu Ergenekon irtibatlı kişi ve odaklar Bahçeli'ye Diyarbakır seyahatini de önerenlermiş. Bahçeli, ortada hiçbir şey yokken aylar önce 'Provokasyona sebep olmak istemem ve Diyarbakır'a gitmeyeceğim' dediği halde Diyarbakır'a provokasyonların en üst seviyede olduğu ve sokakların cayır cayır yandığı bir zamanda gitme kararı aldı. Yani Bahçeli'ye provokasyonun en uygun olduğu bir zamanda Bahçeli'yi ve CHP-MHP koalisyonunu kurtaracak tek formül bu mu? Bahçeli'nin Diyarbakır seyahatinden en çok BDP destekli bağımsız milletvekili adayları kazançlı çıkar, çünkü bölgede gerginlikler onların değirmenine su taşıyor."
 
BAHÇELİ UYANMADI
En fazla zarar görecek olanın AK Parti olduğunu anlatan Diker, sözlerini şöyle tamamladı: "MHP'nin muhafazakar tabanı bu kasetlerden nefret ediyor ve eski DYP ve ANAP'lılar MHP'ye soğuk duruyor. Kasetlerle ilgili konuşulanların ortak noktası şu: 'Kasetleri çeken ve yayınlayanlar ayıp ediyor anladık da kasetlerdeki ahlak dışı ilişiklerdeki MHP'lileri görmezden mi gelelim? Bahçeli, bu güne kadar neden uyanmadı?' 1. kaset skandalıyla istifa eden eski Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım'ın 'sağcılar yuvarlaktır...' sözleri kahve köşelerinde konuşulmaya devam ediyor. Bir soruyla yakında daha neler olabileceğini tartışmaya açmakta fayda var. İşte can alıcı o soru: 'Bıçakçıoğlu'nun sözünü ettiği daha fazla etki yapacak kasette kimin görüntüsü olabilir?' Bir başka şeyi de hatırlatmakta fayda var. Gününü bekleyen 3 kaset ve daha ağır etki yapacak malum kaset ile ilgili pazarlıklar en üst seviyede devam ediyormuş!"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli: Bizim kız sözü hoşuma gidiyor
Başkan Kocaoğlu'nun eski danışmanı, AK Parti milletvekili adayı İlknur ...
Kılıçdaroğlu: Ülke eyaletlere bölünmeyecek
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Hakkari'de yaptığı özerklik vaadine açıklık getirdi. ...
Gül’den kaset tepkisi: Bugün buna yarın başkasına
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP yöneticileri hakkındaki kaset iddialarıyla ...
 
Günay: 30'lu yaşlarımdan beri aynı inançtayım
Günay, hayatı boyunca demokrasiyi savunduğunu, geçmişte uzun yıllar komünist ...
Arıtman ve Arınç aynı fikirdeler!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Hakkari'deki mitingde yerel ...
Balbay’ın eski komşularından pankartlı destek
İki yılı aşkın süredir Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve genel seçimlerde ...
 
Moroğlu dernek ziyaretlerine devam ediyor
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu, metropollerin en ...
AKP'ye ANAP dopingi
Daha önce Demokrat Parti’de uzun yıllar hizmet etmiş isimleri bünyesine ...
Umdular'dan amatör kulüplere sponsor sözü
CHP milletvekili adayı Kazım Umdular, amatör spor kulüplerine, Sponsorluk ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva