HABERLER>POLİTİKA
24 Mayıs 2011 Salı - 13:25

Arıtman ve Arınç aynı fikirdeler!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Hakkari'deki mitingde yerel yönetimlere özerklik vaat etmesini Canan Arıtman ‘Eksen kayması’ olarak nitelendirirken, AKP’li Arınç “Maalesef CHP BDP çizgisinde” dedi.

Arıtman ve Arınç aynı fikirdeler!

ANKARA - İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Hakkari'de söylenen sözlerle ilgili tabanın görüşünün alınmadığını, bu vaadin kurultay kararı olmadığını belirterek, "Özerklik gibi vaatlerin doğal tabanımız ve seçmenimizde kaygılar yarattığını söyleyebilirim" dedi.
 
"EKSEN KAYMASI"
Arıtman, "CHP, bir dönüşüm sürecinde. Yönetim de buna 'yeni CHP' diyor" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun, 'Yerel yönetimlerin özerklik şartını aynen kabul edeceğiz. Onlara özerklik vereceğiz, aynı Avrupa'daki gibi. Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Yasası'nı aynen kabul edeceğiz' şeklindeki sözlerini değerlendiren Arıtman, yaşananların partideki eksen kaymasının göstergesi olduğuna dikkat çekti.
 
'Yeni CHP'ye kadar parti programında böyle bir şey olmadığını söyleyen Milletvekili Arıtman, "CHP'nin hiçbir programında, seçim beyannamesinde böyle bir söz, vaat yer almadı. Program da değişmiş, değiştirilmiş değil. Baykal döneminde yapılmış program aynen devam ediyor. Ben daha vahim bir şey söyleyeyim. Bugüne kadar hiçbir partinin seçim beyannamesinde olmayan bir şey yapıldı: Türkiye'de halktaki Amerikan karşıtlığını giderme vaadi. Bu, cumhuriyet tarihinde bir ilk ve vahim" dedi.
 
Hakkari'de söylenen sözlerle ilgili tabanın görüşünün alınmadığına da dikkat çeken Vanan Arıtman, "Bunlar kurultay kararları değildir. CHP'de kararların nasıl alınacağı bellidir. Kurultay, PM kararı, MYK ya da genel başkanın kararı olur. Benim bildiğim kadarıyla bunlar, genel başkanın kararları tarzında. PM ya da MYK'da bu tür kararların alındığını duymadık" şeklinde konuştu.
 
Özerklik gibi vaatlerin partinin doğal seçmeninde kaygı oluşturduğuna dikkat çeken Arıtman, "Doğal tabanımız ve seçmenimizde kaygılar yarattığını söyleyebilirim. Kaygı ve mutsuzluk nedeni oluyor" dedi.
 
CHP'nin bir dönüşüm sürecinde olduğunu kaydeden İzmir milletvekili Arıtman, "Değişim değil, bir dönüşüm. Zaten yeni yönetim buna, 'yeni CHP' diyor. Eski CHP'yi de ret mi ediyorlar, onu da bilmiyoruz. Bu yeni CHP'de başka bir anlayış var. Neye dönüştüğünü de şu anda hiç kimse tam anlayabilmiş değil ama milletvekili adaylarımız, PM ve MYK üyelerinin söyledikleri şeyler doğal tabanımızda kaygı uyandırıyor. Umarım bunlar oy kaybına neden olmaz. CHP örgütü, çok büyük bir çaba içinde, gecesini gündüzüne katıp oy topluyor. Biz iğneyle kuyu kazıyoruz, bu arkadaşlar da oyları kürekle saçıyorlar" eleştirisinde bulundu.
 
Arıtman, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun KCK operasyonlarını eleştirmesi hakkında ise şunları söyledi: "Genel başkanın Türkiye'deki her türlü hukuk ihlallerine karşı çıkması gerekir. Hukuk karşısında bütün insanlar eşittir ama neyine dayanarak eleştirdi bilmiyorum. Bir kişinin belediye başkanı olması, ona ayrıcalık getirmez
 
Kılıçdaroğlu bölgedeki ziyaretleri sırasında BDP ile aynı çizgide
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hakkari mitingindeki sözleriyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Arınç, ''Maalesef Kemal Kılıçdaroğlu, bölgedeki ziyaretleri sırasında BDP ile aynı çizgide bulunuyor'' dedi.
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen Arınç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.Bir gazetecinin ''CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Hakkari'deki konuşmasında 'özerklikle' ilgili açıklamaları oldu. CHP'nin, BDP ile birlikte hareket ettiği yönünde iddialar var. Bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyiz?'' şeklindeki sorusu üzerine Arınç, şöyle konuştu:
 
''Değerli arkadaşlar dün Van ve Hakkari'de sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı mitingde söylediği sözler, Türkiye'de herkes tarafından ibretle takip edilmeli ve değerlendirilmelidir. Özellikle şu anda Bursa'dayım, Bursa seçmenlerinin ve özelikle Cumhuriyet Halk Partililerin, dün söylediği söz ve davranışlara mutlaka bir teşhis koymaları lazım.
 
SENİ VURURUZ TEHDİDİ
Biliyorsunuz sayın Başbakanımız, Van'da ve Hakkari'de mitingler yapmıştı, Hakkari'de BDP'lilerin baskısı ve tehdidiyle kepenkler kapatılmıştı. Halkın mitinge gelmesinin önüne engeller konulmuştu. Sadece bir şey söyleyeyim size; Hakkari'de kadın kolları başkanımız tehdit edildi, evinin karşısına örgüt üyelerinden yerleştirildi. 'Eğer dışarı çıkar ve mitinge gidersen seni vuracağız' tehdidi yapıldı. Bütün bu çirkinleri yaşayan bir şehirde Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle birlikte sokaklar temizlendi, BDP'li belediye başkanı belediye binasını yeniden temizledi, boyadı ve BDP'lilerin bu mitinge katılmaları konusunda çağrıda bulundu.''
 
FARK ÇOK BÜYÜK
Arınç, bölgede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı yapılanlar arasında çok büyük fark olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
 
''Elbette Kılıçdaroğlu'nu böylesine özenle karşılayan, O'nun mitingine kalabalıklar taşıyan bir partinin, iktidar partisine karşı niçin böyle tehdide ve baskıya karşı yöneldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Kılıçdaroğlu'nun bundan sevinmemesi lazım ama o bildiğiniz gibi bir belediye başkanını ziyaret etti. KCK operasyonundan dolayı yapılan yargılamaları eleştirdi ve başsavcıyla görüştüğünü, 'neden bu yargılamalar yapılıyor? Niye bu takipler yapılıyor?' diye şikayet ettiğini de söyledi.
 
Başbakan'ı 'Kürt sorunu yoktur' demekle itham eden Kılıçdaroğlu, 'Kürk sorunu vardır' da demedi. Sadece eleştiride bulundu. Ama bunun yanında daha önce gittiği Batman'da belediye başkanını ziyaret etmiş, O'na da 'geçmiş olsun' demişti. Batman'da genel aftan da söz etmişti. Bu sefer özerklikten bahseden ve bunu destekleyen konuşmalar yaptı. Kılıçdaroğlu'nun sadece o bölgede oy alabilmek için, o bölgede daha iyi karşılanabilmek için, o bölgede CHP'nin AK Parti'ye karşı daha büyük üstünlük sağlaması için toplumda önem taşıyan bazı konuları istismar ettiğini görüyoruz. Bu fevkalade yanlıştır.''
 
KCK, PKK'YLA İLİŞKİLİDİR
''AK Parti'yi eleştirebilirsiniz ama Türkiye'nin bütünlüğünü Türkiye'nin teröre karşı mücadelesini, Türkiye'nin terör örgütüne karşı düşüncesini zaafa uğratacak hiç bir harekette bulunamazsınız'' diyen Arınç, şunları kaydetti:
 
''Maalesef Kemal Kılıçdaroğlu bölgedeki ziyaretleri sırasında BDP ile aynı çizgide bulunuyor. BDP'nin daha fazlasını söylüyor. Onlardan alkış almak için, onların hassas olduğu konularda Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğinden beklenmeyecek davranışlar yapıyor. Bu çok yanlıştır. Kürt sorunu böyle çözülmez.
 
Demokrasi, hukuk içinde ve yine Anayasa içinde yer alması gereken konular, uzlaşmayla temin edilecektir. Bu sadece bir mitingde otobüs üzerine çıkıp söylenecek sözler de değildir. KCK davası PKK'nın şehir yapılanmasına ilişkin bir davadır. İddianamede de böyle yazmaktadır. PKK ile bağlantılı olduğu söylenen bir davada onları doğrudan savunacak sözler kullanmak, şüphesiz sayın Kılıçdaroğlu'na yakışıyor ama bir kürt siyasetçisi için çok büyük bir eksikliktir.''(Ajanslar)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ceyda 25 Mayıs 2011 Çarşamba 11:27

kusura bakmayın arkadaşlar ama cananan hanım doğru söylüyor yeni chp ATATÜRK devrimleri üzerine oluşturulması maalesef bas bas bağırıyorlar dı ülke bölünecek diye ne oldu şimdi de kılıçdaroğlu çark etti bişey diyorsan o dur ulusalcı tabancı ne yapacak şimdi ne olacak özerkliğe karşı yani federesyona bu söylemler çok şey alıp götürecek chp den...neticede deniz baykalı komplolar la yerinden eden chp içinde ki insanlar deniz gitti gürsel geldi 20 yılda o demir atar artık...

Yorumu oyla      13      7  
c.h.p 25 Mayıs 2011 Çarşamba 09:40

sayın ARITMAN doğal tabanımızın ve seçmenimizin isteğiylemi millet vekili oldu?sorgulanması gereken öncelikle budur.KEMAL KILIÇTAROĞLU'nun politikalarını destekliyoruz.12 hziran seçimleri için herhangi bir çaba göztermeyen ve tam tersine köztek olmaya çalışan (listeye giremeyen)eski milletvekillerini ve SAV grubunu da eleştiriyoruz.

Yorumu oyla      14      6  
erdoğan seyhan 25 Mayıs 2011 Çarşamba 07:05

sayın arıtman,partideki çalışmalarınızı zaman zaman aşırı olsada dikkatle ve takdirle izliyordum insanoğlu menfaatı bitince nasılda yön değiştiriyor.chp. deki bu dönüşüm istikametin iktidar olma yoluna dönüşümüdür. baykal'ın ki gibi ömür boyu ana muhalefet, statükoculuk değil. şimdi sizin gibilere düşen görev yine parti için çalışmak. seçim arifesinde takoz koymak değil. saygılarımla

Yorumu oyla      14      7  
banu arık 25 Mayıs 2011 Çarşamba 01:42

canan hnm çok üzülülüyorum..komşularına hava atamayacak havalara artık giremeyecek sade vadandaş..olacak..yakışır snn...hanfen.. diye...milletin vekili OLAMAYACAKK..ÇOK ÜZÜLDÜMM..

Yorumu oyla      13      8  
Ali Çetin 25 Mayıs 2011 Çarşamba 01:27

Sözde chpli vekil partisinin programından haberi yok. Otur yerine sıfır..

Yorumu oyla      13      7  
bozkurt 25 Mayıs 2011 Çarşamba 00:37

2 haberi yan yana getirmek haksizlik aritman dogru söylüyor- kusuru mu aday yapilsaydi bunlara göz yumacakti. bu parti yönetiminin program ve tüzüge uymadiklarini yoksaymamizi gerektirmez-program ve tüzüge aykiri hareket parti sucudur- göz yummakta- aritman disiplin kuruluna vermeli MYK yi

Yorumu oyla      12      7  
konaktan sinan 24 Mayıs 2011 Salı 23:56

canan arıtmanda eksen kayması sık olduğundan karıştırdı galiba...baksanıza ekseni bu sefer fazla kaymış olmalı ki akp'de durmuş:))

Yorumu oyla      15      6  
ahmet tok 24 Mayıs 2011 Salı 17:28

hoppaaaaaa eskiside aynı yeniside canan arıtmandan kılıçtaraoğlundan chpden bir cacık olmaz.....

Yorumu oyla      14      15  
Hasan Ali Türkarslan 24 Mayıs 2011 Salı 17:17

Sayın Arıtman'ın CHP nin seçim beyannamesinden haberi yok. CHP 2011 Seçim Bildirgesinin 108 nci sayfasında yer alan 'Yerel Yönetimler ' başlığının 1 nci satırı şöyle;'Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Şartına konulan çekinceleri kaldıracak, yerel yönetimler reformu yapacağız.' Sözkonusu Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Şartının kaldırılmasının sonucu aynen sayın Kılıçdaroğlunun sözlerini kapsamktadır.

Yorumu oyla      20      9  
ali 24 Mayıs 2011 Salı 16:07

bir koltuk nelere mal oluyor. en güzel örneği sayın arıtman

Yorumu oyla      22      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay’ın eski komşularından pankartlı destek
İki yılı aşkın süredir Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve genel seçimlerde ...
Moroğlu dernek ziyaretlerine devam ediyor
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu, metropollerin en ...
AKP'ye ANAP dopingi
Daha önce Demokrat Parti’de uzun yıllar hizmet etmiş isimleri bünyesine ...
 
Umdular'dan amatör kulüplere sponsor sözü
CHP milletvekili adayı Kazım Umdular, amatör spor kulüplerine, Sponsorluk ...
'İzmir Atatürk'ün partisine bile karşı çıkmış'
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım İzmir’de kimsenin yaşayışına ...
Aksünger Güzelyalı'da rozet taktı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger, ...
 
Hazırbulan: Ahlaki çürümeye karşı seferberlik
Maddi kalkınmanın manevi gelişmeyle desteklendiği ölçüde gerçek ilerleme ...
AKP'yi 2. gösterdi ortalık karıştı
Rusya’dan gelen bir anket sonucundan, AK Parti yüzde 32 ile ikinci parti ...
'Çocuklarımız yandaş rantından daha önemli'
Menemen ve Aliağa Kent Konseylerinin birlikte düzenlediği “ Termik Santraller ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva