HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2022 Cumartesi - 16:39

Taşkın'dan hükümete İzmir eleştirisi: Cumhurbaşkanı istiyor, genel başkan kimliği engelliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal yardımlar konusunda övgüyle bahseden CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, "Büyükşehir'in sosyal politikalarını yakından izliyorum. En doğru yerlere irtibat yerleri açarak yardımları götürüyorlar. Sadece İzmir'de değil tüm Türkiye'de bizim belediyelerimiz sosyal yardımlarını 3 katına çıkardı" ifadelerini kullandı. Hükümete de eleştirilerde bulunan Taşkın, "İzmir 340 milyon dolar destek aldı; Cumhurbaşkanı imzalamak istiyor, AKP genel başkanı engelliyor." dedi.

Taşkın dan hükümete İzmir eleştirisi: Cumhurbaşkanı istiyor, genel başkan kimliği engelliyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, CHP İzmir İlçe Başkanlarının katılımıyla, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenledi.

MUHALEFETİN YELKENLERİNİ ŞİŞİRİYOR
İzmir'de sosyal yardım politikalarını yakından takip ettiğini vurgulayan Taşkın, iktidara da yapılan engellemeler üzerinde uyarılarda bulunurken şu ifadeleri kullandı:

"Büyükşehir'in sosyal politikalarını yakından izliyorum. En doğru yerlere irtibat yerleri açarak yardımları götürüyorlar. Sadece İzmir'de değil tüm Türkiye'de bizim belediyelerimiz sosyal yardımlarını 3 katına çıkardı. Bir algı vardı CHP gelirse yardımlar kesilir diye ancak bunun doğru olmadığını gördük. İzmir'de de ciddi bir başarı var bunun oy oranlarımıza yansıyacağını düşünüyorum. İzmir'in farkı var, daha fazla sosyal yardımlaşmanın içinde. İzmir toplumu uzun yıllar bizim partilerimiz tarafından yönetildiği için demokrasi kültürü oluşmuş durumda. Nispeten karşılaştırma yaptığımız İzmir toplumunu belediyeler ile ilgili bilince sahip olması denetim mekanizması oluşturuyor. İktidarın kendi belediyesine yolsuzluk açısından bakmaması ancak bizim belediyelerimize bakması aslında disiplinize olmamızı sağlıyor. Bütün ölçümlerde belediyelerimiz göreve geldiği yerlerde oylarını koruyor hatta artırıyor. Bir dönem cumhurbaşkanı atanmışlar seçilmişleri çalıştırmıyor diyordu ancak bugün bunu kendisi yapıyor. İzmir 340 milyon dolar destek aldı Cumhurbaşkanı imzalamak istiyor, AKP genel başkanı engelliyor. Bu örnek bile mevcut sistemin ultra merkeziyetçi ve vesayetçi olduğunu gösteriyor. Bugünkü iktidar tam anlamıyla vesayetçi bir sistem kurmuştur. Türkiye'de toplum; bu tarz eğilime girenleri sandık yoluyla cezalandırılmıştır. Bizim belediyelerimiz önlerine konulan engellere rağmen yolunu bulup çalışıyorlar. Mağdur ediliyorlar ancak çalışıyorlar düşüncesi muhalefetin yelkenlerini şişiriyor."

ÜRETİMİ ARTIRAMAZSANIZ İSTİHDAMI ARTIRMAZSANIZ
Hükümete ekonomik yardımlar üzerinden yüklenen Taşkın, ana temelin eğitim ve üretimin arttırılması olduğunu vurgularken şu sözleri söyledi:

"3,5 saat sorunlarını anlattılar. İzmir'de iyi bir demokrasi kültürü olduğunu, STK kültürünün olduğu gördük. Bütün Türkiye'nin İzmir'i model alması gerektiğini gördük. Sadece engelliler değil, romanlar yani tüm kırılgan gruplar benim alanıma giriyor. 11 Roman kuruluşu ile Konak Belediyesi protokol imzaladı ve ayda bir, bir araya gelerek neler yapabiliriz diye düşünüyorlar. Bu bizim belediyeler açısından bir ilk ancak roman eylem planında bu tür çalışmalar öngörülüyor. Konak bu tarz çalışmalarda iyi bir sınav veriyor. Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal yardımlarına baktığımızda… Sosyal yardım genelde ayni ve nakdi yardımdır. Sosyal hizmet bunun çok ötesinde bir hizmet. Kreş bir sosyal hizmettir. Yardım taşıma suyu ile değirmen döndürmeye benzer. Ancak kreş gibi hizmetler aslında önemli projeler. En önemlisi aile bireyleri sigortası. Bu politika bütünü içerisinde temel olarak şunu hedefliyoruz; 20 yıldır nüfusa paralel bir şekilde yoksulların sayısı artıyor. İktidar yoksulluk sayısını azaltmadı aksine arttırdı. Çünkü seçime yakın destek veririm diye düşünüyor hükümet. Bir parti yoksul sayısını azaltmayı hedef olarak koymuyorsa burada bir sorun var. Üretimi artıramazsanız istihdamı artırmazsanız. Bir istihdam derken güvenceli istihdam diyoruz. Yoksulluktan kurtulmanın eğitim, sendikal hak arayışları çok önemli. Türkiye'de mutlaka üretimi artırmamız lazım. Emeklilik reformu yapacağız. Bunu yaparak en düşük emekli maaşını asgari ücretle eşitlersek o zaman çok sayıda emekliyi yoksulluktan çıkarırız. CHP yaptığı şeyler üzerinden övülmez ancak yapamadığı şeyler üzerinden eleştirilir. Ancak son dönemlerde şu oluyor; Sistematik olarak CHP'nin oyu artıyor ancak ana akım medyada haber çıkmıyor. Türkiye'de doğru şeyler söyledikçe muhalefet güçleniyor ve CHP'nin de oylarının arttığını ve birinci parti olmayı hedeflediği ortaya çıkıyor."

 
Eleştirilerin hedefindeki Doç. Dr. Erbaş: Benim pazarcı olduğumu herkes bilir!
 
Büyükşehir ekipleri arı gibi çalıştı... O bulvardaki çalışma 20 gün erken bitti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den 'rozet' şovu! Tek seferde 450 yeni üye…
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de düzenlenen 450 kişilik yeni üye kaydı ...
AK Partili Kaya: Seferihisar Soyer'den çektiğini hiç kimseden çekmedi!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, saha programları kapsamında Seferihisar'daydı.
Sındır’dan Bakan Pakdemirli’ye sert mesaj: Önce çiftçiye hakkını ver!
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin, tarımda dış ticaret fazlası ...
 
İnce'den 'anket' sorusuna çarpıcı yanıt: İzmir en umutlu olduğum kent!
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı ...
CHP PM Üyesi’nden İzmir için flaş iddia: Merkezdeki hastaneler kapatılacak!
CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, şehir hastaneleri açıldıkça kent merkezinde ...
CHP'li meclis üyesi istifa etti... İlçe başkanlığına aday olacak!
Torbalı Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclis oturumuna CHP'li Meclis ...
 
Atmaca'dan Büyükşehir'e Aktepe-Emrez isyanı
Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ...
Nalbantoğlu'ndan ekonomi eleştirisi: Matematik verileri ortada!
İzmir'in verdiği vergilerin büyük bir bölümünü geri alamadığını dile getiren ...
Kılıçdaroğlu'ndan ittifak açıklaması
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "ittifakta çatlak" iddialarına ilişkin, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva