HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2022 Cumartesi - 08:48

CHP PM Üyesi’nden İzmir için flaş iddia: Merkezdeki hastaneler kapatılacak!

CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, şehir hastaneleri açıldıkça kent merkezinde bulunan hastanelerin kapatılacağını iddia ederek değerlendirmeler yaptı. Bu durumun Ankara’da yaşandığının örneğini veren Nalbantoğlu, İzmir’de de yaşanacağını belirterek “Şehir hastaneleri doğru bir proje olabilir. Ama bunu ortaya koyarken yıllardır orada olan hastaneleri kapatıyorsan; bunun adı büyütmeye çalıştığın alana kaynakları aktarmaya çalışmak... Ankara’da bir sürü hastane yok oldu. İzmir’de de böyle olacak. Alsancak’taki, Bozyaka’daki hastaneler kapatılacak. Ben bundan çok eminim” dedi.

CHP PM Üyesi’nden İzmir için flaş iddia: Merkezdeki hastaneler kapatılacak!

EGEDESONSÖZ - Türkiye’nin gündeminden biri olan sağlık konusuna dair SonSöz TV’de değerlendirmelerde bulunan CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs verilerinden, TURKOVAC tartışmalarına kadar açıklamalar yaptı. Bunun yanı sıra şehir hastaneleri hakkında da çarpıcı değerlendirmeler yapan Nalbantoğlu, Ankara’da şehir hastanesi açıldıktan sonra kent merkezindeki hastanelerin kapatılmasını örnek vererek İzmir’deki şehir hastanesi açıldıktan sonra da bunun aynısının yaşanacağını söyledi.

SAĞLIKLA İLGİLİ VERİLERİN TARTIŞILIYOR OLMASI ÇOK ÜZÜCÜ

Korona hakkında haberdar olma kanalının Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamalar olduğunu dile getiren Nalbantoğlu, bu verilerin de artık gerçekçi olmadığını söyleyerek “Türkiye de maalesef bu resmi açıklamaların güvenilirliği ve bir veri olarak kabul edilebilirliği çok düştü. Sağlıkla ilgili bir verinin tartışılıyor olması bambaşka... Maalesef ‘gizlenir’ bir şey... İnandırıcı gelmiyor. Bir mesafe kat etmek yok. Her şeyi başa sarıyoruz. Müjdat Gezen’in yaptığı iki satırlık bir açıklaması var. TÜİK benim yaşımı da açıklasa diyor... Bu konu bu şekilde espri noktasına geldiyse insanı kuşkulandıran, geleceği konusunda üzen meseleler oluyor. Ekonomi ya da bir başka konuda hata yapılabilir, bunlar da düzeltilebilir ama iş insan hayatına geldiyse gerçekten kaygı veriyor” şeklinde konuştu.

MİLLİYETÇİLİK AŞIYLA ÖLÇÜLEMEZ

Türkiye’nin milli aşısı TURKOVAC hakkında da değerlendirmeler yapan Nalbantoğlu, “Ben ülkemizin bir aşı üretmiş olmasından çok büyük keyif ve onur duyarım. Ama ben ürettim diyerek üretilmez ki. Biz artık bu süreçte aşının yapım, oluşum sürecini de gördük. Ben TURKOVAC olmam. Çünkü ortada sonuç, veriler yok. Öyle olsaydı tabiki olurum ama böyle değilken neden olayım? Ticari, sosyal nedenlerle yurt dışına çıkmak zorunda kalıyoruz. Başka ülkelere giderken bu aşı kabul de edilmiyor, geçerli de sayılmıyor. Konu milliyetçilik değil ki, milliyetçilik bununla zaten ölçülemez. Bir de bunun gibi milli otomobilimiz var. 3 ayda bir görüntüsü çıkıyor ama ortada yok. Bu ülkeyi ayakta tutan milliyetçilik gibi değerin, bu seviyelerde tartışılıyor olması çok acı...” dedi.

HASTANELERİN KAPATILACAĞINDAN EMİNİM

Şehir hastanelerinin açılmasıyla birlikte o bölgedeki devlet hastanelerinin kapatıldığı ve hastaların oraya yönlendirildiği iddiasına yönelik konuşan Nalbantoğlu, Ankara’yı örnek göstererek İzmir’de devlet hastanelerinin kapatılacağını söyledi. Şehir hastanelerine ‘hasta garantisi’ verildiği gerekçesini öne süren Nalbantoğlu, şu şekilde devam etti:

“AK Parti hükümetinin çözüm yöntemleri diğer iktidarlardan farklı. Burada çok büyük kutuplaşma ve ayrıştırma politikası izleniyor. Bu siyasette hep yapılıyordu fakat bu seviye de ilk kez yapılıyor. Bu partinin artık ilk önceliği mevcudiyetini ve devamını sağlamak. Bunun dışında hiçbir kaygısı yok. Sadece İzmir’in değil, tüm şehirlerin eksiği ve sorunları belli. Altyapı, eğitim, sağlık.. Sen bunların planlanması konusunda ne yaptın? Hangi şeyleri önceliğe koydun? Evet, şehir hastaneleri doğru bir proje olabilir. Ama bunu ortaya koyarken yıllardır orada olan hastaneleri kapatıyorsan, hele bir de şehir hastanelerine hasta garantisi verir gibi bir tavır sergiliyorsan... Bunun adı büyütmeye çalıştığın alana kaynakları aktarmaya çalışmak... Bu nedenle sağlık yatırımı yapıp yapmadığını sorgularım. Bu süreçte neler olacağını izleyelim, görelim. Yaptıkları uygulamaları biliyorum çünkü... Ankara’da bir sürü hastane yok oldu. İzmir’de de böyle olacak. Alsancak’taki, Bozyaka’daki hastaneler kapatılacak. Çünkü işleyişleri böyle.... O yeni şehir hastanelerine hasta garantisi veriyorlar. Oraya aktarmak zorundalar. Ben devlet hastanelerin kapatılacağından çok eminim.”

 
Aldığı maaş elektrik faturasını ödemeye yetmedi
 
Sebzeyi don vurdu... Fiyatlar ne zaman düşecek?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Şubat 2022 Cumartesi 11:20

Şehir içindeki hastaneler kapatılırsa net kaos olur. Şehir hastanesi dağ başında. Arabası olana da olmayana da zor. Özellikle arabası olmayan nasıl gidecek? Çevre yoluna hastane mi yapılır?

Yorumu oyla      3      4  
Vatandaş 5 Şubat 2022 Cumartesi 10:02

Insanlar hastaneye araçları ile geldiğinde otopark sorunları ile karşılaşıyor,hastasına doktora götürmeden önce aracını koyacak otopark bulamıyor,öncelikle hastahanelerde otopark sorunu çözülmelidir,bu konuda yetki ve görev sorumluluk kimi aitse çözmelidir,kimse top çevirip taça atmasın...

Yorumu oyla      4      3  
Ali veli 5 Şubat 2022 Cumartesi 09:18

Nereye kapatılacak ? Daha yeni buca seyfi demirsoy hastanasini yıkıp yeniden yaptılar 3-5 aya açılacak.

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li meclis üyesi istifa etti... İlçe başkanlığına aday olacak!
Torbalı Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclis oturumuna CHP'li Meclis ...
Atmaca'dan Büyükşehir'e Aktepe-Emrez isyanı
Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ...
Nalbantoğlu'ndan ekonomi eleştirisi: Matematik verileri ortada!
İzmir'in verdiği vergilerin büyük bir bölümünü geri alamadığını dile getiren ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan ittifak açıklaması
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "ittifakta çatlak" iddialarına ilişkin, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ukrayna dönüşü mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti sonrası dönüş yolunda ...
AK Partili Sürekli'den CHP'ye sert çıkış: Demagojiyi bırakın, iş yapın!
Partisinin Buca'da düzenlediği toplantıda konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı ...
 
CHP'li Sertel'den Deniz İşletmeleri'ne tepki
Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ), Kadir Topbaş’ın başkanlığı döneminde ...
CHP'li Beko: Saray'dan İzmir'e kaynak yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Muhalefet belediyelerine yardım yapmadığımız ...
CHP'li Bakan: İktidar gençlerin umutlarını tüketti!
Meclis'ten görüşülen Öğretmenlik Kanunu ile ilgili konuşma yapan "AK Parti’de ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva