HABERLER>POLİTİKA
4 Şubat 2022 Cuma - 13:39

Kılıçdaroğlu'ndan ittifak açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "ittifakta çatlak" iddialarına ilişkin, "Kimse kimseye mahkum, mecbur değil. İttifakı oluşturan bileşenler kendi özgür iradeleriyle hareket ederler" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Diyarbakır annelerini de ziyaret edebileceğini söylerken, Ekrem İmamoğlu hakkında da önemli açıklamalar yaptı

Kılıçdaroğlu ndan ittifak açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'nun "Biz olmasak CHP ne kadar oy alabilir" sözleri sonrası başlayan "ittifakta çatlak" iddiaları hakkında, "Milletvekilleri elbette kendi görüşlerini söylerler. Biz saygı duyarız. Kimse kimseye mecbur değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100'de Kerem Kırçuval'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Samsun'da Atatürk Anıtı'na yönelik saldırıya ilişkin, "Bunlar gündemi değiştirmeye yönelik olaylar. Vatandaşın gündemi perişan. Mutfağında yangın var. Bu ülkeyi kurtaran kişi, sadece bizim değil bütün mazlumların önderi olan bir kişi. Hangi gerekçeyle bunu yaparlar? Bir akıl tutulması var" dedi.

İTTİFAK AÇIKLAMASI: KİMSE KİMSEYE MECBUR DEĞİL
Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nda çatlak olduğu iddialarına "Milletvekilleri elbette kendi görüşlerini söylerler. Biz saygı duyarız. İkinci önemli nokta: Kimse kimseye mahkum, mecbur değil. İttifakı oluşturan bileşenler kendi özgür iradeleriyle hareket ederler" sözleriyle yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Bu ülkeye demokrasi gelecekse yolu Diyarbakır'dan geçer" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstermiş, "Demokrasi ve hukukun yegâne adresi Ankara'dır. Biz farklılıklarımız yüzünden AK Parti ve MHP’den oy alabiliyor ve iktidar ümidini kuvvetlendiren tarafı temsil ediyoruz. Biz olmasak mesela CHP ne kadar oy alabiliyor Cumhur İttifakı’ndan? 20 yıllık AK Parti galibiyet serisi bizimle bozuldu. Sağ seçmen maalesef kızınca sola oy vermiyor. Sol kızınca sağa verebiliyor. Bir büyük satranç. Herkes ve her şey devrede" ifadelerini kullanmıştı.

DİYARBAKIR ANNELERİNE ZİYARET
Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'a gittiğinde HDP İl Binası önünde nöbet tutan çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerle de görüşeceğini ifade etti.

İMAMOĞLU'NUN BÜYÜKELÇİ GÖRÜŞMESİ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul'da yaşanan kar felaketi sırasında İngiltere Büyükelçisi'yle yemek yemesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "İmamoğlu Büyükelçi'ye söz vermişti. Katıldığı yemekten haberim vardı. Ekrem İmamoğlu gidip dozerin başında mı duracaktı? Hayır, yönetecekti orayı" dedi.

Tartışma yaratan MOBESE görüntülerini değerlendiren CHP lideri şunları söyledi:

"Ben zaten 'Telefonlarımız dinleniyor' diye söylüyordum ama izlendiğimizi de düşünemiyordum. Bu kadar da olmaz diye. MOBESE de gösterdi ki izleniyoruz diye. Bu da devletin parti devleti olduğunu gösteriyor. Halkın devleti olmaktan, liyakatli ve adaletli bir devletten olmaktan çıkmış, bir kişinin ve ailesinin şahsi egolarına teslim olmuş bir devlet yapısına dönüşmüş olduğunu görüyoruz. Bunun için bürokratlara çağrı yaptım. Bu suçun üstüne giden yok. Hakimler savcılar kurulunu Saray teslim almış durumda. Bürokrasiye yaptığım çağrı sonrası belgeler, raporlar yağıyor. Ulaştırma Bakanı TV’ye çıkıp açıklama yaptıktan 15 dakika sonra bürokratlar gerçek bilgileri bize ulaştırdılar. Çünkü bu ülkede hala dürüst ve ahlaklı çalışan bürokratlar var."

PARLAMENTER SİSTEM GÖRÜŞMESİ
6 partinin hazırladığı parlamenter sistem çalışması hakkında da bilgi veren Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı kendi içinde tutarlılığı olan görüş birliği sağlamış bir ittifak. Çok yakında altı lider bir araya geleceğiz. HDP'nin Millet İttifakı'nda olma talebi yok. Bu sürecin böyle olması lazım" ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM
"Ben sonbaharda seçim olacağını düşünüyorum" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Kara kıştan çıkarken bir seçimi tercih etmez Erdoğan. Tercih kendisine ait sonuçta bu sandık gelecek milletin önüne. Vatandaşa duyurum; sağduyulu olun, sakağa çıkmak için tahrik edeceklerdir. Başkaları aday olmak istiyorsa buyursun gelsin. Millet herkese boyunun ölçüsünü versin. Bu tartışmalar artık geride kalmalı. Bir karabasandan Türkiye'nin kurtulması lazım. Bütün alanlar tahrip edildi. Duygular, adalet kurumu tahrip edildi" dedi.

 
Gizemli kazının ayrıntıları ortaya çıktı!
 
Nalbantoğlu'ndan ekonomi eleştirisi: Matematik verileri ortada!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 5 Şubat 2022 Cumartesi 18:26

Sayın genel başkan ittifakın oturma düzenini halletti gerisi kolay olsa gerek...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ukrayna dönüşü mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti sonrası dönüş yolunda ...
AK Partili Sürekli'den CHP'ye sert çıkış: Demagojiyi bırakın, iş yapın!
Partisinin Buca'da düzenlediği toplantıda konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı ...
CHP'li Sertel'den Deniz İşletmeleri'ne tepki
Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ), Kadir Topbaş’ın başkanlığı döneminde ...
 
CHP'li Beko: Saray'dan İzmir'e kaynak yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Muhalefet belediyelerine yardım yapmadığımız ...
CHP'li Bakan: İktidar gençlerin umutlarını tüketti!
Meclis'ten görüşülen Öğretmenlik Kanunu ile ilgili konuşma yapan "AK Parti’de ...
CHP'li Kılıç ASM sorununu meclise taşıdı: Boş kadro çok, atanan yok!
İzmir'deki aile sağlığı merkezlerindeki eksik atamaları meclise taşıyan ...
 
Meclis'te Şuşa Beyannamesine onay
Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını ...
Öğretmenlik Meslek Kanunu yasalaştı
TBMM Genel Kurulu'nda öğretmenliğin kariyer mesleği olmasını öngören 'Öğretmenlik ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Regaib Kandili mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya Twitter hesabından yaptığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İran’da yeniden Türk başkan!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbi güzel kötü adam!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva