HABERLER>POLİTİKA
29 Kasım 2011 Salı - 11:27

Soruşturma rakamları Yıldırım’ı haklı çıkardı

Büyükşehir’e yönelik örgütlü suç operasyonunun zamanlama ve biçimini eleştiren Bakan Yıldırım’ın ‘Normal soruşturmalar her belediyede var’ sözü İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul, Ankara ve İzmir’de son 7 yılda yürüttüğü soruşturma rakamlarıyla örtüştü.

Soruşturma rakamları Yıldırım’ı haklı çıkardı

EGEDESONSÖZ/ÖZEL - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik polis baskını ve operasyona ilişkin tepkiler artarken operasyonun ikinci günü Paris’ten yaptığı açıklamada ‘sadece İzmir değil, Ankara da İstanbul da sorgulanıyor’ diyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım haklı çıktı.

Operasyonun biçimini ve özel yetkili mahkemeleri eleştiren Yıldırım, ‘Normal soruşturma her belediyede var. Sadece İzmir’e özgü değil. Bu tür yorumlar yanlış ve maksatlı’ demişti. Yıldırım’ın bu sözleri üzerine gözler belediyelere yönelik soruşturmaları yürüten İçişleri Bakanlığı’na bağlı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü verilerine çevrildi.
 
ÜÇ BÜYÜK KENTİN SON 7 YILI
AK Partili belediyelere müfettiş gelmiyor, soruşturma yapılmıyor tezini çürüten rakamlar, 2004-2011 Ekim ayı itibariyle toplandı. Yedi yıllık süreçte AK Partili İstanbul ve Ankara Belediyeleri’ne açılan soruşturma, ön inceleme ve adli makamlara intikal eden soruşturma dosyalarının oranı İzmir’den fazla.
 
DEVAM EDEN SORUŞTURMALARDA İZMİR ZİRVEDE
Üç Büyükşehir Belediyesi baz alınarak yapılan değerlendirmede 4483 nolu kanuna göre araştırma ve ön incelemesi devam eden dosyaların dağılımında İzmir hem Ankara hem de İstanbul’dan iki kat fazla. Devam eden 28 soruşturmanın 7’si Ankara, 7’si İstanbul ve 14’ü İzmir’den…
 


ONAY VERİLEN SORUŞTURMALARDA İZMİR ÜÇÜNCÜ
2004-2011 Ekim ayı itibariyle araştırma/ön inceleme onaylarına bakıldığında ise İzmir 42 dosya ile üçüncü sırada. Soruşturmaya onay verilen dosya adedinde İstanbul 56 soruşturma ile zirvede yer alırken Ankara 48, İzmir 42 araştırma/ön inceleme dosyasıyla üçüncü sırada.
Adli yargıya intikal etmeden kapanan dosyaların üç Büyükşehir düzeyindeki istatistiki durumunda ise yedi yıllık süreçte İzmir yine üçüncü sırada. İstanbul Belediyesi’nde 26 dosya adli yargıya intikal etmeden kapanırken, Ankara’da 22, İzmir’de ise 17 dosya adli yargıya intikal etmeden kapandı.
 


ADLİ MAKAMLARA İNTİKAL EDEN DOSYALARDA ANKARA ZİRVEDE
Ankara, İstanbul ve İzmir’in İçişleri Bakanlığı soruşturmalarında adli yargıya intikal eden dosyalar yönüyle karşılaştırılmasında da Melih Gökçek’in başkanlığındaki AK Partili belediye zirvedi. 2004-2011 yılları arasında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturmalardan 6’sı Ankara’da adli yargıya taşınırken bu süre içinde İstanbul’da 1 dosya, İzmir’de ise 3 dosyanın adli makamlara taşındığı ortaya çıktı.

Mahalli idareler rakamlarına göre İzmir’in sadece soruşturması devam eden dosyalarda lider olduğu gözlenirken ‘Tüm belediyeler soruşturuluyor, AK Parti-CHP ayrımı yok’ diyen Bakan Yıldırım’ın sözlerinin mahalli idarelerdeki bu rakamlara dayandığı görüldü.
 
BAŞKAN KOCAOĞLU 52 VERGİ DENETMENİ VE SAYIŞTAYI DA EKLEMİŞTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, son günlerde 52 vergi denetmeni, Sayıştay ve içişleri bakanlığı müfettişleriyle birlikte yaklaşık 80 kişinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni didik didik ettiğini, denetimlerin taciz boyutunu aştığını söylemişti. İçişleri bakanlığının devam eden soruşturmalarında Ankara ve İstanbul’un iki katı dosyası bulunan İzmir’in bakanlık düzeyindeki soruşturmaların çoğunda Ankara ve İstanbul’un gerisinde olduğu mahalli idareler genel müdürlüğünün bu rakamlarıyla ortaya çıkmış oldu.
 
BAKAN YILDIRIM YARGIYI ELEŞTİRMİŞTİ
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise ‘Örgütlü suç’ operasyonunun yapıldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun şeklini, zamanlamasını ve gözaltı saatlerini eleştiren bir açıklama yapmıştı. Normal soruşturmaların her yerde olduğunu söyleyen Yıldırım, özel yetkili mahkemelerin uygulamalarının İzmir’de sorun olduğunu, kamu görevlilerinin sabahın münasebetsiz bir saatinde evlerinden polisle alınmasının doğru olmadığını anlatmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET 30 Kasım 2011 Çarşamba 11:02

KATILIYORUM ARKADAŞA KEŞKE YAPSALAR BABALARININ PARASIYLA YAPMIYORLAR BAKIN ÇİĞLİYE BİR HASTAHANE YAPACAKLAR 6.7 YILDIR HER GELEN DİYOR BİRTÜRLÜ TEMELİ BİLE ATAMADILAR KURUVAZER LİMANI ÖZEL SEKTÖR YAPACAK BİR TÜRLÜ YILLARDIR BIRAKMIYORLAR BAKIN BİNALİ YILDIRIMIN DEDİKLERİNE HER GELİŞİNDE ÖNÜMÜZDEKİ AY İHALEYE ÇIKIYORUZ DİYOR BİR TÜRLÜ ÇIKAMADILAR ALSANCAK LİMANI AYNI BELEDİYENİN ÖNÜNÜ KAPATMAK İÇİNDE ENVAY TÜRLÜ ÇİRKİNLİKLER YAPIYORLAR AZİZ BAŞKANIN GÖNDERDİĞİ PROJELERİ YILARCA ONAYLAMIYORLAR

Yorumu oyla      14      6  
30 Kasım 2011 Çarşamba 10:09

YAHU BİNALİYİ BİZE KURTARICI DİYE YUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR ALLAH AŞKINA BU ADAM 10 YILDIR BAKAN İZMİRDEN VERGİ ALIYOR NE YAPTI PARASIYLA İZMİRLİYİ CEZALANDIRIYOR İSTANBUL İZMİR OTOYOLUNU ÖZEL SEKTÖR YAPIYOR SADECE İZMİR İÇİN YAPMIYOR SANKİ ARADAKİ BİR SÜRÜ İL VAR SABUNCU BELİNİ,ÇANDARLI LİMANINI ÖZEL SEKTÖR YAPIYOR ELDE KALDI NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN KONAK TÜNELİ NE PLAN VAR NE PROJE NEDE İHALE YAPILAMIYORDA ZATEN MİTATPAŞADAN BAŞLAYACAKTI YAPAMADILAR KISALTTILAR YEŞİLDEREDEN BAŞLADILAR.

Yorumu oyla      15      6  
süleyman 30 Kasım 2011 Çarşamba 09:23

Bu başlığı atmaya mecbursunuz.Binali Yıldırım ulaştırma bakanı özelleştirmede bakanlığın gemilerini oğlu aldı.Bu ne kadar etik ?.Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinde üst düzey kaç bürokrat çetecilikle suçlandı ? sabaha karşı baskın yapıldımı ?

Yorumu oyla      16      7  
Adalet 30 Kasım 2011 Çarşamba 08:57

Ankara ve istanbul izmir kadar dinleniyor mu acaba?

Yorumu oyla      16      7  
darkangel 30 Kasım 2011 Çarşamba 08:56

aslında emniyet söğle yapması laızm sayın büyükşehirin hortumcu personeli hakkınızda heryerden eshot izulaş izelman kültürpark vs gibi yerlerden tonlarca ihbar mektubu alıyoruz tabi sizlerde müsaitseniz ssabah kahvaltınız yaptıktan sonra bide keyf kahvesninide yudumladıktan sonra sizi emniyette 10 açıyına bekliyoruz demesi lazım aaaaa ne o öle sabahın köründe adamları rahatsız ediyon emniyet gece zaten geç saaate kadqar measai yapmışalar ( VURGUN) bide siz yormayın benim sütübozuk personelim

Yorumu oyla      12      9  
tufan 30 Kasım 2011 Çarşamba 08:54

hadi ordan nerde haklı çıktı bu gune kadar hangi belediyede çete suçlaması ile operasyon yapıldı insanlar içeri atıldı ?

Yorumu oyla      14      7  
mustafa öztürk 30 Kasım 2011 Çarşamba 08:51

Syın Binali Yıldırım haklı çıktı diyorsunuz da Ankara ve İstanbulda böyle baskınlar yapıldımı yapılmadı. özel davetiye gönderildi ifadeleri alınması için sabaha karşı baskınlar yapıldımı yapılmadı. çifte standart uygulanıyor Ankara,İstanbul ve kayseri de olanların üstüne neden gidilmedi Sayın Aziz Kocaoğlunun dediği gibi sadece adalet istiyoruz çifte standart değil. Hizmetler engelleniyor yatırımlar engelleniyor izmirli cezalandırılıyor izmirliler baskılara boyun eğmez buda böyle biline.

Yorumu oyla      16      7  
ozcan 30 Kasım 2011 Çarşamba 01:48

ğöcmen arkataşıma katılıyorum teşekurler

Yorumu oyla      12      6  
rumeli 30 Kasım 2011 Çarşamba 00:00

Dünyanın en zor şeyi önyargıyı yıkmaktır.Operasyonları eleştiren arkadaşlar acaba belediye yönetiminin yıllardır İzmirimize kaybettirdiği zamanı eleştirmişlermidir.Acaba belediyede kadrolaşma tam gaz sürerken, iş değil proje değil sadece şovla zaman geçirilirken bu önyargılı arkadaşlar ne tepki vermişlerdir.İzmirlinin oylarını torbada keklik gören zihniyet artık Türkiyede İzmirimizde birşeylerin değiştiğini görmemek için ne kadar direnecek.

Yorumu oyla      12      8  
Atilla Kamar 29 Kasım 2011 Salı 20:25

Mehmet ve tebrikler isimli yorumcular. Biraz dürüst olun ve isminizi yazma cesaretini gösterin. Yalanla, saklanarak vb. iddialarda bulunma saçmalığından kurtulun. Ahlaklı olun. Doğru bildiğiniz varsa söyleyin sizi takdir edelim.

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''200 bin öğretmen başka iş bulsun''
Dinçer, eğitime ayrılan bütçenin savunmaya ayrılandan 20 milyar lira daha ...
Bakan Yıldırım: Suriye kapısı kapanır, Irak açılır
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Suriye’de çatışmaların ...
Türeli'den Başbakan'a engelli önergesi
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli 5378 Sayılı Özürlüler Kanunu'na ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan İngilizce 'Bağımlı yargı' kitapçığı
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Brüksel’de bir araya geldiği Avrupa Birliği Genişlemeden ...
'EXPO için her şey bakanlıktan beklenmesin'
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İzmir'in yerel yönetimi ve valiliği ...
Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz İzmir mitingi
CHP MYK'da alınan karara göre, 4 Aralık Pazar Günü İzmir'de "Cumhuriyet, ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a geçmiş olsun telefonu
CHP lideri, ameliyat olan Başbakan Erdoğan'ı aradı.
CHP’li vekillerden Çankaya esnafına ziyaret
CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven, ...
AK Parti İzmir’de şok iddialar
Karşıyaka İlçe Başkanı Bozkurt’un ağabeyi ve Yamanlar Köy muhtarı hakkında, ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva