HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ekim 2011 Perşembe - 08:49

Sındır ve Soyer’den Avrupa mesaisi

Avrupa yerel yönetim politikalarının belirlendiği Brüksel’de düzenlenen “Open Days” toplantılarına İzmir’den Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldı.

Sındır ve Soyer’den Avrupa mesaisi

İZMİR - Sındır, çevrenin korunması, atıkların değerlendirilmesi gibi konularda yerel yönetimlere düşen görevleri anlattı. Yaşlılar için yaşam koşullarının iyileştirilmesi konularına değinen bir konuşma yapan Tunç Soyer de “Avrupa 2020 stratejisi için aktif yaşlanma konsorsiyumuna” katıldı
 
Avrupa Bölgeler Komitesi ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 33 ülkenin 200 yerel yönetiminden yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı “Open Days” toplantılarında yerel yönetim politikaları belirleniyor. Brüksel’de düzenlenen ve yerel yönetimlerle ilgili 111 çalıştayın gerçekleştirildiği toplantılarda İzmir’i Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer temsil ediyor.
Etkinliğe katılan Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyesi belediyeler arasında; Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da yer aldı.

Başkan Sındır, toplantıların ikinci gününde “Avrupa 2020 – Kaynakların Etkin Kullanımında Bölgeler ve Şehirlerin Rolü” konu başlıklı oturuma katıldı. Toplantıda, Avrupa’da çeşitli ülkelerin doğal ve çevresel kaynaklarının en etkin kullanımına yönelik uygulamalar ve atıkların değerlendirilmesi konuları tartışıldı. Oturumda söz alan Başkan Sındır, Avrupa 2020 hedef programının önemli bir teması olan çevrenin korunması ve atıkların değerlendirilmesi, iklim değişikliği, sürdürülebilir yaşam, gelişmede bireysel katılım ve benzeri konularda bölgelere, şehirlere ve yerel katılıma çok önemli görevlerin düştüğünü belirtti.
Kadıköy Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi Open Days 2011’e “Avrupa 2020 stratejisi için aktif yaşlanma” konsorsiyumu üyesi olarak katıldılar. Belediye Başkanları Selami Öztürk ile Tunç Soyer, yaşlılar için iş imkanları yaratılması, yaşama koşullarının iyileştirilmesi, sağlıklı yaşlanma ve bilinçlendirme konularını içeren birer konuşma yaptılar.
SODEM Heyeti’nin temasları
SODEM heyetinin 10 Ekim 2011 Pazartesi günü T.C. AB nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Selim Kuneralp’e ziyaret ile başlayan Open Days çalışması, 11 Ekim 2011 Salı günü Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Sosyalist Grup Başkanı Karl-Heinz Lambertz ile yapılan toplantıyla devam etti. Lambertz’e SODEM'in amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi. SODEM üyesi Başkanlar ve Lambertz, adem-i merkeziyetçilik hakkında görüştüler, yerel yönetimlerin güçlendirimesi gerekliliği üzerinde fikir alışverişinde bulundular.
Lambertz, SODEM’in Avrupa Birliği üye ülkelerindeki sosyal demokrat belediyeler ile yakın temasta bulunmasının faydalı olacağını belirtti ve yerel yönetimlerin Avrupa ile sürdürülebilir ilişkilerde çok önem taşıdığının altını çizdi. SODEM üyesi Başkanlar Türkiye’deki tüm sosyal demokrat belediyeleri SODEM çatısı altında buluşturup bir sivil toplum kuruluşu olarak Avrupa Birliği’ndeki muhattapları ile daha sağlıklı ilişkiler kurmayı amaçladıklarını ilettiler. Başkanlar, Bölgeler Komitesi Sosyalist Grup Başkanı Karl-Heinz Lambertz’i Türkiye’ye bir çalışma ziyaretine davet ettiler.
SODEM üyesi belediye başkanları, ayrıca Avrupa Parlamentosu Parlamenteri Avrupa Sosyalist Partisi Milletvekili İsmail Ertuğ ile de bir görüşme gerçekleştirdiler ve kendisine SODEM’i tanıttılar. İsmail Ertuğ, sosyal demokrat yerel yönetimleri bir araya getiren SODEM girişimini olumlu karşıladığını ve her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.
SODEM heyeti, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye ile ilişkiler Çalışma Grubu Başkanı Bernard Soulage ile de görüştüler. Başkanlar, Bölgeler Komitesi Çalışma Grubu ile Türkiye’deki yerel yönetimler arasında devamlılığı olan bir diyalog oluşturmayı amaçladıklarını ifade ettiler.

AB-Türkiye Karma Parlamento Komitesi Eşbaşkanı Hélène Flautre ile de bir araya gelen SODEM üyesi başkanlar, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyelerinden Liisa Jaakonsaari (Sosyalist - Finlandiya) ve Antigoni Papadopolou (Sosyalist – Kıbrıs Rum Kesimi) ile de görüştüler ve SODEM konusunda desteklerini aldılar.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir meclisinde 75 milyonluk kredi tartışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında belediyenin alacağı 75 ...
Karabağlar’a “siyasi” soruşturma
İçişleri Bakanlığı, CHP’li Karabağlar Belediyesi’nin Özel Kalem Müdürü ...
Buca Kent Konseyi'nden 'kadına şiddet' protestosu
Buca’da düzenlenen yürüyüş ile kadına uygulanan şiddet protesto edildi. ...
 
Bayraklı hizmet binası temeli yılbaşında
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yeni hizmet binasında yasal engellerin ...
CHP’li Şenol ile müftünün kurban yeri kapışması!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçe sınırlarında belirlenen ...
Başkan Tatı’dan yolsuzluk açıklaması!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, yazarımız Halit Tunç tarafından kaleme ...
 
Konak Belediyesi 'Çöp' bedelini açıkladı
Çevre ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmeliğe göre evsel katı atıkların ...
Karşıyaka kent konseyi yenilendi
Karşıyaka Kent Konseyi, Rıfat Özer başkanlığında genel kurul toplantısını ...
Buca’da okul kantinlerine sıkı takip
Buca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat işleri ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva