HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ekim 2011 Çarşamba - 19:50

Büyükşehir meclisinde 75 milyonluk kredi tartışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında belediyenin alacağı 75 milyon TL’lik kredi tartışma yarattı.

Büyükşehir meclisinde 75 milyonluk kredi tartışması

Fatih Yapar/Egedesonsöz- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı meclis toplantısını Meclis 2. Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı yönetti. Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım yollarının asfalt kaplaması, onarım ve tadilat işlerinde kullanmak üzere alacağı 75 milyon TL’lik kredi talebi için Başkan Kocaoğlu’na yetki verilmesi tartışma yarattı.
 
Daha önce aynı gerekçeyle alınan 100 milyon TL’ye ilaveten alınan ek kredi talebi hakkında konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, “Bütçe komisyonun temel görevi kredi alımının yasal zemininin ne boyutta olduğunu irdelemektir. Bu konuların hiç irdelenmediği ortada. Belediyemizin bu kredi talebine kadar ki borçlanma miktarının ne olduğu, kredibilitesinin ne olduğu noktasında bir inceleme yapılmadığını gördük. Daha önce “borçsuz belediyecilikte lider” diye yazılar var. Bunu en azından resmi yazı üzerinde görmek isterdik. Verilen yetkilerin içinde gelir teminatı gösterilmesi hususu var. Bu meclis, böyle bir yetkiyi devrederken hangi gelir gruplarının da teminat gösterileceğini bilmek ister. Bunların hiçbiri komisyon üyesi arkadaşlarımıza anlatılmadığı ortaya çıktı” dedi.
 
DEĞİŞİM OLMAZ
CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan ise AK Parti’li meclis üyesinin komisyon toplantısında bu karara onay verdiğini ifade etti. Bakan, “Komisyondan oybirliğiyle gelmiş önergenin burada değişmesi olur mu? Demek ki komisyon üyesi tatmin olmuş. İpotek ve kredi teminatı karıştırılıyor. Teminatsız kredi olmaz. Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin kredibilitesi en yüksek belediyesidir. Kullanmayınca da eleştiriliyor. Meclis üyesi tatmin olmasaydı belediyenin ilgili müdürleri kendisini aydınlatırdı” dedi.
 
ASFALT KREDİSİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2011 yılı sonu itibariyle Türkiye’de sıfır borçlu hale geleceğinin iddia edildiğini söyleyen Yusuf Kenan Çakar, “Özellikle Türkiye’nin üçüncü büyük kenti asfalt ve yama için kredi kullanmak durumuna gelmişse bunu bir kez daha düşünmek lazım. Birkaç katrilyonluk yatırım için kredi istenmiyor. Asfalt yolların yaması için kredi isteniyor. Bunu bir kez daha gözden geçirmekte fayda var” diye konuştu. Önerge AK Partili meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 
ZENGİNİ SEVME MANTIĞI
Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Afete Mariz Bölgelerde Kalan Taşınmazların Tasfiyesi ve Konut Satışına Dair Yönetmelik Taslağı da tartışma yarattı. AK Parti Grup Sözcüsü Kerem Ali Sürekli, Afete maruz kalan bölgelerde yer alan konutunun değeri yüzde 10 peşinatın altında kalan yerlerde aradaki farkın taksitlendirmesini istedi. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Rıfat Özer de, “Sayın Sürekli konuyu hukuku yönden eleştirmedi, sosyal yönden eleştirdi. Zengini sevme mantığının fakiri sevme mantığına dönüşmesi güzel bir olay. Ama içinin dolu olması lazım. Biz bu yönetmeliği neye göre yaptık?. İçişleri Bakanlığı tarafından çıkartılan yönetmeliğe göre yapılıyor. Yani Sayın Sürekli’nin içinde bulunduğu partinin döneminde çıkarılmış yönetmelik. Bu yönetmeliğe uymak durumundasınız. Yani kendi iktidarının getirdiği yönetmelik yüzde 10 koşulunu zorunlu getiriyor. Kerem Ali Sürekli’yi severim. Ama popülist bir yaklaşım. İçi dolu olmalı” dedi.
 
POLEMİK YAPMAYIN

Bir yasa maddesini veya bir yönetmeliği söylerken partinin tavrını siyasi bir polemik haline getirmenin doru olmadığını söyleyen AK Parti Grup Başkan Vekili Çakar, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yanında olduğu 80 milyon Türkiye’dir. Zengininin de fakirin de yanındadır. Dolayısıyla bir komisyon raporundaki sosyal gerekçelerle karşı çıkılan bir konuda yasanın zorlayıcı maddesini tabi ki söyleyebilirsiniz. Bunu bir partinin sosyal bakışını irdeleyerek, polemik oluşturmanın doğru olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
candan 13 Ekim 2011 Perşembe 23:31

kıdem tazmınatlarından belli AKP nin kimin yanında olduğu

Yorumu oyla      12      6  
Aydın Postoğlu 13 Ekim 2011 Perşembe 10:50

AKP grubu iyi gidiyorsunuz. Baskıya devam. Tamam sayınız az ama biliyoruz ki kemiyet değil keyfiyet önemli.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’a “siyasi” soruşturma
İçişleri Bakanlığı, CHP’li Karabağlar Belediyesi’nin Özel Kalem Müdürü ...
Buca Kent Konseyi'nden 'kadına şiddet' protestosu
Buca’da düzenlenen yürüyüş ile kadına uygulanan şiddet protesto edildi. ...
Bayraklı hizmet binası temeli yılbaşında
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yeni hizmet binasında yasal engellerin ...
 
CHP’li Şenol ile müftünün kurban yeri kapışması!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçe sınırlarında belirlenen ...
Başkan Tatı’dan yolsuzluk açıklaması!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, yazarımız Halit Tunç tarafından kaleme ...
Konak Belediyesi 'Çöp' bedelini açıkladı
Çevre ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmeliğe göre evsel katı atıkların ...
 
Karşıyaka kent konseyi yenilendi
Karşıyaka Kent Konseyi, Rıfat Özer başkanlığında genel kurul toplantısını ...
Buca’da okul kantinlerine sıkı takip
Buca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat işleri ...
ESHOT şoförlerinden örnek uygulama
Engelli yolcuların toplu ulaşımdaki memnuniyetini arttırmayı hedefleyen ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva