HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ekim 2011 Çarşamba - 12:53

CHP’li Şenol ile müftünün kurban yeri kapışması!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçe sınırlarında belirlenen kurban yerlerine şerh koydu.

CHP’li Şenol ile müftünün kurban yeri kapışması!

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Her yıl Kurban Bayramı öncesinde yaşanan kurban satış yerleri ile ilgili sıkıntılı süreç devam ediyor. Arazi ve mülkiyet sorunlarının yaşandığı yerlerden biri olan Gaziemir’de Kurban Komisyonu’nun yaptığı toplantı karıştı. Komisyonda bulunan CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve İlçe Müftüsü Mustafa Temel birbirine girdi. Başkan Şenol, ilçe sınırlarında belirlenen 12 kurban satış ve kesim yeri kararına şerh koydu.
 
Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ’un Amerika’da olması nedeniyle Kurban Komisyonu, ilçe kaymakamlığına vekalet eden Karabağlar Kaymakamı Veysel Özgür başkanlığında toplandı. İlçe Emniyet Müdürü, Sağlık Grup Başkanı, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü’nün de katıldığı komisyon toplantısında Başkan Şenol ile Müftü Temel arasında tartışma yaşandı. Belediye Başkanı Şenol, alt komisyon tarafından önerilen 12 kurban yerinin ilçeye çok geldiğini, kontrolünün zor olacağını ve sayının azaltılarak mümkünse hazine arazisinin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine komisyon üyeleri tamamına yakını özel mülkiyet olan kurban satış ve kesim yerlerinin kabul edilmesini istedi. Bunun üzerine sinirlenen Başkan Şenol, ‘belediyenin arazisinin olmadığını’ gerekçe göstererek karara katılmadı ve şerh koydu.
 
VAAZ VERDİRTİRİM
Belediye Başkanı Şenol’un çekincelerini belirtmesi üzerine İlçe Müftüsü Temel’in toplantıda, “Bu bir hizmettir. Her şeye karşı geliyorsunuz. Neden bunları istemiyorsunuz. Dinin gerekleri için yapılan hizmete mani olmayın. Kurban Bayramı'na kadar tüm camilerden 'belediye başkanı dini vecibelere engel oluyor” diye vaaz verdirtirim" dediği öğrenildi. Bunun üzerine Başkan Şenol, “Ben din karşıtı ya da hizmet muhalifi değilim. Belediye başkanı olduğum günden bu yana birçok vakıf ve derneğe yardımlarda bulunduk. Müftülüğe iki cami yeri bağışladım. İlçe merkezinde bulunan bu arazilerin değeri 3 milyon TL’yi buluyor. Bunu bana nasıl söylersiniz” cevabını verdiği öğrenildi.Öte yandan Amerika'dan telefonlar bağlanan İlçe Kaymakamı Şereffettin Tuğ ise müftüye destek oldu.
 
SORUŞTURMA GEÇİRİYORUM
Komisyon toplantısında yaşanan süreci anlatan Başkan Şenol, geçen yıl gündeme gelen ‘rant’ iddiaları hakkında da konuştu. Şenol toplantıda komisyon üyelerine Karabağlar’ı örnek gösterdi. Şenol, “İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar’da bile bir kaç tane kurban yeri oluyor. Bu kadar sayı çok fazla. Buralara götürülecek hizmetler ve arazinin sahipleri ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Bana bizim kadar kurban kesim ve satış yeri olan başka bir ilçe gösterin. Hiçbir yerde böyle bir durum yok. Kurban Komisyonu’nda benim bir oyum var. Sanki kararı tek başımıza almışız gibi geçen yıl alınan karar nedeniyle halen daha soruşturma geçiriyorum” diyerek tepki gösterdiği ifade edildi.
 
ALTINDAN BAŞKA İŞLER ÇIKIYOR
İznini yarıda keserek toplantıya katılan ve kurban satış ve kesim yerleri için alınan karara şerh koyan Başkan Şenol, kararın ayrıntılarını anlattı. Gaziemir’de halkın tamamına yakınının mevcut yerleri artık istemediğini ifade eden Başkan Şenol,  “İki gündür karar alınamıyordu. Komisyon üyeleri yine aynı yerleri gösterdi. Ben de buraların yapılaşma ve kent içinde olduğunu ifade ettim. Benim sadece bir oy hakkım var. Belediye başkanı olarak çekincelerimi anlattım fakat olmadı. İlçede nereyi göstersek altından başka işler çıkıyor. Biz, belediye olarak bu konulara bulaşmak istemiyoruz. Belediyenin arazisinin olmadığı yerde olumlu karar veremem. Kurban satış ve kesim yeri olarak belirlenen araziler hep parçalı yapıda. Ciddi sorunlar çıkıyor. Geçen yıl alınan kararın halen daha çilesini çekiyoruz. Soruşturma geçirmem hiç hoş değil” dedi.
 
ADALETLİ DAVRANDIK
Gaziemir Kaymakamlığı’na vekaleten bakan Karabağlar İlçe Kaymakamı Veysel Özgür ise, kendisinin sadece komisyona başkanlık yaptığını söyledi. İlçe alt komisyonu tarafından belirlenen yerlerin komisyonda onaylandığını dile getiren Özgür, “Belediye başkanı karara katılmadı. Onun da haklı olduğu yerler olabilir. Ama bir yer için dört başvurunun olduğu durumlar var. Birine verip diğerine vermemek olmaz. Adaletli davranmak zorundasınız. Kendi ilçemde bile sadece bir tane kurban satış ve kesim yeri tespit ettik. Gaziemir gibi bir ilçeye 12 yerin çok olduğu fikrine ben de katılıyorum ama yapacak bir şey yok” dedi. Özgür ayrıca bölgeyi çok da fazla iyi bilmediğini belirterek, “Ben sadece toplantıya moderatörlük yaptım. Komisyonun çoğunluğu yerleri kabul etti” ifadelerini kullandı.

ŞERH KARARI BAŞKANI BAĞLAR
Gaziemir Müftüsü Mustafa Temel ise, "Kesinlikle hiç kimseye diretme yapılmadı. Karar özgürce almıştır. Başkanın şerh kararı kendisini bağlar. Bizim amacımız vatandaşa en iyi hizmeti verilecek yeri belirlermektir" dedi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 42 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hadi oradan 14 Ekim 2011 Cuma 11:37

500 Bin kişilk Karabağlar'da 1 adet,130 bin kişilik Gaziemir'imizde 12 adet kurban satış yeri. Hangi çayın taşıyla o çayın kuşunu vurmaya kalkıyorsunuz beyler? Allah adına kimlere buraları peşkeş çektireceksiniz beyler? Sonrasındaki kalan pisliklerden oluşacak sorunları Belediye'ye yükleyin, rantı birilerinin cebine indirtin.Siz herkesi aptal, herkesi koyun mu sandınız?Yemezler beyler,ne kadarsa rantınız söyleyin mahalleli toplayalım,size verelim de pisliğinizi başka yerde akıtın en iyisi...

Yorumu oyla      16      8  
Beyazevler 13 Ekim 2011 Perşembe 17:58

Ayrıca Sayın İlçe Müftümüz olayı kişiselleştirmeye kalkarsa, kendisi zararlı çıkar. Öyle ki, Gaziemir Merkez Camide yapılan din görevlileri kutlamasını kendisi değil, Merkez Caminin imamı organize etmiş. Bunu bile kıskançlık haline getirdiği ve o programı kendisi yapmış gibi sahiplenmesi de söylentiler arasında. İmama öfkelen, başkana öfkelen, ne ala memleket. Gaziemir müftüye satıldı da vatandaşın haberi mi yok. Altınızdaki sadece bir koltuk müftü bey, bugün var yarın yok!

Yorumu oyla      19      8  
Beyazevler 13 Ekim 2011 Perşembe 17:54

Gaziemir'de 12, Karabağlar'da 1 yer öyle mi? Sebep? Bu işten kimler kazanç elde ediyor? Dini istismar ederek birileri ekmeğine yağ sürüyor, sonra bizler sineklerle böceklerle ve pis kokuyla aylarca mağdur oluyoruz. Yaşamayan yorum bile yapmasın. Kurban satışına ya da satış yeri açılmasına karşı çıkan yok, bu yerlerin evlerimizin dibinde olmasından şikayet eden var. Şöyle söyleyeyim; evimin dibinde 1 aylık gübre ve kanlı sakatatlarla,evime doluşan yüzlerce sinek ve kurtla uğraşmak istemiyorum!

Yorumu oyla      17      8  
inanmıyosan başkaların inancını deil kendi inacını sorgula. 13 Ekim 2011 Perşembe 15:28

herkesin dini kendine dinini sorgulmak ne sana nede bi başkasına verilen bi görev deil.bunu bulunduğu partiye görede yorumlamak saçmalık yapmaktan başka bişey olmaz bukadar cahih olamyın.sen ilk önce kendi müslümanlığını sorgula.

Yorumu oyla      19      6  
inanmıyor 13 Ekim 2011 Perşembe 14:33

CHP li nin din anlaıyışı bu kadar işte.farklı bir şey beklemek yanlış olur zaten.izmir ne zaman chp den temizlenecek.o zaman izmir olur.sapma sapan yorum yapanlar.bu bayram dini bir bayramdır.aykırı yorum yapanların müzlümanlığınıda sorgulamak lazım.

Yorumu oyla      16      19  
seydiköylü 13 Ekim 2011 Perşembe 11:30

din sanami kaldı .. git sen camı inşaatınla ilgilen. ne günlere kaldık ya müftü denen adam başkanımıza kafa tutuyo...burası izmir müftü izmir akıllı ol

Yorumu oyla      28      11  
ışıl ışk'a 13 Ekim 2011 Perşembe 10:25

dini vecibe diye diye öldünüz de dinden haberiniz varmı acaba.dini alet etmyei çok güzel öğrenmişsiniz doğru ya bazı insanlar için amaç olan sizler için araçtı dimi.hoş buna en güzel verilcek cevap sa 'dinime küfreden müslüman olsa bari'

Yorumu oyla      22      10  
Hasan Ali Türkarslan 13 Ekim 2011 Perşembe 09:29

Sayın Müftü Beyazavler Mahallesinin girişi tamamen kurban kesim alanları olarak gösterilmiş ki barakalar kurulmaya başladı. Şehrin içinde düzensiz bakımsız, çamur ve pislik içinde kurban satışı ve kesimi yapılıyor. Bu demektir ki Beyazevler sakinleri ve buradan geçen bütün vatandaşlar yaklaşık 1.5 aylık bu kötü görüntü ve kokuya katlanmak zorunda kalacağız. Bu sizce durum 'temizlik imanın yarısıdır' dusturuna uygunmudur? Size ve bu karara katılanlara hakkımızı helal etmiyoruz. Bilesiniz.

Yorumu oyla      27      10  
haşırt haşırt 13 Ekim 2011 Perşembe 09:15

sevgili ışıl ışıl sen ne çok biliyorsun öyle madem çok iyiydinizde neden kaybettiniz bence dereyi görmeden paçaları sıvama.. çünkü sayın başkan her işini özveriyle yapıyor. bi insan birşeyi isterse yapar demekki sen görüşmek istememişsin. bu arda başkan izindeysen sende sürekli yanında bavullarını taşıdın o kadar biliyorsunki sizin gibi insanlarla uğraşan bir adam izne çıkmayıp da ne yapsın. devlet bu hakkı vermiş sana ne düşer bilmem.

Yorumu oyla      30      11  
Burhan K. 13 Ekim 2011 Perşembe 01:02

Kurban Yerleri konusunda hakli gordugum,Halil Ibrahim Baskan'a soruyorum,Gaziemir'de "HALK" denilen kitlenin varligindan haber misiniz? Yoksa "bi haber" misiniz? Goreve basladiginizdan beri belediyeye gelip te sizinle yuzyuze gorusebilen sade vatandas sayisi sanirim iki elin parmaklarini zor gecer..Halkin arasinda ise sizi gormek neredeyse imkansiz..Belediye mudurlerinizi ya da ozel kalem mudurunuzu secmedik biz.Sizi sectik..Ama hata olmus galiba...

Yorumu oyla      20      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tatı’dan yolsuzluk açıklaması!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, yazarımız Halit Tunç tarafından kaleme ...
Konak Belediyesi 'Çöp' bedelini açıkladı
Çevre ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmeliğe göre evsel katı atıkların ...
Karşıyaka kent konseyi yenilendi
Karşıyaka Kent Konseyi, Rıfat Özer başkanlığında genel kurul toplantısını ...
 
Buca’da okul kantinlerine sıkı takip
Buca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat işleri ...
ESHOT şoförlerinden örnek uygulama
Engelli yolcuların toplu ulaşımdaki memnuniyetini arttırmayı hedefleyen ...
Konak Belediyesi’nden şehitlere saygı
Modern çocuk oyun alanları, banklar, sabahları spor yapmak isteyen vatandaşların ...
 
Dayak yiyen kadına Büyükşehir'den dayanma klavuzu
İzmir Büyükşehir Belediyesi 'koca şiddeti'ne karşı kadınlara nasihat listesi ...
Balkan dostluğuna İzmir tescili
“7. Balkanlılar Halk Dansları Festivali” için 7 Ekim’den bu yana İzmir’de ...
Gaziemir’de kış operasyonu
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, belediye kadrosuna canlılık ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva