HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2011 Perşembe - 12:58

Denizli, Kocaoğlu'na oy verememiş!

Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'ya konuşan İlknur Denizli'nin 'Kocaoğlu'na oy vermedim' açıklaması kulisleri hareketlendirdi

Denizli, Kocaoğlu na oy verememiş!

İZMİR - 1994-99 yılları arasında Burhan Özfatura’nın, 2005-2009 yılları arasında ise Aziz Kocaoğlu’nun danışmanlığını yapan Ak Parti 1. bölge milletvekili adayı İlknur Denizli, 2009’deki yerel seçimde kazanması için bire bir çalıştığı Aziz Kocaoğlu’na oy kullanmadığı ortaya çıktı. Denizli'nin oy kullanmadığı Bursalı tarafından kaleme alınırken olayın perde arkasında İlknur Denizli'nin seçmen kütüğündeki sorun nedeniyle hiç oy kullanamadığı öğrenildi. Bursalı da bunu 'Seçmen kütüğüne kendisini kaydettirmediği için' şeklinde kaleme aldı.

Bir süre önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel'in önce 'tutarsızlıkla' itham edip bir gün sonra 'geri adım atarak' 'onu kast etmedim' dediği Denizli hakkındaki şaşırtan bilgiyi bugün Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, köşesinde kaleme aldı. Ancak Bursalı'nın 'Kocaoğlu'na oy vermedim' ifadesinden önce 'kendisini seçmen olarak kaydettirmemiş' sözü oy vermemekten çok oy verememe durumunun olduğunu ortaya çıkardı. Denizli'nin yakın çevresinden edinilen bilgiye göre Denizli ailesi adrese dayalı sisteme entegrasyon sürecinde seçmen kütüğünden düştü ve hem yerel seçimde hem de referandumda oy kullanamadı. 

İşte Bursalı’nın “Denizli-Yüksel ve Kocaoğlu” başlıklı o yazısı:
 
“İki eski dostun ayrı partilerde siyaset yapması, benim Ankara'dan çok alışık olduğum bir görüntü aslında.

İzmir'de bu durum yadırgansa da, son ana kadar keyifli bir rekabet var idi. Ancak; İZSİAD Başkanlığı'nda halef-selef olan ve 2009'daki yerel seçimlerde Aziz Kocaoğlu'nun kurmay heyetinde yer alan İlknur Denizli ve Alaaddin Yüksel arasında son birkaç gün süren atışma, neyse ki dozunda bırakıldı.

Yüksel'in, "Siyaset tutarlılık gerektirir" diyerek hedef aldığı Denizli'nin, "Eski tip siyasetçi anlayışı" olarak nitelediği bu duruma karşın Yüksel, "alınganlık gösterdi" sözleriyle tartışmayı şimdilik bitirdi görünüyor.

İlknur hanımla sohbet ederken ilginç ayrıntılarla birlikte yeni bir tartışma alanı da açıldı. İlknur Hanım, 1994-99 yılları arasında Burhan Özfatura'nın Başkan danışmanı olduğunu, o dönemde DYP'li olmadığı gibi; 2005-2009 arasında Kocaoğlu'na yaptığı danışmanlık sürecinde de CHP'li olmadığını vurguluyor.

Yüksel tarafından defalarca CHP'ye üyelik için davet almasına karşın, bu işi sadece profesyonel olarak ele almış ve İzmir'e yönelik projeler üzerinde siyasi stratejiler üretmiş.

Bana ve eminim ki sizlere de çok ilginç gelecek bir ayrıntı daha var, Kendisini seçmen olarak kaydettirmemiş ve İlknur Hanım son yerel seçimde kazanması için birebir çalıştığı Aziz Kocaoğlu'na oy atmamış...”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
işin özü 3 Haziran 2011 Cuma 00:02

İlknur Hanjm,insanları enayi yerine koymasın. "Bedavadan milletvekili olmanın cazibesin kapıldım, bana parti- marti, fikir-mikir vız gelir." desin olsun bitsin. Necip Kalkan 2 dönemdir yırtındı ama elde var sıfır, üstüne üstlük İTO meclis başkanlığını da kaptırdı garibim.

Yorumu oyla      19      7  
samimi ol 2 Haziran 2011 Perşembe 23:32

İlknur Denizli gerçekte partisiz, fikirsiz olduğunun kanıtlamaya çalışıyor. Ama gülünç oluyor. .Sen yıllarca Aziz Kocaoğlu’nun dizinin dibinden, sofrasından ayrılma makam arabasının bir numaralı yolcusu ol. Sonra da ben zaten seçmen kaydı bile yaptırmamıştım demeye kalk. İlknur Hanım insanları aptal yerine koyma. Çık mertçe: ” Ben düşündüm taşındım AKP’den aday olmak cazip geldi. İnsanlar çılgınlar gibi partilerde çalışıyor, yırtınıyor, bir türlü seçilebilir yerden aday olamıyor. Hatta AKP’de bazıları Eğilim yoklamasında ön sıralarda çıkınca kendilerini milletvekili seçildi sandı gariplerim. İşin içinde maaşı var, yolluğu var, kıyak emekliği var, bakarsın RTE’ nin gözüne girer Kadından Sorumlu Bakan olurum. Ne kadar havalı olur değil mi. Fırsat Fırsattır Ben de kaçırmak istemedim.” de seni alnından öpelim.

Yorumu oyla      20      8  
meltem 2 Haziran 2011 Perşembe 17:21

alaaddin yüksel neden çark etti çünkü ilknur denizli kocaoglu ve aladin yükselin bütün kirli çamaşırlarını biliyor denizli karşısında esas duruşta duracak koşuldalar yani ona dokunamıyacaklarını çok iyi biliyorlar bay kemal sen uyu bunlar çete seninde boyunun ölçüsünü yakında görecegiz

Yorumu oyla      19      18  
kemal 2 Haziran 2011 Perşembe 16:39

ilknur denizlinin durumu biraz kemal kılıçdaroğluna benzemiş aslında. oy kullanamamış, seçmen kütüğünde yokmuş. kocaoğlu için gece gündüz çalış sonra da oy kullanama. tek kelimeyle komik

Yorumu oyla      22      14  
barışkoç 2 Haziran 2011 Perşembe 16:37

bu kentte maalesef ikonograf tipler var.ilknur denizlide onlardan biri.aynı locada oturanlar birbirlerine tavır almazlar.bu arada tarafsızlığıyla bildiğimiz egedesonsoz de ki arkadaşlarımız da ki bu telaş niye.ilknur denizli'yi ısıtıp ısıtıp temcit pilavı gibi bu kentin gündemine taşımak hangi ulvi çıkarlara göre yapılıyor.matematikte sıfırın çarpan açsından değeri neyse ilknur denizli'nin de izmire vereceği sadece odur.geçen günde bu konu ile ilgili bir mail yazmıştım ancak editör arkadaşımız uygun görmemiş olacak ki yayınlanmadı.oysa o mail de de bir hakaret unsuru yoktu.bırakın ne olur bu kentte yaşayan insanlar gerçekleri öğrensinler.eğer ilknur denizlinin avukatlığına soyunulmuş ise o zaman diyecek bir sözüm yok.

Yorumu oyla      29      10  
mert 2 Haziran 2011 Perşembe 16:01

AYNI IP'DEN ISIM DEGISTIRILEREK GONDERILEN YORUMLAR YAYINLANMAZ

Yorumu oyla      12      6  
Burak 2 Haziran 2011 Perşembe 15:41

ılknur hanım kendini sanırım kahraman ve radikal zannediyor ama Izmir'de onun "ekseni değişken" insanlara yer olmadığını yakında öğrenicek.

Yorumu oyla      25      10  
zeki 2 Haziran 2011 Perşembe 15:23

İlknur denizli tam da layık olduğu yerde politika yapacak ama unutmasın ki İzmir liler böyle insanları unutmaz

Yorumu oyla      24      10  
Benal 2 Haziran 2011 Perşembe 14:54

Afferin ya şimdi oraya geçtin diye tabikide kendini aklamaya çalışıcak.Oy vermedim diyecek seçim çalışması bunlar ve böle olur havadan milletvekili olur

Yorumu oyla      26      11  
fesupanallah 2 Haziran 2011 Perşembe 14:39

Zamanında kendini seçmen bile kaydettirme gereğini duymayan kişinin, kafasına gökten taş mı düşmüş ki AKP milletvekili adayı olmuş. FESUPAN-ALLAH

Yorumu oyla      27      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aksünger: İlçelerimizin sorunlarını çözmek için buradayız
CHP İzmir 1. Bölge adayı Erdal Aksünger, İzmir’in Seferihisar ilçesini ...
‘Geleceğe yönelik bazı riskleri üstlenmiş demektir’
İnan Kıraç’ın ‘CHP 1. parti olur’ söylemine Başbakan Erdoğan’dan yanıt ...
Cemaatten MHP'ye deklarasyonlu destek
İskenderpaşa Cemaati ''Başbakan, MHP'nin barajı aşamayacağını bekliyor'' deyip MHP'yi destekledi.
 
Tataroğlu: Ülkenin ve kadınların umudu CHP
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. bölge milletvekili adayı Elfin Tataroğlu ...
Akay: Gölge etme başka ihsan istemez
AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı İzmir projelerine ...
Kavuşan: Ülkemizi hak ve adalete göre yöneteceğiz
Saadet Partisi İzmir milletvekili adayı Selçuk Kavuşan, “Milli Görüş, ...
 
Tatlıses CHP’den aday olmak istemiş
Sanatçı İbrahim Tatlıses'in CHP'den aday olmak istediği ortaya çıktı. ...
‘12 Haziran’ı demokrasi düğününe çevirelim’
CHP İzmir Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu, seçime çok kısa bir süre ...
Çıray: AKP sağlığı ranta dönüştürdü
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Doktor Aytun Çıray, Tire’de iktidarın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva