HABERLER>POLİTİKA
5 Temmuz 2011 Salı - 16:04

Muhalif üyelere disiplin yolu

Buca Belediyesi’ne bağlı BUCAMAR şirketi için 1 milyon 250 bin liralık kaynak aktarım talebinin görüşüldüğü meclis toplantısında, grup içi fikir ayrılığına düşen CHP’li meclis üyeleri, partinin il ve ilçe yönetimini de harekete geçirdi.

Muhalif üyelere disiplin yolu

CAN ÖZLÜ/Egedesonsöz/Özel - 23 CHP’li meclis üyesinden 11 tanesi, kaynak aktarım talebinin vicdana ve mantığa sığmadığını öne sürerek ret oyu verince grup içinde kaos yaşanmış, AK Partili meclis üyelerinin de ret oyu kullanması ile kaynak aktarım önergesi kabul görmemişti. Belediye meclis grubu içinde yaşanan bu şok gelişme sonrası harekete geçen CHP Buca İlçe Başkanı Selim Bozdağ, grup kararını bozan meclis üyeleri için disiplin sürecinin başlatıldığını söyledi. Ret oyu veren meclis üyelerinin yazılı ve sözlü savunmalarını almak için harekete geçen Bozdağ, tüzükte yer alan disiplin kuralların uygulanacağını ifade etti.

Seferihisar'da 5 meclis üyesine şok...haberi için tıklayın

AKP ve CHP Tatı'ya karşı birleşti...haberi için tıklayın

SAVUNMA İSTENECEK
Yaşanan tartışmaların parti içinde kalması gerektiğini belirten Bozdağ “Yaşanan tatsız olay parti içi meseledir. İlk etapta kimse bizden asma- kesme beklemesin ancak ortada bir grup kararı var. İlk fırsatta yönetim kurulunu toplayacağız. Grup kararına uymayan arkadaşlarımın yazılı ve sözlü savunmalarını alacağız. Buna göre bir değerlendirme bulunup karar vereceğiz. Tüzük ne derse o olur. Yapılan eylemin ağırlığına göre kınama da olabilir, uyarı da çıkabilir, ihraç da gündeme gelebilir. Gönül isterdi ki bu tür konuları kendi içimizde halledelim ama olmadı. Bilgileri netleştirmeden daha fazla yorum yapmam doğru olmaz” dedi.

BAYIR BİZZAT İZLEYECEK
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da Buca Belediye Meclis Grubu’nda yaşanan fikir ayrılığını yakından incelediğini söyledi. Bayır “Buca Belediyesi’nde önceden devam eden bazı sıkıntılar var. Oradaki arkadaşlarla sürekli temas halindeyim. İlçe Başkanımız ve ret oyu veren bazı meclis üyeleri ile görüştüm. Bilgi ve belgeler toplandıktan sonra gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Partinin iç huzura kavuşması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu. Bayır, diğer bazı belediyelerde de benzer sıkıntıların yaşandığına dikkat çekerek, sıkıntılı ilçelerin meclis toplantılarına bizzat katılma kararı aldığını belirtti.

BUCA-MAR KÜÇÜLECEK
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise yaşanan sıkıntının parti ile ilgili olduğunu, yetkili mercilerin gerekeni yapması gerektiğini dile getirdi. Ödenek aktarımının kabul görmemesi ile şirket bünyesinde bazı sıkıntıların yaşanabileceğini ifade eden Başkanı Tatı, ‘küçülme’ mesajı verdi. Tatı “Ortada bir grup kararı var. Bu karar bozulduysa, sorumluluk partidedir ve gereken yapılacaktır. Şirketin bundan sonraki akıbeti için yeni düzenlemeler yapılabilir. Küçülmeye gidilecektir. Çalışmayan çarklar yeniden döndürülecek, çalışmayan işçiler yeniden değerlendirilecektir. Bazı önlemler alacağız” dedi.

VİCDANIM RAHAT

Kaynak aktarımı ile ilgili maddeye ret oyu veren 11 CHP’li meclis üyesinden biri olan Ali Rıza Kaya da vicdan ve ilkeleri doğrultusunda karar verdiklerini belirtti. Kaya “AKP ile hareket ettiğimiz doğru değil. CHP’li arkadaşlarım özgür ve net bir tavır sergilediler. İnanmadığım ve vicdanıma uymayan konuda farklı bir görüş belirtemezdim. Bence biraz özeleştiri yapmalıyız. Şirket ile ilgili yanlışlar devam ediyor. Zarar eden bir şirket için, Fen İşleri gibi önemli bir müdürlükten kaynak aktarılmasını doğru bulmadım. Eminim ki genel başkanımız da dürüstlük ve doğruluktan yana karar vermemizi isterdi. Eğer isiplin süreci başlarsa, meclisteki konuşmamı savunma olarak vereceğim. vicdanım rahat” şeklinde konuştu.

KİMLER RET OYU KULLANMIŞTI?
Meclis toplantısında CHP’li; Ali Rıza Kaya, Ali Hıdır Uludağ, Adnan Öztekin, Muzaffer Kater, Osman Ergündoğar, Erkut Tamay, Güngör Kaya, Gülendam Çorak, Lokman Fazla, Emre Aykut ve Sevilay Yılmaz, kaynak aktarımı maddesine ret oyu kullandı. Partili meclis üyeleri için İlçe Başkanlığı bünyesinde disiplin süreci başlatılacak. 10 gün içinde yazılı ve sözlü savunmaları alınacak olan meclis üyeleri, gerek görüldüğü taktirde İl Disiplin Kuruluna sevk edilebilecek. Üyeler, ihraç, kınama ya da ikaz cezaları alabilir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
isimsiz 46 6 Temmuz 2011 Çarşamba 15:22

bazı partili yorumcular , maalesef gayet iyi niyetli ve safiyane olarak chp ile tatı ' yı özdeştiriyorlar...Ama bilmiyorlar ki , chp ile tatı limit sonsuza giderken bile fikren ve zikren kesişmez...Red oyu kullanan meclis üyelerini kamu yararına hareket ettiklerinden ötürü kutlarım...Bunun sonucunda , eğer ki bir dsiplin suçu sözkonusu olursa , büyük bir haksızlık yapılmış olur...Parti tüzükleri önemlidir ama kamu zararı sözkonusu ise tüzük şeklen bağlasa da vicdanı ve özgür ifadeyi bağlamaz..

Yorumu oyla      18      8  
DEMOKRAT 6 Temmuz 2011 Çarşamba 14:32

AYIPÇI KARDEŞ,Bütün yazdıklarınızın altına imzamı atarım,aferin.Söz Konusu Dürüstlük ve Faziletse Gerisi Teferruattır.

Yorumu oyla      19      9  
AYIPÇI KARDEŞ 6 Temmuz 2011 Çarşamba 14:08

HALKIN ÇIKARLARI GÖZETİLMELİDİR.VİJDANLAR SATIN ALINAMAZ.KONU HALKSA PARTİ ÇIKARLARI BİLE BAHİS EDİLEMEZ.ÖNCE İNSAN.PARANIN GİTTİĞİ YERLER BELLİ DEĞİL.DAHA ÖNCEDEN TECRÜBE EDİLMİŞ .ŞİMDİ VERİLECEK PARADA NEREYE GİTTİĞİ BELLİ OLMUYACAKSA NEDEN VEBALİNİ ELLERİNİ KALDIRMAYANLAR ÇEKSİNKİ.PARTİLER GELİP GEÇİCİDİR.AMA MECLİS ÜYELERİ O MAHALLELERDE YAŞAYACAK.SONRA İNSANLARIN YÜZLERİNE NASIL BAKACAKLAR.TATI İÇİN DEĞMEZ.O GİTSİN PİKNİK PARTİSİNİN KAYNAĞINDAN NEMALANSIN.AFERİM SEVİLAY DAYI OĞLUN VE AKRABALARIN SENİN YANINDA..

Yorumu oyla      20      10  
Servet 6 Temmuz 2011 Çarşamba 14:00

Madem AKP li üyelerle hareket edecektiniz.Neden AKP den Meclis üyesi olmadınız.Yazık ediyorsunuz bu partiye.Aklınızı başınıza alın.Başkanınızla hareket edin.Hele bazı üyelere hiç yakıştıramadım.Başka CHP yok.

Yorumu oyla      16      11  
faruk 6 Temmuz 2011 Çarşamba 13:49

burda öyle isimler zikrediliyorki güer misin aglar mısın?lokman fazla kaç yıllık meclis üyesi ne yapmış .ya cukkalar full masallar.yok sevilay yılmaz ohh çok mükemmel.

Yorumu oyla      18      8  
HAYIR BEN YAZDIM 6 Temmuz 2011 Çarşamba 13:45

o yazmadı ben yazdım hah hah ha..gülme.ne meyvası veriyor:))biz bir mahsl göremedik.bıyık altındaki fesatlığından başka.

Yorumu oyla      14      10  
BEN YAZDIM 6 Temmuz 2011 Çarşamba 11:45

SEVİLAY YAZMADI O YAZIYI ,BEN YAZDIM.BAYRAKLIDAN SELAM OLSUN ONA.ÖYLE BİR YERDE OTURUYORKİ,KOLAY DEĞİL.MEYVE VERDİĞİ İÇİN TAŞ ATANIDA ÇOK GÖRDÜĞÜM KADARIYLA.

Yorumu oyla      15      13  
ayıp2 6 Temmuz 2011 Çarşamba 11:30

burada kişisel düşmanlıklarından dolayı ya da kişisel siyasi ikballerinden dolayı yazanları görüyorum..Bazıları da yok şu diyorsa doğrudur falan filan deyip yağ çekme derdinde..Kimi de deokrasi havarisi kesilmiş durumda..! ŞU UNUTULMAMALI ARKADAŞLAR!!GRUP KARARI ESASTIR.Vicdani kararını orda ver Ali Rıza Bey:)) Burası dingonun ahırı değil..Ha gene de grup kararı içinize sinmedi mi? O ZAMAN MECLİSE KATILMAYIN HİÇ OY KULLANMAYIN ARKADAŞLAR..!AKP İLE AYNI ANDA PARMAK KALDIRIP, PARTİYİ REZİL ETMEK HADDİNİZE Mİ? Yazık bence grup kararına uymayıp ters oy kullanan babam bile olsa derhal kovulmalı partiden..Bu partide ne ahlak ne biz duygusu ne de CHPlilik kalmış.

Yorumu oyla      19      16  
DEMOKRAT 6 Temmuz 2011 Çarşamba 11:23

Sanırım Buca Belediye Başkanı da LİSE Mezunu.O Zaman Mehmet Beyin dediği gibi Başkandan tutup,herkezi değiştirmemizmi gerekiyor bu mantığa göre.Siz yine Lise mezunu meclis üyesi bulmuşsunuz da öpüpte başınıza koyun.Şöyle bir Ankarayı geçelim bakalım adam daha yolda yürümesini bilmiyor,Belediye Başkanlığı yapıyor.Çoğu yer böyle.Adamın Zihniyeti bozuk ise Üniversite mezunu bile olsa her türlü haltı yer.

Yorumu oyla      22      11  
mehmet 6 Temmuz 2011 Çarşamba 10:57

lise mezunları ile cıkarcı takımından meclis üyesi oluşturursanız böyle kaos olur.var mı böyle bi adaletsiz söylem.ali rıza kaya diyoki ilkelerim doğrultusunda red oyu verdim ozaman bu partiye ne gerek var kardeşim senin ilkelerin gecerli ise chp'de ne işin var bu kadar dar düşünceliler hic kimse kusura bakmasın ben bu parti mucadele ettim ama artık bırakdım meclis üyesinden tutun herkez cıkarcı dar düşünceli kavgacı hırslı demokratlik falan inanin yalan.hepsi güçsüzlüğünün kurbanı...bu adamlardan bu partiyi temizlemesseniz bu partineden hic birşey olmaz.cevresinde sevilen sayılan saygı duyulan kaç tane CHP meclis üyesi var.sadece buca için değil karabağlar bornova gaziemir büyükşehir.inan cok az.

Yorumu oyla      18      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
15 Temmuz tartışması
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, andiçmeyen CHP'li milletvekillerine ...
Bayır’dan başkan zirvesi yorumu
Partilisi sekiz ilçe belediye başkanının ‘çok özel’ toplantısını değerlendiren ...
'MHP ile anlaşırsak Anayasa’yı yaparız'
Başbakan Erdoğan, Cemil Çiçek’in Meclis Başkanı seçilmesinin ardından ...
 
Karataş: İmza sıkıntısı yoktu
CHP eski İl Başkanı Kemal Karataş, parti içi muhaliflerin olağanüstü kurultay ...
Meclis’in 25. başkanı belli oldu
AK Parti milletvekili Cemil Çiçek, Genel Kurul’da yapılan üçüncü tur oylamada ...
Varnalı: İl başkanlığına talip değilim
İl Sekreterliği görevinden ani bir kararla istifa eden Yekta Varnalı, ...
 
Kılıçdaroğlu: Onlar muhalif değil, partili
CHP lideri Kılıçdaroğlu, muhaliflerin kurultaydan vazgeçmesine, “İmza ...
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'yemin' yanıtı
Devlet Bahçeli partisinin TBMM’de yaptığı ilk grup toplantısında Kılıçdaroğlu’nun ...
MHP grup başkanvekillerini seçti
MHP grup başkanvekilliklerine İzmir Milletvekili Oktay Vural ile Mersin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva