HABERLER>POLİTİKA
5 Temmuz 2011 Salı - 13:06

Bayır’dan başkan zirvesi yorumu

Partilisi sekiz ilçe belediye başkanının ‘çok özel’ toplantısını değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, gerçekleşen zirvenin büyütülmemesi gerektiğini belirterek, “Mangal partilerine beni de davet etmelerini istedim” dedi.

Bayır’dan başkan zirvesi yorumu

Can Özlü/Egedesonsöz - CHP’li 8 ilçe belediye başkanının Bornova Çiçekliköy’de gerçekleştirdikleri çok gizli zirve, parti il yönetiminde de yankı buldu. Daha önceki açıklamalarında, ilçe belediye başkanları ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl Yönetimi arasında sorun olmadığını dile getiren İl Başkanı Tacettin Bayır, gizli ittifakın ardından belediye başkanları ile ortak bir toplantı yapma kararı aldı.

Başkanlar mekan kapattı, gizli zirvede buluştu...haberi için tıklayın

BAŞKANLARI TOPLAYACAK
İlk kez egedesonsöz.com tarafından gündeme getirilen başkanlar zirvesinin sosyal bir birliktelik olduğuna inandığının altını çizen Bayır, Perşembe günü yapılacak olan İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda karar alacaklarını ve hafta başında tüm belediye başkanlarını bir araya getirecek geliştirilmiş bir toplantı organize edeceklerini söyledi. Toplantıya tüm ilçe belediye başkanları davet edilecek. Başkanların bayrak açtığı öne sürülen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu da programları dahilinde toplantıda yer alacak. Yerel seçimler öncesi partililer arasında koordinasyonu güçlendirmek isteyen İl Başkanı Bayır, belediye başkanlarının ardından, ilçe başkanları ile de benzer bir toplantı gerçekleştirecek.

KONTROL ALTINDA TUTACAKLARINI SANANLAR VAR
Başkanların gizli zirvesini değerlendiren CHP İl Başkanı Tacettin Bayır “Belediye başkanlarımızın, yerel seçimler öncesi bir araya gelmeleri bizim için bir sıkıntı oluşturmaz. Ortada muhalif bir oluşum olduğuna inanmıyorum. Daha çok yerel sorunların gündeme geldiğini düşünüyorum. Bizler aynı geminin yolcularıyız. Partiyi kötülemek ya da partililere karşı birleşmek kimseye yarar sağlamaz. Bazı arkadaşlarımız, önümüzdeki dönemde kimin belediye başkanı, kimin belediye ve il genel meclis üyesi olacağı konusunu kendi hâkimiyetlerine almaya çalışıyor olabilirler. Kontrol altında tutulabileceğimi zannediyor olabilirler ama daha seçimlere çok var. Dün 9 kişi toplanan başkanlar, yarın 29 kişi olarak toplanabilir. Sakınca görmüyorum. Daha önce de benzer toplantılar yapıldı. Toplantı sonrası bazıları ile bir araya geldim ve şakalaştık. Mangal partilerine beni de davet etmelerini istedim” dedi.

DİSİPLİN KURALLARI İŞLER
Bayır, partiye zarar veren üyeler hakkında her türlü disiplin sürecinin işletilebileceğini hatırlatan Bayır “Yeni CHP anlayışında, disiplin kuralları daha sağlıklı işletilecek. Partiye zarar veren herkesin karşısında olacağız. Tüzüğümüzü kabul ederek partiye üye olan arkadaşlarımız, üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir. Belediye başkanı arkadaşlarımız madem güç birliğine ve koordinasyona ihtiyaç duyuyorlar, kendileri ile ortak bir çatı altında buluşur konuşuruz. Sorun varsa birlikte çözeriz. Bu bağlamda, önümüzdeki hafta içinde bir toplantı organize edeceğiz” dedi.

TELEFONLARI SAKLAMIŞLAR
Öte yandan Bornova Çiçekliköy’de gerçekleştirilen ilçe belediye başkanları zirvesinin ayrıntıları da ortaya çıktı. Toplantıda ayrıca Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ve Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ün de toplantılara katılması kararlaştırıldı. Basın mensuplarının görüntü almasının engellendiği yemekli toplantıda ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Başkanların görüntü alınması, ses kaydı ve dinlemeye karşı telefonlarını bir köşeye bıraktıkları kendilerine servis yapan garsonların da telefon kullanmalarının engellendiği öğrenildi. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda başkanlara hizmet veren işyeri sahibi ve garsonların telefon kullanmalarına toplantı bitene kadar izin verilmedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayır canı piknik partisimi çekmiş. 6 Temmuz 2011 Çarşamba 01:34

sayın bayırın son derece lüks bir arabası var.böyle arabası olanların piknik yaptıklarını zannetmiyordum.bayır seçimde çok çalıştı bunu kabul ediyorum.ama il başkanlığına gerçekten yakışmıyor.söyledikleri ile beden dili farklı şeyler üretiyor.bunu bir bayırda bir bayraklı iilçe başkanı levent ölçerde birde hasan karabağ da hissediyorum.beden dilleri biz buranın adamları değiliz diye bangır bangır bağırıyor.işine gelen duyuyor işine gelmeyen de duymak istemiyor.

Yorumu oyla      15      7  
mangal partisi 5 Temmuz 2011 Salı 20:04

yeni bir partimi kurluyor acaba.ismi mangal partisimi olacak.bu belediye başkanları istifa edip bu parityimi kuracak ne iyi olur.oy oranları 100 geçmez.başarılar bile dilemiyorum.bayraklı hasanı sevmiyor.hasan se ni sev mi yo ruz

Yorumu oyla      15      7  
ali 5 Temmuz 2011 Salı 15:55

çoban salatası olmassa gelmem :)

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'MHP ile anlaşırsak Anayasa’yı yaparız'
Başbakan Erdoğan, Cemil Çiçek’in Meclis Başkanı seçilmesinin ardından ...
Karataş: İmza sıkıntısı yoktu
CHP eski İl Başkanı Kemal Karataş, parti içi muhaliflerin olağanüstü kurultay ...
Meclis’in 25. başkanı belli oldu
AK Parti milletvekili Cemil Çiçek, Genel Kurul’da yapılan üçüncü tur oylamada ...
 
Varnalı: İl başkanlığına talip değilim
İl Sekreterliği görevinden ani bir kararla istifa eden Yekta Varnalı, ...
Kılıçdaroğlu: Onlar muhalif değil, partili
CHP lideri Kılıçdaroğlu, muhaliflerin kurultaydan vazgeçmesine, “İmza ...
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'yemin' yanıtı
Devlet Bahçeli partisinin TBMM’de yaptığı ilk grup toplantısında Kılıçdaroğlu’nun ...
 
MHP grup başkanvekillerini seçti
MHP grup başkanvekilliklerine İzmir Milletvekili Oktay Vural ile Mersin ...
Ak Parti grup yönetiminde iki yeni isim
Basına kapalı olarak gerçekleşen AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda, grup başkanvekilleri belli oldu.
CHP'de muhalifler imzadan vazgeçti
Seçim sonrası kaynamaya başlayan CHP'de sular duruldu ve Deniz Baykal ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva