HABERLER>POLİTİKA
4 Temmuz 2011 Pazartesi - 17:22

Karataş: İmza sıkıntısı yoktu

CHP eski İl Başkanı Kemal Karataş, parti içi muhaliflerin olağanüstü kurultay girişiminden vazgeçilmesinin gerekçesinin iddia edildiği gibi yeterli imzanın toplanamaması olmadığını belirtti. Karataş, “İmza sıkıntısı yoktu. 603 imza toplandığını ben biliyordum” dedi.

Karataş: İmza sıkıntısı yoktu

Fırat Soylu/EGedeSonsöz - CHP’de parti içi muhaliflerin olağanüstü kurultay sürecinden vazgeçildiğini açıklamalarının ardından İzmir’de imza toplayan ekibin öncüleri de kararla ilgili açıklamalarda bulundu. Olağanüstü kurultay sürecinde İzmir’deki imza toplama girişimlerine ilk günden itibaren yürüten eski İl Başkanı Kemal Karataş, partinin kamuoyu önünde daha fazla tartışmaya sokmamak adına bu kararın alındığını söyledi. İddia edildiği gibi imza sayısının yetersizliğinden ötürü bu kararın alınmadığını vurgulayan Karataş, “Kurultay için gerekli imza sayısı tamamlanmak üzereydi. İmza sıkıntısı yoktu. Bugüne kadar 603 imzanın toplandığını ben biliyorum. Üç gün içerisinde 48 imza daha toplanabilinirdi ama ülkede kaos, mecliste kaos yaşanırken bu imza süreci parti içindeki yaşananları kamuoyunda tartışır hale getirmiştir. Partinin yıpratılmasına gönlümüz elvermediği için, yaşananlara böyle bir parti içi krizi de eklemek istenilmediği için vazgeçildi” dedi.

603 İMZA TOPLANDI

CHP içinde imza atanlar ve atmayanlar diye bir ayrışıma gidildiğini bunun da partinin dinamik yapısına zarar verir hale geldiğini kaydeden Karataş, “Parti içerisinde büyük eleştirilere tabi tutulmak imza toplayanları üzmüştür. Zor bir dönemde partinin dışarıdan daha fazla yıpratılmasına izin vermemiz doğru olmaz. Bu nedenle parti kendi içinde kavga eder görünümden kurtarmak için üç gün daha imza toplama zamanımız varken, imzaları toplamayı durdurmak ve parti bütünlüğünü sağlamak adına bu karar alınmıştır. Kurultayı Parti Meclisi kendi içinde karar almalıdır. Artık gözler Parti Meclisi’ndedir” diye konuştu.

KÜRÜM: BİZ PARTİMİZİ SEVİYORUZ
Olağanüstü kurultay için imza veren Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de, meclisteki yemin krizinin devam ettiği süreçte olağanüstü kurultaya gidilmesinin partiye zarar vereceği görüşünün ağırlık kazanması nedeniyle imza toplama girişimlerine son verildiğini söyledi. Olağanüstü kurultay isteyen ve bunun için imza veren isimlerin CHP sevdalısı isimler olduğunu ve hiçbirinin partiye zarar verme gibi düşüncelerinin bulunmadığını dile getiren Kürüm, CHP’nin daha fazla zarar görmemesi için bu kararın alındığını dile getirdi. Toplanan imza sayısının 500’ü geçtiğini de söyleyen Kürüm, bu sayının başta Parti Meclisi olmak üzere Genel Merkez yönetimine de bir mesaj niteliği taşıdığını ifade etti. İmzaların örgütten gelen talebin bir işareti olduğunu söyleyen Kürüm, Parti Meclisi ve MYK’nın bu sese kayıtsız kalmayacağını belirtti. Kürüm, “Bizim için Cumhuriyet Halk Partisi her şeyin önünde gelir.  Bu süreçte partimizi zedelememek adına böyle bir karar alınmıştır. Bizler partimizi seven üyeleriz. Şuna kadar toplanan 500’den fazla imza eminim Genel Merkez yönetimi tarafından değerlendirmeye alınacaktır. Bu imzalar parti üst organlarına bir mesaj vermiştir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERKAN BAYRAKLI 6 Temmuz 2011 Çarşamba 08:22

ALLAH SENDEN RAZI OLSUN SAYIN KARATAŞ SEN İŞİN İÇİN İÇİNDE OLMASAYDIN BİRDE ÇIKIP İLK KONUŞAN SEN OLSAYDIN BU İMZALAR RAHATLIKLA TOPLANIR.BİRDE BU KADAR SORUN VARKEN ÜLKEDE BİRDE KURULTAYLA UĞRAŞMAK ZORUNDA KALIRDI SAYIN GENEL BAŞKAN... SEN KONUŞMAYA DEVAM ETTİKÇE MİLLETİN GÖZÜNDE DAHADA BÜYÜYOR KEMAL BEY..

Yorumu oyla      13      6  
5 Temmuz 2011 Salı 12:11

KARATAŞ ÖNCE DEVLET İNİ SONRA PARTİSİNİ DÜŞÜNEN BİR DEVLET ADAMIDIR.O HER ŞEYİ PARTİSİ MİLLETİ DEVLETİ İÇİN YAPAR.BUNLARI HERKES ANLAMAZ AMA ÜMİT YALDIZ BİLİR ANLAR .BÜYÜK ADAM DIR VESSELAM BU KARATAŞ....

Yorumu oyla      15      9  
ado 5 Temmuz 2011 Salı 11:17

KARDEŞİM SEN NE İMZASINDAN BAHSEDİYORSUN SİZ İMZAYI TOPLUYACAKSINIZ VE PARTİMİZİ BİZ SEVİYORUZ DEYİP KURULTAYDAN VAZ GECECEKSİNİZ HA BUNA SOKAKTAKİ ÇOCUKLAR BİLE GÜLER SİZ GECİN BUNLARI SİZ 280 İMZA TOPLADINIZ ENÇOK NEYE ÜZÜLÜYORUM BİLİYORMUSUNUZ SAVAŞ ÇIĞLIKLARINIZ YARIDA KESİLDİ ŞİMDİ SIRA SİZLERİ BU PARTİYİ KURTARMAK İÇİN İHRAÇ ETMEKTE OZAMAN BU PARTİ KURTULUR BELKİ İKTİDAR OLUR

Yorumu oyla      17      6  
yorumcu 5 Temmuz 2011 Salı 11:08

chp sevdalılarına bakın hele. o zaman neden seçimde çalışmadınız? o zaman chp sevdanız değilmiydi?

Yorumu oyla      19      6  
CHP'li Gençler 5 Temmuz 2011 Salı 11:03

Atma Kemal, Din Kardeşiyiz:)

Yorumu oyla      19      6  
yorum 5 Temmuz 2011 Salı 10:27

sayın karataş nerden buldun imzayı senin imzan varmı

Yorumu oyla      19      6  
KARADAŞ 5 Temmuz 2011 Salı 09:55

TÜH YAPMA YAAAAAAAAAA

Yorumu oyla      19      6  
kamal 5 Temmuz 2011 Salı 09:03

Sayın karataş bu organizasyonun baş sorumlusu sensin.senin atamasına canı gönülden yardımcı olduğun belediye başkanları genel seçimlerde hiç çalışmadılar partiyi bu duruma getirmek için.hatta oy bile vermediniz.şimdide imza olayı sadece bornovadan 6 imza toplarsın

Yorumu oyla      18      6  
kamile tanrıöver 4 Temmuz 2011 Pazartesi 23:17

Sayn Karataş partinin yıpratılmasına gönlünüz razı olmadı demek!!! bizde bunu yedik.Komik olmayın lütfen.Sizin gibi insanlar alemi kör bizleride ahmak zannediyor herhalde

Yorumu oyla      20      6  
karşıyaka 4 Temmuz 2011 Pazartesi 22:45

BAKIN SİZE NE ANLATAYIM BU BEYFENDİ VARYA MUHALİRLERİN BAŞINDA GELEN HÜSNÜ BOZTEPELERLE 2005 Tİ SANIRIM KONGREDE MUHALİFLERİN LİDERİ İDİ TAAKİ KÜRSÜYE ÇIKANA KADAR HERKES OMUZLARDA TAŞIDI BU BEYFENDİYİ O ZAMAN MUHALİFLER ARASINDA B.E DENEN BİR ARKADAŞ TA VARDI ABİ ADAM KÜRSÜYE BİR ÇIKTI KENDİSİNE DESTEK ÇIKANLARI ÖYLE BİR SATTIKİ ADAMLAR DUMUR OLMUŞTUR. ŞİMDİ CART CURT EDİYOLAR BIRAKIN BU AYAKLARI MAHVETTİNİZ PARTİYİ BİRAZ ONUR, ALLAH DİN İMAN VARSA ÇEKİLİNDE PARTİMİZ ARTIK KAMUOYU ÖNÜNDE TARTIŞILIR DURUMA DÜŞMESİN AYIP COCUKLARINIZA YARIN NE DİYECEKSİNİZ.MERAK EDİYORUM NE BU YAAAA YETER YETER ALLAH TÖÖBE TÖBEE HAYKIRIŞ BU NE YAA ESKİYE RAABET OLSAYDI BİT PAZARINA NUR YAĞARDI SON SÖZ.ÇOCUKLARINIZA NAZIL BİR GELECEK BIRAKTIĞINIZ FARKINDA DEĞİLSİNİZ SANIRIM.

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis’in 25. başkanı belli oldu
AK Parti milletvekili Cemil Çiçek, Genel Kurul’da yapılan üçüncü tur oylamada ...
Varnalı: İl başkanlığına talip değilim
İl Sekreterliği görevinden ani bir kararla istifa eden Yekta Varnalı, ...
Kılıçdaroğlu: Onlar muhalif değil, partili
CHP lideri Kılıçdaroğlu, muhaliflerin kurultaydan vazgeçmesine, “İmza ...
 
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'yemin' yanıtı
Devlet Bahçeli partisinin TBMM’de yaptığı ilk grup toplantısında Kılıçdaroğlu’nun ...
MHP grup başkanvekillerini seçti
MHP grup başkanvekilliklerine İzmir Milletvekili Oktay Vural ile Mersin ...
Ak Parti grup yönetiminde iki yeni isim
Basına kapalı olarak gerçekleşen AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda, grup başkanvekilleri belli oldu.
 
CHP'de muhalifler imzadan vazgeçti
Seçim sonrası kaynamaya başlayan CHP'de sular duruldu ve Deniz Baykal ...
'Bizi işin içine çekmek için rehin tutuyorlar'
Süheyl Batum, TBMM’de yemin etmemelerini bir insanlık ve ahlaki mesele ...
Erdoğan: Tükürdüklerini yalayacaklar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Arkadaşlarımız yemin etmedikçe, biz 4 ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva