HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ekim 2011 Perşembe - 15:36

Kocaoğlu, başkanları dayanışmaya çağırdı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görevler bittikten sonra da belediye başkanları hakkında soruşturma ve yargılamaların devam ettiğini söyledi

Kocaoğlu, başkanları dayanışmaya çağırdı

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Ege Belediyeler Birliği’nin meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye başkanlarının görevlerinin bitiminden sonra da sıkıntı çektiklerini ifade etti. Kocaoğlu, “ Sorumluluk açısından bakıldığında belediye başkanlığı görevi bittikten sonra en fazla başkanların başı ağrıyor. Çünkü onlar icra makamında görev alıyorlar. Görev bittikten sonra yargılamalar devam ediyor. İş yapmak için göre yapıyoruz ama soruşturmalar yargılamalar devam sürüyor. Belediye başkanlığı bittiği gün iş bitmiyor. Bunun için dayanışmaya ihtiyacımız var” dedi.
 
CÜZZAMLI GİBİ ATMASINLAR
Toplantıda eski belediye başkanları tarafından kurulan derneğin yapısından bahseden Bornova eski Belediye Başkanı Cengiz Bulut, görevden olan belediye başkanlarının da kurulan derneğe üye olmasını istedi. Aralarında Konak eski Belediye Başkanları Erdal İzgi ve Ahmet Sarışın, Seyrek eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar’ın da bulunduğu yeni derneğin faaliyetleri hakkında konuşan Bulut, “Milletvekilleri ile belediye başkanlarının özlük hakları arasında dağlar kadar fark var. Aynı zamanda eski bir vekil olarak benim sorunum yok. Havaalanına gittiğimde normal görevde olan bir vekil gibi ilgileniyorlar. Belediye başkanları ise görevlerinden ayrıldıktan sonra sıradan insanlar oluyor” dedi. Derneğin onursal başkanlığına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu getirmek istediklerini söyleyen Bulut, Burhan Özfatura da dahil birçok belediye başkanının kendileriyle birlikte olduğunu belirtti. Bulut, “Kimsenin bizi bir cüzzamlı gibi kenara atmasını istemiyoruz. Biz buradan vefasızlığın sesini yükseltiyoruz” dedi
 
NUMARASINI VERDİ
Derneğin kurulduğu andan itibaren yoğun talep aldığını anlatan Bulut, derneğin başında yer alan İzmir ibaresinin Ege olarak değiştirileceğini söyledi. Konya ve Ankara’dan da talep geldiğini anlatan Bulut, “Belediye başkanları maaşları ile ilgili konuşamazlar. Ben de sizin gibiyken aynı durumda kalıyordum. En ufak bir istek ve talep belediye başkanları açısından yanlış anlaşılmalara neden oluyor. Belediye başkanlığından sonra sıkıntı yaşadığımızda ise başımızı taşa vuruyoruz” diye konuştu. Bulut, görevde olan belediye başkanlarının yerine onların hakkını dernek olarak arayacaklarını söyleyerek cep numarasını verdi. Bulut, “Bana her zaman ulaşabilirsiniz. Beni 0532 461 78 00 numaradan arayın. Lobiyi birlikte yapalım” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise eski belediye binası olan ve Parlamenterler Birliği tarafından kullanılan yerde derneğe yer tahsis ettiklerini ifade etti. Kocaoğlu, belediye başkanlarının İzmir’e geldiklerinde dinlenip, sohbet edecekleri yer kazandığını söyledi.
 
BİZ DE BİLMİYORUZ
Birlik üyesi bir belediye başkanının yeni çıkacak büyükşehir belediye kanunu ile ilgili sorusu üzerine Kocaoğlu, “Geçmiş uygulamalarda gördüğümüz durumlar var. Daha önce yasa kapsamında ilçe sınırlarında bulunan belde belediyeleri kapatılarak bulundukları ilçeye mahalle statüsünde bağlandı. Bundan sonra nasıl olur bilemem. Şu anda iki formül var. Bunlardan biri büyükşehir belediyelerinin sayısının arttırılması ikincisi ise büyükşehir belediyesi sınırlarının 50 km sınırını aşıp il sınırı haline gelmesidir. Yani bir ilin sınırı tamamen Büyükşehir Belediyesi sınırı haline gelecek. Araştırmalar ve incelemelerin sürdüğünü biliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelen bir yasa taslağı ya da öneri yok” dedi.
 
GEÇMİŞ OLSUN BİLE DEMEDİLER
Toplantıya katılan Kütahya Simav İlçesi Belediye Başkanı Kasım Karahan, deprem nedeniyle yaşadıkları zor günlerde kendilerine destek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na teşekkür etti. Karahan, “Mayıs ayında depremde 378 bina yıkıldı. TOKİ tarafından toplam 928 konut yapılıyor. İlçede can kaybı ve büyük ekonomik hasar meydana geldi. Ankara ve İstanbul gibi birçok büyükşehir belediye başkanı geçmiş olsun demezken İzmir Büyükşehir Belediyesi hem araç, hem ekipman hem de gönüllü insanlarla büyük katkıda bulundu. Deprem yaraları sarılmasında bize güç destek verdi” ifadelerini kullandı. Öte yandan toplantıda Birlik Genel Sekreterliğine Yusuf Ali Karaman getirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan karabağı alan eline bomba almış olur 28 Ekim 2011 Cuma 02:12

hasan bey nereye gittiyse o birlik ve dirlik.ya bozuldu yada millet kanlı bıçaklı oluverdi.bırakın belediye başkanlığında ne ektiyse onu biçsin.

Yorumu oyla      13      6  
partili 27 Ekim 2011 Perşembe 22:02

aziz bey korkmasın sagcı kadrolar onu korur selvi topu aylesi .sagcı sadık .ünlü demokrat erhan onu korur sorgulamazlar onlar o diyalogu kurarlar ha çemişgezek muhtarı kadirde var degilmi

Yorumu oyla      12      7  
27 Ekim 2011 Perşembe 21:51

aziz kocaogluna çok gerekli olacak çünkü ona selam veren olmayacakl oda aynen kadafi gibi siyaseten bu kentte linç olacak

Yorumu oyla      12      9  
nilaysermikökkılınç 27 Ekim 2011 Perşembe 20:04

Haber metnine göre Sn. Bulut , eski bir vekil olarak havalimanlarında hala vekilmiş gibi ilgi gördüğünden bahsederek ,makam süresinden sonraki ilgisizliğin vefasızlık olduğunu ifade etmiş. Seçilmiş kişiler belli bir süre halka hizmet için göreve geliyor, halka hizmet etmeye söz veriyor , yemin ediyor .Bir kere önce, makamları ile değil halka verdikleri hizmetle ölçülmeleri gerekir. Halka hizmet tamamsa makam sonrasında da vefa zaten kendiliğinden gelir. Halktan farklı değil , halkla iç içe olabilmektır asıl olan. Makam sahibi kişilere sıradan olmak neden bu kadar zor gelir , protokol sıraları neden vardır ?anlamak zor. Bir zamanlar sıradan insan olarak yaşamış ve sinamadan evine dönerken 1986’da hayatını kaybetmiş İsveç Başbakanı Olof Palme bugün bizim ülkemizde bile sevgiyle , saygıyla anılıyor.

Yorumu oyla      15      6  
Bornova'dan soru 27 Ekim 2011 Perşembe 17:56

Sn. Cengiz BULUT, Belediye Başkanlarının özlük hakları için duyarlılk göstermeniz güzel de, Belediye Başkanlığınız döneminde Bornova Belediyesi memurlarına neden 4 yıl boyunca görevde yükselme sınavına girme imkanı vermediniz? Onların özlük hakları önemsiz miydi?

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in çöpü sorun olmaktan çıkıyor!
Başkan Kocaoğlu, İzmirli gazetecilere Menemen’deki Katı Atık Değerlendirme ...
İzmir’den Van’a 35 ‘tır’lık yardım
Depremle sarsılan Van için İzmir’de seferber oldu. İlçe belediyeler, siyasi ...
Foça'ya yat limanı geliyor
Bayraklı’ya yapılacak 360 yat kapasiteli limanın ardından Foça’daki proje ...
 
91 saat sonra gelen mucize
Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremden 91 saat sonra 19 yaşındaki ...
Kendileri küçük yürekleri büyük
Minik anaokulu öğrencileri, en sevdikleri oyuncak ve giysilerini Van’a ...
Bayraklı yardım tırı cumartesi yola çıkıyor
Van’da meydana gelen deprem dolayısıyla Bayraklı Belediyesi ve duyarlı ...
 
Çocuk gözüyle Agora
Konak Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ‘Agora’nın ...
Balçova’dan Van’a kardeşlik yolu
7.3 depremle sarsılan Van’a yardım etmek isteyen Balçovalılar belediye ...
'Uçan yol’suz tünel hiçbir işe yaramaz
Kanal 35’te yayınlanan Haftalık’a konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva