HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ekim 2011 Perşembe - 10:19

Kendileri küçük yürekleri büyük

Minik anaokulu öğrencileri, en sevdikleri oyuncak ve giysilerini Van’a gönderdi. Van’da yaşanan büyük felaket Türk Halkı’nın birbirine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Kendileri küçük yürekleri büyük

İZMİR - Bornova Belediyesi’nin yardım kampanyasına katılan ana okulu öğrencileri, afet bölgesine gönderilecek boylarından büyük kolileri taşırken hiç şikayet etmedi. Minik öğrenciler, “En güzel oyuncaklarımızı ve giysilerimizi Van’daki kardeşlerimize gönderiyoruz. Şu anda onların daha çok ihtiyaçları var” dedi. Öte yandan Bornova Belediyesi’nin 5’inci yardım TIR’ı da yola çıktı
 
Bornova Belediyesi’nin Van için başlattığı seferberliğe, Yavru Gezegen Anaokulu’nun 5 ve 6 yaş grubu öğrencileri de katıldı. Minikler evlerinde buldukları oyuncak, bebek maması, kaban, kazak, bebek bezi ve battaniyeleri okullarında kolileyerek Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurulan yardım merkezine getirdi. Kolileri öğretmenlerinden önce yardım merkezine taşımak için sıraya giren minik öğrenciler, taşıdıkları yüklerin ağırlığından hiç şikayet etmedi.
 
Minik elleriyle kendilerinden büyük kolileri merdivenlerden kendileri çıkarmak isteyen çocuklar, “Bu kolilerin içinde en sevdiğimiz oyuncaklarımız ve kıyafetlerimiz de var. Ama Van’da yaşayan kardeşlerimizin bunlara daha çok ihtiyacı var” diyerek işe koyuldu. 5 ve 6 yaş grubundaki anaokulu öğrencileri, “Orada bir deprem oldu. Bizim yaşımızdaki kardeşlerimiz evsiz kaldı. Şu anda sokaktalar ve üşüyorlar. En sevdiğimiz oyuncaklarımızı bile bu kolilerin içine koyduk. Biz çok şanslıyız. Okula gidebiliyoruz. Onların okulları bile yıkıldı. Oraya kar da yağmaya başlamış. Bu nedenle evimizdeki en kalın kıyafetlerimizi de onlar için getirdik. Onlar üşümesin” dedi. Çocuklar, taşıma işini bitirdikten sonra yardım merkezini gezerek Van’a gidecek eşyaları incelediler, çalışan gönüllülerle sohbet ettiler.
 
4. ve 5. TIR da yola çıktı
Bornova Belediyesi duyarlı vatandaşların gönderdiği yardımlarla doldurduğu 3 TIR’ın ardından 4. ve 5. TIR’ları da yükleyerek yola çıkardı. Deprem bölgesine gidip ihtiyaçları yerinde gören Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır buradan gönderilecek yardımların neler olacağı konusunda bölgeden bilgi verdi. Van’da 7.2’lik depremi yaşayan insanların en çok yiyecek, giyecek, ısınma ve barınma ihtiyaçları olduğunu belirten Başkan Sındır, afet bölgesine yardım göndermek isteyen Bornovalı ve İzmirlilerin Van’daki ihtiyaçlara göre yönlendirdi. Son TIR’larda öncekilerden farklı olarak, Başkan Sındır’ın da afet bölgesinde birebir tespit ettiği eksiklikler doğrultusunda su, çadır, soba, hijyenik malzemeler ve battaniye öncelik kazandı.
 
Bornova’dan Van’a gitmek üzere yola çıkan 4. ve 5. TIR’ın içinde 400 koli gıda malzemesi, 150 koli çocuk bezi, 500 koli battaniye, yorgan, 3 ton su, 1000 koli giyim eşyası, 100 adet soba, 3 bin 400 ekmek, küçük tüpler ve birlikte çalıştırılabilecek ışıldaklar gönderildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı yardım tırı cumartesi yola çıkıyor
Van’da meydana gelen deprem dolayısıyla Bayraklı Belediyesi ve duyarlı ...
Çocuk gözüyle Agora
Konak Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ‘Agora’nın ...
Balçova’dan Van’a kardeşlik yolu
7.3 depremle sarsılan Van’a yardım etmek isteyen Balçovalılar belediye ...
 
'Uçan yol’suz tünel hiçbir işe yaramaz
Kanal 35’te yayınlanan Haftalık’a konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı ...
15 yolcu gemisi için uluslararası ihaleye çıkılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 6 Aralık tarihinde gerçekleştireceği ihale ...
Narlıdere'de yardımlar TIR’a sığmadı
Narlıdere Belediyesinin Van’daki depremzedelerin yaralını sarmak için ...
 
Fırtına; “Bir yanlış bir doğruyu götürmesin!”
Ödemiş Belediyesi Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ali Fırtına, ...
EXPO'ya 'Yıldırım' kanun: Büyük görev Kıraç’a
İzmir’in EXPO 2020 adaylığı ile ilgili beklenen Bakanlar Kurulu Kararnamesi ...
Kocaoğlu: “En büyük yatırımı çevreye yaptık”
“Sürdürülebilirlik Gelecek Konferansı”na katılan İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva