HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ekim 2011 Perşembe - 12:49

İzmir’den Van’a 35 ‘tır’lık yardım

Depremle sarsılan Van için İzmir’de seferber oldu. İlçe belediyeler, siyasi parti temsilcilikleri ve sivil toplum örgütleri öncülüğünde toplanan tırlar dolusu yardım, afet bölgesine ulaştırılmak üzere yola koyuldu.

İzmir’den Van’a 35 ‘tır’lık yardım

Egedesonsöz - 7,2 şiddetindeki depremle sarsılan Van için ülkenin dört bir yanında destek kampanyaları düzenlenirken, İzmir’den toplanan yardımlar da afet bölgesine ulaşmaya başladı. Kent genelinde ilçe belediyeler, siyasi parti temsilcilikleri ve sivil toplum örgütlerince yürütülen yardım kampanyasında şu ana kadar 17 tır dolusu yardım malzemesinin yola çıktı, cumartesi gününe kadar bu sayının 25’e ulaşacağı öğrenildi. İsmini vermek istemeyen sivil toplum örgütlerinin destekleri ile Van’a ulaşacak yardım tırı sayısının 30 olacağı kaydedildi.
 
BALÇOVA DUYARSIZ KALMADI
Balçova Belediyesi: Pazar gününe depremle uyanan Van’a yardım etmek isteyen Balçovalılar belediye öncülüğünde seferber oldu. Toplanan 1 tır dolusu yardım malzemesi belediye meclis üyelerinin nezaretinde Van’a hareket etti. Kolilerin içine Vanlı çocuklar için yüzlerce de oyunca kondu. Balçova Belediyesi, billboardlar ve SMS ile Balçovalıları yardıma çağırdı. Bu duyarlı çağrıya kayıtsız kalmayan Balçovalılar yardımda bulunacakları malzemeleri Semtevleri’ne ulaştırdı. Belediye personeli tarafından tek tek kontrol edilen malzemeler ayrı ayrı istiflendi. Kuru gıda malzemelerinin olduğu paketler her aileye bir koli olacak şekilde hazırlandı. Üç gündür gece gündüz çalışarak hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Balçovalılara çok teşekkür ediyorum. Çağrımıza çok güzel bir dostluk örneği göstererek cevap verdiler. Orada en büyük zorluğu çocuklarımız çekiyor. Biz de bu felaketi unutturabilmek adına her koliye oyuncak bıraktık. Bu akşam bir tır meclis üyelerimizin refakatinde yola çıkacak. Şimdi ikinci tır için konulacak malzemeleri hazırlamaya başladık” diye konuştu. Balçova’dan Van’a 500 Yorgan – Battaniye, 20 Yatak, 14 çadır, 20 uyku tulumu, 25 soba, 10 tüp, 2 ton kuru gıda, 2 ton un, 1.5 ton makarna, 1 ton bisküvi, 6 ton su, 500 koli kışlık kıyafet, 17 koli bebek maması, ayakkabı, çok sayıda halı ve kilim, bebek bezi, hijyenik kadın pedi gönderilecek.
 
MİNİKLER DE YARDIM ETTİ
Bornova Belediyesi: Duyarlı vatandaşların gönderdiği yardımlarla doldurduğu 3 TIR’ın ardından 4. ve 5. TIR’lar da yüklenerek yola çıkarıldı. Son TIR’larda öncekilerden farklı olarak, Başkan Sındır’ın da afet bölgesinde birebir tespit ettiği eksiklikler doğrultusunda su, çadır, soba, hijyenik malzemeler ve battaniye öncelik kazandı. Bornova’dan Van’a gitmek üzere yola çıkan 4. ve 5. TIR’ın içinde 400 koli gıda malzemesi, 150 koli çocuk bezi, 500 koli battaniye, yorgan, 3 ton su, 1000 koli giyim eşyası, 100 adet soba, 3 bin 400 ekmek, küçük tüpler ve birlikte çalıştırılabilecek ışıldaklar gönderildi. Bornova Belediyesi’nin Van için başlattığı seferberliğe, Yavru Gezegen Anaokulu’nun 5 ve 6 yaş grubu öğrencileri de katıldı. Minikler evlerinde buldukları oyuncak, bebek maması, kaban, kazak, bebek bezi ve battaniyeleri okullarında kolileyerek Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurulan yardım merkezine getirdi. Kolileri öğretmenlerinden önce yardım merkezine taşımak için sıraya giren minik öğrenciler, taşıdıkları yüklerin ağırlığından hiç şikayet etmedi. 4. ve 5. TIR da yola çıktı
KARABAĞ DA GİDECEK
Bayraklı Belediyesi: Van’da meydana gelen deprem dolayısıyla Bayraklı Belediyesi ve duyarlı vatandaşların dayanışmasıyla toplanan yardım malzemeleri Cumartesi günü yola çıkacak. Başkan Hasan Karabağ’da iki ayrı merkezde toplanan yardımları yerinde inceledi. Vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Başkan Hasan Karabağ yardımların ilk elden ihtiyaç sahiplerine ulaşması için Van’a giderek dağıtıma yardım edeceğini söyledi. Başkan Hasan Karabağ, “Depremi yaşayan vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için ilk günden itibaren hummalı bir çalışma içine girdik. Duyarlı vatandaşlarımız da kampanyamıza büyük destekte bulundular. Gelen giyim eşyalarını yıkadıktan sonra erkek, kadın ve çocuk olarak kolilere ayırdık. Böylelikle yardım ulaştığı anda kimin neye ihtiyacı varsa kolileri açmadan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza teslim edebileceğiz” dedi.  Bayraklı Belediyesi, palto, bebek maması, bebek bisküvisi, bebek bezi, süt, çeşitli gıda ve temizlik malzemeleri ile bin adet yeni battaniye, 4492 adet 5 litrelik pet su deprem bölgesine gönderildi.
 
Karabağlar Belediyesi: Kızılay Karabağlar Şubesi ile birlikte Van’daki depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı. Karabağlar halkı, soba, gıda, giyecek, battaniye gibi yardım malzemelerini, değişik noktalarındaki zabıta karakolları, spor ve semt merkezlerine ulaştırdı. Karabağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ise bebekler için mamalar, kadın pedleri, yaşlılar için alt bezlerinden oluşan yardım malzemeleri hazırladı. Tüm yardım malzemeleri Karabağlar Belediyesi’nin Uzundere’deki Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi’nde bulunan Gıda Bankası’nın deposunda, kolilere yerleştirildi, sınıflandırıldı. Toplanan yardım malzemeleri, Kızılay’a teslim edildi. Bölgenin büyük bir felaket yaşadığına değinen Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, bu duruma sessiz kalınamayacağını söyledi. Kızılay Karabağlar Şubesi ile ortak yürütülen yardım kampanyası ile yaraların sarılmasına katkıda bulunmak istediklerini belirten Kürüm, “Halkımızın da ilgisi yoğun, toplumsal duyarlılık en üst noktada. Kuru gıda, battani, kışlık giyeceklere kadar pek çok malzemeye ihtiyaç var. Toplanan ilk malzemeleri, Kızılay’a ilettik. Bize ulaşan ikinci el eşyaları ise, biz kendi imkanlarımızla Van’a gönderiyoruz. 414 77 48 ve 414 77 66 numaralı telefonlardan bize ulaşılabilir” dedi.
 
Karşıyaka Belediyesi: İlk etapta bir tır dolusu yardım malzemesi Van’a ulaştırıldı. Kışlık giysi, battaniye kuru gıda, çocuk bezi, bayan pedi ve ihtiyaç duyulan diğer yardım malzemeleri bölgeye gönderildi. Karşıyaka Belediye Başkanvekili Hüseyin Çalışkan “Karşıyaka halkı duyarlılık gösterdi. Biz de üzerimize düşen görevi yerine getirdik ve yardımları afet bölgesine ulaştırdık” dedi.
 
Konak Belediyesi de yardım için 2 tırı yola çıkardı. 700 koli yardım malzemesi, Van Ticaret Odası’na teslim edildi. Yardım için seferber olan Çiğli Belediyesi de 2 tırı bu akşam yola çıkaracak. Yardım malzemeleri içinde 1000 adet battaniye, 500 adet mont, 400 koli kuru gıda, çok sayıda giysi malzemesi, 50 adet ısıtıcı yer alacak. 7 kişilik belediye ekibi de tıra eşlik edecek.
 
SİYASİ PARTİLER DE SEFERBER
Van depreminde zarar gören yurttaşlar için siyasi partiler de sefer oldu. CHP İzmir İl Başkanlığı, kadın kolları ve gençlik kolları üyelerinin öncülüğünde tüm ilçelerden toplanan yardımlar, bir depoda biriktirildi. Genel merkez yönergesi uyarınca, ilk önce Ankara’ya gönderilecek olan malzemelerin toplam 5 tırda deprem bölgesine ulaştırılması hedefleniyor. Ak Parti İzmir İl Başkanlığı da ilçeler bazında sürdürdüğü destek kampanyasına ara vermeden devam ediyor. Ak Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Kızılay Ege Bölgesel Kan Merkezinin başlattığı kan bağışı kampanyasına da destek olunacağını ifade etti. Akay şunları kaydetti: “AK Parti İzmir Teşkilatı olarak Van’daki kardeşlerimiz için elimizden gelenin çok daha fazlasını yapmaya çalışacağız. Bunun için bir yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız. İl Başkanlığı bünyesinde toplanacak nakdi para yardımları Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ‘ın İzmirli vatandaşlarımızın yardım kampanyasına katılabilmesi için açıkladığı banka hesap numaralarına yapılacaktır. Vanlı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Önce terörist saldırılarla, ardından depremle sarsılan ülkemizin; bu problemleri aşacak, yaralarımızı saracak güçte olduğuna inancımız tamdır”. Yeniasır Gazetesi’nin de depremzedeler için başlattığı kampanya dahilinde yola çıkartılan üç tırlık yardım malzemesini, bugün bölgeye ulaştırılacağı öğrenildi.

AK Parti Güzelbahçe'den 5 bin TL’lik Sms
AK Parti İzmir İl Başkanlığının seferber olduğu ve İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın; İl yönetimi, ilçe başkanlıkları, Kadın ve Gençlik kolları olarak başlatılan kampanyayı duyurduğu Van’daki depremzedelere yardım kampanyasına AK Parti Güzelbahçe ilçe teşkilatından anlamlı bir destek geldi. Yardım için kolları sıvayan Güzelbahçe İlçe Teşkilatı, İlçe Başkanı Kerim Çetin’in önderliğinde; ilçeye kayıtlı 2000 teşkilat mensubu yardımlarda bende varım dedi. Yardımlarla ilgili bilgi veren AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin,Van’da hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı,yaralılara acil şifalar diledi. AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof Dr. Nükhet Hotar ve İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın direktifleriyle ilçede toplantı yaparak ‘sms’ yoluyla kayıtlı 2000 üyeye ulaştıklarını belirten Çetin, “Tüm üyelerimize insani yardım vakıflarına 5 TL’lik yardım mesajı çekilmesi için mesaj gönderildi. Şu ana kadar gönderilen mesajlarla mağdur kardeşlerimize yaklaşık 5.000 TL maddi destek sağlandı. Ayrıca bir kamyonet battaniye, giyecek, bebek oyuncakları, kitap ve ayakkabı yardımı toplandı. Bu sabah itibariyle de PTT kanalıyla da gönderildi. Bu yardımlarımızın verdiği mutluluk ve huzurla tüm teşkilatıma duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Bu acıların bir daha tekrarlanmamasının dileyen Çetin, yardımlara devam edeceklerini kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'ya yat limanı geliyor
Bayraklı’ya yapılacak 360 yat kapasiteli limanın ardından Foça’daki proje ...
91 saat sonra gelen mucize
Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremden 91 saat sonra 19 yaşındaki ...
Kendileri küçük yürekleri büyük
Minik anaokulu öğrencileri, en sevdikleri oyuncak ve giysilerini Van’a ...
 
Bayraklı yardım tırı cumartesi yola çıkıyor
Van’da meydana gelen deprem dolayısıyla Bayraklı Belediyesi ve duyarlı ...
Çocuk gözüyle Agora
Konak Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ‘Agora’nın ...
Balçova’dan Van’a kardeşlik yolu
7.3 depremle sarsılan Van’a yardım etmek isteyen Balçovalılar belediye ...
 
'Uçan yol’suz tünel hiçbir işe yaramaz
Kanal 35’te yayınlanan Haftalık’a konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı ...
15 yolcu gemisi için uluslararası ihaleye çıkılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 6 Aralık tarihinde gerçekleştireceği ihale ...
Narlıdere'de yardımlar TIR’a sığmadı
Narlıdere Belediyesinin Van’daki depremzedelerin yaralını sarmak için ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva