HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ekim 2011 Perşembe - 08:58

'Uçan yol’suz tünel hiçbir işe yaramaz

Kanal 35’te yayınlanan Haftalık’a konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in en önemli yatırımı gösterilen proje için, gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.

 Uçan yol’suz tünel hiçbir işe yaramaz

İZMİR - İzmirli gazeteciler Hamdi Türkmen, Erdal İzgi ve Erol Yaraş tarafından hazırlanan Haftalık programı, bu hafta başta İzmir Tüneli olmak üzere İzmir’in belli başlı gündem maddelerini tartıştı...Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da programa konuk olarak katıldı. Kocaoğlu, son günlerde sıkça tartışılan Konak Tüneli konusuna değinerek, “Konak-Yeşildere arasında kalması halinde bu kadar masrafa değmez” yorumunu yaptı...
 
Soru bombardımanı
Başkan Kocaoğlu, tartışılan Konak Tüneli ile Büyükşehir’in Ulaştırma Bakanlığı’na devretmek istediği Uçanyol konusunda uzun süre tartışılacak mesajlar verdi. Kocaoğlu, Karayolları’nın Konak Tüneli konusundaki projelerin gönderildiğinin hatırlatılması üzerine, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, sit, doğal sit, arkeolojik sit alanlarından geçen yerlerde kurul kararı olmadan planlama yapamaz. Planı gönderdik, kurul kararını bekliyoruz” sözleriyle işleyişi anlattıktan sonra bu konudaki endişelerini sıraladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, kuşkularını da şöyle özetledi:
 
 
Heyelan bölgesinde
“Konak tünelleri konusunda teknik olarak da ulaşım açısından da sıkıntımız var. Bu bölge heyelan bölgesinin hemen yakınında. Biliyorsunuz 420 dönüm yeri boşalttık 2508 konutu taşıdık. Burada zemin etütünün sonuçlarının bize gelmesi lazım. Ben Konak Tünelleri’nin yapılmasına karşı değilim. Planlarla işlenmesinden yanayım. Yalnız kurul kararının gelmesi gerekir. Benim yasal görevimi yapabilmem için, jeolojik etütlerin de gelmesi lazım. Onun dışında yaparsam suç işlerim.”
 
NEDEN KARŞI?
Trafiği asla çözemez
Başkan Kocaoğlu, tünel konusundaki endişelerini anlatırken, karşı çıkma nedenlerini şöyle ifade etti: “Konak tünellerinin tek başına İzmir’in trafiğini çözeceğine inanmıyorum.
Konak Tüneli bize trafik getirecektir. Çevreyolu’ndan giden vatandaş acaba buradan gidebilir miyim diye orayı zorlayacaktır. Buraya bir yoğunluk gelmesi halinde sıkışık olan Alsancak ve Konak bölgesi iyice sıkışacaktır. Konak’ta, Alsancak’ta, Fevzipaşa ve Talatpaşa Bulvarı’ndaki de aynen devam eder. Mürselpaşa’da ne yaparsak yapalım sıkışıyoruz.”
 
NASIL OLMALI?
Bütünlük sağlanmalı
Büyükşehir Belediye Başkanı, Konak Tüneli’nin sonuç vermesi için kendileri tarafından hazırlanan projelerle bütünlük sağlaması gerektiğine de işaret ederek, “Ankara asfaltına alternatif olacak bir yol olmalı. Yani tünelle eş zamanlı Uçanyol, Otogar ve Çevre Yolu’na bağlanırsa bu tünelin işe yarayacağına inanıyorum. Bunu gerçekleştirmek için yüksek kamu kararı alınır ve çalışma başlatılırsa, yollar açılır.(Milliyet Ege)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KORKAK H.A. ya 27 Ekim 2011 Perşembe 18:16

Cengiz Öngör sorumluluğundaki İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ekibindeki 5’i paramedik olmak üzere 35 uzman personele daha sonra 16 personel daha eklendi. Ekipte enkaz altından yaralıları kurtarma konusunda yetiştirilmiş Şans ve Betty adlı iki köpek de yer alıyor. Görevli personelin yanı sıra bölgeye gönderilen teknik teçhizat arasında, 9 orta ve 3 ağır set kurtarma setinin dışında sismik-akustik ve görüntülü cihazlar, bio radar, kırıcılar, jeneratör, destek takozları, termal kamera, tıbbi malzeme ve kurtarma setleri de bulunuyor.

Yorumu oyla      16      7  
karahan 27 Ekim 2011 Perşembe 18:16

Van’daki çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ekipleri, depremin etkili olduğu ve henüz müdahale edilemeyen çok sayıda enkazın bulunduğu Erciş ilçesine yönlendirildi. Sabahın ilk ışıklarından gece yarılarına kadar çalışan ve günde birkaç saat uykuyla yaşam kurtarma mücadelesini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, enkaz altından çıkarılabilecek son canlıya ulaşana kadar bölgede kalacaklarını söyledi

Yorumu oyla      14      7  
KARAHAN 27 Ekim 2011 Perşembe 18:16

Van’da meydana gelen deprem sonrası yardım ve destek için hemen harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki AKS 110 ekipleri, insanüstü bir çabayla günlerdir arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Van merkezde 3 ayrı enkazda yaptıkları çalışmalar sonucunda 12 vatandaşımızın cesedine ulaşan, 11 yaşındaki Serhat Gür’ü ise depremden 54 saat sonra sağ olarak kurtarmayı başaran ekipler, minik Serhat’ın hastanede yaşamını kaybettiği haberiyle büyük üzüntü yaşadı

Yorumu oyla      13      6  
KARAHAN 27 Ekim 2011 Perşembe 18:15

SAYIN H.A. (ADINI VERMEKTEN KORKAN ARKADAS OKU ANLARSIN CAHILCE AT GOZLUGU ILE BAKMA) Van depreminden 54 saat sonra 11 yaşındaki Serhat’ı canlı olarak enkazdan çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ekipleri, kurtardıkları küçük depremzedenin yaşamını yitirdiği haberiyle büyük züntü yaşadı. Van merkezden Erciş’e yönelen İzmir ekibi, kurtarılabilecek son canlı enkaz altından çıkana kadar İzmir’e dönmeyeceklerini söyledi.

Yorumu oyla      13      6  
serdar Bucalı 27 Ekim 2011 Perşembe 16:06

Yapmayın sayın başkan,yatırımların önünü kesmeyin.Ama öncelikle Buca'ya metroyu ulaştırın.Bu kadar kalabalık ve hareketli bir merkez ilçe meydansız,yolsuz,alt ve üstgeçitsiz,çarşısız ve çaresiz.Düşünebiliyormusunuz bir AVM bile yok.Hasanağa bahçesinde tartan pist yapılamadı yıllardır.Yazıklar olsun,yazıklar..

Yorumu oyla      14      6  
magduruz da magduruz 27 Ekim 2011 Perşembe 11:47

h.a rumuzu çok dogru konuşmuş. gerçekten kıbrıs sehitlerinde neler oluyor. o sıkışıklıgın tam orta yerine havuz mu yapılcak.nedir o bölüm boş olsa daha iyi olmazmı.napçaklarını sasırdılar.tünellere mi şimdi tepki.izmirli olarak bu mantıgı anlamıyorum. tam bişey olcak şu geliyo filan açıklama yapılıyor.sonra birilieri olmaz dava açarız. onsuz bu olmaz,yaptrmayız yok rant var,yok karnım agrıyo,yok plana aykırı,kaşının üsütünde gözü var vs bu mantıkla izmirli olunmaz.

Yorumu oyla      18      8  
halil 27 Ekim 2011 Perşembe 11:18

başkan sen kısaca desene 1973 teki gibi istemesük

Yorumu oyla      19      13  
AREN 27 Ekim 2011 Perşembe 11:10

AZİZ KOCAOGLU TRAFİK SIKIŞIKLIGINDAN BIRHABER SARAYINDAN KAFASINI ÇIKARIP ÇEVREYE BAKSA BİRŞEYLER YAPMAYA BAŞLIYACAK IZMIR KENTI BUKADAR BECERİKSİS BIR BAŞKAN GÖRMEDİ

Yorumu oyla      20      13  
ercüment şahin 27 Ekim 2011 Perşembe 11:03

tüneli yapan baglantıtıyı çözerİSTANBULDAKİ TÜNELLERİ TRAFİGİ BÜYUK ORANDA HAFİFLETTİ.TÜNELDE LAZIM AMA BUCAYA METRO EN ACİLİ

Yorumu oyla      20      8  
ahmet 27 Ekim 2011 Perşembe 11:02

Sercan Tak beyefendi köprü çözüm olduğu içinmi 3. sü yapılmaya çalışılıyor.O gün bu çözüm değil 2.si, 3.sü,gerekecek diyenler haklı çıktı.Van depreminde can kaybı ben yaptım oldu zihniyeti,bilimi inkar zihniyeti,tevekkül zihniyeti rant zihniyeti.Heyelan ne ? etrafına sor.İzmir deprem kuşağında sonra boş işlerle uğraşırız tek yürek olduk gibi ölen öldü

Yorumu oyla      18      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
15 yolcu gemisi için uluslararası ihaleye çıkılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 6 Aralık tarihinde gerçekleştireceği ihale ...
Narlıdere'de yardımlar TIR’a sığmadı
Narlıdere Belediyesinin Van’daki depremzedelerin yaralını sarmak için ...
Fırtına; “Bir yanlış bir doğruyu götürmesin!”
Ödemiş Belediyesi Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ali Fırtına, ...
 
EXPO'ya 'Yıldırım' kanun: Büyük görev Kıraç’a
İzmir’in EXPO 2020 adaylığı ile ilgili beklenen Bakanlar Kurulu Kararnamesi ...
Kocaoğlu: “En büyük yatırımı çevreye yaptık”
“Sürdürülebilirlik Gelecek Konferansı”na katılan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Gaziemir’den Van’a yardım eli
Depremzedeler için seferber olan Gaziemirliler, soğukta evsiz kalan yurttaşlar ...
 
Bornova Belediyesi’nden şeffaf belediyecilik örneği
Bornova Belediyesi’nin Çamdibi Kapalı Pazaryeri üzerindeki 6 dükkanı, ...
Miniklerden Başkan’ın annesine kocaman öpücük
Buca’da yıkılıp yeniden yapılması karara bağlanan 30 Ağustos İlköğretim ...
Konak Belediyesi’nde bayram öncesi ikramiye sevinci
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, memur ve işçilerin ikramiyeleri ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva