HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2012 Perşembe - 13:04

Katıldığı mitinge soruşturma açan bakan!

İçişleri Bakanlığı, İstanbul’da düzenlenen Hocalı katliamını protesto mitinginde, bazı "provakatif" gruplarca taşınan, mitingin amacına ve ruhuna aykırı bazı pankart, söz ve davranışların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ifade ederek, bu kişi ve gruplara ilişkin gerekli yasal takibin başlatıldığını bildirdi.

Katıldığı mitinge soruşturma açan bakan!

İSTANBUL - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin pazar günü İstanbul'da bu mitinge katılarak bir konuşma yapmıştı. Mitinge katılan bazı grupların taşkınlıkları ve taşıdıkları pankartlar kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.
 
İçişleri Bakanlığı, İstanbul’da düzenlenen Hocalı katliamını protesto mitinginde, bazı "provakatif" gruplarca taşınan, mitingin amacına ve ruhuna aykırı bazı pankart, söz ve davranışların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ifade ederek, bu kişi ve gruplara ilişkin gerekli yasal takibin başlatıldığını bildirdi.
 
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, 26 Şubat tarihinde, başta İstanbul Taksim Meydanı olmak üzere, Türkiye’nin pek çok yerinde yoğun katılımlarla gerçekleştirilen ve çeşitli sivil toplum örgütlerince düzenlenen, "Hocalı Katliamını Te’lin Mitingi"nde yapılan konuşma ve açılan bazı pankartlarla ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulduğu ifade edildi. Bu mitinglerin, sivil toplum örgütlerince oluşturulan komitelerce düzenlendiği, mitinglerin organizasyonunda, hiçbir siyasi partinin destek veya katkısının bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Mitinglere katılan binlerce vatandaşımızın ortak amacı, 20 yıl önce yaşanan, çocuk, kadın, yaşlı demeksizin, 613 masum ve savunmasız insanın hunharca katledildiği, Hocalı Katliamını lanetlemek ve te’lin etmektir. Sadece mitinge katılanlar değil, milletimizin her bir ferdi bu katliamı lanetlemektedir" denildi. Ancak, mitingde bazı "provakatif" gruplarca taşınan, mitingin amacına ve ruhuna aykırı, mitinge gölge düşüren bazı pankart, söz ve davranışların hiçbir şekilde tasvip edilmesinin mümkün olmadığı vurgulanan açıklamada, "Bu kişi ve gruplarla ilgili gerekli yasal takip, ilgili merciler tarafından yerine getirilmekte olup, İstanbul Valiliğince bu şahısların kimlik ve adres tespit çalışmaları devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.
 
İÇİŞLERİ BAKANININ KONUŞMASI KARALAMA KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Açıklamada, İçişleri Bakanının mitinge katılmasının ise katliamı lanetlemenin dışında bir amaç taşımadığı ifade edilirken, İçişleri Bakanı tarafından yapılan konuşmaya, "kastedilmemiş" anlamların yüklendiği belirtildi. Bakan’ın konuşmasında, ‘Hocalı katliamı ile ilgili hesabın sorulacağı’ ifadeleri anımsatılarak bunun da, "adaletle, insafla, hukuk yoluyla" takip edileceğinin özellikle vurgulandığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
"Ancak, İçişleri Bakanının konuşmasında ifade edilen bu düşünceler, bütünlüğünden koparılarak ve hiç kimsenin de tasvip etmediği bazı pankartlarla birleştirilerek bir karalama kampanyasına dönüştürülmüş, hatta hakaret seviyesine inilmiştir. Bu yayınlarla ilgili hukuki yollara başvurulmuştur. Türkiye’de, her vatandaşın hakkı ve hukuku güvence altındadır. Her vatandaşımız, etnik kimliğine, diline, inancına bakılmaksızın, birinci sınıf vatandaştır.
Milletimiz, elbette Hocalı Katliamını ve benzeri katliamları unutmayacak ve şehit olan masum kardeşlerimizin acısını hissetmeye ve yasını tutmaya da devam edecektir.
Bakanlığımız, her zaman hakkı, hukuku, barışı savunmaya devam edecek, her türlü nefret söylemlerinin ve ayrımcılığın da kesin olarak karşısında olacaktır."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Mart 2012 Perşembe 16:38

peki o guruplar o miting alanına nasıl girdi acaba, yada kimden yüz bulup oraya sokuldular sn. bakan.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın kotası CHP'li kadınlarda yüzleri güldürdü
CHP Tüzük Kurultayı’nda getirilen yüzde 33’lük Cinsiyet Kotası, özellikle ...
Başbakan'dan TÜSİAD'a bir sert cevap daha
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Konferans Salonu'nda Türk ...
Konak ve Bayraklı’da sürpriz adaylar: Metin ve Karadağ!
CHP’de kurultayın tamamlanmasının ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi. ...
 
Ulema'dan,Kocaoğlu'na slogan siyaseti göndermesi
Ulukent ve Asarlık’ta vatandaşların sorunlarını dinleyen AK Parti İzmir ...
Aydın Şengül'den çarpıcı sözler: Termik santral doğru!
Milletvekili Şengül, canlı yayında CHP’ye yüklendi. Aliağa'daki termik ...
CHP 8 yıllık kesintisiz eğitimde ısrarlı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, kesintisiz ...
 
CHP’den okuldaki AK Parti toplantısına tepki
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın Mavişehir’de bulunan Milli Eğitim ...
Bakanlar İzmir’i yazdı! Yıldırım: SİT, otur demek değildir!
Star Gazetesi için İzmir’i kaleme alan kentin iki bakanı Binali Yıldırım ...
AK Parti Bayındır’da Cantimur heyecanı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Genel Merkez Teşkilat Başkan ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva