HABERLER>POLİTİKA
29 Şubat 2012 Çarşamba - 22:47

Aydın Şengül'den çarpıcı sözler: Termik santral doğru!

Milletvekili Şengül, canlı yayında CHP’ye yüklendi. Aliağa'daki termik santralden, kentin çöp sorununa kadar her konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Aydın Şengül den çarpıcı sözler: Termik santral doğru!

FATİH YAPAR/ EGEDESONSÖZ - Ege TV’de yayınlanan ‘Siyasetik Programı’na konuk olan Şengül, “ İzmir’in siyaseten sürdürdüğü ideolojik bakış artık değişiyor. İzmir artık çok da ideolojik değil, özgürlükçüdür. İzmir bundan önce icraatlara göre değil düşünceye göre değerlendirme yaptı. AK Parti’nin çok da korkulacak bir parti olmadığını gördü. AK Parti’de her düşünceden kişi var ama insanlar bunu görmek istemiyor. Liberali, muhafazakârı, sola yakın düşüneni de bize oy veriyor. Kendini ‘solcuyum’ diyen kişilerin oylarını aldık. İzmir şimdiye kadar hizmete oy vermedi. Yaşam tarzını oyladı. Bu seçimde artık İzmir’de değişimler olacak. Kimse  “ceketimi koysam bile seçilir. Nasıl olsa seçimi kazanırız” diye düşünmesin” dedi.
 
SÖZLERİNİ TUTMUYORLAR
İzmir’de 2009 yerel seçimlerinin AK Parti için ters bir seçim olduğunu söyleyen Şengül, “Bayındır’da bile seçim gitti geldi. İzmir’de yerel seçimlerde biz seçimi koruduk. Oyumuzu arttırmamıza rağmen seçimleri kaybettik. AK Parti’nin karşısında diğer partiler içgüdüsel olarak birleşti. Siyasi partiler içinde güçleri yüksek olanlar AK Parti karşısında bir araya geldi. İzmir’de de daha çok oranda bunu gördük. Yerel seçimlerde iki ilçe ortaya çıktı. Bayraklı ve Karabağlar İzmir’de çok güçlü olduğumuz ilçelerdir. Biz seçimlerde bu ilçeleri de kaybettik ama halk orada memnun değil. İki ilçe başta olmak üzere birçok ilçede vatandaşlar hayal kırıklığı içinde yaşıyor. Seçim çalışmalarında vatandaşlar yerel yönetimlerden şikayet ediyor. Benim siyaset tarzımda başka siyasetçileri kötülemek yoktur ama verdikleri sözleri tutmuyorlar. Halka projelerimizi anlatacağız. İzmir kabuğunu kırıp hak ettiği yere gelmek istiyor. İzmir AK Parti’nin belediyeciliği çok iyi bildiğini biliyor. Türkiye’de illerin tamamına yakınında çok önemli sınavlar verdik. Yerel yönetimlerle ilgili birikim ve deneyimimiz var.
 
KAVGALI EVE KIZ VERMEZLER
AK Parti’nin yerel seçimler için startı çoktan verdiğini ifade eden Milletvekili Şengül,”Her an seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Önümüzde il kongresi var. İzmir’de şu kadar ilçeyi alırız anlayışına karşıyım. İzmir takdir edecektir. Vatandaşın vereceği karara saygılıyız. İzmir’de yerel yöneticiler iş yapamıyor. Metro da bile verilen sözler yapılmadı. Uyum çok önemlidir. İzmir’de aynı siyasi partiden olmalarına rağmen belediyeler kavga ediyor. Uyum ve işbirliğinin olmadığı yerde başarı olmaz. CHP’li belediyeler sürekli birbirleri hakkında açıklamalar yapıyorlar. AK Partili belediyeler sürekli birbirlerine deneyimlerini anlatıyor. Siz aynı siyasi partidensiniz ve kavga ediyorsunuz. Kavgalı eve kız vermezler. Bunu böyle bilsinler” dedi.
 
SİYASET ÜSTÜ BİR KENT DÖNÜŞÜM
Hükümetin genel seçimler öncesinde açıkladığı 35 proje ile ilgili konuşan Şengül, “Hedef 2023 olarak göstermiştik. EXPO adaylığını kazandığımızda çok önemli bir yatırım bombardıman yapılacak. Projeler gerçekleştiğinde İzmir birinci lige çıkacak. İzmir’in müthiş bir cazibesi var. Tarihi geçmişe sahip olan kentimizin çekim gücü çok yüksek. İnsanların tercih nedeni oluyor. İzmir’in çekim gücü olmazsa 8 bin 500 yıllık tarihi olmaz. Tarım, tarih, deniz, orman, turizm yani her şey var. Biz bu güzelliği vahşice kullandık. Kentin etrafı hastalıklı yerleşim yerleri ile dolmuş. Binaları yapmışız. Kırsaldan kente göç nedeniyle konut ihtiyacı sağlanamamış ve birileri ‘bırakın yapsınlar’ demiş. Sonrasında çarpık yapılaşma oluşmuş. Şimdi kente sağlıklı alanlar kurmamız gerekiyor. Bizim acilen dönüşüm yapmamız gerek. Bizim kaybedecek vaktimiz yok. Depremin ne zaman olacağı belli değil. Acilen insanların yaşadıkları yerin kendilerine mezar olmaması için çalışmaları hızlandırmamız gerek. Kentsel dönüşüm yasa tasarısı komisyondan geçti ve Mart ayında meclisten çıkacak. Bundan sonra belediye ve kamu kurum kuruluşlarının eli güçlenecek. Yeni çıkan yasa ile hiç kimseden izin alınmadan çalışma yapılacak. Belediye bunu yapacak. Halkımıza şunu söylüyorum. Kesinlikle onlar için daha sağlıklı güvenli yerler yapılacak. İnsanlar bu zamanda ‘başımı sokacak yerim, araç park yerim ve oyun alanım olsun’ diyor. Bu da kent dönüşüm yasası ile gerçekleştirilecek.  Kent dönüşümünü siyasete alet etmeden, siyaset üstü bir yapı ile belediyelerle el ele vererek yapılacak” diye konuştu.
 
DAĞA MI ÇIKARSIN BİLEMEM
Aliağa termik santral ve Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen’de yapmayı planladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili konuşan Şengül, “Biz, enerjiye ciddi ihtiyacı olan ülkelerden birisiyiz. Enerji ihtiyacımızın büyük bölümü doğalgazdan gideriliyor. Ama bu kaynakta dışa bağımlılık var. Enerji çeşitliliğini arttırmamız gerek. Bugün ülkelerle aramız iyi olabilir ama yarın vanayı kapatırlarsa ne olacak. Bunu bizim düşünmemiz gerek. Keşke rüzgar enerjisi, güneş enerjisi ile ihtiyacımızı gidersek ama olmuyor. Türkiye’nin tamamına rüzgar gülü koysan enerji ihtiyacını karşılamaz. Nükleer santralin bir sıkıntısı yok. Güvenliğini sağladıktan sonra çalışmalar sağlıklı yürütülebilir. Kömüre dayalı termik santrali kurmak zorundayız. Aliağa’da kurmazsak nereye kuracağız. Muğla Yatağan Santrali kötü bir örnektir. Şu andaki sistem çok önemli ve iyi gidiyor” dedi. Şengül katı atık tesisi ile ilgili de, “Büyükşehir Belediyesi Torbalı’ya kurmak istedi olmadı. Menemen’de de aynı problem var. Harmandalı zaten doldu taştı. Torbalı’da da Menemen’de de olmaz. Yamanlar’a mı gidersin, dağa mı çıkarsın artık onun (belediyenin) sorunu. Bizden yardım istemediler. Hükümet olarak elimizden geleni yaparız” diye konuştu.
 
AŞLIK İÇİN ‘BAŞKAN OLAMAZ’ DEMİŞTİM
Siyaseten bulunduğu görevde en iyisini yapmak gibi bir amaç taşıdığını söyleyen Şengül, siyasete giriş sürecinden de bahsetti. AK Parti’nin kuruluşundan sonra İzmir’de oluşturulan kadro değişimi sırasında kendisine teklif geldiğini Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nda eski İlçe Başkanı ve Milletvekili Serpil Yıldız’ın ‘yönetimde bulun’ önerisini kabul etmediğini söyledi. Daha sonra eski İl Başkanı partinin diğer milletvekili Ali Aşlık’ın “İl başkanı olma ihtimalim var. Olursam benimle çalışır mısın” sözüne olur verdiğini söyleyen Şengül, “Ali bey bana bu öneriyi getirdiğinde kendi kendime ‘nasıl olsa il başkanı olamaz’ dedim. Teklifini de ‘tamam oluruz’ diyerek öylece geçiştirdim. Sonra il başkanı oldu ve bana görev almak gerektiğini söyledi. Siyasete böylece il yönetiminde görev alarak başladım. Bu mesele halen daha aramızda espri konusu olur” dedi.  Siyasete girme hedefinin okul yıllarından itibaren başladığını da söyleyen Şengül, “Üniversiteden yeni mezun olmuş bir şehir plancısı olarak bir beldenin imar planlarını yaptık. Daha sonra bu planları anlattım. O belediyede meclis üyesi ‘benim evimin olduğu yere ne oldu’ dedi. Bu soruyu belediye başkanı da sordu. Ben de kendisine evinin yeni plana ‘yol’ olarak işaretlendiğini söyledim. Baktım ki planları onaylayan bu kişiler belediyeyi yönetiyor. Ama ne olduğunu bilmeden çalışıyor. Ondan sonra ‘benim siyasette olmam gerek’ diye düşündüm” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mavişehirli 2 Mart 2012 Cuma 18:15

Sayın SENGÜL sayın basbakanda bu taşarıya cak önem veriyor. elini taşın altına koyuyor. oy kaygısı taşımadan gelecegimizin planlarını yapmanız çocuklarımızn adamgibi ortamda yaşayacagı kentler ve sehirler yaratmanız çok önemli sizleri kutluyorum akpbu ülke için bir şanş bunu bir çağdas özgürlüklerden degişinden ve ATATÜRK'ÇÜ KİMLİGİNLE söylüyorum belki size simdiyekedar oy vermedim yannız bundan sonra sizingibi genç ve ülkemizin aydınlık yüzleri olan genç vekiller oldugu şürede akp ye oyum

Yorumu oyla      13      7  
marka 2 Mart 2012 Cuma 18:10

Syın vekilim bu zübük siyaset ve yorum yapanlara kafanızı takmayın siz vizyonunuzla izmire çok seyler katacaksınız keşke diyorum sizingibi teknik ve işi bilen daha fazla vekil olsada şu izmirin çarpık ve ğeçekondu görünümünü el birligiyle çözseniz koça bir köy görünümünden kurtulsa izmir sizi yakınen takip ediyoruz kentsel dönüsümdeki katkılasrınız komusyondaki etkinliginiz işi bilmeniz izmire ve Türkiye'ye çok seyler kazandıracak SEHİR PLANCISI OLMAZNIZ ÇOK ÖNEMLİ

Yorumu oyla      13      6  
hüseyin ahmetoğlu 2 Mart 2012 Cuma 08:59

izmir milletvekilimiz bu kadar kötüleyen ve karalamaya çalışan hiç bir ak partili ve teşkilattan olamaz .olsa olsa provakatör tipli veya birierin oyuncağı olmakla karşı karşıya kalan zavallının biridir.sn aydın şengül milletvekilimizdir ve hiç kimsenin kişisel çikarları uğruna hakaret dercesine varacak yorumlar yapmaya hakkı yoktur.bu tür yorumları yapanları kınıyorum.ak partinin kuruluşundan beri teşkilatın her kademesinde büyük bir özveri ile çalışmış ve milletvekili olmaya hak kazanmıştır.

Yorumu oyla      17      15  
seyfi 1 Mart 2012 Perşembe 18:38

Aydın Şengül'ü tanıyor ve samimiyetine inanıyoruz.. CHP müptelası arkadaşlara buradan sesleniyorum; CHP'li Belediyeler yetkisinde ki bir çok işi artık siyasi baskı aracı olarak kullanamayacak.. vatandaştan uyduruk kalemlerle harç alamayacak, ben yapmam deyip kestirip atamayacak...Ben sizin ne olduğunuzu çok iyi biliyorum... hiiiiiç boşuna gazel okumayın... Aydın Şengül'ün tırnağı etmezsiniz...

Yorumu oyla      17      21  
Mert 1 Mart 2012 Perşembe 18:03

Sayın vekilim Seferihisar ilçe teşkilatıbu söyleminizi çürütür bir davranış sergiliyor.Şu anda mevcut yönetimin Hamit Nişancıyı partimize kazandırmaması konusunda en ciddi desteği chp liler veriyor.Zira chp liler de çok iyi biliyorki Hamit Nişancı ak parti adayı olursa yarışta olamayacaklarını.Bu duruma prim veren bir teşkilatımız var seferihisar da.

Yorumu oyla      29      6  
UGUR CANTAN 1 Mart 2012 Perşembe 14:40

SAYIN VEKİLİM SİZ TAM BİR TESKİLAT VE GÖNÜL İNSANISINIZ GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ DURMAK YOK HİZMETE DEVAM SENİ ÇEKEMEYENLER ÇATLASIN

Yorumu oyla      22      37  
Vahap Güler 1 Mart 2012 Perşembe 12:23

Keşke akp de sizin gibi 2,3 tane daha vekil olsa.O zaman siz il başkanlığında seçim yapsanız bile CHP kazanır :D Maşallah hep gaf yapıyor ceket konusunu Türkiye gündemine getiren kendi partisi Şanlı Urfa da hezimete uğrayanlar yine kendileri :D İlknur hanım da sizin yolunuzda ilerliyor Allah razı olsun sizin sayenizde biz oylarımızı daha da attırıyoruz.'CHP'

Yorumu oyla      42      14  
Vahap Güler 1 Mart 2012 Perşembe 12:19

Sen gerçekten akp limisin ? Sayın şengül sana sizden birşey hatırlatıyım bu yorumu keşke okuyabilseniz!Neyse yandaşlarınız okusun!!! ' 2009 YEREL SEÇİMLERİNDE ADAY BELİRLENİRKEN ŞANLI URFA DA AKP EŞREF FAKIBABAYI ADAY GÖSTERMEDİ NE DEDİ BAŞBAKAN VE EKİBİ ? CEKETİMİ KOYSAM KAZANIR AYNEN BUNU SÖYLEDİLER..! SONUÇ NE OLDU PEKİ AKP KAYBETTİ AKP DEN İSTİFA EDEN BAĞIMSIZ ADAY OLAN EŞREF FAKIBABA SEÇİMİ KAZANDI'.Yani öyle ceketimi koysam kazanırım bizde değil sizde oluyor partinden bi habersin...

Yorumu oyla      42      14  
Şaşıyorum 1 Mart 2012 Perşembe 11:21

Yerel Seçimlerden önce Bayraklı, Karşıyaka, Bornova, Karabağlar, Konak İlçelerinin sınırları sizin önerinize göre çizilmedi mi? Damarımı kessen Yeşil Kırmızı akar diyen Karşıyakalıyı Bayraklıya bağlamak sizin zekanızın eseri değil mi idi? İnce buluşlarınız sayesinde Eşrefpaşa Konak İlçesinde, Eşrefpaşa Lisesi Karabağlar da kaldı. Cince fikirlerle AKP çıkar sağlayım derken bu ilçelerin tamamının kaybedilmesinde en büyük hisse şahsınıza aittir. Hala konuşmanıza şaşıyorum.

Yorumu oyla      42      14  
kaos 1 Mart 2012 Perşembe 11:20

mevcut il başkanlığı zamanında ak partinin olan belediyeler dahil izmir de aldığı ağır hezimete rağmen milletvekili olunabiliyorsa bende bir şeyler kaybettireyim bari

Yorumu oyla      41      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP 8 yıllık kesintisiz eğitimde ısrarlı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, kesintisiz ...
CHP’den okuldaki AK Parti toplantısına tepki
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın Mavişehir’de bulunan Milli Eğitim ...
Bakanlar İzmir’i yazdı! Yıldırım: SİT, otur demek değildir!
Star Gazetesi için İzmir’i kaleme alan kentin iki bakanı Binali Yıldırım ...
 
AK Parti Bayındır’da Cantimur heyecanı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Genel Merkez Teşkilat Başkan ...
"Kemalist diktatörlüğün katlettiği on binlerce..."
TBMM Genel Kurulunda, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın sözleri gerginliğe neden oldu.
CHP’li Aygün’den bomba gibi iddia!
CHP'li vekil yazdı, Maraş katliamını hatırlatan olay sosyal medyada konuşulmaya başlandı.
 
Pamukoğlu: Kerkük Türkiye'ye bağlanmalı
Hak ve Eşitlik Partisi(Hepar) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Irak’ta yaşanan ...
CHP’li Çıray nakilleri meclise taşıdı
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından büyük umutlarla başlatılan ...
MHP'li Tanrıkulu'dan Meclis'e 444'lü hat sorusu
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu tüketicilerimizin ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva