HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2012 Perşembe - 12:03

Konak ve Bayraklı’da sürpriz adaylar: Metin ve Karadağ!

CHP’de kurultayın tamamlanmasının ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi. İlçelerde adaylık yarışları kızışırken, Konak’ta Ahmet Karadağ ve Bayraklı’da ise Yusuf Metin isimleri ön plana çıktı.

Konak ve Bayraklı’da sürpriz adaylar: Metin ve Karadağ!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- CHP’de Olağanüstü Tüzük Kurultayları’nın tamamlanmasının ardından, ilçe kongreleri öncesi adaylık yarışları da kızıştı. Adaylık konusunda net tavır takınmak için kurultayın geçmesini bekleyen partililer çalışmalarına hız verdi. Genel Başkan Kılızdaroğlu’nun, muhalifleri ekarte ederek parti içi liderliğini pekiştirmesi delegeler üzerinde etkili olurken, CHP İzmir’de de adaylık kazanı kaynamaya başladı. Kongrelerin öne çekilmesi ihtimaline karşı çalışmalarını hızlandıran ekipler, aday belirleme noktasında da somut adımlar atma başladı.
 
KONAK’TA YARIŞ KIZIŞTI
Delege seçimlerinin en tartışmalı geçtiği ilçelerden biri olan CHP Konak’ta gözler ilçe kongresine çevrildi. İzmir siyasetinde önemli bir söz sahibi olan ilçede; aktif siyaset yürüten grupların, kendi adaylarını tek başlarına başkanlığa taşıyacak gücü elde edememeleri de kongre heyecanını bir kat daha artırdı. Mevcut İlçe Başkanı Aytekin Tunus yapısına karşı, Önder Sav taraftarlarından oluşan ve ‘Karabağlar ekibi’ olarak anılan grubun listelerinin yarıştığı delege seçimlerinde net kazanan ortaya çıkmayınca gözler ittifak arayışlarına çevrildi. Mevcut ilçe başkanı Aytekin Tunus’un yeniden aday olmasına kesin gözü ile bakılırken, kendisine muhalefet eden ve ‘Karabağlar Ekibi’ olarak anılan grup da adaylık çalışmalarına hız verdi. Konak’ta ‘Üçüncü bir yol’ arayışında olan Muhsin Kurt ve beraberindekiler ise adaylık konusundaki ilk somut adımı attı.
 
AHMET KARADAĞ İSMİ ÖNE ÇIKTI
Üçüncü Yol ekibi, Konak Belediye Şirketi Mer-Bel’in eski Genel Müdürü Ahmet Karadağ ile adaylık noktasında temasa geçti. Geçtiğimiz aylara bu görevinden istifa ederek dinlenmeye çekilen bu günlerde ise adı İZBETON ile anılan Karadağ’ın, uzun zamandır aktif siyasetin içinde yer almayarak tartışmalardan uzak kalması, belediyeye kanadına yakın olması ve herhangi bir ekibin adamı olmaması da adaylık konusunda isminin ön plana çıkmasına neden oldu. Karadağ’ın, adaylık için Mer- Bel’den istifa ettiği, aday olması halinde Başkan Hakan Tartan’ın da kendisini destekleyeceği öne sürüldü. Muhsin Kurt ve ekibi 31 Mart’ta başlayacak ilçe kongreleri öncesi Karadağ’ın adını tartışmaya açarken, önümüzdeki günlerde düşüncelerini delegeler ile paylaşacak. Adaylığa sıcak bakmadığı gözlenen Ahmet Karadağ ise sürecin belirleyici olacağını söyledi. Karadağ “Arkadaşlarım beni başkanlık için yakıştırdılar. Uzun süredir aktif siyasette değilim. Şuanda netleşen bir şey yok ve bu yönde bir kararım da yok. Bu bir ekip işidir ve arkadaşlarımızla konuşarak adaylık konusuna son şeklini vereceğiz” dedi. Karadağ isminin henüz tüm kesimlerce desteklenmediği, farklı bir ismin de önümüzdeki günlerde ortaya atılabileceği de belirtildi.
 
BAYRAKLI’DA ÖLÇER’İN RAKİBİ YUSUF METİN
İlçe kongreleri yaklaşırken, Bayraklı için ilk somut adım yine muhaliflerden geldi. İlçe yönetimi ve belediye yapısına karşı zafer kazanılan Manavkuyu, Mansuroğlu, Osmangazi ve Tepekule mahallesi delegeleri bir araya gelmiş ve -mahallelerinde etkili olan- Mutlu Odabaşı, Hamza Işık, Mehmet Yıldırım ve Pınar Susmuş’un yer aldığı bir Dayanışma Platformu kurulmuştu. CHP Bayraklı’daki muhalif kanadın adayını belirleyecek olan çalışma grubu kararını verdi! Muhalif yapının parçalı halini toplamaya aday ismin Yusuf Metin olacağı kararlaştırıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin gönüllü ordusunda da uzunca bir süre görev yapan Metin’in isminin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da danışıldığı ve Kocaoğlu’nun “Benim açımdan sorun yok. Delege kabul ettiyse uygundur” dediği ifade edildi. Belediye Başkanı Hasan Karabağ cephesinde ise aday değişmedi. Başkan Karabağ’ın, ilçe kongresinde yoluna mevcut İlçe Başkanı Levent Ölçer ile devam edeceği de neredeyse kesinleşti. Karabağ’ın yakın çevresine “Levent aday olmayı çok istiyor. Yola birlikte çıktık. Bu aşamadan sonra dönmek olmaz” dediği de öğrenildi. Başkan Karabağ’ın, adaylık noktasında eski il yöneticilerinden Serdar Sandal’ı da düşündüğü, Tuncelili olan Sandal’ın genel merkezden de onay alabileceği konuşuluyordu. Ölçer’in adının ağırlık kazandığı ancak son anda değişebileceği de ihtimaller arasında gösterildi.
 
BORNOVA’DA SÜREÇ HIZLANDI
Adaylık çalışmalarının yoğun olarak sürdürüldüğü Bornova’da ise kurultayın ardından kulisler hareketlendi. Mevcut İlçe Başkanı Enver Dündar’ın yeniden aday olmasına kesin gözü ile bakılırken, muhalif yapının adayı Okan Karlıdağ ve ekibi de bölgesel toplantılara hız verdi. Karlıdağ’ın adaylık için son kararını vermeden önce tüm mahalleleri dolaşacağı ve destek isteyeceği belirtildi.Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Yeşilova ve Karacaoğlan Mahallelerinde inceleme yaptı. Mahalle sakinlerine iki yılda yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren Kocaoğlu'na, İlçe Başkanı Enver Dündar'ın da eşlik etmesi dikkat çekti. Mahalle sakinleri, Başkan Kocaoğlu'dan okul ve pazar yeri, otoban bağlantı yolu ve metronun otogara kadar uzatılmasını istedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aşagıdakiler 2 Mart 2012 Cuma 23:34

bu adaylarla olmaz bunca senedir siyasetin içinde olmalarına rağmen birilerinin eteğine yapışarak siyaset yapmış insanlar.nekadar başarılı olacaklarını partililere sormalı

Yorumu oyla      15      6  
bahadır tan 1 Mart 2012 Perşembe 23:47

bayraklı için aday boluğu yaşanacak bayraklı şanslı demektir matin yusuf manavkuyuda sevilen insan ama insanların gonlündede yatanlar sevilenler vardır benim için en iyi adaylardan birisi yeni gün köşe yazarlarından selahattin güzel bu güne kadar korkusuzca yazılarını yazmış tehtitler almasına ragmen yolundan taviz vermemiş bir arkadaşımız bayraklıda herkesin seveceği kişiliğe sahip parti içindede yapıcı kimliğini ortaya koyacagına eminim sizde aday olmalısınız sayın SELAHATTİN GÜZEL

Yorumu oyla      12      11  
partici 1 Mart 2012 Perşembe 23:00

yahu arkadaşlar bu uzunbay dediğiniz arkadaş bir dönem önce sayın baykalını baratalının,miçoğullarının ekurisi değilmiydi.?yani bunlar baykal ekibi değilmi hala bunlardan medet ummak ne kadar doğru geçelim bunları arkadaşlar parti kurultayı sayın genel başkanımıza tam yetki verdi,bence kılıçdaroğlu kimi işaret ederse o olmalı en azından bir süre

Yorumu oyla      14      6  
TÜRKAY 1 Mart 2012 Perşembe 20:36

Halen ırk ve din söylemlerini kullanarak ayrımcılık yapanlar hasta ruhludur.HEPİMİZ İNSANIZ HEPİMİZ KARDEŞİZ.

Yorumu oyla      20      7  
ayşe 1 Mart 2012 Perşembe 20:31

Bornova'da ne Enver Dündar'ı ne de Okan Karlığıdağ'ı başkan olarak görmek istemiyoruz.Burada bu zatlardan başka adam yokmudur?İki yıldır yönetimdeler yaptıkları yapacaklarının garantisi ise eksik olsun istemiyoruz!!! karlıdağ'ı ne de Dündar'ı istemiyoruz. iki yıl yönetimde olupta bir varlık gösterememiş insanlardan

Yorumu oyla      19      10  
gaziemir 1 Mart 2012 Perşembe 19:13

sedat uzunbay milletvekilliğinde ne faydası oldu acaba .sosyal demokrasi kültürünün s sini bilirmiki, şimdide il başkanı olmak istiyor.inanın çok yazık oluyor umudumuz chp diyenlere.

Yorumu oyla      15      8  
ESAS OLAN ÇAĞDAŞ İNSAN OLABİLMEKTİR.. 1 Mart 2012 Perşembe 18:33

YUSUF METİN'İN ALEVİ DERNEKLERİ VE AZİZ KOCAOĞLUNUN DESTEĞİNİ ALARAK ADAYLIĞININ AÇIKLADIĞI HABERİ DOĞRU İSE SAYIN KILIÇDAROĞLU'NUN İŞİNİN NE KADARZOR OLDUĞUNU BUNDAN DAHA İYİ AÇIKLAYACAK BİR ÖRNEK OLAMAZ.UMARIM HABER KASITLI YADA YANLIŞ SERVİS EDİLMİŞ OLSUN...

Yorumu oyla      25      8  
eren 1 Mart 2012 Perşembe 17:09

Bırakın inanç üzerinden siyaset yapmayı. Kılıçdaroğlu nu yıpratmaktan başka bir işe yaramaz. Y.M. hangi Alevi Örgütünüe üye ki destek alsın. Ayrıca ne L.Ö. ne de Y.M. göreceksiniz ikisi de olmayacak.

Yorumu oyla      26      9  
SİYASET BU KADAR SIĞ OLMAMALI.... 1 Mart 2012 Perşembe 16:49

ALEVİ DERNEKLERİNİN DESTEĞİNİ ALMAK BAYRAKLIYI KUCAKLAYACAK BİR ADAY DEMEKMİDİR.SOSYAL DEMOKRAT PARTİLERDE BUNUN KONUŞULMASI ABESTİR. ÖZELLİKLE BU HABERİ YAPTIRANLARIN SİYASET YAPMA ŞEKLİNİ SORGULAMAK GEREKİYOR. BAYRAKLI SADECE ALEVİLERDEN OLUŞMAMAKTADIR. Ruhi Su'Benim Kabem insandır,Hele nenni nenni dost nenni, Kuran da kurtaran da,Hele nenni nenni dost nenni İNSANOĞLU İNSANDIR. demiş. OKUYUP ANLAMAK GEREK Sayın Yusuf Metin'in siyaset yapma anlayışı ile AKP'liler arasındaki fark nerde ozaman

Yorumu oyla      30      6  
izmirli 1 Mart 2012 Perşembe 16:21

balkanların küçük piriştinası ömür şanlı yı aday yapın derim izmirlilerin çok sevdiği bir genç bence tam isabet olur

Yorumu oyla      20      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulema'dan,Kocaoğlu'na slogan siyaseti göndermesi
Ulukent ve Asarlık’ta vatandaşların sorunlarını dinleyen AK Parti İzmir ...
Aydın Şengül'den çarpıcı sözler: Termik santral doğru!
Milletvekili Şengül, canlı yayında CHP’ye yüklendi. Aliağa'daki termik ...
CHP 8 yıllık kesintisiz eğitimde ısrarlı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, kesintisiz ...
 
CHP’den okuldaki AK Parti toplantısına tepki
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın Mavişehir’de bulunan Milli Eğitim ...
Bakanlar İzmir’i yazdı! Yıldırım: SİT, otur demek değildir!
Star Gazetesi için İzmir’i kaleme alan kentin iki bakanı Binali Yıldırım ...
AK Parti Bayındır’da Cantimur heyecanı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Genel Merkez Teşkilat Başkan ...
 
"Kemalist diktatörlüğün katlettiği on binlerce..."
TBMM Genel Kurulunda, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın sözleri gerginliğe neden oldu.
CHP’li Aygün’den bomba gibi iddia!
CHP'li vekil yazdı, Maraş katliamını hatırlatan olay sosyal medyada konuşulmaya başlandı.
Pamukoğlu: Kerkük Türkiye'ye bağlanmalı
Hak ve Eşitlik Partisi(Hepar) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Irak’ta yaşanan ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva