HABERLER>POLİTİKA
29 Şubat 2012 Çarşamba - 15:54

Bakanlar İzmir’i yazdı! Yıldırım: SİT, otur demek değildir!

Star Gazetesi için İzmir’i kaleme alan kentin iki bakanı Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay, hem projelerini anlattı hem de İzmir’e ilişkin düşüncelerini yazdı.

Bakanlar İzmir’i yazdı! Yıldırım: SİT, otur demek değildir!

İZMİR-Genel seçimlerde İzmir’den aday gösterilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Star Gazetesi’nin daveti üzerine İzmir’i anlatan bir makale yazdı.

İzmir’e 35 proje vaat ederek dikkatleri üzerine çeken AK Parti hükümetinin yatırımcı bakanları Yıldırım ve Günay, yazılarında hem bakanlıklarının projelerini anlatma fırsatı buldu hem de kente ilişkin görüşlerini birinci ağızdan kaleme alma şansı yakaladı.

Bazı projelere yönelik eleştirileri satır aralarından yanıtlayan Yıldırım’ın özellikle İzmir’deki SİT sorununa yönelik yaklaşımı dikkat çekiciydi. SİT sorununa esprili bir yaklaşım sergileyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, “SİT alanlarının korunması önemli ancak SİT ‘otur’ demek değildir diyerek, kısaltmanın İngilizce anlamına vurgu yaptı.

İŞTE BAKAN YILDIRIM’IN YAZISININ TAMAMI:
 
2023’e kadar İzmir’e 35 milyar yatırım yapacağız
 
İzmir bizim hükümet olarak üzerine titrediğimiz bir bölge ve İzmir’e de diğer illerimizde olduğu gibi sadece hizmet siyaseti düsturu ile yaklaşıyoruz. Bugüne kadar neredeyse ufak müdahalelerle çözülebilecek sorunlar bile göz ardı edilmiş veya yapılmamış. Oysa İzmir sahip olduğu stratejik konumu, denizi, tarihi, üretim gücü ve nüfusu ile diğer şehirlerarasında çok farklı bir özelliğe sahip ve gelişebilme açısından çok daha avantajlı konumda.
Seçim döneminde gündeme getirdiğimiz ve bugün bir bir hayata geçmeye başlayan 35 İzmir Projesi ile bu potansiyeli ortaya çıkararak İzmir’i Türkiye ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan ikinci şehir konumuna getireceğiz. Bizim gayemiz bu, İzmir’in hak ettiğini İzmir’e vermek ve aydınlık günlerine kavuşturmak. Biz de bu projeleri lafta ya da bastığımız broşürlerde bırakmadık.

Bugün İzmir- İstanbul Otoyolu, İzmir- Ankara Hızlı Tren Hattı, Dünyanın ilk on büyük limanından olan Çandarlı Limanı, Konak Tüneli ve Sabuncubeli Tüneli vb. vaat ettiğimiz birçok projeyi başlattık. Bunların hepsi de İzmir’in kaderini, çehresini değiştirecek İzmir’i geleceğe taşıyacak çok büyük projeler. Mesela bunlardan İzmir-İstanbul Otoyolu Türkiye’nin en büyük YİD modeli ile gerçekleştirilen projesi. Bu yol ile İzmir-İstanbul arası seyahat süresini 8 saatten 3 saate indireceğiz. İzmir’i; Antalya’ya, Çanakkale’ye, Edirne’ye ve Ankara’ya bağlayacak otoyol projeleri de sırada. Yine İzmir’e Türkiye’nin en büyük liman projesi olan Çandarlı Limanı’nı da kuruyoruz. Bu liman Avrupa’nın en büyük, dünyanın da ilk on büyük limanından biri olacak. Ayrıca İzmir’e söz verdiğimiz İzmir- Ankara arası Hızlı Tren Projesine de başladık. Bu hat ile İzmir-Ankara arası demiryolu seyahatini 13 saatten 3,5 saate indireceğiz.
 
İzmir-Manisa arasında yıllardır sürücülerimizin korkulu rüyası olan zorlu bir geçiş bölgesi Sabuncubeli geçişinde yapımına başladığımız tünel de sadece İzmir-Manisa arası yolculuk süresini 15 dakikaya düşürerek iki ili birbirine yaklaştırmakla kalmayacak, iki şehrin kaderini birleştirecek. Bu 15 dakikalık süre ile belki birçok yerde bir ilçeden ilçeye geçemiyorsunuz.
 
İzmir’in kent içi kısımlarındaki trafik yoğunluğundan kaynaklanan ve giderek artan sorunlarına dur demek için Konak Tüneli’nin temelini attık. Projenin tamamlanmasıyla İzmir’in kalbinin attığı; Kordon, Alsancak, Konak, Basmane ve Çankaya gibi semtlerin trafik yükü azalacaktır.
 
Tabi SİT alanlarının korunması çevreye duyarlı olunması çok önemli; ancak İzmir’in geleceğini de düşünmemiz, çok iyi planlamamız gerekiyor. SİT alanı olması demek oraya hiçbir şey yapılmaması anlamına gelmez. Sit “otur” demek değil, kültürümüzü, tarihimizi koruyarak yaşatmak demektir ki bu proje tamamlandığında herkes her yönden memnun kalacak.
 
Yine kent içi trafik sorununu çözme noktasında, binlerce İzmirliye Aliağa-Cumaovası arasında hizmet veren İZBAN hattını; güneyde Selçuk’a, kuzeyde Bergama’ya kadar uzatarak EGERAY’a çevireceğiz ve İzmir Merkez bağlantı yollarındaki trafik sorununa da son vereceğiz. 
10 milyar TL’lik ciroya ulaşan e-ticaret için İzmir’i e-ticaretin kalbi yapıyoruz. PTT ile Elektronik Alışveriş Merkezi e-AVM’yi kuruyoruz. Projenin mevzuat çalışmalarında son aşamaya geldik. Adnan Menderes Havaalanını çağın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden hayata geçirdik
 EXPO 2020 sürecine hükümetimiz her türlü desteği veriyor. İzmir’in en büyük avantajlarından biri de EXPO 2015 için yapılan çalışmalarda edinilen deneyim. Bu deneyime birde bizim projelerimiz ve çalışmalarımız eklenince EXPO 2020 için İzmir’in şansını çok yüksek görüyorum.
İzmir’e 2012 yılında 1 milyar 152 milyon TL tutarında yatırım yapacağız. 2023 yılına kadar bu rakam 35 milyar TL’ye çıkacak. Bunun büyük bir kısmı da 2020 yılına kadar tamamlamayı planlıyoruz. Yani EXPO 2020’yi kazansa da kazanmasa da İzmir kazanacak. Ama EXPO 2020’yi kazanırsa da İzmir’i kimse tutamayacak. Yaptığımız yatırımların meyvesini almaya başladık bile. Bugün İzmir, 200 metropol şehrin yer aldığı dünyanın en hızlı büyüyen metropol ekonomileri listesinde Şangay, Riyad ve Cidde’den sonra 4. sırada yer alıyor. Yani İzmir büyüyor ve dünya bunu görüyor. Bu İzmir adına EXPO 2020 seçimlerine de yansıyacaktır.
 İzmir kendi gibi her şeyin en güzeline en iyisine layık ve artık İzmir kendi kaderine terk edilmiş, ihmale uğramış bir şehir değil. Sadece iki bakanı var diye de düşünülmesin bütün bakanlar tüm kabine İzmir’in yanında ve İzmir artık bunu biliyor.
 
 
 
İŞTE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY’IN YAZISI
 
Güzelliklerin simgesi, dünya kültürünün mirasçısı İzmir ve Ege
 
Türkiye tüm güzellikleri ile dünyanın hayranlıkla izlediği, görmek için adeta can attığı eşsiz bir ülkedir. Çok kültürlülüğü ve cana yakın insanı ile hoşgörüyü, sevgiyi ve dostluğu pekiştirirken, kültürel ve doğal zenginlikleri ile insanların yüzüne tebessüm getiren Türkiye bu özellikleri ile insanların kalbindeki yerini her geçen gün sağlamlaştırmaktadır.
 
Türkiye’nin en büyük zenginliği ise hiç kuşkusuz farklı inançları ve kültürleri buluşturan, bir arada özgürce yaşamalarını sağlayan engin bir uygarlık mirasına sahip olmasıdır. Bize düşen de bu zenginliğin gelecek nesillere aktarılması, tüm dünyaya tanıtılmasıdır.
 
Turizmin kültürün aktarılmasında, sanatın geliştirilmesinde ve toplumların kaynaşmasındaki etkin rolü Bakanlığımızı da önemli bir konuma taşımaktadır. Biz turizmi çevrelendiği kültürel değerlerle birlikte ele alarak, kültürel mirasımızın korunmasını, Türkiye’nin o muhteşem kültürel çeşitliliği ve zenginliğinin öne çıkarılmasını en önemli hedeflerimizden birisi olarak ortaya koyduk.
 
Türkiye dendiği zaman tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve de özgün mutfağı ile ilk akla gelen illerimizden birisi olan İzmir bakanlık olarak yürüttüğümüz çalışmalarda bize en önemli malzemeyi sunmakta; aldığımız muhteşem geri dönüş sayesinde de daha şevkle çalışmamızı sağlamaktadır.
Bugüne kadar konuk ettiği milyonlarca yabancı ziyaretçiyi güler yüzle karşılayan, yüzlerinde tebessümle tekrar görüşmek üzere yolcu eden İzmir; sadece Türk turizminde değil, dünya turizminde de bir markadır. Ege sahillerinin doyumsuz güzelliğinin tadına varanların müdavimi olduğu İzmir ve çevresi, Türkiye’nin ve dünyanın büyüleyici mücevherlerinden birisidir.
 
İzmir ve çevresi tüm bu zenginliklerin yaşatılması, barış ve dostluğun yaygınlaştırılmasında en önemli coğrafyalardan birisidir. Türkiye’nin turizm ufkunu genişletmemiz ve ülkemizi dünya turizminin en üst noktasına taşımamızda EXPO 2020 ile birlikte İzmir çok önemli bir görevi üstlenmekte, tüm halkı, sektör çalışanları ve sivil toplum kuruluşları ile el ele vererek birlik olarak çalışmaktadır.
 
Dünyadaki tüm güzelliklerin simgesi, dünya kültürünün mirasçısı İzmir ve doğanın tüm renklerini bir arada sunan Ege Bölgesi bütün duyguları içinde barındırmakta ve tüm kültürlere göz kırpmaktadır. Onun bu âlicenaplığı her kültürden insanın sıcak ev ortamını hissetmesini ve duygusal bağ kurmasını sağlamaktadır. Ne mutlu bana ki milletvekili olmaktan gurur duyduğum İzmir beni de hemşerisi olarak bağrına başmış, her geldiğimde kendimi evimde hissetmemi sağlamıştır.
 
İşte o İzmir ki tüm toplumlara kucak açmakta ve kendisini tanıtmak, insanların gönlüne girmek için beklemektedir. Gönlünü çoktan fethettiği insanların İzmir’imiz için güzellikler adına söyleyecekleri hiç bitmeyecek ve İzmir her daim büyülü bir diyar olacaktır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İCRAAT YOK 29 Şubat 2012 Çarşamba 23:42

2 bakanımızda izmir millet vekili ama belediyelerdeki taşeronlarla ilgili tek laf etmiyorlar izmir bir emekçi kenti bunu unutmayın işçiyi kazanan izmiri kazanır şu an itibariyle ilçe metropol lerden önde gelenlerinden bazıları işçileri başkanlarına kırmızı kart göstermeye hazırlanıyor arık taşeron işçileri kimse yok sayamaz hele hele izmirde ki sayılarını yabana atılacak gibi değil bazı başkanlar kasti bir şekilde işçileriküstürdü CHP genel merkezde bu olanlara seyircikaldı busonun başlangıcıdır

Yorumu oyla      15      8  
Şakir Turan 29 Şubat 2012 Çarşamba 23:25

İzmir izmir olalı AKP dönemindeki kadar ilgi görmedi.İki bakanımızı takdir ediyoruz.

Yorumu oyla      14      12  
HAMDİ 29 Şubat 2012 Çarşamba 18:39

turizm bakanı uyuyor. cekle,ceka karnımız doydu. çeşnede 6 yıldır yatırım bekliyen yatırımcılar var. bakanın tek yaptııgı spor alanını konuta çevirip turizime darbe vurmak

Yorumu oyla      16      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Bayındır’da Cantimur heyecanı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Genel Merkez Teşkilat Başkan ...
"Kemalist diktatörlüğün katlettiği on binlerce..."
TBMM Genel Kurulunda, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın sözleri gerginliğe neden oldu.
CHP’li Aygün’den bomba gibi iddia!
CHP'li vekil yazdı, Maraş katliamını hatırlatan olay sosyal medyada konuşulmaya başlandı.
 
Pamukoğlu: Kerkük Türkiye'ye bağlanmalı
Hak ve Eşitlik Partisi(Hepar) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Irak’ta yaşanan ...
CHP’li Çıray nakilleri meclise taşıdı
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından büyük umutlarla başlatılan ...
MHP'li Tanrıkulu'dan Meclis'e 444'lü hat sorusu
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu tüketicilerimizin ...
 
‘28 Şubat olmasaydı, AK Parti de olmazdı’
Birgün Gazetesinden Barış İnce, 28 Şubat’ın 10. yılında Has Parti Genel ...
BDP bir milletvekili daha kaybediyor
Cezaevinden seçilen BDP'li Kemal Aktaş'ın 2 yıl 1 aylık cezası Yargıtay'da ...
Solak, Koçer’i Genel Merkez'e şikayet etti!
Delege seçimleri sürecinde etkili listeler hazırlayarak ‘siyasette de ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva