HABERLER>GÜNCEL
12 Nisan 2016 Salı - 00:02

Jandarma Komutanlığına saldırı: 1 şehit, 47 yaralı

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lılar İlçe Jandarma Komutanlığı'na ilk bilgilere göre bomba yüklü tankerle saldırı düzenledi. Alçak saldırı sonrasında, ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 39'u asker 47 yaralı var.

Jandarma Komutanlığına saldırı: 1 şehit, 47 yaralı

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lılar İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü tanker ile saldırı düzenledi.

İlk bilgilere göre PKK'lı teröristler bu gece bomba yüklü aracı İlçe Jandarma Komutanlığı önünde infilak ettirdi. Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı ile çevresindeki binalarda hasar meydana gelirken, yaralananlar oldu. Bombalı saldırının ardından ilçede PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Çatışmanın sürdüğü ilçeye Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Çatışma nedeniyle ekipler bir süre ilçeye ulaşamazken, yaralılar Hani Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

1 ŞEHİT VAR
Saldırıda ilk bilgilere göre, 1 asker şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 47 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında jandarma lojmanında bulunan jandarma personelinin eş ve çocuklarının da bulunduğu öğrenildi. Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı binasında da büyük hasar meydana geldi. Yaralılar Hani Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından askeri helikopterler ve bölgeye ulaşan ambulanslarla alınarak Diyarbakır Asker Hastanesi'ne nakledildi. Hani'ye sevk edilen UMKE ekipleri de ağır hasar alan binalarda arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Saldırının ardından ilçede elektrikler ile telefon ve internet hatları da kesildi.

GENELKURMAY'DAN HANİ AÇIKLAMASI
Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Hani ilçesi Jandarma Komutanlığı'na  dün gece düzenlenen bombalı araçla saldırıda 1 askerin şehit olduğunu, 39'u asker 47 kişinin yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Baykanlığı' nın resmi internet sitesinde sabah saat 08.00 de yapılan açıklama şöyle: "11 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 23.10 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 39 kahraman silah arkadaşımız, altı yakını ve iki sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakca girişilen saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınlarına ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

YAYIN YASAĞI GELDİ
Hani Sulh Ceza Hakimliği, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde dün meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili yayın yasağı getirilmesini kararlaştırdı.

RTÜK tarafından yapılan açıklamada, Hani Sulh Ceza Hakimliği'nin, 11 Nisan Pazartesi günü Hani'de meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verdiği bildirildi.

PATLAMANIN ŞİDDETİ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI
Bomba yüklü tankerle yapılan saldırının şiddeti günün ağarması ile birlikte ortaya çıktı. Patlamada, Jandarma Komutanlığı binasının büyük bir bölümü yıkılırken, çevresindeki binalarda da büyük çaplı hasar oluştu.

Patlama, ilçenin diğer bölgelerinde de hissedildi. Birçok ev, işyeri ve araç da zarar görürken, saldırının yapıldığı bölgeye yaklaşık bir kilometre uzaklıkta bulunan ev ve işyerlerinin camlarını kırılması patlamanın şiddetini gözler önüne serdi.

Öte yandan, saldırının yapıldığı İlçe Jandarma Komutanlığı’nın binası beyaz branda ile kapatıldı. Binaya, büyük bir Türk bayrağı asılırken, bölge trafiğe kapatıldı. Bölgede incelemelerini sürdüren güvenlik güçleri, olay yerinden görüntü almak isteyen gazetecileri engelleyerek, bölgeden uzaklaştırdı.

 
Davutoğlu: Kimlik bilgileri CHP İzmir’den sızdı!
 
İzmir’de pankart gerginliği: AK Partililer astı, CHP söktü, zabıta kovaladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Astsubayın esrarengiz ölümü: Yol kenarında ölü bulundu!
Erzincan Asker Hastanesi'nde görev yapan Astsubay Ufuk Orak'ın silahlı vurulduğu belirlendi.
İzmir’deki cezaevinde yangın paniği!
İzmir’in Urla İlçesi'ndeki kapalı cezaevinde yangın çıktı. Yükselen dumanlar ...
Flaş! Kilis'e 5 roket düştü: Yaralılar var
Kilis'e yine Suriye tarafından atılan 5 katyuşa roketatar mermisi düştü. ...
 
Numan Kurtulmuş'tan Özgecan Aslan açıklaması
Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Özgecan Aslan'ın katilinin cezaevinde öldürülmesiyle ...
Özgecan Aslan'ın ailesinden ilk açıklama
Songül ve Mehmet Aslan Suphi Altındöken'in cezaevinde öldürülmesinden ...
Bioİzmir yola çıktı: 9.2 milyonluk yatırım
DEÜ ve İZKA tarafından yapılan İzmir Sağlık Teknolojileri Geliştirici ...
 
Aynı fakülteden 3 gün arayla 2 intihar: Birbiriyle bağlantılı mı?
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2 öğrenci 3 gün arayla evlerinde ...
Küçükmenderes Özer'i vermedi
İzmir'in Selçuk İlçesi'nde, 15 gün önce arkadaşlarıyla ot toplarken ayağı ...
Özgecan'ın katili cezaevinde öldürüldü!
Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katilleri Ahmet ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turizm kirliliği zirvede!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Işık söndürme fiyaskosu!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Faytonlara yol verdik 'deve güreşi' tam gaz!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bugün 15 Temmuz…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Işık söndürme eylemi neden başarısız oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Doğu'nun Rönesansı
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir acılı gün ve Enver Dündar Başar
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Küresel iklim değişikliği ve tarım
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Burası Göztepe!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kabahatin çoğu sende ey vatandaş!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva