HABERLER>SPOR
16 Temmuz 2024 Salı - 13:08

'Hortumcu Hatice'nin ifadesi ortaya çıktı: Paralar estetik ameliyatına gitmiş!

İzmir'de nitelikli dolandırıcılık ve zimmet soruşturması kapsamında tutuklanan özel bir bankanın şube müdürü Hatice Özalp, ifadesinde, müşterilerini inandırmak için boş hesap cüzdanlarını evindeki yazıcıda doldurarak işlem yapmış gibi gösterdiğini itiraf etti.

 Hortumcu Hatice nin ifadesi ortaya çıktı: Paralar estetik ameliyatına gitmiş!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, yüksek güvenlikli psikiyatri kliniğindeki tedavisinin ardından gözaltına alınıp tutuklanan özel bir bankanın şube müdürü Hatice Özalp'in ifadesi ortaya çıktı.

Tutuklu Hatice Özalp ifadesinde, müşterilerinin birikimlerini ve mevduatlarını daha sonra kendilerine iade etmek üzere kullandığını söyledi.

Ailesinin girdiği ticari iş ve işlemlerdeki başarısızlıklarının kurbanı olduğunu öne süren Hatice Özalp, "Aile bireylerimin aldıkları borçları yine borçla kapatmaya çalıştım ama döviz ve altın olarak aldığım borçları kurdaki dalgalanmalardan dolayı kapatamadım." ifadelerini kullandı.

Müşterilerin birikimlerini ihtiyaçları için kullandığını kabul eden Hatice Özalp, müşterilerinin son dönemde faize yönelmesi nedeniyle ödeme sıkıntısına girdiğini iddia etti.

Hatice Özalp, hesap cüzdanları üzerine sahte işlemler yaptığını itiraf ettiği ifadesinde şunları kaydetti:

"Müşterilerimi, paralarının istedikleri yatırım araçlarında olduğuna inandırmak için gerçek dışı belgeler düzenledim. Bankadaki boş hesap cüzdanlarını imha edilmiş gibi göstererek evimdeki yazıcıdan müşterilerimin hesap cüzdanlarını bastım. Böylece, sanki kendi talimatları yerine getirilmiş gibi görünüyordu. Hesap cüzdanlarındaki imzalar bana aittir."

İfadesinde obezite ve estetik ameliyatları olduğunu da belirten Hatice Özalp, "Bu süreçte obezite ve estetik ameliyatları oldum. Bunlar için çok para harcadım." dedi.

Hatice Özalp, soruşturma kapsamında tutuklanan Karşıyaka'daki döviz bürosu sahibi S.Ç'nin masum olduğunu da ileri sürdü.

Müşterilerinin altın veya döviz almak ya da satmak istediklerinde S.Ç'nin daha düşük ücretlerden müşterilerine yardımcı olduğunu aktaran Hatice Özalp, "Müşterilerin altın veya dövizlerini S.Ç'den çoğunlukla ben teslim alır, müşterilere de fotoğraflarını gönderir, bankadaki kasada muhafaza ederdim. Bu olayların hiçbirinden S.Ç'nin haberi yoktur." ifadelerini kullandı.

Döviz ve altın kurundaki dalgalanmalar nedeniyle müşterilerinin paralarının eridiğini dile getiren Hatice Özalp, şunları söyledi:

"Ben bataklığa saplandım. Çıkmaya çalıştıkça daha da battım. Bunun sebebi de döviz ve altın kurundaki dalgalanmalardır. Böyle olunca müşterilerimin de paralarını çekme istekleri arttı ve ben de işin içinden çıkamadım. Parasını çekmek isteyen müşterimin talebini başka bir müşterimden karşılamaya çalıştım. Şikayetçilerin de paraları böyle böyle eridi gitti."

OPERASYON
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 iş insanı ile Karşıyaka Spor Kulübünün 3 yöneticisinin dolandırıldıkları şikayeti üzerine, özel bir bankanın şube müdürü Hatice Özalp ile bir döviz bürosu sahibi S.Ç. hakkında "nitelikli dolandırıcılık" ve "zimmet" suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

S.Ç'nin tutuklandığı operasyonda, aşırı ilaç kullanımı nedeniyle rahatsızlanarak bir hastaneye başvuran Hatice Özalp ise yüksek güvenlikli psikiyatri kliniğindeki tedavisinin ardından gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Hatice Özalp'in mağdurlardan bazılarına "kur korumalı mevduat ile altın hesabında değerlendireceğini", bazılarına ise "fiziki altın alacağını" söyleyerek topladığı parayı döviz bürosuna aktardığı, 10 kişiyi yaklaşık 300 milyon lira dolandırdığı öne sürülmüştü.

 
Aliağa Petkimspor, Jaime Echenique'yi transfer etti
 
Facia sonrası söz teknisyenlerde: İzmir mayın tarlası gibi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bekir 16 Temmuz 2024 Salı 13:30

rezalet tek kelimeyle rezalet lakin topladıgı paralar garıbanın değilmiş bu da cezasını düşürmeli bence

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa Petkimspor, Jaime Echenique'yi transfer etti
Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Kolombiyalı pivot ...
UEFA'dan 3 Türk hakeme görev
FIFA kokartlı hakemler Kadir Sağlam, Zorbay Küçük ve Bahattin Şimşek, ...
İzmir BŞB'nin genç kızları sutopunda ikinci
Sutopu U13 Kadınlar Türkiye Şampiyonası'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ikinci oldu.
 
Göz-Göz'den Miroshi'ye kanca!
Süper Lig'de yeni sezon öncesi sol bek Djalma Silva, orta saha Isaac Solet, ...
Altınordu'da kamp zamanı
TFF 2'nci Lig'de yeni sezon öncesi çalışmalarına Torbalı'daki Metin Oktay ...
Altay'da Yusuf belirsiz
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altay'da sol bek Yusuf Tekin'in ...
 
Fenerbahçe, Cenk Tosun'u resmen açıkladı
Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Beşiktaş ile yollarını ...
Beşiktaş'tan Cenk Tosun'a veda mesajı
Cenk Tosun'un önümüzdeki günlerde Fenerbahçe ile sözleşme imzalaması bekleniyor
Fenerbahçe, Oğuz Aydın'ın transferini duyurdu
Fenerbahçe, son olarak Alanyaspor forması giyen Oğuz Aydın ile prensip ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Müteferriç
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gerçek efsane!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İki cephede son durum… Bu tartışma ne zaman biter?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Yenilmez Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sistem sürekli erör veriyor
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
‘Üniformayı asarken’ kitabında gerçekleri dile getiren akil bir Yunan amirali
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir Körfezi son nefesini verirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu görüşmesinin önemi...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Ruanda, Srebrenika, Gazze
Işıl Öztürk BULUT
Işıl Öztürk BULUT
Uçurumun kenarındayız Hızır
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva