HABERLER>EKONOMİ
16 Temmuz 2024 Salı - 13:12

Emeklilerden 2 bin 500 liralık zamma tepki: 'Yeter gari' diyoruz!

10 bin liranın altında maaş alan emeklilere 2 bin 500 liralık zam yapıldı. DİSK Emekli Sen Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özkaynak, “12 bin 500 lira değil 19 bin lira da verseler bugünkü hayat koşullarında yaşamak mümkün değil. Hayat koşulları o kadar ağırlaştı ki bütün emekliler gıdaya erişimde zorluk yaşıyor. Emekliler olarak isyan ediyoruz. Egeli ağzıyla ‘yeter gari’ diyoruz” dedi.

Emeklilerden 2 bin 500 liralık zamma tepki:  Yeter gari  diyoruz!

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – AK Parti Meclis Grubu Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltileceğini açıkladı. Bunun üzerine emeklilerden tepki gecikmedi.

DİSK Emekli Sen Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özkaynak, 2 bin 500 liralık zamma ilişkin Egedesonsöz’e değerlendirmede bulundu.

’19 BİN LİRA VERSELER DE YAŞAMAK MÜMKÜN DEĞİL’
Özkaynak, hayat pahalılığının en çok emeklileri vurduğunu söyleyerek “12 bin 500 lira değil 19 bin lira da verseler bugünkü hayat koşullarında yaşamak mümkün değil. Hayat koşulları o kadar ağırlaştı ki bütün emekliler gıdaya erişimde zorluk yaşıyor. Fasulye 150 lira, barbunya 100 lira, meyveler alabildiğine pahalı. Yazın ortasında olmamıza rağmen meyvelerin ucuzlaması gerekirken hala çok pahalılar. Niye böyle? İktidarın bir üretim politikası yok. Çiftçilere destek yok, çiftçiler gübreye, mazota ulaşmakta zorlanıyor. Ürün tarlada çürümeye terk ediliyor. Dün televizyonda seyrettim. Patates tarlada 5 lira, marketlerde 30 lira. Aradaki mazot, nakliye, işçilik masrafları korkunç bir şekilde üstüne ekleniyor” dedi.

‘EMEKLİLERİ ÖLÜME TERK ETTİLER’
Açlık sınırının 19 bin 44 liraya, yoksulluk sınırının 65 bin 874 liraya yükselmesinden sonra emekliye yapılan zammın yeterli olmadığına dikkat çeken Özkaynak,  “Bu koşullarda verdikleri 12 bin 500 liranın ne anlamı var? Ev kiraları 15 bin-20 bin lira. Evi kira olan emekliler 12 bin 500 lirayla kirasını nasıl ödeyecek? Özellikle hastanelerden randevu almak eziyete dönüştü. İlaca erişemiyoruz, bir de katkı payı ödüyoruz. Emeklileri ölüm sınırına terk etmiş durumdalar. Açlık, yokluk ve hastalıkla bizi öldürecekler. 16 milyon emekli var, bugüne kadar ellerimizle kazıyarak geldik, bu memlekete hizmet ettik” ifadelerini kullandı.

EMEKLİLER OLARAK ‘YETER GARİ’ DİYORUZ’

Özkaynak sözlerine şöyle devam etti:

“İktidara geldiklerinde bu ülkenin dış borcu 140 milyar dolardı. Bugün dış borç, 550 milyar dolara çıktı. İngiltere’nin faiz lobisine ödedikleri o korkunç faizler bir felaket. Bütün ülkenin geliri, alın terimizle kazandığımız, dolaylı vergi olarak ödediğimiz vergilerin hepsi İngiltere’nin tefecilerine gidiyor.Kur korumalı mevduat getirdiler, 800 milyar liraya çıkan bir para var. Köprülere ödenen paralar, kamu özel işbirliği çerçevesinde yapılan hastanelere, havaalanlarına aktarılan paralar… Yandaşlar zengin ediliyor, hepsinin bedelini emekçiler ödüyor. Emekliler olarak isyan ediyoruz. Egeli ağzıyla ‘yeter gari’ diyoruz. Bu çile sona ermeli, bir an evvel erken seçime gidilmeli. Bu iktidar değişmediği sürece ve gerçekten demokratik bir halk iktidarı kurulmadan emeklilerin hak ettikleri yaşama kavuşmaları söz konusu değil.”

 
Çeşme'deki yangın faciasında son görüntü... Ölmeden önce feryat etti!
 
Kaf-Kaf'ta hocadan rest: Savaşmayan gider
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
H dede 24 Temmuz 2024 Çarşamba 20:15

Evet emeklile r üvey evlat emekliler birleşin ikdidara yerlesin başka türlü kurtuluş yok

Yorumu oyla      0      0  
17 Temmuz 2024 Çarşamba 09:21

Ahhhh sayın emeklilerim, siz tepkinizi yerel seçimde değil Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterecektiniz. Kılıçdaroğlu size bayramlarda 15bin ikramiye vaat etti. Siz vermediniz kıl payı kaybetti. Ondan sonra yediğiniz zamlardan şamarlardan şimdi nefes alamıyorsunuz. Geçmiş olsun. Aklınız neredeydi o seçimde diye adama sorarlar. Şimdi 3.5 sene daha sürünmeye devam. Akepe geldiğinden beri bu ülkenin iki yakası bir araya gelmedi. Troller hala daha utanmadan sıkılmadan konuşuyorlar. Sokağa çıkacak haliniz yüzünüz yok. Bir susun be.

Yorumu oyla      4      1  
TROL BASKINI 17 Temmuz 2024 Çarşamba 00:34

BU EDEPSİZ TROLLERİN ŞERRİNDEN MİLLET "AÇIZ" DEMEYE KORKUYOR! AYIPTIR AYIP, AYLIĞIYLA EV KİRASINI BİLE ÖDEYEMEYEN EMEKLİLERDEN UTANIN!

Yorumu oyla      4      0  
Baran 16 Temmuz 2024 Salı 20:31

Erken seçim falan yok! Bu ülkede iki büyük depren oldu 11 şehir çöktü buna rağmen sisteme ekstradan 2 milyon küsur emekli katıldı. Pandemi, ukrayna Rusya savaşı hammadde krizleri en çok Türkiye yi etkiledi. Hastanelere yollara tramvaylara alt üst geçitlere karşı çıkan belediyeciliği lağım ve pis koku lüzumsuz liyakatsız boş kalabalıkları kadro açan cehape nin bu ülke yi yönetmekle zerre kadar da ilgisi olamaz siyaseti menfaat haline getirmiş soytarıların burundan fitil fitil gelsin zaten geliyor da!Hadi ikileyin bakalım

Yorumu oyla      3      7  
16 Temmuz 2024 Salı 18:23

Ama burası Avrupa değil sanayileşmeye 1700 lerde başlamış aynı zamanda Afrika ve Asya yi sömürmüş monarkları örnek almayın! 1940 lardan sonra Türkiye nin önüne her konuda engel koyan 2. adam sanayileşmeyi durdurduğu gibi tarımın çökmesine vesile oldu.

Yorumu oyla      3      2  
Halk 16 Temmuz 2024 Salı 18:09

İyide ben 5900 günle emekli oluyorum en düşük emekli olanlar 3600 günle oluyor nasıl aynı parayı alacağız adamla 8500 günle oluyor benden daha fazla alıyor kim daha fazla günle olursa diğerinden daha fazla alıyor daha ne olsun

Yorumu oyla      3      0  
çalışan 16 Temmuz 2024 Salı 17:30

avro avro diye yazışan arkaşlar burası Türkiye.Avrupaya gidin bakalım 40 yaşında emekli olan var nı acaba.Calışma yaşının 1.5 katı kadar devlet bakıyor sana burada

Yorumu oyla      2      1  
vatandaş 16 Temmuz 2024 Salı 17:27

avrupada hiç bir emekli geçinemiyor bilginize...

Yorumu oyla      3      1  
16 Temmuz 2024 Salı 16:19

MEHMET ŞİMŞEK SEN VE MİLLET VEKİLLERİNİN MAAŞINIDA 12500 TL YAPSANA GÖRELİM TASARRUFA KENDİNİZDEN BAŞLAYIN ÇOK SEVİYORSUNUZ ÜLKEİ YA

Yorumu oyla      2      1  
birader 16 Temmuz 2024 Salı 15:59

avrupa da emeklisi de emekçisi de herkes gül gibi geçinip gidiyor.Hala bunu göremeyenlere yazıklar olsun

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bitcoin'in fiyatı 65 bin dolara yaklaştı
Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, ABD'de Donald Trump'ın başkanlık ...
Bitcoin'in fiyatı 65 bin dolara yaklaştı
Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, ABD'de Donald Trump'ın başkanlık ...
Yurt dışı çıkış harcına yüzde 233 zam!
Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM'ye gelen vergi paketinin detaylarını ...
 
En düşük emekli maaşı belli oldu
En düşük emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilecek. ...
Altının gram fiyatında rekor üstüne rekor!
Güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı 2 bin 594 lira seviyesini görerek rekor tazeledi.
Hizmet üretim endeksi mayısta arttı
Hizmet üretim endeksi, mayısta yıllık bazda yüzde 0,8, aylık bazda yüzde 1,3 yükseldi.
 
Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırıldı
Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek ...
Emekliye zam netleşiyor: Kritik gün bugün!
En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı netleşiyor. Ek emekli zammına ...
Kemeraltı’na kruvaziyer dopingi!
İzmir Limanı’na 4 bin 152 yolcusuyla gelen MSC Divina yolcularından yaklaşık ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Müteferriç
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gerçek efsane!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İki cephede son durum… Bu tartışma ne zaman biter?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Yenilmez Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sistem sürekli erör veriyor
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
‘Üniformayı asarken’ kitabında gerçekleri dile getiren akil bir Yunan amirali
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir Körfezi son nefesini verirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu görüşmesinin önemi...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Ruanda, Srebrenika, Gazze
Işıl Öztürk BULUT
Işıl Öztürk BULUT
Uçurumun kenarındayız Hızır
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva