HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Temmuz 2024 Salı - 11:24

Başkan Duman’dan yeni yasaya tepki: Can dostları katletmemiz söz konusu olamaz!

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunulan ve sokak hayvanlarına ötanazi yolunu açan Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne tepki göstererek, "Her canlının yaşam hakkına saygı duyuyoruz. Sokaklarımızda yaşayan dostlarımız büyük ailemizin birer fertleri. Onları katletmemiz ya da yasada belirtildiği gibi uyutmamız asla söz konusu olmayacaktır" dedi.

Başkan Duman’dan yeni yasaya tepki: Can dostları katletmemiz söz konusu olamaz!

Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların katledilmesini içeren kanun teklifiyle ilgili açıklama yapan Başkan Görkem Duman, “Tabiattaki her canlının yaşam hakkına saygı duyuyoruz. Hiçbir vicdani anlayışa uymayan bu yasanın uygulayıcısı olmayacağız. Yerel yönetimler çalışmalarını hayvanları katletmek için değil, yaşatmak için yapar” dedi.

TBMM’ye sunulan ve halk arasında “sokak hayvanları yasası” olarak bilinen kanun teklifi, saldırgan, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara yerel yönetimlerce "ötanazi" yapılmasını öngörüyor. Yasanın vicdani olmadığını söyleyen Başkan Duman “Biz ilçemizde yaşayan can dostlarımızın sağlığı ve rehabilite edilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Her canlının yaşam hakkına saygı duyuyoruz. Sokaklarımızda yaşayan dostlarımız büyük ailemizin birer fertleri. Onları katletmemiz ya da yasada belirtildiği gibi uyutmamız asla söz konusu olmayacaktır” dedi.

“GÜÇLÜ VETERİNER KADROMUZLA HİZMET VERİYORUZ”
Başkan Duman, belediye olarak sokakta yaşayan can dostlarının yaşam koşullarını en iyi şartlara kavuşturmak için canla başla çalıştıklarını belirterek “Veteriner hekim, laborant ve sağlık teknikeri sayımızı artırarak kadromuzu güçlendirdik. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’mizde güçlü kadromuzla her yıl binlerce can dostumuza hizmet veriyoruz. Yerel hayvan koruma görevlileri ve vatandaşlarla işbirliği içinde her yıl binlerce hayvanı kısırlaştırıp aşılarını ve iç parazit ilaçlarını yaparak yaşam alanlarına geri bırakıyoruz. Engelli Kedi Evi’nde sahipsiz engelli kedilere özel bakım ve konfor sağlıyoruz. Yalnızca kent merkezindeki canlara değil kırsal alanda sahipsiz yaşayan can dostlarımıza da ulaşıyoruz. Özellikle soğuk günlerde kırsaldaki yaşam alanlarına mama bırakıyoruz.  Son günlerde ise Ege Fikir Ortaklığı Derneği (EFODER) ile ortak bir çalışmaya imza atıyoruz. Buca Belediye Lokantası’nda gün sonunda kalan yemekler EFODER aracılığı ile bakıma muhtaç can dostlarına ulaştırılıyor” dedi.

DUMAN’DAN SAHİPLENİN ÇAĞRISI
Öte yandan Başkan Duman, geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrıyı yineleyerek “Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi edilerek sağlığına kavuşan yavrularımız sevgi dolu bir yuva bekliyor” diye konuştu

 
Altının gram fiyatında rekor üstüne rekor!
 
MSB duyurdu: 7 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Temmuz 2024 Salı 13:24

Duygu sömürüsü ile çözülecek bir konu değil bu. Ortalık köpek kaynıyor, peşimizden koşturuyor adam orada sosyal medyadan fotoğraf koyup ruhsal açlığını gideriyor. Çok seviyorsanız evinize alın. Biz de köpek düşmanı değiliz, öldürülsün demiyoruz ama bu şekilde devam etmesi mümkün değil. Sokakta kopek olmaz!!! Radikal önlem şart.

Yorumu oyla      4      0  
16 Temmuz 2024 Salı 12:39

evinde besle çok seviyorsan...

Yorumu oyla      4      0  
BUCALI 16 Temmuz 2024 Salı 12:30

Sokaklarda bir tane bile başıboş köpek görmek istemiyoruz,kanun çıksa da biz uygulamayacağız demek ne demek?Cumhurbaşkanına kanunları uygulamıyorusun diye kızıyoruz ama görüyoruz ki belediye başkanlarıda kanunları uygulamayacağız diyor?O zaman bizde vatandaş olarak diyoruz ki hepsini toplayın konu tartışmaya kapalı...

Yorumu oyla      3      0  
ANKARA 16 Temmuz 2024 Salı 12:28

Yarali Kedi Vardi Buca Belediyesini Aradim 2 Gun Sonra Geldiler... Ölmus Hayvani da 3 Gun Sonra Aldilar... Ve de Saat 17 den Sonra da Sikayet Kaydi Almamaktalar Buyuksehir Belediyesine Yonlendiriyorlar Buyuksehir de 2 Gun Sonra Hayvana Mudahale İcin Geliyor... Simdi Bu Yasa Var Diye Belediyeler Sirinleri Oynamasin... Belediyeler Hayvan Konusunda Hic Bir Konuda Kimseye Yardimci Olmamaktalar... Ve Hasta Hayvan Olmeden de Asla Belediye Gelmiyor...

Yorumu oyla      1      0  
İzmirli Barış 16 Temmuz 2024 Salı 12:28

"İzmir" rumuzuyla yazan arkadaş, sokaklar senin mi ki, sokaklardan toplatılsın diyorsun. Sen bir kap su koy, bir kere olsun besle, onlar bir kere kokunu alsın, niyetini anlasın asla zarar vermezler. İnan senin onlardan korktuğundan çok daha fazla korkuyor onlar insanlardan. Sokaklarda da bu dünyada da en az bizim kadar hakları var.

Yorumu oyla      0      4  
halk 16 Temmuz 2024 Salı 11:55

halkın taleplerine karşı çıkarcı dernek ve kuruluşların etkisinde kaldığınız için iktidar olamıyorsunuz halen daha antin kuntin işlerle uğraşıyorsunuz. bir takım menepoz teyze ve iş birlikçileri ile kalacaksınız muhalefette

Yorumu oyla      7      2  
izmir 16 Temmuz 2024 Salı 11:49

sokaklardan topla da ne yaparsan yap. o bizi ilgilendirmez. evde mi beslersin, barınakta mı?

Yorumu oyla      7      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'dan çevreci hamle!
Bergama Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde ...
Ödemiş'in parklarında yeni sistem!
Ödemiş Belediyesi su israfı ve işçilik çalışmalarına tasarruf getiriyor. ...
Karşıyaka’da çöp ve moloza geçit yok!
Daha temiz bir Karşıyaka için yoğun çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, ...
 
Başkan Yiğit'ten sokak hayvanları çıkışı: Öldürme yasasına karşıyız!
Ülke genelinde sokak hayvanlarının uyutulmasını içeren ve TBMM’ye sunulan ...
Yılda 150 milyonluk tasarruf... ESHOT'un atölyeleri fabrika gibi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, arızalanan otobüslere ...
Bornova'dan Lefkoşa'ya kardeşlik köprüsü
Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, belediye meclis üyeleriyle birlikte ...
 
Büyükşehir'den temizlik seferberliği
 İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, daha temiz ve sağlıklı bir çevre ...
Selçuklulardan Tiyatro Buluşması'na büyük ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi desteği ile düzenlenen ...
Pehlivan: Devletimiz ilelebet yaşayacaktır
15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü için Menemen Yıldıztepe Şehitliği’nde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sistem sürekli erör veriyor
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
‘Üniformayı asarken’ kitabında gerçekleri dile getiren akil bir Yunan amirali
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir Körfezi son nefesini verirken
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Köpeğiyle gömülmesine neden izin verilmedi?
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Mafya futbolu işte böyle yuttu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu görüşmesinin önemi...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Ruanda, Srebrenika, Gazze
Işıl Öztürk BULUT
Işıl Öztürk BULUT
Uçurumun kenarındayız Hızır
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Aptil olmadı Nihal olsun, Osman olmadı Can olsun!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mağduriyet algısı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva