HABERLER>POLİTİKA
16 Temmuz 2024 Salı - 14:27

Özel'den Tugay'a elektrik faciası talimatı: Kusuru olan kim varsa cezalandırılacak!

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Alsancak'ta 2 kişinin hayatını kaybettiği elektrik akımı faciasıyla ilgili Özel, "İzmir'de iki kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilk dakikada şu talimatı verdik; savcılarla tam bir işbirliği içinde sorumluların saptanması, cezaların çekilmesi için üstümüze düşen ne varsa kati bir tutum içinde olacağız. Bu özgüvenle, bu inançla, bu yaklaşımla meseleyi takip ediyoruz. Bu konuda kusuru olan kim varsa cezalandırılacak" dedi.

Özel den Tugay a elektrik faciası talimatı: Kusuru olan kim varsa cezalandırılacak!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, 12 Temmuz'da İzmir Alsancak'ta 2 kişinin hayatını kaybettiği elektrik akımı faciası için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a talimat verediğini belirtti. Özel, "Savcılarla tam bir işbirliği içinde sorumluların saptanması, cezaların çekilmesi için üstümüze düşen ne varsa kati bir tutum içinde olacağız. Bu özgüvenle, bu inançla, bu yaklaşımla meseleyi takip ediyoruz. Bu konuda kusuru olan kim varsa cezalandırılacak. Adalet arayışının önünde engel olanlardan değil, ailelerin yanında adaleti arayanlardan olacağız. CHP Genel Başkanı olarak hepinizin önünde söz veriyorum" dedi. 

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"15 Temmuz'da halkın iradesine kastedenler, demokrasiye vurdular ve geri püskürtüldüler. CHP hiç şüphesiz anılan terör örgütüyle, anılan cemaatle tarihsel husumeti olan bir yapıdır. Yıllarca biz bunlarla mücadele ettik, tehlikelere dikkat çektik. Bu meclisin tutanakları, başta rahmetli Kamer Genç olmak üzere, yapılan yanlışlara işaret eden uyarı konuşmasıyla mevcuttur. Karşılığında duyduklarımız, bugün hatırlatmanın ne bie ne de başkasına faydası olmayan ama o çarpık yapıyı sahiplenen, o hain yapıyı sahiplenen ifadelerle doludur. Bugün geldiğimiz noktada, 15 Temmuz'da yapıla darbe girişiminde, ki bütün darbeler doğası gereği iktidara yapılır, bütün ülkenin, bütün dünyanın dönüp muhalefete baktığını ve ana muhalefetin gözünün içine baktığını hatırlatmak isterim.

O gece 16 arkadaşımızla genel merkezde toplandık ve "Bugün Meclis kapalı, açılmasını talep edelim. Gidelim sahip çıkalım" dedik. Biz Meclis'in açılmasını teklif edenler, Sayın İsmail Kahraman da Meclis'i açan olarak burada buluştuk. Hep birlikte Meclis'e giren, darbeye direnen, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, çok geç ve güç olarak İstanbul'a indiğinde ona ulaştığımızda da onun tavrıyla darbeye karşı en net tavrı gösteren grup bizdik. Bülent Tezcan, 'Vakit demokrasiye sahip çıkma vaktidir, tankların üzerine çıkma vaktidir' dedi CNN'in canlı yayınına bağlanarak. Levent Gök, Tekin Bingöl darbeye direnme çağrısı yaptılar.

O gün orada bulunan tüm milletvekillerimiz ve illerindeki tüm milletvekillerimiz demokrasiye, Meclis'e, halk iradesine sahip çıktı. Çünkü biliriz ki, bu ülkede biri tek adam olacaktıysa, bütün yetkileri kullanacaktıysa, onu hak edebilecek, mazur görülebilecek tek kişi vardı, 7 ülkenin istilasındaki Anadolu'yu önce kurtuluşa ikna eden, sonra kendisi ölümü göze alıp kurtaran, sonra bu ülkeyi yeniden kuran Mustafa Kemal'e sordular, 'padişahlık mı, Yıldız Sarayı'ndan devam mı, yoksa krallığı mı ilan edeceksiniz ya da ABD tipi başkanlığı mı benimseyeceksiniz?'

O, kurtuluştan önce kurduğu meclise, 23 Nisan 1920'ye atıfta bulundu ve bu ülkeye tek adam rejimini değil, bugün bütün aksaklıklarına rağmen sahip çıkmaya çalıştığımız demokrasiyi, halkın iradesini getirdi. Atatürk'ün tenezzül etmediği hiçbir şeye bu ülkede hiç kimse tenezzül edemezdi. Bunu yapan Fethullah Gülen de olsa fark etmez, tek adam olmak isteyen kim olursa olsun fark etmez; karşısındayız, demokrasinin arkasındayız. 

Zaman zaman diyorlar ki; 'CHP artık güçlendirilmiş parlamenter sistem demiyor mu?' Açık söylüyorum, her konuda bu ülkeyi nasıl yöneteceğimizi, işçiler, emekçiler, gazeteciler, basın özgürlüğü için, en üst düzeylerde demokratik standartlarda hak arama mücadelelerine destek vermek için, tarım, milli eğitim, dış politika, savunma sanayii için bu partinin önerileri vardır, bu ülkeyi nasıl yöneteceğini hem kademe kademe önümüzdeki seçime doğru tüm şeffaflığıyla vurgulayacaktır. Bu ülkenin yönetim sistemi için de CHP'nin vazgeçmediği tercihi, güçlü bir parlamentodur, parlamaenter sistemdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 

15 Temmuz'da hiç asılmayan binalara Atatürk resimleri asanlar, hata yaptık, sadakata baktık liyakata değil diyenlerin, şimdi aynı hataları tekrar ettiklerini görüyoruz. O yüzden, iyi yetişmiş, liyakatlı kadroların ve kesinlikle cemaatlere, partilere, kişilere değil, devlete olan sadakatin öneminin altını çiziyorum.

ÖZEL HAREKAT BAŞKANI'NIN BAHÇELİ'NİN ELİNİ ÖPMESİ
Dün gördüğüm bir şaşkına da şunu söylüyorum ki; sen devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın, yanlış  devletin eline sarılmışsın. Bir siyasiye saygı gösterilmesi eyvallah. O siyasinin bunu nasıl karşıladığı, neye ne kadar izin verdiği kendi tercihidir. Ama bu devletten maaş alan, bu milletin tamamı için görev yapması gereken, üzerinde üniformasıyla, yetkisiyle olan birilerinin bu ülkede siyasetin bir kısmının, küçük bir kısmının temsiline eğilmesini, el etek öpmesini asla kabul etmiyoruz, nokta.

Ben, bir devlet memurunun, bir siyasi liderin eline sarılmasında, muhatap hangimiz olursa olsun o devlet memuruna üstlendiği vazifenin gereğini hatırlatmayı doğru bulurum. Onun dışındaki her türlü yaklaşım, çok kutsadığınız ve esasen saygıda ve bağlılıkta bizden çok geride olduğunuz, bu devletin dibine dinamit koymaktır. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Polis hepimizin polisidir, asker hepimizin askerdir. Türkiye Cumhuriyeti hepimizindir. Kimsenin tapulu malı değildir. 

İZMİR'DEKİ ELEKTRİK AKIMI FACİASI
İzmir'de iki kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilk dakikada şu talimatı verdik; savcılarla tam bir işbirliği içinde sorumluların saptanması, cezaların çekilmesi için üstümüze düşen ne varsa kati bir tutum içinde olacağız. Bu özgüvenle, bu inançla, bu yaklaşımla meseleyi takip ediyoruz. Bu konuda kusuru olan kim varsa cezalandırılacak. Adalet arayışının önünde engel olanlardan değil, ailelerin yanında adaleti arayanlardan olacağız. CHP Genel Başkanı olarak hepinizin önünde söz veriyorum.

Bu konuda Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için teklif vereceğiz. Bir kaza olunca, aman ucu bize dokunacaksa diye her şeye hayır diyenlere, AKP ve MHP'ye sesleniyorum. Belki ucu bize dokunacak. Kaldırın elleri, engelleyelim ölümleri. Kurun şu komisyonu. 

Ölümlü iş kazalarında dünya birincisiyiz. Gerimizde ne Eritre var, ne Fas, ne Mozambik. Birinciyiz. İş kazasından ölümde de Malezya'dan sonra ikinciyiz. Dünyanın hiçbir ülkesinde hayat bu kadar ucuz, ölüm bu kadar kolay değil. yazın serinlemek için, kışın ısınmak için ölmüyor kimse. Trafikte, sokakta, kaldırımda, balkonda ölüm kol geziyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde soba gazından insanlar zehirlenerek ölmüyorlar. Yılda 800 kişinin boğularak öldüğü başka ülke yok. Şofbenden sızan gazdan ya da sahte alkolden yılda 500 kişinin öldüğü ülkede bu durumu izah etmek mümkün değil. Dünyanın hiçbir ülkesinde minibüste viyadükte insanlar boğulmuyor. Hayatın bu kadar ucuz olduğu, ölümün bu kadar kolay olduğu bir başka ülke yok.

Çevre ve Şehircilik Bakanı bumerang gibi. Millet atıyor, o geri geliyor. Çıktı ve inanılmaz açıklamada bulundu. Erdoğan bir yılda 650 bin konut sözü verdi, 1,5 yılda 76 bin konut yaptılar. Şimdi çıkmış Bakan diyor ki; '2025 sonuna kadar bütün konutlar bitecek.' Kardeşim, hanginize inanacağız. Seni atayan dolma kalemin sahibi 'bir yıl sonra evler yapılacak, oyu bana verin' dedi. İnsanlar onun bu sözüne güvendi, ona yetkiyi verdi, o yetkiyle o seni atadı, sen diyorsun ki '3 yıl bitince evler bitecek.' 3 yıl diyor. Yani daha 1,5 yıl konteyner, çadır, soğuk, güneş, toz, toprak... Ve olursa. İşi bilenler de diyor ki; 'o gün de demiştik' diyorlar, 'bu iş 6-7 yıl sürer bu sistemde.' Bugün de söylüyorlar; 'bu iş daha 5 yıl sürer bu gidişle.'"

 

 
İddialara yanıt: Türk vatandaşlığı verme yetkimiz yok
 
Başvurular başladı: e-Devlet'te yeni hizmet
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Temmuz 2024 Çarşamba 09:12

Cezalandırılacak birileri varsa o da Tedaş'ı özelleştiren akepe'dir. Özelleştirme iyidir dediler. Taşerona iş yaptıran bu firmalar insan ölümüne sebep olmuşlar. Hızlı tren faciasında dönemin ulaştırma bakanı Binali Yıldırım hesap verdimi? Yooooo. Bunlar sadece boş boş konuşurlar. Akepe iktidara geldiği şu 21 yılda memlekete faydası olacak zerre kadar işi yok. Sürekli kaos, sürekli problem, sürekli aşırı hayat pahalılığı, zamlar. Akepe artık siyaseten silinmesi ve halkın sorunları çözecek iktidarların başa gelmesi gerekiyor. Milletimiz yerel seçimde göstereceği tepkiyi Cumhurbaşkanlığı seçiminde göstermesi gerekiyordu. Yazıkki bu akepe rezilliğini 3.5 sene daha çekeceğiz gibi görünüyor. Acilen erken seçim.

Yorumu oyla      3      0  
partisiz 17 Temmuz 2024 Çarşamba 08:56

adam narlıdere ilçe başkanı oluyor eşini balçova belediyesine işe sokuyor, eşinin kızını narlıdere belediyesine. bunun gibi onlarca örnek var. araştırın bulursunuz. ilçe başkanlarının direkt ya da endirekt aldığı belediye işleri ayrıca cabası...

Yorumu oyla      1      1  
MURTAZA DİLSİZMİ 17 Temmuz 2024 Çarşamba 08:12

Sayın " Az Bilmiş" rumuzlu yorumcu maşallah pabuç gibi dil var sizde. kendi çapınızda cesursunuz da... Ama bu dil acaba Sayın ERDOĞAN'ın oğlu Sayın Bilal ERDOĞAN devletin uçağı ile maç izlemeye giderken niye suspus oldu acaba?

Yorumu oyla      2      0  
Az Bilmiş 16 Temmuz 2024 Salı 21:13

Sayın Özgür ÖZEL in Alsancak'' taki yaşanan elektrik çarpması ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamalar ÇOKKK değerli ama. Aması Sayın ÖZEL'' i kim takar. ÖZEL yerel seçimden sonra belediyelere eş, dost, akraba, damat, gelin, vs. vs. ilgili olarak açıklamalar yaptı, bağırdı çağırdı ama kimse takmadı. Belediyeler aile belediyesi olmuş durumda. Bu açıklaması da saman alevi gibi gelir geçer. Benim bildiğim bir adam ESHOT dan emekli bir oğlunu x belediyesine sokmuş, bir kızını y belediyesine sokmuş. Halk ağzıyla sokmuş derler. Yine birisi şu anda X ilçesinde İlçe başkanı, eşi de Y belediyesinde memur ve müdür yapmışlar. Peki soruyorum sizlere bu liyakat mı, adil mi. Bunların söyledikleri ile yaptıkları birbirini hiç tutmaz. Bundan dolayı yerelde tüm belediyeler el frenini çekmiş durumdadırlar. Yürüyen merdivende geri geri gider, insanları elektrikte çarpar.

Yorumu oyla      3      1  
16 Temmuz 2024 Salı 17:07

Troller Gediz'i nasıl kurtaririz derdine düşmüşler. Alsancak'ta açıkta olan diğer kabloları da mı İZSU öyle bıraktı?

Yorumu oyla      4      2  
bekir 16 Temmuz 2024 Salı 16:23

sen tam 180 derece konusuyorusn once akraba atamaları olmayacak dedin partının belediyeleri arpalıga cevırdıler şimdi diyorusn ceza alsın kım olursa yarın ızsu cıkınca diyeceksin gediz elektrik suclu soyledıgını yapsan iktidar olacaksın lakin soyledıgın sozde kalınca iktidar sansın kalkıyor

Yorumu oyla      2      2  
ertugrul 16 Temmuz 2024 Salı 15:49

23.11. 2023 öncesi ihmal varsa Çiğli Belediye Başkanın da ifadesi alınmalı.

Yorumu oyla      1      2  
can can 16 Temmuz 2024 Salı 15:47

belediye başkanlığı, il başkanlığı yapıp da fakirleşen duydunuz mu? siz neyi tartışıyorsunuz? ne demiş atalarımız: bal tutan yalar yutar!

Yorumu oyla      4      0  
narlıdereli 16 Temmuz 2024 Salı 15:41

sn elektrikçi, sözünü ettiğiniz tenis kulübündeki şen ortaklar bir gazete haberiyle ortaya çıkınca, ortaklar inşaatı birdenbire hızlandırdı. yaptık, oldu, bitti demek için. karşı tarafta da chp il başkanının yıkım kararı çıkan inşaatı hala duruyor. nasıl ama derman belediyeciliği?

Yorumu oyla      5      1  
16 Temmuz 2024 Salı 15:37

Işıkları söndürmedi mi kimse?

Yorumu oyla      7      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Tunç: Darbecileri yargılayan ve hesap soran bir yargımız var
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "15 Temmuz'da gördük ki darbe mağdurlarının ...
İstifa açıklaması: Bunlar siyasette olur!
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisindeki istifalara ilişkin, ...
Kabine toplantısı sona erdi... Neler konuşuldu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısı ...
 
Ender ALDANMAZ yazdı... Işık söndürme fiyaskosu!
Ender ALDANMAZ yazdı... Işık söndürme fiyaskosu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'yi kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ...
İnce'den Özdağ'a sert tepki: Daha ne konuşuyorsun?
Memleket Partisi Genel başkanı Muharrem İnce, kendisiyle ilgili olarak ...
 
CHP'li Aslanoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı: Atatürk’ün yolundan her uzaklaşıldığında...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 15 Temmuz 2016 ...
AK Partili Kasapoğlu: 15 Temmuz milli iradenin zaferi
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili Dr. Mehmet ...
Özgür Özel'den '15 Temmuz' paylaşımı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü” mesajında, ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Müteferriç
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gerçek efsane!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İki cephede son durum… Bu tartışma ne zaman biter?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Yenilmez Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sistem sürekli erör veriyor
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
‘Üniformayı asarken’ kitabında gerçekleri dile getiren akil bir Yunan amirali
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir Körfezi son nefesini verirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu görüşmesinin önemi...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Ruanda, Srebrenika, Gazze
Işıl Öztürk BULUT
Işıl Öztürk BULUT
Uçurumun kenarındayız Hızır
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva