HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
5 Ekim 2023 Perşembe - 09:32

İzmir facia atlatmıştı... Büyük yangından dayanışma çıktı

27 Nisan’da yaşanan yangında zarar gören bloktaki kat malikleri, bloğun yenilenmesi için Folkart ile anlaştı. Maliyetlerin önemli bölümünü ev sahiplerine yansıtmayacak olan Folkart yenilemeyi, gerekli tüm yasal izinlerin alınmasından itibaren, bir yıl içinde bitirmeyi hedefliyor.   

İzmir facia atlatmıştı... Büyük yangından dayanışma çıktı

Geçtiğimiz Nisan ayında Folkart Narlıdere'de meydana gelen yangında büyük çapta maddi hasar meydana gelmişti. 

Folkart Narlıdere Sitesi’nin bir bloğunda yaşanan üzücü olayın ardından kat malikleri, evlerinin geleceği konusunda birlikte adım atma yönünde karar almıştı. Dairesinin sadece içiyle ilgili bağımsız hareket etmek isteyen birkaç kişi dışında; Kat malikleri, süreci Folkart ile sonuçlandırma kararı aldı. 

Yenilenecek bloktaki kat maliklerinin isteğiyle, Folkart ile anlaşma imzalandı. Folkart, maliyetin önemli bir bölümünü kat maliklerine yansıtmayacak şekilde inşaatın yapımını üstlendi. Kat malikleri ise paylarına düşen bedeli, planlanan şekilde Folkart’a ödeyecek.
Toplantıda zarar gören bloktaki kat malikleri adına konuşan Avukat Hale Gengör, “Yaşanan talihsiz olaydan sonraki en mutlu günümüz” dedi.

Hale Gengör, konuyla ilgili şöyle konuştu :

“Yaşanan yangın büyük bir talihsizlik. Folkart yetkilileri de bizlerle birlikte üzüldüler ve ilk günden beri yanımızda oldular. Yaşanan acının üzüntüsüyle, zaman zaman duygusal tepkiler gösterilmiş olsa da Folkart Ailesi hep çözüm odaklı ilerlediler. Her talebimize olumlu yanıt verdiler. Sonuçta bizleri mutlu eden ve evlerimize kavuşmamızı sağlayacak güzel bir sonuç ortaya çıktı. Folkart Ailesine üye olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Folkart Ailesine içtenlikle teşekkür ediyoruz.”

SAKİNLERDEN NEDİM SABA: “BİZİM KADAR ÜZÜLDÜNÜZ”
Kat maliklerinden Nedim Saba ise duygularını şöyle dile getirdi:

“Yaşanan çok üzücü olay sonrasında site sakinleri olarak, Folkart yönetiminin en az bizler kadar üzüldüğünü gördük ve kimi zaman beraber dertleştik. Folkart’ın çözüm için gösterdiği çabayı biliyoruz. Sayın Mesut Sancak ve Metin Sancak başta olmak üzere tüm Folkart Ailesi’ne gösterdikleri dayanışma kültürü nedeniyle teşekkür ediyoruz.”  

MESUT SANCAK: OLAYDA BİR SORUMLULUĞUMUZ OLMAMASINA RAĞMEN...
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da ilk günden itibaren dayanışma kültürünü esas aldıklarını vurgulayarak, “Kat maliklerimizin mutluluğunu temel alarak konuya yaklaştık.” dedi. 

Mesut Sancak konuşmasına şöyle devam etti:

“Projeyi 15 yıl önce eksiksiz teslim edip, yönetimi yıllar önce devrettik. Olayda bir sorumluluğumuz olmamasına rağmen yine de biz çözümün parçası olmayı amaçladık. Folkart Narlıdere İzmir açısından da çok önemli ve sembol bir proje.  Ünlü mimar Emre Arolat’ın imza attığı uluslararası ödüller alan bir proje. Folkart Narlıdere’de alanında dünyanın en iyileri ile çalışmış, en iyi malzemeleri kullanmıştık. Şimdi de Folkart’ın dayanışma geleneği ile her firmaya örnek olacak bir özveriye imza atıyoruz” 

HERKES İMRENECEK
Yasal izinlerin alınması sonrasında inşaatı 12 ay gibi kısa bir sürede bitirmeyi hedeflediklerini anlatan Mesut Sancak, “Folkart Narlıdere projemizin 2007 yılında Çeşme’de lansmanını yaptığımız gece gibi, iş bitiminde güzel bir etkinlik düzenlemek istiyoruz. Site sakinlerinin katılacağı çok özel bir kutlama gecesiyle, projeyi teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.  

Sancak, şunları söyledi:
 “Herkesin imrenerek bakacağı bir sonuç ortaya çıkaracağız. Yenilemeyi güncel teknolojilerden de faydalanarak gerçekleştireceğiz. Herkesi olumlu anlamda şaşırtacağız. Bu yenilenme sonrasında, eser yeniden büyük değer kazanacaktır. Biz iyi niyet olduğu sürece çözülemeyecek bir sorun bulunmadığına inanıyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de kat maliklerimizin yanında olacağız. Değerli müşterimizin ve aynı zamanda dostlarımızın Folkart markasına olan güveni bize güç ve cesaret veriyor. Bu sürecin herkes için hayırlı olmasını diliyorum.”

 
Üretici darda… Pamuk için acil çağrı!
 
Yasa dışı bahis çetesine operasyon: 15 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet gümüş tekin 6 Ekim 2023 Cuma 22:48

Altı yıl folkartta ozelliikle narlı derede güvenliktim gerçekten Mesut bey ve metin beybeceremeyip ifla övgüye layık merhametli insanlardır ben oradayken ismini söylemiyorum bir firma orada iş yaparken işi beceremeyip zarar etti yatan hakedisi Mesut bey bı kalemde silip almayan bir değerdir böyle değerlerin kıymetini bilmek gerekir bilmiyorum bu insanlara karşı içimde bitmeyen bir sevgi ve saygı var işleri rast gelsin ikisininde

Yorumu oyla      2      3  
mehmet 5 Ekim 2023 Perşembe 11:26

HELAL OLSUN FOLKART SAHİPLERİNE DEMEK BÖYLE GÜZEL İNSANLARDA VARMIŞ NE MUTLU O DAİRE SAHİPLERİNE BÖYLE GÜZEL İNSANLARLA ALIŞVERİŞ YAPMIŞLAR ŞANSLILARMIŞ...........

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günlük kiralık evlere yeni düzenleme geliyor
Günlük kiralık evler için yeni düzenlemenin ayrıntıları netleşiyor. Evini ...
Günübirlik kiralamaya komşu şartı!
Günübirlik kiralanan konutların ticari işletme olarak resmileştirilmesi ...
AirBnb'ye ekim ayında düzenleme geliyor
AirBnb yapılacak evlere yeni düzenleme geliyor.
 
İZKOOP’tan yeni proje… Grand Port görücüye çıktı
İZTO Meclis Üyesi ve İZKOOP Genel Müdürü Çağlar Kalkan Grand Port Proje ...
İnciraltı toprak sahiplerinden Erdoğan'a davet!
İnciraltı planlarının yapılmasından dolayı büyük mutluluk yaşayan İnciraltı ...
İzmir'de denize sıfır satışlar!
İzmir'in Dikili ve Seferihisar ilçesindeki kamuya ait parsel 4 parsel ...
 
Fahiş kira açıklaması: Konuta erişim artacak!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadele ve kiralardaki ...
MÜFED’ten 'düşük faizli konut kredisi’ yorumu: ‘Sürekli destek’ çağrısı!
Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkan Yardımcısı Barış Öncü, ekim ayında ...
TOKİ’nin indirim kampanyası başlıyor
TOKİ'nin, Haziran 2022'den önce yapılan iş yeri ve konutlar için indirim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva