HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
26 Eylül 2023 Salı - 09:48

İnciraltı toprak sahiplerinden Erdoğan'a davet!

İnciraltı planlarının yapılmasından dolayı büyük mutluluk yaşayan İnciraltı toprak sahipleri, TEKNOFEST için İzmir’e gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı İnciraltı’na davet etti. İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, “Sayın Cumhurbaşkanımız Çeşme Otoyolu’na astığımız afişe kayıtsız kalmadı ve planlarımız çıktı. Kendisine teşekkür etmek istiyoruz” dedi

İnciraltı toprak sahiplerinden Erdoğan a davet!

EGEDESONSÖZ - İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri, bundan 3 yıl önce, İnciraltı’nın plansız kalması ve İzmir’in de bu duruma yıllardır sessiz kalarak İnciraltı'nı sahipsiz bırakması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, Çeşme Otoyolu üzerine astıkları afişle seslerini duyurmuştu. Toprak sahipleri, “İzmir sevdalısı Cumhurbaşkanımız/İnciraltı planlaması için ilginize ihtiyacımız var/Lütfen el veriniz” yazılı o afişle bu kez, TEKNOFEST’in açılışı için İzmir’e gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Türk bayrakları ve çiçeklerle düğün yerine çevirdikleri İnciraltı’na davet ederek teşekkürlerini sunmak istiyor.

KARABULUT: O ÇAĞRIDAN SONRA SÜREÇ HIZLANMIŞTI
İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, “50 yıla dayanan İnciraltı planlama süreci, İzmir’in sesiz kalması ve İzmirlilerin sahip çıkmamaları üzerine son çare gördüğümüz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığımız çağrı ile hızlanmış; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından planlarımız çıkarılmıştı. Cumhurbaşkanımıza İzmirli toprak sahipleri olarak teşekkür etmek istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile biz İzmirli İnciraltı toprak sahiplerini sermayeye yem etmemek, planlamanın hızla devam edip İzmir’e kazandırılması için de canla başla çaba sarf eden İnciraltı’nın kahramanı AK Parti İzmir Milletvekli Sayın Mahmut Atilla Kaya'ya da yıllardır mücadelede yanımızda bulunmasından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

İNCİRALTI, TARIM VASFINI YİTİRDİ
İnciraltı'nın 1991 yılında Resmi Gazete ile turizm bölgesi ilan edildiğini, yıllar öncesinde de tarım vasfını yitirdiğini hatırlatan Karabulut, şunları söyledi:

“Bugün kamuya faydasız işletmelerle İzmirlilerin kullanamadığı İnciraltı; adeta kentin çöküntü alanı haline gelmiştir. Aslında yıllardır İzmir’in mücevheri olarak yanı başında bekleyen İnciraltı iki kez EXPO adaylığı ile de tüm dünyanın hayran kaldığı bir bölge olmuştu. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile çıkan, sağlık turizm odaklı İnciraltı planlarının hayata geçmesi ile 22 bin yeni yatak kapasiteli turizm bölgesini İzmir kazanmış olacak. İnciraltı tek başına;  bugün şehrin merkezindeki  yatak kapasitesini iki katına çıkararak İzmir ve ülke ekonomisine, turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Maksimum 3 kat ile sınırlı olan; İnciraltı planlaması ile aynı zamanda İzmirliler 35 futbol sahası büyüklüğünde yepyeni nitelikli yeşil alan kazanmış olacak ve yapılacak işletmeler ile 35 bin İzmirli gencimize iş imkanı yaratılacaktır.”

CUMHURBAŞKANIMIZI MİSAFİR ETME HEYECANI İÇİNDEYİZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiklerini vurgulayan Karabulut sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir’in 50 yıllık makus talihini yenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a İzmirliler olarak teşekkür ediyoruz. Biz İzmirli İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak taş üstüne taş koyanı asla unutmayız. İzmir’i ve İnciraltı’nı İzmir ziyareti ile düğün yerine çeviren, İzmirlilerin 40 yıllık sorununu çözen Cumhurbaşkanımızı İnciraltı’nda misafir etme heyacanı içerisindeyiz. Bu biz İzmirlilerin en büyük hayalidir.”

O PLANDA NELER VAR?

  • 590.000 m2 yepyeni nitelikli yeşil alan kazanacak (bİR yeni kent ormanı daha)
  • Sağlık Turizmi öncelikli planla birlikte şehrimize yılda en az 100.000 yeni nitelikli turist gelecek
  • İnciraltı’nda yapılacak oteller-hastaneler-geriatri merkezleri ile yaklaşık 35.000 İzmirli gencimize yeni iş imkanı olacak
  • 68.000 m2 Sosyal donatı alanı kazanılacak
  • 85.000 m2 yepyeni eğitim alanı kazanılacak
  • 23.000 m2 spor tesisi kazanılacak
  • İnciraltı planları ile turizmde ve ticarette 3 katı geçmeyecek yapılar ile İzmir sadece gökdelen yatırımcısını değil, nitelikli yatırımcı çekebileceğini de kanıtlayacak
  • İnciraltı’nda yapılacak 2 katı geçmeyecek konut alanları ile yepyeni bir yaşam alanı olacak
  • İnciraltı’nda yapılacak yapıların mimarisi ile yapılan yapıların çevre ile uyumu ile ülkemizde örnek olabilecek bir yer olacağını da kanıtlayacak
  • İnciraltı planlarının onaylanıp, 18 uygulama planlarının tamamlanması ile İzmir İnciraltı ile 10 milyar dolar yabancı sermayeyi şehrimize çekebilecek kapasitededir
  • İnciraltı planlarının hayata geçmesi ile şehrimiz ekonomisine yaklaşık 18 ile 20 milyar TL ticaret hacmini İzmir’e kazandıracaktır.

 

 

 
AK Partili Saygılı’dan Soyer’e ‘yurt dışı’ tepkisi: Sessiz, gizemli gidişlerden İzmirli bıktı!
 
Kuşadası'nda cerrahi hemşireleri buluşturacak kongre
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sağlık turizmi 27 Eylül 2023 Çarşamba 07:53

Plan ile ilgili bilgisi bulunmayan şahıslar önce planı tam olarak öğrenin sonra yorum yapın.Ayrıca kutsal TÜRK bayrağı ile görüntü vermek niçin eyvallah etmek oluyor????olayı ve durumu bu boyuta taşıyan zihniyet nasıl bir zihniyettir. Biz inciraltı toprak sahipleri yaklaşık yarım asırdır atalarımızdan kalan yerleri koruduk diye suçlumuyuz.....Kimse bizi çabalarımız için kınayamaz.

Yorumu oyla      2      4  
Hak 26 Eylül 2023 Salı 17:06

Eleştirel yaklaşan arkadaşlar kendi mülkiyet hakları olduğunda da aynı hassasiyeti gösterebilecekler mi acaba? Bu sürecin evveliyatını bilmeden yorum yapmak, kime neye göre hak? Oradaki toprak sahipleri 30 40 50 yıldır, kuşaktan kuşağa, etrafındaki yapılaşmaya rağmen, şehrin merkezinde kalan bir bölgeyi bugüne kadar koruyarak getirdi. Hem istihdam hem ekonomik göstergeler hem bölgenin yeşillik alan açısından faydalı olabilecek bir plana hangi İzmir'li 'HAYIR' diyebilir. Bölge şu an atıl durumda ve tarım YAPILMIYOR. En kötü plan bile plansızlıktan iyidir! Umarım herkes açısından hayırlısı olur.

Yorumu oyla      5      3  
Central Park İzmir 26 Eylül 2023 Salı 17:01

Alanın tamamı "Millet Bahçesi" olsun.

Yorumu oyla      2      4  
Sağlık turizmi ne oldu? 26 Eylül 2023 Salı 16:54

Bergama'da tarlamiz yıllardır boş duruyor, imar verilsin diye elimizde bayrakla kimseye eyvallah etmedik. Sağlık turizmi olacak denilen yere yapılan plan nedir yahu! Yeşil alan olacak diye de hikâye anlatıyorlar.

Yorumu oyla      3      3  
Hamdi Pekuz 26 Eylül 2023 Salı 15:44

Rant diyen devamlı inciraltı meselesini küçümseyen niyetinin ne olduğu belli kişiler aklınıza şunu yerleştirin muhalefet yapmak için onlarca yıldır vergilerini ödediğimiz özbeöz mülklerimizle ilgili gırgır geçip tiye alıp bu konuyu kendinize eğlencelik yapamazsınız....inciraltında tarım YAPILAMIYOR, torbalı,menemen,bergama gibi yerler hakiki tarım vasfını korumasına rağmen talan edildi neredeydiniz. Tabiki üst mercilere derdimizi ileteceğiz en doğal hakkımızdır. Artık bilmeden yada kasıtlı karalamalarınızdan bıktık,önce kendi evinizin önünü süpürsün.

Yorumu oyla      3      5  
Rant var 26 Eylül 2023 Salı 15:05

Komik.

Yorumu oyla      4      3  
Hadibe 26 Eylül 2023 Salı 13:51

Şuraların imar planları bir an önce çıksa, siz de gözünüz doyana kadar paraya satsanız...Siz de kurtulsanız, biz de...Her iki güne bir 'İnciraltı planları isteriz' diye ortaya çıkmanızdan..

Yorumu oyla      6      4  
Bülent Işık 26 Eylül 2023 Salı 13:30

Konut alanına 0.60 emsal güzelmiş. Çeşme'nin merkezi olan Musalla mahallesinde bile ancak o kadar emsal var.

Yorumu oyla      3      4  
SOKAK 26 Eylül 2023 Salı 13:27

Yudumun geldiği noktanın kısa bir özeti. Tepeden işler halledilsin... Teknik, Hukuk, Çevre, v.s. hikaye...

Yorumu oyla      6      4  
26 Eylül 2023 Salı 11:40

kediyi ciğere teslim etmek gibi birşey bu. akepenin bu ülkeye zerre miktar faydası olmamış zarardan başka.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de denize sıfır satışlar!
İzmir'in Dikili ve Seferihisar ilçesindeki kamuya ait parsel 4 parsel ...
Fahiş kira açıklaması: Konuta erişim artacak!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadele ve kiralardaki ...
MÜFED’ten 'düşük faizli konut kredisi’ yorumu: ‘Sürekli destek’ çağrısı!
Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkan Yardımcısı Barış Öncü, ekim ayında ...
 
TOKİ’nin indirim kampanyası başlıyor
TOKİ'nin, Haziran 2022'den önce yapılan iş yeri ve konutlar için indirim ...
Plan müelliflerine 'Dijital Yeterlilik Belgesi'!
Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığınca, kaliteli, güvenli ...
İzmir'in emlak kralının mirasında yeni gelişme!
İzmir ve ABD'de milyonlarca dolarlık serveti bulunan ve hayatını kaybeden ...
 
Konut Fiyat Endeksi Temmuz ayında arttı
Konut Fiyat Endeksi temmuzda aylık yüzde 7,3 ve yıllık yüzde 94,7 artışla ...
TÜİK'ten satış raporu… En çok hangi ilçe tercih edildi?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2022 yılı Ağustos ayında ...
TOKİ’den yüzde 25 indirim kampanyası!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “TOKİ’den ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva