HABERLER>YAŞAM
12 Ağustos 2023 Cumartesi - 09:06

Formula pistine DEÜ damgası!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) IEEE Öğrenci Topluluğu’na bağlı Formula Yarış Takımı, Romanya’daki ‘Formula Student 2023’te gururlandıran dereceler elde etti. 

Formula pistine DEÜ damgası!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) IEEE Öğrenci Topluluğu’na bağlı Formula Yarış Takımı (Formula Racing Team), ilk yarışını gerçekleştirdiği sekiz etaptan oluşan Romanya’daki ‘Formula Student 2023’te gururlandıran dereceler elde etti. DEÜ’lü öğrenciler, mühendislik alanında düzenlenen yarışmanın Romanya etabında; maliyet ve lojistik etabında 1’inci, İçten Yanmalı (CV) Araçlar kategorisi Business Plan Presentation klasmanında 2’nci, Genel Business Presentation klasmanında ise 3’üncü oldu. Her yıl farklı bir ülkede yapılan Formula Student organizasyonuna, yılda yaklaşık 600 üniversite ekibi katılım sağlıyor.

DEÜ İEEE Öğrenci Topluluğu’nun, Türkiye’yi başarıyla temsil ettiğini kaydeden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak; öğrencilerimizi otomotiv sektörü de dahil olmak üzere tüm mühendislik alanlarında tecrübeli, aynı zamanda bilgisayar ortamında analiz yapabilen mühendisler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda, Üniversitemizin teoride anlattığı dersleri pratikte uygulayabilmelerini sağlayacak imkanları da öğrencilerimize eksiksiz sunabilmeyi amaçlıyoruz. Tüm bu aşamalarda en önemli yaklaşımlarımızdan biri ise doğayı ve çevreyi düşünerek de hareket etmek. IEEE Öğrenci Topluluğu’na bağlı Formula Yarış Takımı da mühendislik çalışmalarının uluslararası platformda başarıya ulaşmasını sağlamak ve üretilen her araçta verimlilik, yerlilik, inovasyon ve estetiği bulma düşüncesiyle çalışmalar yürütüyor. Romanya’daki uluslararası düzeydeki organizasyonda, Üniversitemizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden ekimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

ULUSLARARASI DÜZEYDE BAŞARILAR
Dünya genelindeki lisans ve yüksek lisans düzeyindeki öğrencilerin mühendislik yeteneklerinin gelişimini hedefleyen yarışmayı ve elde ettikleri başarılarını değerlendiren DEÜ Formula Yarış Takımı Proje Sorumlusu, DEÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Veysel Şahin ise şunları kaydetti:

“Ekibimiz bu yıl Romanya’da ilk defa düzenlenen Formula Student yarışmasına katılım gösterdi. Romanya etabındaki yarışa yapılan başvurular neticesinde sadece dokuz üniversite katılım sağlayabildi. Bunlardan biri de Üniversitemiz oldu. Bu uluslararası organizasyonda önemli dereceler elde etmenin; okulumuzu, ülkemizi ve sponsorlarımızı başarıyla temsil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm sponsorlarımıza, projemizi destekleyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’a, Üniversitemizin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına, DEÜ Teknik Atölyeler Daire Başkanlığı ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bu yarışmada elde ettiğimiz tecrübelerle gelecek yıllarda üniversitemizden ve sponsorlarımızdan aldığımız destekler ile; İspanya, Macaristan, Çekya gibi büyük yarışmalara rekabetçi araçlarla katılım gösterip ülkemizi ve Üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam etmek istiyoruz.”

FORMULA STUDENT NEDİR?
İlk olarak 1990 yılından itibaren Otomotiv Mühendisleri Topluluğu (SAE) tarafından düzenlenmeye başlayan yarışma, hali hazırda birçok ülkede (ABD, Almanya, İngiltere, İtalya, Avusturya, İspanya, Macaristan, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Rusya, Çin, Japonya, Avustralya, Brezilya, Hindistan) düzenlenmektedir. Yarışmanın amacı; lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin mühendislik yeteneklerinin gelişimi başta olmak üzere; inovatif düşünce yapısına sahip, bütçe yönetimi konusunda uzman, halkla ilişkiler ve üretim konusunda tecrübeli, takım çalışmasına uygun hareket edebilen bireyler haline gelmesidir. Formula Student 3'ü statik, 5'i dinamik olmak üzere 8 etaptan oluşmaktadır.

 
Aşık Veysel, Karabağlar'da unutulmadı
 
İzmir destek yağmuruna tutmuştu… ‘O Ses Türkiye’ finalisti CHP’den başkan adayı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzman uyarısı: 10 günden az tatil dinlendirmiyor
Yaz tatilinin verimli geçirilmesinin bedenen ve ruhen dinlenmeyi gerektirdiğini ...
Göç eden leylekler için elektrikler kesildi
Kocaeli’de leyleklerin göç rotası içerisinde yer alan Körfez ve Derince ...
John Gosling hayatını kaybetti
The Kinks grubunun eski klavyecisi John Gosling, 75 yaşında hayatını kaybetti. ...
 
Erkin Koray, hastaneye kaldırıldı
Türk rock müziğinin efsanevi ismi 82 yaşındaki Erkin Koray, uzun süredir ...
Yazar Günhan Kuşkanat hayatını kaybetti
Yazar Günhan Kuşkanat, 61 yaşında hayatını kaybetti.
Enkazdan çıkan başarı... Liseli Duru, Avrupa'nın zirvesinde!
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlere yakalanmasına ...
 
Rekortmen senarist hayatını kaybetti
Senarist ve yönetmen Safa Önal, 92 yaşında hayata veda etti. Önal, 395 ...
Yılmaz Gruda hayatını kaybetti
Bir süredir sağlık sorunları yaşanan Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, ...
Küçük yaşta konservatuara seçildi
Küçük yaşta müzik yeteneğini konuşturan ve kontrbas çalan Duru Arık (11), ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva