HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Temmuz 2024 Cuma - 08:29

Büyükşehir memurları iş bıraktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki kamu emekçilerinin eylemi sürerken Tüm Bel Sen yöneticileri ile CHP yöneticileri genel merkezde bir araya geldi. CHP yöneticileri, yasal sınır seviyesinde sosyal denge tazminatı ve 4 ikramiye önerirken sendika bu talebi kabul etmeyince sendika iş bıraktı. Sendika üyeleri tepkilerini CHP İzmir İl Binası önünde sürdürdü.

Büyükşehir memurları iş bıraktı!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanma üzerine başlayan eylemler sürüyor.

Sendika Genel Merkez Yöneticileri ve İzmir Şube Başkanı Cevdet Keleş, Ankara’da CHP Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer ve beraberindeki heyet ile bir görüşme gerçekleştirdi. CHP Genel Merkezi de Başkan Cemil Tugay gibi sosyal denge tazminatları için yasal sınırda ödeme ve buna ilave yasal sınır tutarında 4 ikramiye önerisinde bulundu ancak bu teklif kabul edilmedi.

Sendika yöneticileri kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerini bildirirken CHP yöneticileri ise sendikanın taleplerini CHP Lideri Özgür Özel’e ileteceklerini aktardı. Ancak CHP Genel Merkezi'nden bir geri dönüş olmayınca sendika tam gün iş bırakma kararını hayata geçirdi.

Belediye memurları saat 10.00'da Kültürpark'ta bulunan belediye binası önünde toplandı.

‘TUGAY GÖRÜŞMELERE HALA YAKLAŞMIYOR’
Basın açıklamasında bulunan Keleş, Başkan Tugay’ın görüşmelere yaklaşmadığını belirterek, “Günlerdir sürdürdüğümüz mücadele İzmir sınırlarını aşıp Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne kadar ulaştı. Ancak üzücü bir şey var, Sayın Belediye Başkanımız Cemil Tugay hala görüşmelere yaklaşmıyor. Değerli dostlar demiştik ki biz burada ne söylüyorsak CHP Genel Merkezi’nde de aynı şeyleri söyleyeceğiz. Buradaki taleplerimize olduğu gibi CHP Genel Merkezi’ne ilettik. Kesilen ve el konulan sosyal denge tazminatlarımızı yatırın. Daha sonra TİS masasını kurun, görüşmeleri başlatalım” dedi.

CHP GENEL MERKEZİ İLE YAPILAN GÖRÜŞMEYİ ANLATTI
CHP Genel Merkezi ile yapılan görüşmelere dair detayları anlatan Keleş, “CHP yetkililerinin bize aktardıkları şöyle; bugün belediyelerdeki sosyal denge sözleşmelerinin sürdürülebilir olmadığını bu nedenle genel merkez olarak bir çalışma başlattıklarını ifade ettiler. Biz de dedik ki, bu yaklaşım doğru değil. Biz AKP’nin koymuş olduğu bu durumu toplu sözleşme hakkımıza uzatılmış bir el olarak değerlendiriyoruz. Biz bunu kabul etmeyeceğimizi ifade ettik. CHP yetkililerine şunları ifade ettik, belediyeler yasasında zaten bir sınır var. Orada diyor ki, belediyeler bütçesinin yüzde 35’inden fazlasını personele veremez diyor. CHP’nin son süreçte ezilenlerin, yoksulların, geçinemeyenlerin taleplerini gündeme getirip destek verdiğini ve bunları bizlerin de desteklediğini ifade ettik. Ancak durum böyleyken CHP’li bir belediyenin kazanılmış hak olan sosyal denge tazminatına el koymasını da bir tezat oluşturduğunu ifade ettik” ifadelerini kullandı.

‘MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’
Keleş, son olarak şu ifadeleri kullandı:

Sendikal mücadele aynı zamanda bir demokrasi mücadelesidir. Bu ülkede sorun sadece parasal sorun değildir. Sorun insanca yaşayabilmektir. Siyasi partilerin de taşın altına elini koyması gerekiyor. AKP’nin sınırladığı bu gerici yasalara sığınmayın, özgürlükçü olun dedik. Haktan, hukuktan, adaletten bahsedip belediye emekçileri gasp edilen haklarına karşı sendikal hakkını kullandığı için soruşturma açacaksın, baskı yapacaksın. İzmir belediyelerinde sadece Büyükşehir’de yaşanan bir sorun değil. İzmir’deki belediyelerin hepsinde yaşanıyor. Bizim yıllardır mücadele ederek, bedeller ödeyerek kazandığımız haklar AKP’nin belirlemiş olduğu yasal sınırlara çekilmek isteniyor, bunu asla kabul etmeyeceğiz. CHP’ye buradan sesleniyoruz, bu politikalarınızı gözden geçirin. Belediye emekçilerinin hakkına el koymaktan vazgeçin. Bir an önce el koyduğunuz haklarımızı tarafımıza iade edin, toplu sözleşme görüşmelerini başlatın. Mücadeleye ilk başladığımız dönemde ‘memurlar birkaç gün sokağa çıkar sesini yükseltir, gider masaya oturur’ dediler. Öyle olmayacak. Mücadeleden vazgeçmiyoruz. Haklarımızdan elinizi çekene kadar mücadeleden vazgeçmiyoruz. Bizi başarıya götürecek olan şey eylemlerimizin sürekliliğidir. Bu eylemlerden vazgeçmeyeceğiz. Sendikamız tam gün iş bırakma kararı aldı.

EYLEMCİLER CHP İL BİNASI ÖNÜNE GELDİ
Kültürpark'tan CHP İzmir İl Binasına yürüyen eylemciler, "hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla yaşananları protesto etti. 

 
İzmir'de FETÖ'ye kıskaç!
 
AK Parti’den ‘devir’ tepkisi: Cemil Tugay mallarımıza göz dikti
YORUMLAR
Toplam 59 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MERT 6 Temmuz 2024 Cumartesi 23:32

MANTIK KARDEŞİM MEMURLAR OLARAK BİRTANE DESTEK OLDUĞUNUZ BİR EYLEM SÖYLEYİN DİYECEM AMA ZAHMET EDİP KENDİ EYLEMİNİZE BİLE DESTEK VERMİYORSUNUZ 6000 KİŞİ DENİLİYOR AMA 60 KİŞİ YOKSUNUZ .EMEKÇİLERİN HAKKINI SAVUNACAKSANIZ BAK MENEMEN DE İŞÇİLER ATILDI KOŞUN BAKALIM AMA SİZ SADECE CEBİNİZİ DÜŞÜNÜRSÜNÜZ...

Yorumu oyla      0      0  
belediye düsmani 6 Temmuz 2024 Cumartesi 19:46

ulan yan gelip.yatansiniz metrolara inmeye korkuyoruz artik bos gezinip asgari ucretin 2 3 kati maas aliyonuz bedeva ya otobuse metroya biniyonuz beles geciniyonuz ustune eylem yapiyonuz gecmisinizi ...... biz 17.5 maas alalim ise giderken 17.5 verelim allahtan korkmazlar. bin beter olun

Yorumu oyla      1      0  
Osman Kale 6 Temmuz 2024 Cumartesi 19:10

Eyleme devam edin. Sakın vazgeçmeyin. Devam edin ki, zor geçinen milletin sizlere olan öfkesi daha da tavan yapsın.

Yorumu oyla      1      0  
Mantık 6 Temmuz 2024 Cumartesi 16:40

Açlık sınırının altında calışanlar yuksulluk sınırı altında çalısanlara küfür ediyor laf söylüyor yok gözünüz doysun bilmem ne ayıptır kardeşim 65 bin maaş falan aldığımız külliyen yalan bugün biz mücadele verdiğimiz için tüm emekçilerin destek olması lazım. Ülkede patlamış bir enflasyon var buğün kimseye yetmiyor .Tüm emekçilerin birbirine destek olması lazım. Bugün sen üniversite mezunu iş bulamıyorsan yada asgari ücretle yada düşük maaşla özel sektör seni sömürüyorsa bu İzmir büyükşehir belediyesi memurların suçu değil.Ülkenin başındaki siyasilerin suçu git onlara bağır hakkını ara sandıkda cevabını ver .Burda insanca yaşamak isteyen memurlara küfür etme olumsuz yorum yapma.

Yorumu oyla      0      1  
Zeynep 6 Temmuz 2024 Cumartesi 15:50

Ne 65 si hiç gördükmü açaba kulaktan dolma sözler aldığımız para 65 olsa salakmıyız günesin altında gırev yapalım einsaf

Yorumu oyla      0      1  
Huseyin 6 Temmuz 2024 Cumartesi 14:12

Yani siz yasal sınırların üzerinde maaş alın diye belediye parasız kalsın hizmetler yapılmasın. Ortalamanın üzerinde maaşınız var, herkes zor durumda. Sizin yerinizde olmak isteyen 100.000. Kişi var İzmirde üniversite mezunu.

Yorumu oyla      1      1  
Osman 6 Temmuz 2024 Cumartesi 10:28

Mevcut şu anda sosyal devlet tazminatı ve diğer hakları olmak üzere ne kadar maaş alıyor arkadaşlar acaba merak ettim. Bir duyumuma göre 65 bin lira maaş aldıkları söylenmişti Eğer öyleyse Daha ne belalarını istiyorlar

Yorumu oyla      1      1  
Başka kurum memuru 5 Temmuz 2024 Cuma 21:59

Memur kardeşler yaptıkları işleri sıralamışlar, yahu siz neden memur oldunuz ? Sıraladığınız işleri yapmak için, bunun için zaten maaş alıyorsunuz, üstüne başka hiç bir kurumda olmayan sosyal denge tazminatı da alıyorsunuz, bundan ötesi mücadeleniz hayat pahalılığı için olmalı, ama maşallah öyle bir eylem de göremedik sizlerden. Sizin ne ayrıcalığınız var yahu !

Yorumu oyla      5      2  
MERT 5 Temmuz 2024 Cuma 21:38

memur arkadaşlar iş bıraktı sanki belediye daha hızlı ve aktif çalışmaya başladı..kendi kendilerine eylem yapıyorlar 6000 kişiden bahsediyorlar 60 kişi yoklar demekki diğerleri hayatlarından memnun bunlarda atıl olanlarmış..devem edin eylemlere hiç bırakmayın...

Yorumu oyla      5      2  
Mmmmm 5 Temmuz 2024 Cuma 19:58

Burda bazı kendini bilmezler yorum yapmış, masa başında oturup para istiyorlar diye. Ben belediyenin zor bir bölümünde sırtımdan ter akarak çalışıyorum. Önce kendini bil, sonra kazandığımız paraya laf et, olur mu? Bu insanları küçümseme olur mu, Temmuz ayında diğer kesinti de (6000 TL) yapıldığında bu 2000 kişi olacak 6000 kişi. Tabi senin aklın bunu almaz, ben sana boşuna konuşuyorum. Sen kendi bildiğini okumaya devam et, klavye başında esip gurle. Sana da bu yakışır. Alın teri dokenleri görmezden gel.

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Turan, İZSU heyetiyle birlikte yatırımları inceledi
İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan teknik ekibiyle birlikte Ödemiş Belediye ...
Ödemiş'te çevre dostu ulaşım!
Elektrikli araç sayısının giderek arttığı günümüzde Ödemiş Belediyesi ...
CHP'li büyükşehir belediye başkanları buluştu... Zirvede ne mesajlar verildi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yerel Yönetimlerden ...
 
Karşıyaka’nın kalbindeki revizyon askıda… Planın ayrıntılarında neler var?
Karşıyaka’nın kalbi noktasındaki 400 hektar büyüklüğündeki 9 mahalleyi ...
Başkan Mutlu sözünü tuttu... ‘Mutluluk Kahvesi’ hizmete açıldı!
Kemeraltı Abacıoğlu Han’da özellikle emeklilerin faydalanacağı ‘Mutluluk ...
Güzelbahçe'nin temizlik filosu büyüyor
Güzelbahçe Belediyesi, temizlik filosuna yeni araç ve ekipmanlar ekleyerek ...
 
Büyükşehir’den Üçyol Metro İstasyonu’nda detaylı bakım
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Metro AŞ, Evka-3-Narlıdere Kaymakamlık ...
Başkan Duman sahaya indi... Sorunları tek tek not aldı!
Mahalle ziyaretlerini ara vermeden sürdüren Buca Belediye Başkanı Görkem ...
İzmir'de sağlık turizmi zirvesi
Sağlık Turizminin Parlayan Yıldızı İzmir Zirvesi’nde konuşan İzmir Büyükşehir ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva