HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2024 Perşembe - 19:14

Başkan Yıldız'dan Harmandalı mesajı: Bizzat Hamza Dağ’dan destek isteyeceğim

Çiğli Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda Harmandalı Çöplüğü’nde yaşanan koku sorunu AK Parti grubu tarafından yeniden gündeme alındı. Başkan Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da konunun takipçisi olduğunu söyleyerek “Hamza Dağ’dan bu konuda bizzat ben destek isteyeceğim” dedi.

Başkan Yıldız dan Harmandalı mesajı: Bizzat Hamza Dağ’dan destek isteyeceğim

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – Çiğli Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız idaresinde yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edilirken komisyondan gelen raporların 8 Temmuz pazartesi yapılması planlanan ikinci oturumda görüşülmesi kararlaştırıldı.

9 Ocak 2003 tarihli Malatya'nın Akçadağ İlçesi yakınlarında eğitim uçuşu yaparken düşen iki Fantom uçağında hayatını kaybeden şehit Yüzbaşı Ali Rıza Sadak’ın ismini yaşatmak adına Evka 5 mahallesi 8930/1 sokaktaki parka isminin verilmesinin  gündeme alınmasına karar verildi.



KANER: MECLİS ÜYELERİ OLARAK OTOPARKTAN GİRİŞ ÇIKIŞ YAPMAK İSTEMİYORUZ
Oturumun dilek ve temenni bölümünde söz alan AK Parti Grupbaşkanvekili Özgür Kaner, Çiğli Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler ile ilgili açıklama talep ederek “Çiğli kamuoyunu meşgul eden unsurlar var. Aydınlığa kavuşması için sormak durumundayız. İşçiler, Çiğli Belediyesi'nde işten çıkarıldıkları iddiasıyla eylem yapıyorlar. Mevcutta hala şirketler bünyesinde kaç işçimiz çalışıyor? Bir önceki belediye başkanımızın açıklamaları, sizin açıklamaları ve faaliyet raporu kitapçıkları var ve sayıları tutturamıyoruz. Bunu netleştirmek gerekiyor. İşten çıkarma tasarruflarınız devam edecek mi? Meclis üyesi arkadaşlarımız olarak belediyeye otoparktan giriş çıkış yapmak istemiyoruz. Mecliste barış hakim olsun istiyoruz” dedi.



YILDIZ: ÇİĞLİLERİN ZARAR GÖRMEMESİ ADINA BU KARAR ALINDI
Başkan Yıldız AK Partili Kaner’e cevaben, “Kendi meclis üyelerimle de istişare ederek bu kararı aldım. Aday olduğumda ve seçildiğimde tek şey söylemiştim. Mali disiplini sağlamış, dışarıdan güce muhtaç olmayan, kurumsal bir belediye kazandırmak için, içim acısa da bazı uygulamalarımız oldu. Hasan Başkan'dan beri benim döneme kadar olan süreçten bahsedeyim. Memurlar dahil 5 iş kolunda işçi sayısı Hasan Başkan’dan 1324 olarak Selim Utku Gümrükçü’ye devrediliyor. Utku Bey’in döneminde 291 kişi emekli oluyor. Ben görevi devraldığımda sayı 1033 iken 1848 idi. 2,5 aydır mali bütçeden taviz vermeden maaşları ödedik. Bazı tehlikeleri sezdiğimiz için ve enflasyonun ne yapacağı belli olmadığı için, hükümetin belediye kaynaklarını kısıtlmasından dolayı Çiğlililerin zarar görmemesi adına böyle bir karar alındı. İstişarelerimi yaparak bu kararı aldım. Sendika örgütleri , meclis üyeleri ve bürokratlarımızla görüştük. 147 iş arkadaşımızı ne yazık ki işten çıkarmak zorunda kaldık. Belediyenin işletme sayısı arttıkça ve mali yapısı güçlendikçe tek tek işe alacağız. Çiğli Belediyesini,  olası ekonomik bir krizde güvende tutmaktır. Gümrükçü’nün döneminde yaklaşık 300 kişiyi çıkarılmıştı. Hiperenflasyonun, mülteci krizinin, enerji krizinin nereye gideceği belli değil. Torba yasadaki belediyeye yönelik kısıtlamalara karşı tedbirimizi aldık. Şu anda geri kalan personelleri çıkarmayı düşünmüyoruz. Şantiye’ye geri alacağız o arkadaşları, bu iş kollarına alacağız” ifadelerini kullandı.



YILDIZ: BİZZAT BEN HAMZA DAĞ İLE GÖRÜŞECEĞİM
AK Partili  grubundan bir meclis üyesinin Harmandalı’da yaşanan yoğun koku sorunu ile ilgili söylediklerine cevap olarak Başkan Yıldız, şunu söyledi:

“Gerekirse İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a tekrar gideriz. En son sohbetimde şu oldu: Harmandalı’da yangın çıkmıştı geçenlerde. Kendisi de o manzarayı gördü. Başkan, Tarım İl Müdürlüğünün kararı ile  ilgili olarak iktidarın milletvekilleriyle de görüşüp bu konuyu çözeceğiz, dedi. Bu ay toplantı olacak Menderes Gölova!ya taşınması konusunda. Hem de Tarım İl Müdürlüğünün şerhini kaldırmak için … Ben de Hamza Dağ’dan bu konuda birebir destek isteyeceğim.”

ŞEHİT ALİ RIZA SADAK İSMİ ÇİĞLİ'DE YAŞAYACAK
4 Nisan 2003’te askerlik görevini yaptığı Şırnak’ın Güney Çam Köyü Bilecil Mezrası yakınlarında bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit düşen Hava Pilot Yüzbaşı Ali Rıza Sadak isminin Evka 5 Mahallesi’nde bulunan parka verilmesine karar verildi. Önerge meclisten oy birliği İle geçti.

 
Başkan Mutlu tarih verdi: 2025 Eylül'de dönüşümü başlatırız!
 
Yorgun mermi cinayetinde yeni gelişme
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çiğlisb 5 Temmuz 2024 Cuma 10:47

Yazık oldu Çiğli Halkına. Çok laf 0 icraat bir başkanla 5 yıl geçirmek zorunda kalacaklar.

Yorumu oyla      2      0  
5 Temmuz 2024 Cuma 09:46

yapamayacaksan aday olmacaktın..

Yorumu oyla      2      0  
VATANDAŞ_1 5 Temmuz 2024 Cuma 08:27

İşin Sayın Hamza DAĞ'a kaldıysa gerçekten işin çok ama zormuş Sayın YILDIZ.

Yorumu oyla      4      0  
Ben Bir Balon Değilim 5 Temmuz 2024 Cuma 03:50

Çok büyük bir hayal kırıklığısım.Kaç ay geçti ortada 1 tane göze gelir iş yok. Yazık...!

Yorumu oyla      4      0  
ayrancılar ilçe izmir 4 Temmuz 2024 Perşembe 19:28

özel ayrancılara sahip çıkacağım dedi bi patama ayrancılar yerlebir oldu hani geldi özel bey ayrancılara cemil tugayda yanında hastane sözü verdi ulşım ünüversite sözü verdi gitti nerdee

Yorumu oyla      1      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Mutlu tarih verdi: 2025 Eylül'de dönüşümü başlatırız!
Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler semtlerine getirilecek doğalgazla ilgili ...
AK Parti’den ‘devir’ tepkisi: Cemil Tugay mallarımıza göz dikti
Karşıyaka Belediyesi’nin bünyesinde bulunan asfalt plent tesisinin İZBETON’a ...
Büyükşehir memurları iş bıraktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki kamu emekçilerinin eylemi sürerken Tüm ...
 
Başkan Turan, İZSU heyetiyle birlikte yatırımları inceledi
İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan teknik ekibiyle birlikte Ödemiş Belediye ...
Ödemiş'te çevre dostu ulaşım!
Elektrikli araç sayısının giderek arttığı günümüzde Ödemiş Belediyesi ...
CHP'li büyükşehir belediye başkanları buluştu... Zirvede ne mesajlar verildi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yerel Yönetimlerden ...
 
Karşıyaka’nın kalbindeki revizyon askıda… Planın ayrıntılarında neler var?
Karşıyaka’nın kalbi noktasındaki 400 hektar büyüklüğündeki 9 mahalleyi ...
Başkan Mutlu sözünü tuttu... ‘Mutluluk Kahvesi’ hizmete açıldı!
Kemeraltı Abacıoğlu Han’da özellikle emeklilerin faydalanacağı ‘Mutluluk ...
Güzelbahçe'nin temizlik filosu büyüyor
Güzelbahçe Belediyesi, temizlik filosuna yeni araç ve ekipmanlar ekleyerek ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva