HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ekim 2011 Cuma - 11:03

EXPO toplantısında taş ocağı kavgası

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, Bakan Günay’ın önünde, ‘taş ocakları’ için kapıştı. İçöz, İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma isteyeceklerini söyledi.

EXPO toplantısında taş ocağı kavgası

FATİH YAPAR/CAN ÖZLÜ/Egedesonsöz/Özel- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz arasında uzun zamandır süren “taş ocakları” tartışması, EXPO değerlendirme toplantısına da sıçradı. Daha önce medya kanalıyla atışan ve birbirlerini kaçak taş ocaklarına ruhsat vermekle suçlayan Kocaoğlu ve İçöz ilk kez karşı karşıya geldi. İzmir’in EXPO adaylık süreci ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın önderliğine gerçekleştirilen toplantının çıkışında karşılaşan ikili, protokolün gözleri önünde tartışma yaşadı. Çıkışta, Bakan Günay’a yaklaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzun zamandır kentin gündeminde olan taş ocakları meselesini gündeme getirdi.
 
“BENİM ADIM İRFAN DEĞİL”
Bornova sınırlarında bulunan Batı Beton Şirketi’ne ait taş ocağının hala faaliyet gösterdiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, Bakan Günay ve Vali Kıraç’ın yanında Özel İdare Genel Sekreteri İçöz’e çıkıştı. İçöz’e “Tesis yasa ile sizin sorumluluğunuza geçmesine rağmen neden çalıştırıyorsunuz. Orayı neden mühürlemediniz. Çevreye ve insanlara zarar veriyor” dedi. Kocaoğlu’nun beklenmedik çıkışına sinirlen İçöz ise “Sizin 8 yıldır çalışmasına izin verdiğin tesisi ben mühürledim. Yanlış biliyorsunuz” diye konuştu. Hızını alamayan Kocaoğlu “Bana bak, benim adım İrfan değil” cevabını verdi. İçöz ise “Benim adım da Aziz değil” şeklinde karşı çıktı.
 
VALİ ARAYA GİRDİ
Bakan Günay’ın önünde, tam da EXPO sürenin değerlendirildiği toplantı sonrasında Kocaoğlu ve İçöz arasında yaşanan bu söz düellosu, ortamda buz gibi bir hava estirdi. İkiliyi sakinleştirmek de İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç’a düştü. Kıraç, tartışmanın alevleneceği sırada, Kocaoğlu’nun koluna girerek “Arkadaşlar burası yeri değil. Sonra konuşursunuz” dedi.
 
GÜNAY'DAN TAŞ OCAĞI UYARISI
İzmir protokolünün en üst sırasında yer alan iki ismin, birbirleri ile yaşadıkları tartışma karşısında Bakan Günay da sessiz kalmadı. Günay “Taş ocakları günümüz koşullarında çevreye en fazla zarar veren tesislerdir. Bunlarla ilgili kamu kurumlarının bir çalışma yapması gerekir” diye konuştu.
 
KİMSE BENİ SUÇLAYAMAZ!
Tartışma ile ilgili konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, konu hakkında soruşturma isteyeceklerini söyledi. İçöz “Taş ocakları meselesinin ve yetkinin olduğu dönemde kimlerin, ne yaptığının sorgulanmasını istiyoruz. İçişleri Bakanlığı’na başvurarak soruşturma talep edeceğiz. Kimse bizi uluorta yerde suçlayamaz ve rastgele, bilip bilmeden konuşamaz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TARAFSIZ 29 Ekim 2011 Cumartesi 11:17

Bu taş ocaklarına İzmir üyükşehir Belediyesi ruhsat veriyor. 8 yıl çalışmasına göz yumuyor. Sonra ruhsatlar İl özel İdaresine geçince de bu ocakları neden kapatmadınız diyor. Bu ne çelişki..o ocaklar kapatılmalı. Ancak o ocaklara ruhsat veren ve 8 yıl göz yuman Belediye Başkanı bunu talep edecek en kişidir. Biraz samimiyet lütfen....

Yorumu oyla      15      7  
ÇAKMA BÜROKRAT 28 Ekim 2011 Cuma 23:55

İrfan İçöz AKP nin Karabağlar ADAY ADAYI İDİ yani sonradan olma bürokrat. Akp li olmak ona bu özel idare makamını kazandırdı.Herhalde siyasette zannnetti kendini ki seçilmiş başkana ters cevap vermiş. Olsun o kadar canım. Zaten adam CHP yüzünden başkan olamadı. Aziz Başkan sende uğraşma bu tip bürokratlarla...

Yorumu oyla      15      10  
ERCÜMENT ŞAHİN 28 Ekim 2011 Cuma 17:11

küFür ve bagrışmalar LZMİRE YAKIŞMIYOR

Yorumu oyla      15      6  
doğrucu davut 28 Ekim 2011 Cuma 17:08

bir bürokrat yani atanmış seçilmişe böyle hoş olmayan bir tarzda devlet teamüllerinde cevap veremez

Yorumu oyla      17      10  
ahmet k 28 Ekim 2011 Cuma 14:21

helal olsun büyük başkan, az bile söylemişsin.

Yorumu oyla      17      14  
İzmirli 28 Ekim 2011 Cuma 11:12

Dürüstlüğüyle rüştünü ispatlamış olan Büyük Başkanım, sade bir vatandaş olarak söylüyorum ki; sen bu kent için büyük bir şanssın. Seni seçen halka kulak ver. Kendisini atayanlara göbekten bağlı bürokratlara kulak asma. Sen Aziz adamsın, irfan sahibi olmayanın adı irfan olsa nolur? Biz seni biliyor ve tanıyoruz... Rahat ol.

Yorumu oyla      23      24  
aren 28 Ekim 2011 Cuma 10:32

kocaoglu acil psikologa gitmeli kimseye hakaret etme lüksü yoktur.cevabınıda almış a ma olan makamın saygınlıgına oluyor.

Yorumu oyla      29      15  
HABERCİ 28 Ekim 2011 Cuma 09:41

PINARBAŞI , ALTINDAĞ HALKINI TAŞ OCAKLARI ZEHİRLİYOR. AKCİĞER HASTALIKLARI ARTIYOR, BAŞKANLAR KAPIŞIYOR. VATANDAŞ ÇÖZÜM BEKLİYOR. AZİZ BEY, NE ZAMAN KALDIRIRSINIZ TAŞ OCAKLARINI DAHA UZAYACAKSA HASTALIKLARLA BOĞUŞAN PINARBAŞI , ALTINDAĞ HALKI BAŞKA BİR BÖLGEYE TAŞINSIN.

Yorumu oyla      23      9  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 28 Ekim 2011 Cuma 09:13

GÜCÜN İRFAN İÇÖZE MİYETİYOR SN. KOCAOĞLU,SEN BÜROKRATINA HAKİM DEĞİLSİN BAŞKANLIĞIN DÖNEMİNCE SENİNLE KEDİ FARE GİBİ OYNADILAR .KENDİ ADAMLARINLA BAŞ EDEMEDİN DE DEVLETİN MİLLETİN BÜROKRATINA SN.İRFAN İÇÖZE Mİ SARIYORSUN.BIRAK ARTIK MASALCILIĞI DA DOĞRU BİR ŞEY SÖYLE ÖZGÜVENİNİ YİTİRDİN SEN BAŞKAN.HALK ANLADI AMA ONLARI NE KADAR KANDIRDIĞINI SENİN BİLETİNE ÇOK YAKINDA KESİYOR.

Yorumu oyla      29      15  
HASAN TUFAN 28 Ekim 2011 Cuma 08:57

EVET DEDİĞİNİZ GİBİ VATANDAŞ GÖZÜNÜ AÇMAK ZORUNDA. ÇÜNKÜ ANKARA'DA, İSTANBUL'DA, KAYSERİ'DE VB.BELEDİYELERDE RANT BİRKAÇ MÜTEAHHİTE VE NERELERE GİTTİĞİ BELLİ DEĞİL, İZMİR DE İSE TAMAMI HALKIN MENFAATİNE GİDİYOR.AKP MÜTEHHATLER PARTİSİ CHP HALKIN PARTİSİDİR.

Yorumu oyla      22      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu, başkanları dayanışmaya çağırdı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görevler bittikten sonra ...
İzmir'in çöpü sorun olmaktan çıkıyor!
Başkan Kocaoğlu, İzmirli gazetecilere Menemen’deki Katı Atık Değerlendirme ...
İzmir’den Van’a 35 ‘tır’lık yardım
Depremle sarsılan Van için İzmir’de seferber oldu. İlçe belediyeler, siyasi ...
 
Foça'ya yat limanı geliyor
Bayraklı’ya yapılacak 360 yat kapasiteli limanın ardından Foça’daki proje ...
91 saat sonra gelen mucize
Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremden 91 saat sonra 19 yaşındaki ...
Kendileri küçük yürekleri büyük
Minik anaokulu öğrencileri, en sevdikleri oyuncak ve giysilerini Van’a ...
 
Bayraklı yardım tırı cumartesi yola çıkıyor
Van’da meydana gelen deprem dolayısıyla Bayraklı Belediyesi ve duyarlı ...
Çocuk gözüyle Agora
Konak Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ‘Agora’nın ...
Balçova’dan Van’a kardeşlik yolu
7.3 depremle sarsılan Van’a yardım etmek isteyen Balçovalılar belediye ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva