HABERLER>POLİTİKA
12 Temmuz 2011 Salı - 15:07

EXPO kararnamesi 'güven oyu'nu bekliyor

Ömer Cihat Akay, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı sürecini yürütecek Yönlendirme Kurulu’nun da oluşturulduğu kararnamenin Hükümetin Meclis’ten güven oyu almasının ardından yapılacak ilk Bakanlar Kurulu toplantısında öncelikli gündem maddesi olabileceğini söyledi.

EXPO kararnamesi  güven oyu nu bekliyor

Soner Çağlar/Egedesonsöz- İzmir’in önde gelen sivil toplum örgütü başkanlarından oluşan İzmir Başkanlar Kurulu üyeleri AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı ziyaret ettiler. Ziyarette Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, İzmir Esnaf ve Sanatkarla Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sedat Köse yer aldı.

Ziyarette Ömer Cihat Akay, seçim döneminde İzmir projeleriyle ilgili sivil toplum kuruluşlarına el uzattıklarını ve bu elin tutulduğunu gördüklerini söyledi. Akay, “Güzel bir başlangıç. Yıllardır özlemini duyduğumuz birlikteliği bu dönemde oluşturmak istiyoruz. İzmir için yapılacak tüm hayırlı işlerde bütün herkese çok büyük görevler düşüyor. İzmir’in tek partisi vardır, o da İzmir partisidir” dedi.



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir’e ait 35 projeyle ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile biraraya gelecekleri yönündeki açıklamalarını anımsatan Akay, “Bütün siyasi partilerin beraber hareket edip bir Ankara çıkartması yapmayı arzu ediyoruz. Ben kendi partimin milletvekillerini her an davet etmeye hazırım. Diğer siyasi partilerin de böyle bir oluşum içinde olacağını tahmin ediyorum. İzmir’in ali menfaatleri neyse onun etrafında çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Bizim buna ihtiyacımız var” diye konuştu.

Seçim öncesinde İzmir milletvekili adaylarının kamuoyuna sundukları projeler olduğunu vurgulayan Temizocak, “Gerek verilen sözlerine yerine getirilmesi, gerek eksik kalanların tamamlanması ve mutabakat sağlanması için İzmirli milletvekilleri ile projelerin önceliklendirilmesinin birlikte yapılmasını istedik. Bu doğrultuda il başkanlarının başkanlığında oluşturulan bir ekiple İzmirli milletvekilleri ile biraraya gelmek istiyoruz. Artık İzmir’in kaybedecek vakti yok. Yapılan çalışmaların önünün açılma zamanı gelmiştir. Bakanlarımız ve vekillerimizle beraber İzmir’in önünü açarak kenti ekonomik olarak istenen düzeye getireceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

EXPO 2020 adaylığı ile ilgili olarak da kanunun çıkmasını dört gözle beklediklerini dile getiren Temizocak, Kasım’da BİE genel kurulunda sunum yapılacağını ve yönlendirme komitesinin dosyayı hazırlamak için az zaman kaldığını vurguladı. Gecikmelerin seçim ve seçim sonrasındaki gelişmelerden kaynaklandığını belirten Temizocak, geçici Takip Kurulu’nun altyapıyı hazırladığını ancak resmi prosedürün de bir an önce bitmesi gerektiğini söyledi. 

Bu cümlelerin ardından AK Parti İl Başkanı Akay, EXPO 2020 adaylık sürecini yönetecek Yönlendirme Kurulu’nun yapısını da içeren kararnamenin çıkması için çalışacaklarını belirtti. Akay, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı süreci ile ilgili kararnamenin yeni kurulan 61. Hükümetin Meclis’ten güvenoyu almasının ardından yapılacak ilk Bakanlar Kurulu toplantısında öncelikli gündem maddesi olabileceğini söyledi. Akay, bu konuyu hem İzmir milletvekili olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a ileteceklerini bildirdi.

Başkanlar Kurulu Üyesi ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh da, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın aynı zamanda İzmir milletvekili olmasından kaynaklı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Daha önce meslektaştık, şimdi hemşehri olduk” ifadelerini kullandı. Bir de espri yapan Dologh, “EXPO adaylık sürecinde de İzmir’in ustalık dönemi” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Denizci 13 Temmuz 2011 Çarşamba 09:49

Artık şu inciraltı sorununu çözün!!! istemezükçü zihniyet yüzünden bir arpa boyu yol alamıyoruz...

Yorumu oyla      13      6  
hüseyin ahmetoğlu 12 Temmuz 2011 Salı 16:17

izmir artık tutacak eli buldu.hayırlı olsun.bundan böyle zincirin halkalarına biribirine bağlamak kalıyor.il başakanlığımız ve bakanlarımızın el birliği ile üstesinden gelinemiyeceyi proje olmaz.

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Disiplin kararı CHP Ödemiş’i karıştırdı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Saygıler, CHP ...
Erdoğan: Diklendiler ama dik duramadılar
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin andiçme ...
Arınç: Kesin bir pislik var
Deniz Feneri’nde “bir pisliğin kesin olduğunu” söyleyen Başbakan Yardımcısı ...
 
CHP’de cellat tartışması
Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş ve Ödemiş İlçe Başkanı Emir Öztürk’ün ...
CHP İzmir'de disiplin şoku
CHP İzmir Örgütü’nde olağanüstü kurultay sürecinin etkin isimleri arasındaki ...
Kriz çözüldü: CHP'liler yemin etti
AK Parti ve CHP yetkililerinin görüşmeleri uzlaşmayla sonuçlandı. CHP'li ...
 
‘Ailesi bile CHP’ye oy vermedi’
Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığındaki 10 saatlik CHP Parti Meclisi toplantısında ...
Türker yeniden başkan
DSP Olağanüstü Kurultayı'nda, genel başkanlığa yeniden Masum Türker seçildi.
Bakan Yıldırım’dan Büyükşehir’e mesaj
35 İzmir 35 Proje adıyla duyurulan yatırım projelerinden öncelikli olanların ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva