HABERLER>POLİTİKA
12 Temmuz 2011 Salı - 14:21

Disiplin kararı CHP Ödemiş’i karıştırdı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Saygıler, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın CHP Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk hakkında başlattığı disiplin soruşturmasına tepki gösterdi.

Disiplin kararı CHP Ödemiş’i karıştırdı

İZMİR - 50 yılını partiye feda etmiş bir isim için böyle bir yola başvurulmasını şiddetle kınadığını beyan eden Adnan Saygılıer, Bayır’ı kararını bir kez daha gözden geçirmeye davet etti. 

Emin Öztürk’ün başkanlığı döneminde iki kez yerel seçimlerde zafer kazandıklarını daha sonrasında yaşanan buna benzer iç çekişmelerle seçim kaybettiklerini hatırlatan Saygılıer burada kaybeden parti olur. İnsanları uzaklaştırmak değil kazanmak lazım diyen Saygılıer şöyle devam etti: 
“Beni ve benim gibi Ödemiş’te diğer partilerde siyasetle uğraşan insanları partiye davet eden Emin Öztürk’dür. Şahsen ben DSP içinde siyaset yaparken Emin Öztürk’ün davetiyle Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldım. Bunun örneklerini çoğaltmak mümkündür. Her zaman Cumhuriyet Halk Partisi’ni ön planda tutmuş; kin, nefret ve siyasi etikle bağdaşmayan hareketlerden daima uzak durmuştur. Bizlere de hep bunu aşılamıştır. Ben yıllarını siyasete adamış ve bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi çizgisinden hiç ayrılmamış bir insan olan Emin Öztürk için disiplin soruşturması başlatılmasını açıkçası çok garipsedim. İlçemizde yıllar sonra bir parti binası alınmışsa bu Emin Öztürk’ün eseridir. Yerel zaferlerdeki payı inanılmaz büyüktür. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın, örgütçülüğü ile de tanınan kendisine muhalif olarak bilinen kişilere bile parti içerisinde daima sahiplenen Emin Öztürk için verdiği bu kararını bir kez daha gözden geçirmesini istiyorum. Bu karar partiye fayda sağlamaz. Ödemiş’te dengeler değişir. Bir çatışmaya da neden olmuş olursunuz.” 
 
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’a bu olay yüzünden bir tepkide eski CHP Ödemiş İlçe Gençlik Kolu Başkanlığı yapan ve halen İl delegesi olan Arif Çalışkan’dan geldi. Çalışkan, “CHP'ye demokrasi getireceğiz diyerek göreve gelenler, bugün CHP'de var olan demokrasiyi de katlediyorlar. YCHP aşiret anlayışı ile yönetiliyor. Tam bir demokrasi garabeti yaşıyoruz. 50 yıllık CHP'li, yarım asırlık duayen siyasetçi Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk'ü disipline sevk etmeye nasıl vicdanız el verdi? CHP’de kurultay istemek ne zamandan beri suç oldu? Korku imparatorluğunu yıkıyoruz diyenler asıl şimdi CHP’de korku imparatorluğu kurdular. İmza toplayan kurultay delegelerine sürekli disiplinle tehdit ettiler. Bu YCHP anlayışı bu şekilde giderse CHP’yi bölecek ve partiyi büyük bir hezimete uğratacak. CHP’ye geçmişte küfür edenleri, partinin aleyhine çalışanları MYK üyesi, parti meclisi üyesi ve milletvekili yaparak ödüllendirenler; ömrünü CHP’ye hizmet etmekle geçiren CHP’nin çilekeş ve vefakar örgütlerini disipline vererek, görevden alarak partiden uzaklaştırıyorlar” dedi.
 
Tepkilerin bununla sınırlı kalmayıp daha da artacağı hatta CHP’li bazı belediye meclis üyelerinin de karara tepki anlamında değerlendirme toplantıları yaptıkları bildirildi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aziz tekin 12 Temmuz 2011 Salı 20:04

Emeğe Saygı Yok Bir Kalemde Silemezler

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Diklendiler ama dik duramadılar
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin andiçme ...
Arınç: Kesin bir pislik var
Deniz Feneri’nde “bir pisliğin kesin olduğunu” söyleyen Başbakan Yardımcısı ...
CHP’de cellat tartışması
Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş ve Ödemiş İlçe Başkanı Emir Öztürk’ün ...
 
CHP İzmir'de disiplin şoku
CHP İzmir Örgütü’nde olağanüstü kurultay sürecinin etkin isimleri arasındaki ...
Kriz çözüldü: CHP'liler yemin etti
AK Parti ve CHP yetkililerinin görüşmeleri uzlaşmayla sonuçlandı. CHP'li ...
‘Ailesi bile CHP’ye oy vermedi’
Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığındaki 10 saatlik CHP Parti Meclisi toplantısında ...
 
Türker yeniden başkan
DSP Olağanüstü Kurultayı'nda, genel başkanlığa yeniden Masum Türker seçildi.
Bakan Yıldırım’dan Büyükşehir’e mesaj
35 İzmir 35 Proje adıyla duyurulan yatırım projelerinden öncelikli olanların ...
CHP'den AK Partili Kapusuz'a ağır cevap
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva