HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2016 Pazartesi - 15:23

Erdoğan: Müzakere edilecek bir konu yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Terör örgütü yöneticileri ve onların güdümünde hareket edenler, zaman zaman 'müzakere, görüşme, çözüm' gibi laflar ediyorlar. Ortada müzakere edilecek de görüşülecek de bir konu yoktur, bunun böyle bilinmesi lazım'' dedi.

Erdoğan: Müzakere edilecek bir konu yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Kızılay'ın kan bağışı konusunda elde ettiği başarının somut bir örnek olduğunu belirten Erdoğan, "2005 yılında topladığı 342 bin ünite kan ile ülkemizin kan ihtiyacının ancak yüzde 19'unu karşılayabilen Kızılay, 2015 yılında 1 milyon 938 bin ünite kan toplayarak ihtiyacın yüzde 85'ini karşılar hale gelmiştir" dedi.

VATANDAŞLARA "KISA MESAJ" ÇAĞRISI
Son 3 yılda Suriye'den Afganistan'a, Filistin'den Somali'ye kadar yurtdışı yardım kampanyalarında 22 milyon lira bağış toplandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 3 yılda Kızılay'ın dünya genelinde, 18 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmış olmasının takdire şayan olduğunu söyledi.

Ülke genelinde 91 bine ulaşan üye sayısıyla Kızılay'ın bu güzel hizmetlerini tüm vatandaşlara anlatacağını ve yaygınlaştıracağını kaydeden Erdoğan, "İşte o zaman bu yardımların her geçen yıl daha da katlanarak artacağını düşünüyorum. Devleti ve milleti ile büyük, güçlü, itibarlı bir Kızılay için hep birlikte daha çok çalışacağız. Şu anda dünyada bir tarafta Kızılhaç, bir tarafta Kızılay... Kızılayımızı daha da yaygınlaştıracağız. Daha da yaygın bir coğrafyada Kızılayımızın etki alanını inşallah geliştireceğiz" diye konuştu.

Vatandaşlardan, tüm cep telefonu operatörleri için geçerli olan 2868 kısa mesaj numarasını asla unutmamalarını isteyen Cumhurbaşkanı, her fırsatta bu numaraya mesaj göndererek, Kızılay'a 10 lira bağışlayan ve bağışlayacak olan herkese şükranlarını sundu.

''KALP KRİZİ'' İDDİALARINA YANIT
Bazı çevrelerin ABD ziyareti sırasında attıkları her adımın başarısızlığa uğraması için adeta kendilerini yırttıklarını ifade eden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunun için bölücü terör örgütünün, Ermeni çetecilerin, paralel ihanet çetesinin ortak gösterilerine destek vermekten, kalp krizi yalanına kadar sergilemedik çirkinlik bırakmadılar. Yapılanları, yazılanları, söylenenleri gördükten sonra inanın bana, Allah Türkiye'yi ve milletimizi bunlardan korusun demekten kendimi alamıyorum. Dimdik ayaktayım, kalp krizi geçirdiğimi söylüyorlar. Bir toplantıdan bir toplantıya koşuyoruz, 'Kalp krizi geçirdi' diyorlar. Bakıyorsunuz başka bir yerde, kendi ülkesine ve kendi milletine karşı böyle büyük nefret duyan, böylesine büyük bir kinle saldıran başka bir kesim var mıdır bilmiyorum. Zaman zaman bu hastalıklı ruh halini anlamaya çalışıyorum. Ama yaptıklarını koyacak bir yer, izah edecek bir kelime bulamıyorum. Türkiye, içerisindeki 79 milyon insanıyla birlikte batsa, bunlar bayram edecekler.''

"TÜRKİYE KENDİ BEKASINI TEHLİKEYE ATMAZ, ATMAYACAKTIR"
Erdoğan, "Amerika'da Sayın Obama'ya hakaret Facebook'tan, Twitter'dan vesaire, geçenlerde 3 yıla mahkum oldu. Aynı şekilde Almanya'da Merkel'le ilgili hakaret, 2 yıla mahkum oldu. Bu kadar açık net ispatları da ortada. Bu açık gerçeklere rağmen ülkemizin üzerine bu kadar gelinmesinin demokratik hassasiyetle, hak ve özgürlüklerin savunulmasıyla bir ilgisinin olmadığına artık iyice kanaat getirdim." diyerek, "Mesele Türkiye'nin savunma reflekslerini zayıflatmak, gardını düşürmek, Türkiye'yi hedeflerinden, projelerinden vazgeçirmektir. Hiç kimse kusura bakmasın, onların keyfi için Türkiye kendi bekasını tehlikeye atmaz, atmayacaktır" şeklinde konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELEYE SON TEHDİT ORTADAN KALDIRILANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle mücadeleye, ülkemize ve milletimize yöneltilmiş son silahlar susturuluncaya kadar, son terörist imha edilene, son tehdit ortadan kaldırılana kadar devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: ''Terör örgütü yöneticileri ve onların güdümünde hareket edenler, zaman zaman 'müzakere, görüşme, çözüm' gibi laflar ediyorlar. Ortada müzakere edilecek de görüşülecek de bir konu yoktur, bunun böyle bilinmesi lazım. Terörle mücadeleye, ülkemize ve milletimize yöneltilmiş son silahlar susturuluncaya kadar, son terörist imha edilene, son tehdit ortadan kaldırılana kadar devam edeceğiz.

''DEVLETİMİZ DE MİLLETİMİZ DE SONUNA KADAR YANINIZDA"
Buradan tüm güvenlik güçlerime sesleniyorum, terörle ve teröristlerle yürüttüğünüz mücadelede devletimiz de milletimiz de sonuna kadar sizin yanınızdadır. Güvenlik güçlerimizi canları pahasına yürüttükleri bu mücadeleden dolayı eleştirmeye, tahkir etmeye, tehdit etmeye kalkanlar karşılarında önce şahsımı ve ardından milletimi bulurlar, bunu bilmeleri lazım. Geçmişteki birtakım yanlışları, hataları, eksikleri bugün yürütülen mücadeleye teşmil etmeye çalışanlar art niyetlidir. Terör örgütünün değirmenine bunlar su taşımaktadırlar. Ahlak, vicdan ve hukuk sınırları içinde mücadele yürüten her bir güvenlik görevlisi benim öz kardeşim, öz evladım mesafesindedir, canımdan bir parçadır. Bunun böyle bilinmesi lazım.''

 
Kaf-Kaf sonunu getiremiyor!
 
Çelik: Rus pilota ateş edilmesini istemedim
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 4 Nisan 2016 Pazartesi 17:00

yani ülkede "müzakere edilecek" bir sorun yok, herşey süt-liman, her gün şehitler verilen sanki türkiye değil.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sertel ÇED’in peşini bırakmıyor!
İzmir Körfez'inin temizliği ve Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin yapımı için ...
Yeni köy malları direnişi: CHP’li Özen Milas’ta CHP’li başkana karşı!
Tire’deki köy malları satışı krizinde öne çıkan isim olan CHP İl Yöneticisi ...
CHP’li Altıok İzmir’in ÇED sorununu Meclis’e taşıdı
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili, Bakan Sarı tarafından cevaplandırılmak ...
 
CHP’li Yiğit: İzmir cezalandırılıyor!
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, “Hükümetin dış politikadaki yanlışlarının ...
"Bu mücadeleyi zaferle neticelendireceğiz"
Başbakan Davutoğlu, "Terörü bu topraklardan son santimetrekaresine kadar ...
Karabağlar Meclisi’ndeki olaylı seçime suç duyurusu!
AK Parti Grubu oy sayımı sırasında ara verilen ve bazı oyların geçersiz ...
 
Yıldırım’dan Kocaoğlu’na: Sağlam eli tutmaya hazırım!
Başkan Kocaoğlu’nun ‘Körfez ve Yamanlar’daki ÇED süreciyle ilgili sert ...
Bakan Eroğlu: NASA da kim?
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye de dahil Doğu Akdeniz ...
Hotar işçilerle buluştu: Birlik ve beraberlik mesajları
İzmir Programı kapsamında TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilciliği’ni ve HAK-İŞ ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva