HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2016 Pazartesi - 12:53

CHP’li Altıok İzmir’in ÇED sorununu Meclis’e taşıdı

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili, Bakan Sarı tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.

CHP’li Altıok İzmir’in ÇED sorununu Meclis’e taşıdı

EGEDESONSÖZ - İzmir’de Yamanlar’a yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi ile ‘Yüzülebilir Körfez’ projesi kapsamında temizlik için gerekli Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) onayının bir türlük çıkmaması nedeniyle yaşanan kriz devam ediyor.

ÇED krizi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok’un Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı tarafından cevaplandırılmak üzere verdiği önergeyle Meclis’e taşındı.

Altıok önergede, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir ve İzmirliler için iki önemli yatırımı; katı atık işleme tesisi ve Yüzülebilir Körfez Projesi’nde ÇED sürecinin tıkandığı, İzmir ve İzmirliler için planlanan yatırımlara Ankara’nın engellemelerinden dolayı başlanamadığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıklamaları sonrası basında yer almıştır. 2014 yılında aralarında Orman Bölge Müdürlüğü’nün de yer aldığı 18 kurumun olumlu rapor verdiği kapalı sistem katı atık işleme tesisisin, 2 yıl sonra yine Orman Bölge Müdürlüğü’nün verdiği olumsuz rapor nedeniyle ÇED süreci tıkanmış, projeye başlanamamıştır. TCDD ile İZSU’nun 8 Ağustos 2011 tarihinde yaptıkları İzmir Körfezi Tarama İşlerinde İşbirliği Yapılmasına İlişkin protokolle Yüzülebilir Körfez planlanmasına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sürekli yeni talepler nedeniyle ÇED süreci tamamlanıp, projeye başlanamamıştır” ifadelerine yer verdi ve şu soruları yöneltti:

1. Bu zamana kadar Bakanlığınız tarafından İzmir ili sınırları içinde yer alan tüm projelere dair verilmiş toplam “ÇED gerekli değildir, ÇED olumludur ve ÇED olumsuzdur” karaları sayısı kaçtır? Bu kararların kaçı kamu yatırımlarına, kaçı özel sektör yatırımlarına verilmiştir?

2. Bu zamana kadar tüm Türkiye geneli ve İzmir ili sınırları içinde ayrı ayrı belirtmek üzere, enerji, ulaştırma ve maden sektörü yatırımlarında “ÇED gerekli değildir, ÇED olumludur, ÇED olumsuzdur” kararı sayısı ayrı ayrı belirtilmek üzere kaçtır?

3. Bu zamana kadar Bakanlığınız tarafından tüm Türkiye’de yer alan tüm projelere dair verilmiş toplam “ÇED gerekli değildir, ÇED olumludur ve ÇED olumsuzdur” karaları sayısı kaçtır? Bu kararların kaçı kamu yatırımlarına, kaçı özel sektör yatırımlarına dair verilmiştir?

4. Bakanlığınız tarafından bu zamana kadar İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Gaziantep, Samsun, Kayseri, Antalya, Denizli, Erzurum, Balıkesir, Kahramanmaraş, Konya, Malatya, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa ve Trabzon Büyükşehir Belediyelerinin tüm yatırım süreçlerinde verilmiş “ÇED gerekli değildir, ÇED olumludur ve ÇED olumsuzdur” sayıları kaçtır?

5. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan projelere ait ÇED raporlarının zamanında sonuçlandırmamasının gerekçeleri nelerdir?

6.  Bakanlığınız, belediye projelerinin ÇED sürecinde belediye başkanlarının hangi partiden olduklarını değerlendirme kriteri olarak kullanmakta mıdır? İktidar partisi mensubu belediye başkanlarının projelerini farklı, muhalefet partisi belediye başkanlarının projelerini farklı mı değerlendirmektedir? İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tıkanan ÇED süreçlerinin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın CHP’li olmasıyla her hangi bir ilgisi var mıdır?

 
CHP’li Yiğit: İzmir cezalandırılıyor!
 
Tekstil fabrikasında korkutan yangın
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m.y. 4 Nisan 2016 Pazartesi 16:58

önerge eksik olmuş sadece izmir ili sınırları değil, İstanbul, ankara, mersin(akkuyu nükleer santralı)den yapılan baavurulara verilen olumlu-olumsuz çed raporlarıda açıklansın...

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 4 Nisan 2016 Pazartesi 15:22

çok yerinde bir önerge, umarım çevre ve şehircilik bakanlığı daha önce ki olumlu ve olumsuz çed raporu başvuru sonuçlarını açıklar. bizde ne olduğunu görür, anlarız.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Yiğit: İzmir cezalandırılıyor!
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, “Hükümetin dış politikadaki yanlışlarının ...
"Bu mücadeleyi zaferle neticelendireceğiz"
Başbakan Davutoğlu, "Terörü bu topraklardan son santimetrekaresine kadar ...
Karabağlar Meclisi’ndeki olaylı seçime suç duyurusu!
AK Parti Grubu oy sayımı sırasında ara verilen ve bazı oyların geçersiz ...
 
Yıldırım’dan Kocaoğlu’na: Sağlam eli tutmaya hazırım!
Başkan Kocaoğlu’nun ‘Körfez ve Yamanlar’daki ÇED süreciyle ilgili sert ...
Bakan Eroğlu: NASA da kim?
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye de dahil Doğu Akdeniz ...
Hotar işçilerle buluştu: Birlik ve beraberlik mesajları
İzmir Programı kapsamında TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilciliği’ni ve HAK-İŞ ...
 
AK Partili Kaya açıkladı: İzmir'e kamp kurulacak mı?
AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla geri kabul sürecinde yarın gelmeye ...
CHP’li Bakan: Sadece şehit olunca hatırlamayın
Milli Savunma Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM’ye ...
Erdoğan ABD'de cami açılışı yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maryland'de cami açılışı yaptı. Erdoğan, açılış ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva