HABERLER>POLİTİKA
8 Temmuz 2011 Cuma - 12:09

CHP manifestosunu Bayır okudu

CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve mecliste yemin etmeme kararının gerekçelerini anlatan demokrasi manifestosu İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Manifestoyu Bayır, İzmirlilerin Sarı öküz hikayesine atıfta bulunarak, ‘Sarı öküzü vermeyin’ dediğini söyledi.

CHP manifestosunu Bayır okudu

Fırat Soylu/Egedesonsöz - Tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın serbest bırakılmamalarının ardından mecliste yemin etmeme kararı alan CHP’de yemin etmeme kararı ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla hazırlanan Demokrasi Manifestosu İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu.

DEMOKRASİ AYIBI

İl Başkanı Tacettin Bayır tarafından okunan 16 maddelik manifestoda CHP’nin tutuklu milletvekillerine dokunulmazlık veya af istenmediği vurgulanarak, “Milli İrade tutuklu, CHP bu demokrasi ayıbını içine sindiremediği için yemin etmiyor” denildi. “CHP her vatandaşın verdiği oya saygılı olduğu ve her yurttaşın oyuna sonuna kadar sahip çıktığı için yemin etmiyor” diyen Bayır, CHP’nin insan haklarını, demokrasiyi her yerde ve her koşulda savunacağını söyledi. Bayır, “CHP olarak şunu açık ve net olarak söylüyoruz, kendi yurttaşının oyuna sahip çıkmayan, çıkamayan bir parlamento, ülkesinin çıkarlarına da, demokrasiye de, temel hak ve özgürlüklere de, milli iradeye de sahip çıkamaz” dedi.

“SARI ÖKÜZÜ VERMEYİN”

Basın açıklamasının sonunda soruları da yanıtlayan Bayır, İzmirlilerin mecliste yemin etmeme kararına olumlu yönde destek verdiklerini söyledi. Vatandaşların büyük çoğunluğunun kararı doğru bulduğunu belirten Bayır, “Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu doğru bir karar olduğunu söylüyor. ‘Sarı Öküz’ hikayesini örnek veriyor. ‘Sarı öküzü vermeyin. Sarı öküzü verdiğiniz zaman sıra size kadar gelecek’ diyor” şeklinde konuştu. Bayır ayrıca Genel Merkezin talimatı doğrultusunda İzmir Milletvekillerinin kente gelerek başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulunarak yemin etmeme kararının gerekçelerini anlatacaklarını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Temmuz 2011 Cuma 12:53

Aslında doğru yapıyorlar bir kişi seçildiği zaman ömür boyu yavekil ya başkan kalmak istiyor üç dönemle sınırlanması çok doğru bir karar kemal anadol 5 veya 6 dönem yapmış hala birdaha almak için mücadele ediyor ya yerinizi gençleri yetiştirseniz olmazmı bakın akp nasıl gençleri yetiştiriyor ama chp gençleri kendilerine engel görüyor onun içinde güçlenmiyor bakın onlarda 27 yaşında mv var chpde yok gençler neden sıcakbakmasınki akp ye bize deyer veriyor diye sıcak bakıyor. chp sadece gençleri seçilmiyecek sıraya koydu listede var ama seçilmiyecek sıralarda olunca gençlerden tepki oluştu bizi dolgu mazemesi yaptılar diye kırıldılar yani genç ve birikimli gençlere partinin ihtiyacı var bilim çağı hizla deyişiyor bunada en iyi adımı gençler uyduruyor gençlerin önünü açalım kendi kişisel hırsımızın önüne geçip gençleri siyasete kazandırmanın zamanı

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Yemine kadar maaş almayalım
Yemin krizinin çözümü için Meclis Başkanı Cemil Çiçek’le görüşen CHP lideri ...
‘Hükümetin bize teşekkür etmesi lazım’
Yemin krizinin çözümüyle ilgili olarak TBMM Başkanı Cemil Çiçek’le görüşen ...
Hükümet Sözcüsü Arınç’tan ilk açıklamalar
Yeni kabinenin Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç oldu. ...
 
CHP İzmir’den ‘etik’ talep
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, yeni tüzük için kendilerinden görüş ...
Hatip Dicle’ye son kapı da kapandı
Anayasa Mahkemesi, milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin başvurusunu yetkisizlikten reddetti.
AKP İzmir’den ‘özel’ hizmet
Vatandaşların talep ve isteklerini doğrudan Ankara’ya iletmek için harekete ...
 
MHP 'boykot' düğümüne el attı
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, 4 aşamalı çözüm planı hazırladıklarını, ...
Hotar ve Aksoy’a yeni görev
12 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmeyen eski İzmir Milletvekilleri ...
Binali Yıldırım bir ilki başardı
61. Hükümette Binali Yıldırım, Türkiye'nin 71. Ulaştırma Bakanı olarak ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva