HABERLER>POLİTİKA
6 Temmuz 2011 Çarşamba - 18:34

Hotar ve Aksoy’a yeni görev

12 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmeyen eski İzmir Milletvekilleri Nükhet Hotar ve Taha Aksoy’un Bakan yardımcısı olarak görevlendirilecekleri dile getiriliyor.

Hotar ve Aksoy’a yeni görev

Fırat Soylu/Egedesonsöz/Özel - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Bakanlar Kurulu’nu açıklamasının ardından gözler bu dönem ilk kez hayata geçirilecek olan Bakan Yardımcılığı görevlerine kimlerin atanacağına çevrildi. 20 bakanın yardımcılığına kimlerin atanacağı merak konusu oldu. AK Parti kulislerinde yeni atanacak Bakan Yardımcıları ile ilgili yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Bakan Yardımcılığı görevi ile ilgili daha önce açıklama yapan Başbakan Erdoğan, hayata geçirilecek bakan yardımcılığı uygulaması sayesinde Bakanlar Kurulu’nun çok daha verimli, hızlı ve pratik neticelerin alınacağını dile getirmişti. Bakan yardımcılığı görevine getirilenler bakan ve müsteşar arasında koordinasyonu sağlayacak. Üniversite mezunu olma şartı aranman bu görev için ilkokul mezunu da "alanında uzmanlaşmış olma' şartıyla bakan yardımcısı olabilecek. Bakan yardımcıları ilgili Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanının imzasıyla atanacak ve görevden alınacak. Bakan yardımcıları yaklaşık 10 bin lira civarında maaş alacak.

ERDOĞAN’IN GÜVENDİĞİ İSİMLER
Başbakan Erdoğan’ın 20 bakan yardımcılığı için 12 Haziran seçimlerinde listelerde şans vermediği eski Milletvekillerini de değerlendireceği söyleniyor. İzmir’den de iki eski milletvekilinin yeni dönemde Bakan Yardımcısı olacağı iddia edildi. Başbakan Erdoğan’a yakın isimlerin başında gelen ve halen Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren eski İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın Bakan Yardımcısı olması bekleniyor. Başbakan Erdoğan’ın aday listelerine almadığı Hotar’ı Bakan Yardımcılığı için ikna ettiği iddia ediliyor. Hotar’ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Yardımcısı olarak görev yapacağı konuşuluyor.

BAYRAKTAR’A YARDIMCI OLACAK
Bakan Yardımcılığı görevi alması beklenen bir başka İzmirli isim ise Taha Aksoy… Başbakan Erdoğan tarafından iki kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Aksoy’un da milletvekili adayı yapılmaması sürpriz olarak değerlendirilmişti. Başbakan Erdoğan’ın listelere almadığı Aksoy’u da Bakan Yardımcısı olarak görevlendireceği belirtiliyor. İnşaat Yüksek Mühendisi olan Aksoy’un yeni bakanlıklardan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda görev alacağı dile getiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar getirilmişti. Aksoy’un da Bakan Yardımcılığı görevine sıcak baktığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sinem kara 10 Temmuz 2011 Pazar 14:47

nükhet hotar önce kendisinin aile düzenini kurmasını becerecekki böyle bir göreve atanabilsin.ailesini planlayamayan milletin ailesini nasıl planlayacak.gerçi 5 plan denemesi olduğu biliniyor ama nedense hepsi başarısızlıkla bitmiş.ilginççç

Yorumu oyla      12      7  
VAY VAY VAY 7 Temmuz 2011 Perşembe 11:27

Bu haberle kim sizi işletip, kendini gündeme taşıyor..Sayın editör.. Nükhet hanım AK Parti'de Beşediye Meclis Üyesi bile olamaz. Bu yazı ile Ege'de Son Söz'in sadece CHP'yi yazmasını öneririm. Ak Parti'yi bilseniz..eminim bunu yazmazdınız...

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Binali Yıldırım bir ilki başardı
61. Hükümette Binali Yıldırım, Türkiye'nin 71. Ulaştırma Bakanı olarak ...
Meclise giremedi, vekil danışmanı oldu
Genel seçimlerde meclise girme hedefine ulaşamayan, en genç milletvekili ...
Erdoğan: 15 Temmuz sürç-ü lisan
61. Hükümeti açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Başkanvekili ...
 
Erdoğan: Türk Futbolu lekelendi
Başbakan Erdoğan, şike iddialarının uluslarası camiada Türkiye’yi lekelediğini ...
Kabinede İzmir’den iki bakan
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yeni Bakanlar Kurulu listesini sunan Başbakan ...
CHP’de sürek avı mı başlıyor?
CHP’de parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay için imza toplama girişiminden ...
 
'Yürekleri varsa vekilliğimizi düşürsünler'
Yemin etmeyen CHP’nin Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yemin etmeden devamsızlığın ...
CHP İzmir'de kampa giriyor
CHP’nin yemin etmeyen milletvekillerini önümüzdeki günlerde Genel Başkan ...
Seferihisar'da 5 meclis üyesine şok
CHP Seferihisar’da beş belediye meclis üyesinin partiden ihracı istendi.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva