HABERLER>POLİTİKA
7 Temmuz 2011 Perşembe - 13:21

AKP İzmir’den ‘özel’ hizmet

Vatandaşların talep ve isteklerini doğrudan Ankara’ya iletmek için harekete geçen AK Parti İzmir İl Başkanlığı koordinasyonu sağlamak üzere özel bir birim oluşturuldu.

AKP İzmir’den ‘özel’ hizmet

Fırat Soylu/Egedesonsöz - AK Parti İzmir İl Teşkilatı yerel seçim hazırlıklarına erken başladı. Önceliği halkla ilişkileri güçlendirmeye veren İl Başkanlığı, vatandaşlardan gelen talep ve istekleri doğrudan Ankara’ya iletmek amacıyla özel bir birim oluşturdu. Çankaya’daki il binasının bir odası bu birim için tahsis edilirken, taleplerin sınıflandırılması ve takibini sağlamak üzere bir de personel istihdam edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın onayı alınarak hayata geçirilen birim dışında yapılacak talep ve isteklerin kabul edilmeyeceği açıklandı.
 
TALEPLER BİRİKTİ
Yeni oluşturulan birimin görevinin vatandaşlardan gelen talep ve isteklerin doğrudan Ankara’ya iletilmesini sağlamak olduğunu dile getiren AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, seçim süreci boyunca vatandaşlardan çok sayıda talep ve istek aldıklarını belirterek, “Seçimde aldığımız talep ve istekler dosya dosya birikti. Bunların hepsinin geri dönüşünün yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımıza seçim zamanı havada kalan sözler vermediğimizi göstermemiz gerekiyor. Bu sözlerin yerine getirilmesi noktasında biz İl başkanlığı olarak çalışmalar yapacağız. Sonuçta biz vatandaşın derdine çare olabilirsek, ona hizmet edebilirsek görevimizi yapmış oluruz. Sadece seçim zamanı değil, her zaman vatandaşla bütünleşmemiz lazım. Onlarla bütünleşmemiz lazım” dedi.
 
TEK BİR MERKEZDE TOPLANACAK
Genel Merkezin, Bakanların ve milletvekillerinin bu birim dışında iletilecek talep ve isteklere yanıt vermeyeceğini de vurgulayan Akay, “Görevlendirilecek personelimiz halktan gelen talepleri konularına göre sınıflandıracak, hangi Bakanlığın alanına giriyor ya da hangi milletvekiline iletilecekse ona göre bir çalışma yapacak. Eğitimle ilgili ise Milli Eğitim Bakanlığı’na, sağlıkla ilgili bir talepse Sağlık Bakanlığı’na veya ilgili milletvekillerine iletilecek. Bunun dışında ilçe teşkilatlarından doğrudan Genel Merkeze iletilmek istenen talepler kesinlikle kabul edilmeyecek. İl teşkilatının kontrolü dahilinde milletvekillerine ve bakanlara ulaştırılacak. Sayın Bakanlarımız ve milletvekillerimizle sağlanacak iletişimde mihenk noktası İzmir il teşkilatıdır. İlçelerimizden gelen talep ve istekler il başkanlığına, il başkanlığından da milletvekillerimiz ve bakanlarımıza iletilecektir” diye konuştu.
Oluşturulacak özel birimde aynı zamanda milletvekillerinin de vatandaşlarla yüz yüze görüşmeler yapabileceği belirten Akay şöyle konuştu: “Milletvekillerimizde geldiğinde vatandaşlarla görüşmek istediklerinde de bu odada görüşmeler yapabilecekler. Eğer vatandaşımızın sorunu yerelde çözülecek bir sorun ise bu sorunu da çözmek adına il teşkilatında görevli arkadaşlarımız çalışmalar yapacak.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Burak kartal 8 Temmuz 2011 Cuma 05:00

Baskan sizi tebrik ediyorum ak parti ve izmir siyasetine yeni bir soluk yeni bir bakis acisi getirdiniz polemiklerin degil hizmetlerin projelerin partisi haline geldi izmir ak parti basarilarinizin devamini diliyorum saygilar

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP 'boykot' düğümüne el attı
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, 4 aşamalı çözüm planı hazırladıklarını, ...
Hotar ve Aksoy’a yeni görev
12 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmeyen eski İzmir Milletvekilleri ...
Binali Yıldırım bir ilki başardı
61. Hükümette Binali Yıldırım, Türkiye'nin 71. Ulaştırma Bakanı olarak ...
 
Meclise giremedi, vekil danışmanı oldu
Genel seçimlerde meclise girme hedefine ulaşamayan, en genç milletvekili ...
Erdoğan: 15 Temmuz sürç-ü lisan
61. Hükümeti açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Başkanvekili ...
Erdoğan: Türk Futbolu lekelendi
Başbakan Erdoğan, şike iddialarının uluslarası camiada Türkiye’yi lekelediğini ...
 
Kabinede İzmir’den iki bakan
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yeni Bakanlar Kurulu listesini sunan Başbakan ...
CHP’de sürek avı mı başlıyor?
CHP’de parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay için imza toplama girişiminden ...
'Yürekleri varsa vekilliğimizi düşürsünler'
Yemin etmeyen CHP’nin Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yemin etmeden devamsızlığın ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva