HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2012 Perşembe - 13:25

CHP İzmir’e ‘Parti Okulu’ müjdesi

CHP Genel Merkezi tarafından hayata geçirilen Parti Okulu Projesi’nin İzmir’de de uygulanmasına karar verildi. Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, “İzmir’in örgütsel potansiyeli çok kuvvetli. Bu enerjiden yararlanmak istiyoruz” dedi.

CHP İzmir’e ‘Parti Okulu’ müjdesi

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- CHP’de parti içi kültür ve kimlik birliği yaratmak, partilileri ortak dil, ortak söylem ve ortak paydada buluşturmak ve parti içi örgüt yapısını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Parti Okulu Projesi’nin Ankara, Muş ve Mersin’in ardından İzmir’e taşınması karır alındı! Eğitici eğitmen yetişmek amacıyla oluşturulacak sınıflara seçilen partililer, eğitimlerini tamamladıktan sonra yerel yönetim adaylarına ve partililere destek ve bilgilendirme amacıyla dersler verecek. Eğitici eğitmen adaylarının yetiştirilmesinin ardından ise eğitici eğitmenler yerel yönetim adaylarına destek ve bilgilendirme amacıyla eğitimler aktaracak. A takımı olarak adlandırılan eğitici eğitmenlerin diğer görevi ise üyelere partinin ideolojisi ve söylemleri konusunda ders ve seminerler vermek olacak. Parti içi örgütlenme ve eğitim çalışmalarının sürekli hale getirileceği Parti Okulu Projesi’nin kendi içinde üretken ve sürdürülebilir yapıya kavuşturulması için çalışma yürüten genel merkez projeyi tüm ülkeye yaymak için de düğmeye bastı. Projenin kendi kendini üreten bir proje olduğunu belirten Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, CHP’nin tüm Türkiye’de ortak bir söylem ve kültür yaratarak yeni bir parti kültürü oluşturmak istediğine dikkat çekti. Eğitici eğitmen statüsünde değerlendirilecek nitelikli üyelerin İzmir’de ciddi bir potansiyel oluşturduğuna dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Sarı, İzmirlinin parti okuluna katılma noktasında çok istekli olduğunu söyledi.
 
EĞİTİCİ EĞİTMEN YETİŞTİRİLECEK
Parti Okulu’nun parti içi eğitim sisteminin tamamını kapsadığını belirten Sarı, öncelikle eğitici eğitimcilerin yetiştirilmesi ile işe başladıklarını belirterek “Genel merkezin yapısı içinde oluşturduğumuz bir sistemin adıdır. Parti içi eğitim sisteminin tümüne parti okulu adını veriyoruz. Parti okulu tüzük gereği genel merkezce yürütülmesi gereken tüm örgütleri kapsayan bir eğitim organıdır. Eğitime yeni başladık. Siyasi bir partide temel üye eğitiminin nasıl yapılması gerektiğini deneyimlerinden yola çıkarak ve akıl yürütme yaparak yetişkin eğitimi yapılması gerektiği kanısına vardık. Aynı zamanda sendikal bilgi birikimimi ve oralarda yapılan eğitimleri temel aldım. Bunlara dayalı bir sistem kurguladık. Eğitici eğitimleri yapıyoruz. Örgütün içinde bize önerilen üyeler ile bu eğitici eğitmen sistemini gerçekleştiriyoruz. Ankara’yı pilot bölge olarak seçtik. Parti için özellikli olduğunu gördüğümüz üyeleri çalışmalara davet ediyoruz. 3 gün sürecek eğitimler için 25 kişilik sınıflar oluşturuyoruz. Her çalışma da öncelikle yetişkin eğitimlerinin temel özellikleri ve arkasından sunum teknikleri bilgisayar kullanarak öğretmek eğitimin temel amacıdır. Eğitici eğitimine katılan gruplar kendi içinde gruplara ayrışarak sanal bir sosyal proje oluşturuyorlar. Bu projelerin sunumlarını gerçekleştiriyorlar. Aynı zamanda bir projeyi nasıl tasarladıklarını ve olası bir kriz noktasında nasıl bir çözüm bulmaları gerektiğine çözüm bulmuş oluyorlar. 3 günlük çalışmanın ardından yaşadıkları şehirlerde ve ilçelerde bir araya gelebilecekleri şekilde yeniden bir grup oluşturuluyor. Aynı projeyi yapmak isteyen ve aynı sokakta olmak isteyenler bir araya geliyorlar. 10 gün içinde bize uygulanabilecek bir proje yapmalarını istiyoruz. Sonrasında ise eğitmen olarak sınıf sorumlusu olarak görevlendiriliyoruz. Bir sonrasında ise gruplara danışman oluyorlar. Eğitimler esnasında öğrencilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini noktasında yardımcı oluyorlar. Daha ileriki aşamalarda ise usta eğitimcilerin onlara anlattıklarını daha sonra ise yetiştirdiğimiz eğitmenlerimiz yeni öğrencilere aktarıyorlar” dedi.
 
İZMİR’İN POTANSİYELİ ÇOK KUVVETLİ
Projenin hayata geçmesinin ardından geçen yaklaşık 4 aylık süreçte, 400 kişinin eğitiminin tamamlandığına ve 80 kişinin usta eğitici statüsüne kavuştuğuna dikkat çeken Sarı, “Daha önce Mersin ve Muş’ta bu çalışmaları yaptık. Ankara’da ise çok sayı da gerçekleştirdik. İzmir’e mart ayında gelmeyi planlıyorduk ancak kongre ve kurultay süreçleri nedeniyle erteledik. Bu 400 kişinin içinden ise 80 usta eğitici yetiştirdik. Parti okuluna başlarken sadece 3 usta eğiticimiz vardı. Ankara’nın bu ihtiyacını karşılaştık. İstanbul’da yaptığımız çalışmalar da ise çok yetkin 75 kişiye ulaştık. İzmir’de de bu anlamda çok yetkin kişilerin olacağını düşünüyoruz. İzmir’den çok yoğun bir talep var. Bu çalışmanın ne zaman İzmir’de yapılacağı soruluyor. İzmir’deki potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. Bu çalışma bir örgüt kültürü olarak yansıtmak istiyoruz. Mart ayı sonunda projenin startını İzmir’de de vermek istiyoruz” diye konuştu.
 
PROJE SÜREKLİLİK GÖSTERECEK
Amaçlarının sadece salt bir bilgi aktarımı olmadığına dikkat çeken Sarı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bu projeye çok önem verdiğini söyledi. Sarı sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bunu bir örgütlenme çalışması olarak görmek gerekiyor. Salt bir bilgi aktarmak değil amacımız. Sosyal projeler ile örgütlenme amacı taşıyoruz. Türkiye’deki tüm örgütlerimizin bunu yapmasını istiyoruz. Ortak bir söylem ve ortak bir kültür oluşturma çabasındayız. Partililerimizin sosyal projeler ile başarı duygusunu tatmasını istiyoruz. Bu başarı duygusunu iktidar hedefinin temeli olmasını istiyoruz. Üretmenin insanın doğasını iyileştirdiğine inanıyorum. İş üretmek ve eylem üretmek insanlara mutluluk verecektir. Herkesin birbirinden öğreneceği çok şey var. Her bireyin deneyimlerinin bir başkası içinde anlamlı ve değerlidir. Biz de bu noktada yeni bir yaşam biçimi içinde üyelerimizin örgüt kültürü kazanmaları için çalışıyoruz. Bir yıl içinde eğitici eğitimini tamamlayacağımızı düşünüyorduk. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bize iki yıl süre tanıdı. Kongre süreçleri bizi biraz olsun yavaşlatıyor. Öncelikle amacımız eğitici eğitimimiz olacak. İkinci adamı ise yerel yönetimler için adaylık eğitimleri olacak. Yerel seçimlerde meclis üyeliği, belediye başkan adaylıkları için çalışan herkes için eğitimler hazırlayacağız. Daha sonra eğitici eğitimci arkadaşlarımız örgüt içinde, ilçe başkanlarının önereceği üye gruplarına eğitimlerini aktaracak. Bu aynı zamanda kendi içinde kendini üreten bir döngüdür. Eğitici eğitmenlerimiz tarafından ilçelerde verilen eğitimler sırasında öne çıkan üyeler varsa parti eğitmeni olmak konusunda yönlendirecekler. Böylece yeni eğitici eğitim sınıfları açarak yeniden a takımı için adayları yetiştireceğiz. Önümüzdeki iki yıl içerisinde eğitici eğitimleri ve yerel yönetim eğitimlerini gerçekleştirerek örgüt yapısı içinde daha bütün bir yapının oluşmasını sağlayacağız”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TABANIN SESİ 1 Mart 2012 Perşembe 18:17

CHP İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME YAPAN "SOSYALDEMOKRAT VİZYON"RUMUZLU ARKADAŞA YÜZDE YÜZ KATILIYORUM..BİR PARTİNİN İL VE İLÇE MERKEZLERİ SİYASET ÜRETM MERKEZLERİ GİBİ ÇALIŞMADIKÇA O PARTİNİN İKTİDAR OLMA ŞANSI YOKTUR.OLSADA İKTİDARDA TUTUNAMAZ..YAKIN TARİHTE SHP VE DSP KOALİSYONLARININ HALİ HENÜZ HAFIZALARDAKİ TAZELİĞİNİ KORUYOR..O PARTİLERİ BATIRMIŞ OLANLARIN CHP'DE KAPAPKANMALARI İLE CHP İKTİDAR OLAMAZ.ÇARE İSE YENİ BİR TÜZÜKLE BERABER YENİ BİR RUH'TUR.

Yorumu oyla      14      6  
Hilmi Dülger 1 Mart 2012 Perşembe 16:49

Zorunlu eğitim 12 yıl. CHP milletten diploma alana kadar çok zaman geçecek.

Yorumu oyla      14      10  
SOSYAL DEMOKRAT VİZYON 1 Mart 2012 Perşembe 15:31

CHP çok uzun süreden beri tabanda siyasete kapılarını kapattığı içindirki ortalık biat kültürü ile haraket eden yada kendisini etnik köken yada mezhep üzerinden tarif eden "SİYASET ESNAFLARI"nın eline kalmıştır.bu nedenle eğitim çalışmasına dönük her çabayı desteklemek gerekir.

Yorumu oyla      26      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Katıldığı mitinge soruşturma açan bakan!
İçişleri Bakanlığı, İstanbul’da düzenlenen Hocalı katliamını protesto ...
Kadın kotası CHP'li kadınlarda yüzleri güldürdü
CHP Tüzük Kurultayı’nda getirilen yüzde 33’lük Cinsiyet Kotası, özellikle ...
Başbakan'dan TÜSİAD'a bir sert cevap daha
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Konferans Salonu'nda Türk ...
 
Konak ve Bayraklı’da sürpriz adaylar: Metin ve Karadağ!
CHP’de kurultayın tamamlanmasının ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi. ...
Ulema'dan,Kocaoğlu'na slogan siyaseti göndermesi
Ulukent ve Asarlık’ta vatandaşların sorunlarını dinleyen AK Parti İzmir ...
Aydın Şengül'den çarpıcı sözler: Termik santral doğru!
Milletvekili Şengül, canlı yayında CHP’ye yüklendi. Aliağa'daki termik ...
 
CHP 8 yıllık kesintisiz eğitimde ısrarlı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, kesintisiz ...
CHP’den okuldaki AK Parti toplantısına tepki
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın Mavişehir’de bulunan Milli Eğitim ...
Bakanlar İzmir’i yazdı! Yıldırım: SİT, otur demek değildir!
Star Gazetesi için İzmir’i kaleme alan kentin iki bakanı Binali Yıldırım ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva