HABERLER>SEÇİM 2015
18 Ocak 2014 Cumartesi - 08:49

CHP İzmir’de istifa rüzgarı

PM’de 11 ilçe adayının açıklanması sonrası İzmir’de sarsıntılar yaşandı. Bir ilçe yönetiminin yanı sıra birçok aday adayı partiden istifa etti.

CHP İzmir’de istifa rüzgarı

EGEDESONSÖZ - CHP’de kritik Parti Meclisi toplantısı sonrası İzmir’de 11 ilçe adayının belirlenmesinin ardından sevinç ve isyan bir arada yaşanıyor.
 
Genel Merkez tarafından aday gösterilen isimler 30 Mart’ta parti adına sandığa gidecek olmanın gururunu yaşarken, şansını kaybedenler cephesinde isyan var!
 
Bergama’da mevcut Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren ilçe yönetimi toplu halde istifa ederken Güzelbahçe’de aday adayı olan eski Belediye Başkanı Avkıran da Başkan Mustafa İnce’nin yeniden aday gösterilmesine çok sert tepki gösterdi. Avkıran hakkını partiye helal etmediğini söyledi, DSP ya da bağımsız aday olarak yarışacağını bildirdi.

- CHP BERGAMA’DA TOPLU İSTİFA…

TORBALI ADAY ADAYI İSTİFA ETTİ
CHP’de bir ‘isyan’ da Torbalı’da yaşandı. PM’de Ufuk Yörük’ün aday ilan edilmesi sonrası aday adayı Doktor İbrahim Öz partisinden istifa etti. Noter kanalıyla istifasını hayata geçiren Öz’ün bağımsız aday olacağı öğrenildi.

BİR İSTİFA DA FOÇA'DAN
Foça'nın mevcut belediye başkanı Gökhan Demirağ'ın yeniden aday gösterilmesinin ardından bu ilçede de istifa yaşandı. Foça Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmeyen 23.dönem CHP İzmir Milletvekili Adayı Osman Mert, adayın seçimle değil de atamayla belirlenmesine tepki göstererek CHP'den istifa etti. Bir süre önce CHP Foça İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak Foça Belediye Başkanlığına aday adayı olan Osman Mert, CHP Genel Merkezi tarafından mevcut Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın ön seçim yapılmadan aday gösterilmesine tepki göstererek partisinden istifa etti.

Gökhan Demirağ'ın atama yöntemi ile aday gösterilmesinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sorumlu tutan Mert, "Osman Mert'in rakibi Aziz Kocaoğlu olmuştur. Gökhan Demirağ CHP'nin değil Kocaoğlu'nun adayıdır" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sade Vatandaş 18 Ocak 2014 Cumartesi 21:35

Mustafa İnce'nin yıllardır Güzelbahçe'de ne yaptığını , ne ürettiğini söyleyeilecek birisi var mı ?Aziz Kocaoğlu dahil olumlu tek bir cümle söyleyemez. Aziz Kocaoğlu'nu ,makamında ziyaret edip Güzelbahçe'ye yazık etmeyin diye defalarca ricada bulunduk, defalarca olup bitenleri içtenlikle anlattık,ALEVİ'lik ağır bastı ama Güzelbahçe'de herkes Alevi değil,gerçek Aleviler de oy için kullanılmaktan rahatsız.Güzelbahçe İzmiri'n aydınlık yüzüydü,burada ünüversite hocaları,doktorlar,hakimler,emekli akademisyenler,sanatçılar oturuyor.Mustafa İnce gibi bir başkanla bu insanlara hitab edemezsiniz,Güzelbahçe insanını AKP ile Mustafa İnce arasında bırakıp,ezdiniz,yazık ettiniz.

Yorumu oyla      13      5  
Güzelbahçeli Balıkçı 18 Ocak 2014 Cumartesi 21:13

Yazık oldu, çok yazık , Yıllardır kendi resimlerini meydanlara asmaktan ve esnaf üzerinde baskı yaratmaktan başka hiç bir iş yapmayan ,halkın nefretini kazanmış ,küçücük ilçede korumayla gezen,peyzaj mimarıyım deyip olan yeşillikleride yok eden,inşaat atıklarını , sökülen asfaltları , çam ormanlarının içine attıran,Mustafa İnceyi Başkan adayı yaptılar.Fıratın kıyısındaki iki koyunun başına birşey gelirse kendisini sorumlu hisseden genel başkanımız Güzelbahçe'ye biraz yakından bakabilseydi... Güzelbahçeli Mutsuz,Kırgın ve kendisine yapılan bu haksızlığı unutmayacak,CHP dedik dedik yıllardır ,bir doğru dürüst başkanımız olmadı.ÜZGÜNÜZ:ÜZGÜNÜZ:ÜZGÜNÜZ

Yorumu oyla      13      5  
şaşkın 18 Ocak 2014 Cumartesi 16:57

baytak isimli arkadaşım peki bu dediğin şey parti çercevesinde olacak şeymi beni aday göstermedi istifa ediyim çok saçma.

Yorumu oyla      14      6  
1974 BUCA LİSELİLER 18 Ocak 2014 Cumartesi 16:16

BUCA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN BUCALI HİZMET EDECEK ADAYI BEKLİYOR.

Yorumu oyla      15      5  
ado 18 Ocak 2014 Cumartesi 15:23

buca pazar yerinde oturuyorum arcan tatı aman olmasın chp değiştirsin adayını

Yorumu oyla      22      5  
menderes 18 Ocak 2014 Cumartesi 14:53

İzmir'in en büyük ilçelerinden olan menderesi ak partiye teslim etmek için mi mevcut baskandan farklı bir isim zikrediliyor meraktayim. Lütfen menderesi elinizle teslim etmeyin.

Yorumu oyla      17      8  
Ferzan Çağatay 18 Ocak 2014 Cumartesi 14:16

Foça belediye başkanı Demirağ'ın açıklamasına şaştım.Yarım kalan projelerimizi tamamlayacağız diyor.Lütfen açıklayın o yarım kalan projelerinizi.Foça'da proje yok ki yarım kalmış olsun!...

Yorumu oyla      22      7  
ersin 18 Ocak 2014 Cumartesi 13:58

Buca da Ercan tatı diyenler lütfen katılıyorum veya katılmıyorum butonuna bassın.

Yorumu oyla      15      35  
baytak 18 Ocak 2014 Cumartesi 13:49

Bergama ilçe yönetimi “kusura bakmasınlar ama” baştan beri tarafsız değildiler. Aday adayı olan eski ilçe başkanından yana taraftılar. O aday gösterilmediği için istifa ettiler. En doğru hareketi yaptılar.

Yorumu oyla      19      9  
PARTİLİ 18 Ocak 2014 Cumartesi 13:37

Sayın AVKIRAN Bir partili gibi davranmalı kendisi olmadı diye partiden istifa etmek,hele hele Güzelbahçede başka partiden aday olmak gerçek CHP li birine yakışmaz,bu parti seni geçmiş yıllardaki ihanetine rağmen belediye başkanı yaptı.Sen o zamanda ihanet edip Hülya YARBUZ'a çalışmıştın.Şimdi ülkeyi soyup soğana çeviren AKP nin ekmeğine yağ süreceksin..sonrada çıkıp ben ATATÜRK'çüyüm diyeceksin,geç bunları başkan Güzelbahçe seçmeninin % 80 kişiye değil partiye oy veriyor..

Yorumu oyla      19      25  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım’dan Yarımada’da yargı ve yerel idare salvosu!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Karaburun ...
Karaburun’a ‘Yıldırım’ güvence: ‘Vaat edilenler ortada’ dedi ve…
AK Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım Yarımada turu kapsamında incelemelerde ...
CHP İzmir’de isyan, istifa ve sevinç bir arada!
Bergama’da mevcut Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in yeniden aday gösterilmesine ...
 
‘Çapraz bağ’ kavgası: Totuk’tan Kertiş’e çok sert yanıt
Partisi tarafından Bayındır’a aday gösterildikten sonra yaşadığı talihsiz ...
Flaş! CHP İzmir’de kriz: Örgüt yönetiminden toplu istifa
CHP Bergama Örgütü Yönetim Kurulu aday belirleme sürecinde by-pass edildikleri ...
Yıldırım’dan tünel mesaisi: Kocaoğlu’na yanıt ve ‘aday’ açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir ...
 
MHP'nin Büyükşehir Adayı Taşer'den trafik çıkışı!
Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, ...
Ümit Yaldız yazdı: CHP İzmir’de değişim senaryoları
“Dün yazdığım gibi.. Bu seçimin Urla’sı Konak’tır. Bu seçimin Selçuk Karaosmanoğlu’su ...
Günaydın açıkladı: İşte CHP’nin seçim sloganı
CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Günaydın seçim ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva